Adet düzensizliği yaşayanların paylaşım alanı...

kızlar benim regl de hep 5-6 gün ileri atar..
senelerdir böyle..
bu ay ayın 10-15 i arası regl oldum bittim..
dün tekrar koyu pıhtı şeklinde kan geldi ve hala geliyor.. regl biteli 2 hafta olurcak sizce nedne olabilir..
ilk defa oluyoo hiç böyle bişe olmamıştı..
sizce ne olabilir
hemen doktora gitmelimiyim yoksa diğer ay felanda bi kontrol etmelimiyim kendimi..
hiç böyle bişi yaşayan var mı?:26:

Ben adetm bittikten sonra çok üzüldüğüm bir şey olduğun bir hafta yada iki hafta sonra filan tekrar oluyorum.Yani bir şeye üzüldüysen olmuş olabilir

canım bu sorunun cevabı düzenli kullandığın ya da bu ay almaya başladığın ilaç varsa olabilir. Bide yaşın önemli tabi. Seni korkutmak istemem ama annem 38 yaşında iken bu ara kanamalar yüzünden (başka hiç bir belirti yoktu) jinekoluğa gitti ve cın2 teşhisi konuldu. Rahim ağzı kanser başlangıcıydı. Erken teşhis sayesinde sadece rahimin ağız kısmı alındı. Şuan adeti düzenli 43 yaşında ve menapoza da girmedi. Tabi bir de hamile kalındığında yerleşme kanaması diye bir şeyde varmış. Soğan kürü yapan arkadaşlarda ara kanamalar oluyor diyor. Çeşitli sebepleri olabilir içinin rahat etmesi için doktora git. Geçmiş olsun.

canım çatlamayan yumurtaların olmuş olabilir aynı şey bendede oldu lekelenme deniliyor buna doktora görün merak edilcek birşey yok strese girme yeter ben doktora gitim düzeldi

kızlar merhaba ben hep düzenli adet olurdum ama 5*6 aydır hep 25 yada 26 günde bir adet oluyorum internette baktım ama pek bişi bulamadım valla hiiiç doktora gidesim yok .........bilgisi olan benim gibi olup nedenini bilen varmı.

15 gün gecikti benim adetim ilk defa böyle oluyo sürekli bi ağrı var gelcekmiş gibi oluyo ama ağrı dışında hiç bişey yok merak etmeye başladım

canım çatlamayan yumurtaların olmuş olabilir aynı şey bendede oldu lekelenme deniliyor buna doktora görün merak edilcek birşey yok strese girme yeter ben doktora gitim düzeldi

saol cnm cevabın için..
o ara kanama dönemimde ocağın sonunda bitti..
şuan yine ayın u ve regl dönemime gelen kanamam oldu
lekenlenmeyle aram gün.. şaştım kaldım..
bu ayda beklicem tekrar 1 gün sonra lekelenme olursa doktora gitmeyi düşünüyorum

en son 27 ekimde adet oldum. doktorum "düşük östrojenli bir doğum kontrol hapı kullan" dedi. eczaneden 0 östrojenli bir ilaç aldım fakat prospektüsünde "kanamalar düzensizleşebilir veya hiç kanama olmayabilir" yazıyor. daha önce yasmin kullanmıştım, onda gayet düzenli gidiyordu. sizce ne yapsam? yasmin'e tekrar mı başlasam yoksa bunu bir denesem mi? veya düzensizlik yaşayıp da cerazette'yle yoluna sokabilmiş olan var mı?

Son düzenleme:
Kızlar benim adetlerim de çok alakasız zaman aralıklarıyla oluyor. Geçen ay 16sında olmuştum, 25inde de jinekoloğa gitmiştim kist falan mı var acaba diye. Hiçbir şey çıkmadı, doktor ilaç verebilirim adetlerin düzene girer ama boşuna hormon yüklemeye gerek yok dedi. Bu sabah kalktığımda farkettim hastalanmışım. Ama az bir şey gelir de farkederiz ya inanılmaz kanamam olmuş. Gerçekten korktum hiç böyle olmamıştı. Utanmasa pijamam paçalarına kadar batacakmış (iğrendirdiysem özür dilerim ), hemen kalktım duş aldım tabi... Arada böyle olur mu normal mi bu?

İçime bir kurt düştü şimdi. Benimde bacağım çok ağrır. Midem, karnım felaket şişer. 5 aylık hamile gibi geznirim ortalıkta. 10 senedir falan bu ağrıyı çekiyorum. Yürümekte bile zorlanıyorum.

Merhaba,

5-6 sene önce 4-6 ay arasında adet olduğum için doktor doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi. Yaklaşık 6 ay öncesine kadar doğum kontrol (yasmin) hapı kullandım, 6 aydır içmiyorum, şimdi yine 3 ayı aşan adetsiz dönemler başladı. Ne sinir yapıyor, ne ağrı, görünen bir zararı yok, fakat iş yumurtaların çatlamamasına ve ileride kist olarak karşıma çıkmasına uzanınca, tabi yine düşündürücü ve arkasını bırakmamam gereken bir olaya dönüşüyor.

arkadaşlar benim adetim başladı bu ay adetin 2. günü çok az gelmeye başladı nedense birden kesildi gibi

3 ay önce ertesi gün hapı kullanmıştım fakat 2 ay boyunca düzenli ve normal miktarda kanamam oldu neden kesilmiş olabilir ?

29 yaşındayım...ilk olarak 16 yaşımda 6 ay adet görmedım...tahlıl hormon herşey temiz çıktı....sonra 4 5 ayda bır adet görmeye başladım..bazen düzenli olduğu da oldu ama pek nadir...evlendim 24 yaşımda...dr çocuğun olmaz dedi :) korunduğumuz halde ilk ay hamile kaldım...sonra gene düzensizlikler.....şimdi gene 3 aydır adet görmüyorum...gene tahlil yaptık hormon mormon tertemiz beşey yok...söktürücü verip o ay adet görmem sağlanıyor...ben de artık dr a falan gitmeyeceğim ama el ayak uyuşması yaşıyorum..bu kez menapoza mı girdim acaba...

durumum hakkında fikri olan var mı acaba ???

Arkadaşlar ben7 aylık evliyim ve 6 adırda adet düzensizliği yaşıyorum şimdiye kadar hiç böyle olmamıştı. 10 veya 15 gün geç oluyorum ve bir çok fazla 10 gün sürerken diğer ay 4 gün bile sürmüyır ve lekelenme şeklinde oluyorum. en son dayanamayıp doktora gittim ve yumurtalıklarımın polistik olduğunu söyledi. bazen yumurtalarım çatlamayabilirmiş ve o ayı da adet görmüş gibi kabul etmeliymişim. ve bu yaza allah nasip ederse bebek düşünüyoruz. ama korkmaya başladım ya yumurtalarım çatlamazsa ya hamile kalamazsam benim durumumda olan ayada tavsiye ve bilgi verebilecek birileri var mı??

Hormonlarına baktı mı canım doktor ? Sendeki sorun polikistik over pek çok kadında var korkma tedavisi kolay sakın endişe etme :)

hormonlara bakmadı ultrasonla kontrol etti sadece. cevap verdiğiniz için teşekkür ederim :) çünkü durup durup umutsuzluğa kapılıyorum. bebek istiyorum artık :)

arkadaşlar merhaba ben bekarım.adet düzensizliği vaar bendede doktorum cyclo-progynova 21 draje die bi ilaç verdi ilacın 2.kutusundayım son 1 aydır 5 kilo aldım ve tatlı sevmeyen ben tatlı yiyorum sürekli eczacıya sordum bu ilaç kilo yapmaz dedi ama bn kilo aldım daha önce kullannan var.mı ilacı yardım edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…