Adet geciktirici

patsizcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
788
2
46
Diğer
Kızlar benim sorunum şu. Düğünüm adetimin ilk günlerine denk geliyor. Düğün telaşı stresi bir de farklı şehirlerde olacak düğünüm.
Ben erken adet görmemi ya da geç olmamı sağlayacak birşeyler istiyorum. İlaçları falan varmış ama acaba zararlı mıdır doktora mı danışsam tavsiye edeceğiniz ilaç var mıdır??
Yardım lütfen

Yok canım doğum kontrol hapı kullanmıyorum sadece miyomlarım olduğu için bir hap vermişti.
Yan etkisi olmadığını söyledi. Geciktirmek ya da erken olması için bir hap vardır değil mi?
Yoksa yazın sıcağında gelinliğin altında bir de adet hiç çekilmez valla

adet geciktiren hap var. ama sonrasında reglin çok sancılı geçtiğini falan duymuştum onun için cesaret edememiştim kullanmaya. bence akışına bırak canım.

Vardır canım, ama bence bir an önce danış, düğünün hangi ayda bilmiyorum ama bu tip şeylere belli bir süre önceden başlamak gerekebiliyor.

adet geciktiren hap var. ama sonrasında reglin çok sancılı geçtiğini falan duymuştum onun için cesaret edememiştim kullanmaya. bence akışına bırak canım.

Ben de hep akışına bırakmaktan yanaydım ama düşününce bir çözüm bulsam iyi olur diye düşünüyorum.
Çünkü 2 şehirde düğünüm olacak.. Bir de 7 8 saatlik yola çıkacağım bilemedim ki canım :26:

adet geciktirici ilac var
eczaneden sorsan verirler.
ben yaz tatiline denk geldigi zamanlar kullanmıstım
hic öyle agrı sızı bir seyim olmadı
aynen de düzenli olmaya devam etti ilacı bıraktıktan sonra
tabi bünyeden bünyeye farklı etkileri vardır belki.
adet tarihinden 3 4 gün önce icmeye baslıyorsun
ne zaman bırakırsan da 1 2 gun sonra adet oluyorsun
adını da özelden yazdım

ben xxxxxxxxx diye bir ilaç kullandım. ama kullanalı 7-8 sene oldu başka ilaçlar çıkmıştır. ilacı kulanıyorsun bıraktıgında ertesi gün adet oluyorsun. geçiktirme süresi sana baglı yani. fakat adetine son 1 hafta kala yada son 3 gün kala kullanmak sakıncalı... bu yüzden önceden bilgi edinmen gerek ve en iyisiii doktorra git.

Lütfen dikkat et!!!!.... belki ilacı kullanmanı engeleyecek başka rahatsızlıkların vardır ... miyom diyorsun... dogum konturol hapıyla alınmıyordur vs.vs...

Böyle ilaçları geç almak sakıncalı olabiliyor. hem doktor bunları ayarlaya bilir ve sana en uygun ilacı sağlar....

BENCE DOKTOR ŞARTTTTT..... lütfennnnnn dikkatttt!!!!!......

Son düzenleyen: Moderatör:
ben geçen yaz tatil döneminde kullanmıştım...çok korkarak kullandım çünkü zaten geçmişte kist ve hormonal problemlerim olmuştu tekrar düzenim şaşarsa diye çok korktum...ama bi cesaret kullandım... adını yazarsam sorun olur mu bilmiyorum ama google dan aratırsan kolayca bulursun adını hapın... adet gününden 3-4 gün önce başlıyosun ve 1 hafta kadar kullanıyosun hapı... ve hapı bıraktıktan 3 gün sonra detin geliyor...yani bu hapı kullanman sana 10-12 gün zaman kazandırır :)) yanlız hapı bıraktıktan 3 gün sonra adet oluyosun orda bi sorun yok ama diğer ay adetin 15-20 gün gecikebilir bende öyle olmuştu...çoğu kişide de öyle oluyor... ama sonra yerine oturuyor... yılda bir kere bunu yapsan sorun olmaz canım merak etme

O geciktirici ilaçların aslında idda edildiği pek fazla yan etkileri yok agrı sancı sızı v.s ama sende miyom varmış yada başka bir rahatsızlık varsa kesinlikle doktora danışmadan kullanma derim. Yoksa her eczanede rahatlıkla bulabilceğin bir ilaç.
Erken olmayı düşünüyorsan da 1,5 hafta öncesinden her gün aspirin içebilirsin. Bitkisel söktürücü cayları erkenden içmeye başlayabilirsin.

Teşekkürler kızlar ben en iyisi doktoruma gidip danışayım çünkü miyom da olduğu için sakıncalı olabilir

Arkadaşlar aynen ben de iki hafta sonra tatile gideceğim, son iki aydır regl donemim one geldiği icin tatille denk gelecek gibi, hap kullamayı dusunuyorum ama bir yandan da korktum acıklamalardan, yardımcı olursanız sevinirim, gerek buradan gerek ilaç adı olarak mesajla, lütfeeen

benım reglm tam düğün günüme denk gelıyodu adet geciktirici kullandım ancak düğün tarıhınden bıkac gün önce degıl bi öncekı ay görecegım reglmde kullandım ve 10-12 gün öteledim.sonrasında adet oldum bitti ve 1 hafta sonra düğünüm oldu sonrasında 2 haftada rahat ettım.
yan etkısı bende ateş,şişkinlik şeklınde oldu ilacı bıraktıktan 2 gün sonra adet oldum ve soınrasında süreç normale döndü.korkulacak bişey degil bence ama yınede bı doktora danısmakta fayda var her bünyede aynı etkıyı göstermeyebılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…