Gebeliğe Hazırlık Adete 5 gün kaldı gelin beraber bekleyelim kızlar belirtileriniz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Canım eşinde durum ne?

Aziz müminler... Geliniz bu bereketli zaman diliminde unuttuğumuz ve terk ettiğimiz sorumlulukları yeniden hatırlayalım. Dünyayı ahirete tercih eder hale gelmişsek en yakınlarımızdan dahi esirgediğimiz sevgi ve merhamet için tövbe edelim. Yetim ve öksüzleri, mazlum kardeşlerimizi yalnız bırakmışsak tövbe edelim. İhmal ettiğimiz kulluğumuzu gözden geçirelim. Hırpalanmış şu gönül dünyamızı dua, ibadet ve tefekkür ile taçlandıralım. Günaha ve kötülüğe giden yollara set çekelim. İyiliğin egemen olduğu bir dünya için çaba gösterelim. Allah’ın rahmetinin bolca tecelli ettiği bu günleri en güzel şekilde değerlendirelim. Taatimizle, teslimiyetimizle, salih amellerimizle tövbelerimizi, istiğfarlarımızı yalnız O’na arz edelim. Hatalarımızdan, kusurlarımızdan, günahlarımızdan bir daha dönmemek üzere yüz çevirelim.

Miyom nedir? Ben bazı terimleri bilmiyorum da sizde

Eşime de diyorum sperm analizi yaptıralım diye ama erken daha diyor. Ovulasyon testiyle de deneyince olmazsa zorlicam artık yaptırsın.
Miyom rahimdeki iyi huylu tümörler canım.

Benim eşim bugüm gitti mesela. Doktor sigarayı bırakmasını söyledi. Ciddi birşeyi yokmuş sigara engel oluyormuş spermlerin haraketlerine. Bi kaç ilaç yazdı onları kullanırsa inşaALLAH olucak diyor.

Canım sana bişey sorcam. Yumurtalar yetişip çatlıyorlar ya içinden sıvı çıkıyor yumurtanın. Onun türkçe adı ne? Googleda türkçe arama yapmak istiyorum ama onun türkçe adını bilmiyorum. Bizde folekul.

Eşime de diyorum sperm analizi yaptıralım diye ama erken daha diyor. Ovulasyon testiyle de deneyince olmazsa zorlicam artık yaptırsın.
Miyom rahimdeki iyi huylu tümörler canım.

Eşin mutlaka gitsin sen bu kadar zorluyorsun kendini belki onda da bişeyler var düzeltilmesi lazım

Biz ikimiz de sigara kullanıyoruz Canım benim hiç haberim yok öyle bir sıvıdan, düşündüm ama hiç bilmiyorum bizim yumurtalarımızdan ne çıkıyor ki.

Biz ikimiz de sigara kullanıyoruz Canım benim hiç haberim yok öyle bir sıvıdan, düşündüm ama hiç bilmiyorum bizim yumurtalarımızdan ne çıkıyor ki.

Benim eşim fazla kullanıyordu son zamanlar güne 1-2 paket sigara içiyor. Ondan doktor spermin ileri haraketinin zayıfladığını söyledi. Eşini bilmem ama canım senin bırakman lazım. Her yerde yazıyor hamile almak istiyorsan sigarayı ve alkolü bırakman lazım diye.

Yumurtanın içinde sıvı oluyor bizim dilde ona sarı sıvı diyolar. Banu çiftçinin yumurtlamayla ilgili animasyonu var canım onu izle göreceksin. Yumurta çatladığında içinden sarı sıvı çıkıyor. Sperm onun içinde oluyor. Yumurta çatladığında sanki kabuğundan ayrılıyor gibi o sarı sıvı. Spermi içine alan o.

benim bu ayda tutmadı dün regli oldum ama regliden bir gün öncesi dikkatimi çekti küçük çişimi yaptığımda görünce şok oldum siyah siyah kum dökmüşüm gibi wc yi batırmışım

Sigara kalitelş yumurta oluşumunu önlüyor hemde hamile kalsan bile çoçuğun astım hastası oluyor.içerken bi daha düşün istersen @limelimon

limelemon buldum türkçe de folikül demekmiş :)

Kadın yumurtası yumurtalıklarda folikül adı verilen içi sıvı dolu, ince duvarlı bir yapının içinde gelişir. Yumurta folikülün duvarına bağlıdır. Genellikle her ay bir folikül gelişir. Folikülün büyümesi ultrason altında , vajinal probe kullanılarak izlenebilir.

Folikül 7-8mm çapına ulaştığında ultrasonda görülebilir hale gelir. Folikül ultrason görüntüsünde yuvarlak, içi sıvı dolu bir kese şekilndedir. Günde yaklaşık olarak 1-2 mm büyür ve çapı 18 ile 25 mm arasında bir büyüklüğe ulaştığında yumurtlama için hazırdır.
Yumurtlama olduğunun en iyi kanıtı folikül görüntüsünün ultrasonda tamamiyle kaybolmasıdır. Bu durumda çoğunlukla karın boşluğunda, rahimin arkasında sıvı olduğu gözlenir. Bu, yumurta çatladığında folikülden boşalan sıvıdır. Ultrasonda, gelişmeyen veya yeterli büyüklüğe ulaşmayan veya yeterli büyüklüğe ulaştığı halde çatlamayan foliküller de görüntülenebilir.

Rabbim inşaALLAH kucağımızı boş bırakmasın. Bende 9 aydır deniyorum canım kimyasalım bilr yok
Olsun hiç üzülme canım kimyasal olacağına olmaması daha iyi inan bana. Çok üzücü oldu aylarca etkisinden çıkamadım. İnşallah çok az kaldı senin bebişin gelecek inan bana

Bişey anlamadım
Bende bişi anlamadım . Küçük çişimi yaptığımda gördüğüm şey siyah renkte çiş yapmış olduğum kumlu gbi bulanık bişeydi , o şey benden nasıl çıktı geldi görünce hayret ettim ve ne olduğunu da çözemedim

İzledim şimdi canım ama inan hiç bilmiyordum, o sıvının ne gibi bir önemi varmış ki acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…