Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

bu tarz ilaçlar 1 ay kullanıp bırakılacak türden ilaçlar değilki ya hep içip bununla korunacaksınız ya da hiç içmeyip başka yöntemlerle korunacaksınız gebelik de olasılık tabi eğer 1 yıldır düzenli ilaç kullanmış ve bırakmış olsaydınız gebelik riski çok az olurdu ama bu şekilde ne dense yanlış olur umarım adetiniz başlamıştır başlamadıysa kan testi yaptırıp emin olun bence...
çok da sıkıntı etmeyin sıkıntı ile de adet gecikebiliyor...

bende de 15 yaşımdan beri düzensizlik var 30 yaşımdayım ilaçlarla düzeldi yani hormonlarınızda sorun olup olmadığını anlamak için adetiniz başladığı günü 1. gün sayıp 3. günü hormon testi yaptırmak üzere kan verin ve sonuçlarınızla doktora gidin hatta önceden doktora gidin ki kanda hangi değerlere bakılacağını yazılı olarak verip doktor sizi test için yönlendirsin.. içiniz rahat olsun hormon sonuçlarınızda sorun yoksa demek ki sıkıntı ettiğiniz şeyler etkilemiş adetinizi dersiniz o zaman...aklınızda da soru işareti kalmaz benim aklıma başka çözüm gelmiyor...

kızlarrrrr EWLENMEDEN ONCE DOĞ.KONT .HAPI YUTMAYIN ADETLERİ DÜZENLEMEK İCİN UGRASMAYIN HORMONLARLA UĞRAŞMAYIN BEN 5 - 6 AYDA 1 OLURDUM ZATEN YUMURTALARIMIZ AZ ONLARIDA SAKLAYIN ZIYAN ETMEYIN:

sizin durumunuzla ilk defa karşılaştım çok enteresan geldi...ilaçtan sonra da düzeninin bozulmaması gerekliydi...
hormon testleriniz normal çıktıysa çok sıkıntı etmeyin bence aklınız çok rahat olsun adeti geciktiren şeylerden ilki sıkıntı, stres... siz moralinizi yüksek tutun eski haline zamanla döner diye düşünüyorum çünkü sağlıksınız
demek ki her bünyeye bu tarz ilaçlar olumlu etki etmiyor..şu durumda iyiki bırakmışsınız ilacı...yoksa nasıl anlayacaktınız adet düzeninizin bozulduğunu.... geçmiş olsun

geçmişten günümüze besinlerin içeriklerinde yapılan değişiklikler,stresli zor yaşamlar maalesef bayanların hassas bünyelerinde yakaladığı yerden etkiliyor...bazı bayanların pko rahatszlığı ise genetik yapıdan kaynaklı...Allah'ın mucizeleriyle tabiiki hamilelikler tedavisiz gerçekleşebilir; ama yine de Doktor takibinde olmak günümüzde şart oğlu şart yanii:82:

bende adet olamadım hep 27 sınde olurdum ama olamadım karnım agrıor sıvılceler cıktı bıle ama olamadım 3 gun oldu olmayalı sınırlerım bozuldu ya hava degısımı oldu yoksa suan bursadayım ıstanbuldayken olmustum gecen ay bu ay olamadım

Meraba ben 16 yaşındayım normalde adetim 1 ay 7 gün sürer yanı 37-40 gün arası sizce bu anormal bi durummu?
bide ben en son 15 kasımda adet oldum 1 ocak şimdi hala olmadım, off

Meraba ben 16 yaşındayım normalde adetim 1 ay 7 gün sürer yanı 37-40 gün arası sizce bu anormal bi durummu?
bide ben en son 15 kasımda adet oldum 1 ocak şimdi hala olmadım, off

35. günden sonra hala gelmiyorsa doktora gidilmeli benim doktorum bunu söyler... ultrasonda baktırmanızda fayda var yine uzun aralıkla da olsa yumurtlamanız oluyor bu da iyi bişey... kendi başınıza düşünmeyin doktora görünmek her zaman en kesin çözümdür...

kızlar 25 yaşındayım ve bu yaşıma kadar adetimin düzensiz olduğunu görmedim...
d.k.hapı kullanmadan öncede,kullanırkende bıraktıktan sonrada aralık hep 21-23 gün arasıydı...
ama bugün 12.günüm olmasına rağmen erken adet oldum...
klasik adet sancımda var...
sinirim bozuldu çok...
zaten evhamlıyım,bide böyle bişeyle ilk kez karşılaşınca korktum...
yarın jinokoloğa gidicem ama böyle bi durumla karşılan var mı,sormak istedim...
yıllarca he ay düzenli olup,birden erken adet olan var mı?

benımde bu ay normal adet zamanımda gelen adetım hıcbır adetıme benzemıyordu yanı ne agrısı sancısı vardı nede adam gıbı kan geldı leke leke garıp kanlar bu kesıldıkten 2 hafta sonra yenıden kan gelmeye basladı carsamba gunu yıne leke leke yıne kan gelmeye basladı bugun hala devam edıyor kı bazen de sıddetlenıyor bu kan anlayamadım arkadaslar ne olabılırrr???? cooook korkuyorum acıl yardım lutfeennnn

Kızlar bende ilk adet olduğum zamandan beri adet düzensizliği yaşıyorum,evlenmeden önce çok problem olmuyordu ama artık psikolojimi çok bozuyor...
Bazen 2 ayda 1,bazen 1 ayda 2 kez oluyorum ve her biri 15 güne yakın sürüyor anlayacağınız bazen ayda sadece 3 yada 4 gün normalim...İyice sinirlerim bozuldu artık.
Kadın doğum doktorlarına çok gittim.Vajinadanda deri üstündende ultrason bakıldı,hiçbir problem yok.Hormonlarım,kan değerlerim normal çıkıyor,TSH,FSH,LH normal...Anlamıyoum bu kadar normalin arasında neden bu şikayetlerim var.Adet sancım pek olmaz,sadece belimde biraz ağrı hissederim.
Ocağın 4 ünde adetim sonlanmıştı ve 7 gün sürmüştü,Ocağın 13ünde tekrar başladı ve hala tam olarak bitmedi,Zaten adet olmadan 4-5 gün önce kahverengi akıntım geliyor sürekli,adetim bittikten sonrada 5-6 gün kahverengi akıntım var.Kendimde sağlıkçıyım ama bu duruma bir çözüm bulamadım
Benimle aynı sorunları yaşayıp çözüm bulan oldumu aranızda...Her adet gecikmesinde hamile olduğumu düşünüp testler yapmak,psikolojimi fena etkiledi ve eşimle düzenli bir cinsel hayatım olamıyor bu yüzden...Yardımlarınızı bekliyorum..

arkadaşlar merhaba,, birkaç sorum olacaktı cevaplarsanız yorum yapaıp yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bu adet düzensizliğimin sebebini hala bulabilmiş değilim, benimle aynı durumda olan arkadaşlar lütfen yardımmmm.. 16 17 li yaşlarımda bu adet düzenszliğimi pek kafama takmıyordum açıkcası taki 18 yaşımda eylül ayında üniversiteye gideceğim döneme kadar çünkü farkettimki 4 ay adet olmamıştım !! neyse annemin ısrarlarıyla doktora gittik.. ultrason çekildi baktı kadın , herşey normal dedi bu yaşlarda adet düzenszliği normaldr bi kaç seneye düzelir ama byük ihtimal stresten dir bu adet düzenszliğin dedi.. neyse doğum kontrol hapı verdi yuttum adet olduğunda gel dedi,neyse hap sayesinde adet oldum tahliller yapıldı bakıldı herşey normal.. bnde tüylenmede başlamıştı o yıllarda yüzümde,vücudumda kesin adet düzenszliğimle alakalıydı.. neyse o haptan sonra ban normal olmaya başladım fakat 1 1.5 sene sonra gene adet düzenszliğim başladı,, bayağ gecikmeler olmaya başladı ve aşırı sancılı olmaya başladım ilk gün.. ağrı kesici almazsam ogün benim için bitik bir gün oluyordu.. neyse böyle böyle aradan 2 sene geçti,, geçtiğimiz kasım ayında ankarada kadın doğum hastanesine gittim.. kan tahlili yapıldı herşey normal çıkdı hormonlarım falan, ultrason çekildi 4mm çapında sol lopta kist varmş.. muhtemelen bundan dolayıdır dedi.. ve yasmin die bi hap verdi adet olup temizlendikten sonra gel dedi.. neyse hapı yuttum regl oldum temizlendim gittim baktı kist kaybolmuş dedi.. geçen ay normal gününde olmuşken bu ay üzerinden tam 6 gün geçti hala tık yok deliricem :S çokmu kafaya takıyorum acaba.. ama kist kaybolmuş sonuçta niye normal olamıyorum !! ve iğneli epilasyona başladım yüzüm için eğer bu adet düzenszliğim kıl yapımıda etkilerse hiç bir faydasını göremem bu iğneli epilasyonun artık bıktımmm resmen.. ve ilerde evlendiğim zaman da çocuk konusunda çok endişelerim var.. çnkü adet düzenszliği olan birinin çocuğu geç olurmuş diye duymuştum.. fikrlerinizi yazarsanız çok sevinirim kızlar.. şimdiden teşekkrürler..

bu günlerde tatlı yiyomusun çünkü tatlı migreni tetikler ve şiddetlenir bi kuzenim senin anlattıgın gibi oluyo komaya giriyo resmen adet döneminde vücut drençsiz düşüyo ihmal etme doktora muhakkak gity ama korkma üst üste gelmiştir hepsi geçmiş olun

adet düzensizliği yaşıyorum. kızlığımdan beri. yakın dönemde olmasada birkaç kere doktora gittim ve herhangi bir sorun çıkmadı. sadece bir defasında doktor tek yumurtalığımın daha büyük olduğunu bunun düzensizlik yapacağını fakat kötü etkilerinin olmayacağını söyledi. evlendiğimde ilk 1 sene kadar d.k kullandım, düzene girdi. saat bile şaşmıyordu başta. sonra tekrar düzenin bozuldu.şimdi kimi zaman 3 ay üstüne oluyorum. çocuk istiyorum fakat bu şartlar altında hamile kalmam çok ama çok zor. ne yapacağımı bilmiyorum. sürekli stres halindeyim. artık otlardan yapılmış kürlere falan başlayacağım. ama o konudada çok geniş bir yelpaze var içinden çıkamıyorum. biri bana akıl versin nolur.

Kzlar bende adet düznsizlği yaşıorum 2 ay oldu daha olamadm Doktorada gitmek istemyorum hap vericek hep aynı şey..

Son düzenleme:
Kızlar bende adet düznsizlği yaşıorum 2 ay oldu daha olamadm Doktorada gitmek istemyorum hap vericek hep aynı şey..

Kızlar bende adet düznsizlği yaşıorum 2 ay oldu daha olamadm Doktorada gitmek istemyorum hap vericek hep aynı şey..

kızlar yazdıklarım hepiniz için.
6 yıllık evliyim
kendimi bildim bileli adet düzensizliğim var çoook dr gittim çok ilaç kullandım ama düzelmedi.
bebek istedim 6 yıldır olmadı
geçen sene rahim filmi cektirdim, 6-7 ay sonra da histereskopi yaptırdım. tüplerim açıktı ama polip gözlendi rahmimde ve alabildiklerini almış doktor. bi kaç ilaç verdi ardından testesteron hormonum yüksekmiş onun için bi ilaca başladım evime döndüm ve verilen ilaçları tekrar dr gitmek istemediğim ve dr ın laparaskopi çekilmeli demesi üzerine kullanmayı bıraktım. adetler yine düzensizdi ama oluyordum bi şekilde geçen ay dr gittim yine adetim gecikti ilaca başlamalı mıyım diye. ultrasona aldı dr beni ve bebeğin var hemde 2 ay 10 günlük hayırlı olsun demesi beni bayıltacak derecede heyecanlandırdı dr 3 kez yemin etti inanmadım en sonunda ultrasondan bebeğimi gösterdi ve baktım yavrum kıpır kıpır ve düşünün neler hissettiğimi eşim inanamadı şok geçirdi ve daha çok şey yaşadık.....
şimdi 2.5 aylık hamileyim
ben yaza laparaskopi yapacağımı düşünürken geldi meleğim
yani olmaz diye bişey yok sadece bebek fikrini atık kafanızdan ve kendinize zaman ayırın emin olun o zaman gelir kuzucuklarınız
benim aklımda bile değildi
kendime ve hayatıma o son 5 6 ay o kadar yoğunlaşmıştım ki bebeğim gerçekten mucizeydi ve süpriz olmuştu anne ve babasına.
sadece inanın allah bırakın bebekleriniz sizi yalnız bırakmaz
dualarım sizlerle ve tüm dileyenlerle

Ay ne qzll yaa hayrlı olsun canm cok sevindm.. Bende en çok bundan korkuorum çocuğum olmaz evlenince diye..1 saat sonra doktora gidicem. Bakalım ne dicek bu çocuk mevzusunuda açıcam onunda fikrini alıcam geldğimdede sizleri bilgilendircem :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…