Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

aynen bu yaşıma kadar birebir olduğumu hatırlamam hep gecikmeli. Şimdiye kadar hiç doktora da gitmemiştim geçenlerde gittim küçük küçük kistlerin olduğunu soyledi hormonlar normal dedi bu arada doktor da baya ii bi doktor hanım. 21 yaşındayım kafama da hiç takmıyorum bi hap kullandım 6 ay boyunca normal gitti, her ayki öldürücü ağrılarım da olmuyordu en güzel 6 ayımı yaşadım bırakınca ağrıların süresi kısaldı şiddeti de çok azaldı diyemem ama faydası oldu. Normalde öğlen 12'de başlar ağrı gece 4'e kadar sürer ben ölüyo gibi olduğumda acile giderim.. Valla bilmiyorum nolcak şimdilik daha iyiyim. Enfeksiyon için hap verdi bi de vajinal bölge için şampuan. Tekrar gitmeyi düşünüyorum. Şu anda 4. günümdeyim ilk gün gene ağlamaya başlıyordum ki birden ağrı gitti. doktorun faydası bu oldu yani. Ağrı geliyo sonra gidiyo sebepsz Ama gene düzensiz

sanki psikolojik gibi biraz da.

kızlar delirmek üzereyim ya zaten hep düzensizdi adetlerim adet düzenim için yasmin kullanıyordum ama bırakmak zorunda kaldım bir iki gün gecikmeli olmaya basladı ama yinede oluyordum gecen ay norlevo kullandım gayet normal şekilde adetimi oldum ama bu ay tam iki hafta gecikti ne agrı var ne sızı hiç belirtide yok hamilemiyim diye test yaptım negatif çıktı ama içim hiç rahat degil bi doktoramı gitsem acaba yoksa norlevo dan sonra normalmi ilk kez kullanmıştım

burya yeni katıldım kızlar ve sizle bir şey paylaşmak istiyorum. hiç cinsel ilişkiye girmedim gayet sağlıklıyım adetlerim hep düzenliydi oysaki sınav haftamdan sonra günleri değişti belki stres belki iklim değişikliği ama mayıstaki dönemim hazirana kaydı ve haziranda olmadım bi daha şimdi ise olmayı bekliyorum neden böyle oldu anlamadım bir türlü düşünceleriniz neler?

kızlar bu adet gecikmesi kesinilkle stresle alakalı bi durum okullar varkenn hiç düzenli olmuyodum hatta son 6 ayda iki kere bir hafta gecikti ama bu ay tam gününde hatta tam saatinde oldum:)tabi bu dediklerim 35 günden çok gecikenler için geçerli değil....

Benimde düzensiz 16 yaşındayım 13 yaşında hasta oldum.
2 aydır olmuyorum . Bazende her ay zamanında ya da 1 hafta sonra olduğum oluyoo sonra yine 1 2 ay olmuyorum sonra oluyorum sıkıldım artık bu durumdan
Doktora falanda gitmedim hiç sorun olur mu ki ??

slm arkadaşlar foruma yeni katıldım çok sıkıntılıyım 10gün erken adet oldum bebek istiyoruz 2yıldır olmuyor bu kez adetim kahrengi hatta siyah ne olmuş olabilir lütfen yardımcı olun

kızlar beslenmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum bundan önce kendi kafama göre diyet tarzı bişey yaptım ama ne yazık ki o çok düzenli olan adetim bozuldu üstünden o kadar zaman geçmesine rağmen düzeltemedim onun için hala kendime çok kızıyorum internetten baktığım bu tip beslenme değişiklerinde zamanla düzeleceği yazıyor benim gibi bir durumla karşılaşıpta düzelenler var mı veya nasıl düzelltiniz ben baya bişey denedim bana fayda sağlayanları yazayım bilginize soğan suy gayet iyi ama şekerimi düşürüyor ben şuan sabahları 1 çay kaşığı çörek otu yiyiyorum çörek hormonları düzeltiyormuş üstünede 1 bardak adaçayı içiyorum yatmadan önce 1 bardak kekik suyu içiyorum bunun kesinlikle fayda ettiğini biliyorum o da antiseptik çok uzun yazdım kusura bakmayın...

Merhaba arkadaşlar yeni üye oldum herkese selamlar... 2 yıllık evliyim bebek şuan için istemiyoruz ama en son adetimi 21 haziranda oldum temmuz geçti halen tık yok mevsim yada strese bağlıyorum ama testte yaptırmadım. Sanırım korkuyorum...

malesef bendede aynı sorun basladı 35 günde oluyordum gecen adet 43.gün oldu şimdi en son 10 haz. oldum hala gelen giden yok yumurta takibi yaptırmıştım etkiler mi acaba?

bence test yaptırmalısın. düzensızlıgın bazı sebeplerı var belkı hormaneldır belkı bebek vardır belkıde dtresten olabılır.

Falla ben artık napıcamı bılemedım
hesaplamayı bıle artık kafam almıo okadar gecıkıyorkı :2:
adet hesaplamayı bılen varsa bana yol gostersın
en son 1 temmuzda oldum bakalım beklıorum agustosu
bugun 2 sı gecıktımmı yoksa daha gunummu gelmedı onu bıle bılmıorum nekadar kotu
ondan oncekıler
11 17 ocak
25 03 şubat
30 05 mart nisan
24 30 mayıs
ve 1 temmuz 07 durum bu
artı hazırandan berı bebekle ugrasıyorz tuturamıyoruz
1 yıılık evlıyım
bu duzensızlıktenmıdı neyden dır bılemedım yardım edın bana

Arkadaşlar erkek arkadasımla üst üste yattık sadece ve çıplak değildik,ertesi gün sabah regl oldum,daha 2 hafta önce olmustum adet neden erken oldu yardımcı olurmusunuz? :44: bu ara cok stresliydim ve ayrıca yaklaşık 15 gündür de diyetisyen kontrolünde diyet yapıyorum. bunların bi etkisi olmuş olabilir mi??? :18:

ben de 9 aylık evliyim sat 27 haziran. 2 gün önce test yaptım negatif çıktı. hala adet olmadım. bekarken pko tedavisi görmüştüm. allaha şükür birşeyim kalmamıştı tekrarlamış olabilir mi? ya da benim test beni yanıltmış olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar,

Geçen aya kadar hiç bir zaman adet gecikmesi yaşamayan ben, ki gebelik gibi bir durumum söz konusu değildi, strese bağlı bir gecikmeydi diye tahmin ediyorum, adet gecikmesi yaşadım. Civan perçemini bardak bardak içtim, fayda etmedi, aslan pençesi otu aldım hem civan perçemi ile karıştırdım, hem de tek olarak içtim o da fayda etmedi. Sonrasında farlutal kutusunu bitirdim, 3 gün beklemek lazım demişlerdi. Ben son 3 günde adaçayına çok sarmıştım ve adet oldum! Farlutalında etkisi vardır elbet, ama adaçayı ile rahat bir regl dönemi geçirdim.

Yani anlayacağınız bu kadar şey fayda etmemişken adaçayının faydasını çok gördüm, ama öyle sallama poşet olarak değil, ot olarak. Çok büyük bir stresti, Allah kimseye yaşatmasın, yaşayanlara da şifa versin. Ama adaçayını günlük hayatta da içmeye çalışın, faydasını çok göreceksiniz.

Sevgiler

arkadaslar bilen bır cvp yazsın evlenemden önce adetlerım de en fazla 3-5 gun gecıkme oluyordu o da olursa evlenelı 7 ay oldu her şey ii gıderken hazıran ayından berı düzensız temmuz da adet oldum bir de bugun oldum gunlerdır beklıyordum yanı 45 gun arayla adet oldum 2 dır böyle ılkınde doktora mantar yuzunden gıttım adet gecıkmem de vardı gebelık testı yaptı negatıf cıktı bu ay idrar testı yaptım 2 gun önce yıne negatıf zaten korunuyoruz ilaçla degıl hanı onların etkısı olsa tmm dıcem ama ben neden 45 gunluk gecıkme yaşıyorum hazırandan berı cok korkuyorum herhangı bır hastalıgım mı var diye((( bılen bırı cvplarsa sevınırım.

kızlar henüz 26 yaşındayım. geçen sene ekim ayında adet düzensizliği yaşamaya başladım ki 11 yaşında adet görmeye başladığımdan beri hiç aksamaz.
sonra doktora gittim sadece üstten yumurtalıklarıma bakarak stresten dedi ve farlutal verdi.bunu içip hastalandıktan sonra yasmine kullanacaksın 3 ay boyunca dedi.
farlutal ile hastalandım yasmini kullanmaya başladım düzene girdi fakat bırakınca yine kesildim. tekrar farlutal arkasından yasmine ve bırakınca tekrar kesiliyorum.
en son farlutal ile 16 temmuzda adet olmuştum ama o da bi garipti, kahve telvesi gibi. sonra 5 ağustosta başka bir dr a gittim, o da üstten yumurtalıklarıma bakıp stresten dedi (1 senedir ne stresi anlamadım). 17 sine kadar hastalanmazsan farlutal kullan, adetinin 2. veya 3. günü de hormon testi yaptır dedi fakat bu sefer farlutal ile de hastalanamadım biteli 10 gün oldu. ilişki sırasında da inanılmaz bir kuruluk var ve acı hissediyorum, zaten çok isteksizim eşim de yanlış anlıyor sen artık beni istemiyorsun diyor sizce erken menapoz olabilir mi bu yaşta?

hormon testi yaptırırsanız içiniz rahat eder.

düzenli adet gören ve aktif cinsel yaşamı olan kadınlarda gebelik yoksa ani değişimle meydana gelen gecikmelerin (35 günden fazla süren) nedeni stres, mevsimsel değişiklikler ve mekansal değişiklikler olabilir.
yaz ayının sıcak etkisi bir geçsin bakalım. kasımda da aynı sorun devam ederse jinekolojik muayene gerekebilir.
hormonal tetkik yaptırdınız mı?

merhaba..benimde adetim 4 5 gün gecikti karnım fena halde şiş..hamile olma gibi bi durumda söz konusu değil napmam lazım yardımlarınızı bekliyorumm

bu gibi sorularda yaşınızı, bakire olup olmadığınızı, geçmişte buna benzer sorun yaşayıp yaşamadığınızı belirtin lütfen.

bir defaya mahsus bir gecikme ise o adet gecikmesi olarak kabul edilmez.
bir kaç defadan fazla tekrarlıyorsa yukarıda etkenlere göre bir şey söylenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…