- 7 Ocak 2016
- 10.357
- 49.971
- 598
Kundak olayını doktorların tavsiye olarak verildiğini biliyorum (Daha rahat uyumaları için) ve fakat tuzlamayı duymamıştım, aksine uyarırlar:
Prof. Dr. Narlı: 'Tuzlandığı için ölen yeni doğan bebekler var'
Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nejat Narlı, Çukurova kentlerinde bazı ailelerin yeni doğan...www.hurriyet.com.tr
Bu adetten ölen çok bebek olduğu da söyleniyor, bazıları haber bültenlerine konu oldu.
Kayinvalidem olcak kadın simdi yanimda oturmus oglunun bebegi olmuo die aglio . Oglunun sansi yokmus sanssizmis oglu . Baskalari sordugundayss daha erken dio kafayi yedircek bana nolur teselli edecek bisi diinnn
Ruh hastalarını takmayın yoksa sizi de deli ederlerKayinvalidem olcak kadın simdi yanimda oturmus oglunun bebegi olmuo die aglio . Oglunun sansi yokmus sanssizmis oglu . Baskalari sordugundayss daha erken dio kafayi yedircek bana nolur teselli edecek bisi diinnn
Kundak olayını doktorların tavsiye olarak verildiğini biliyorum ve fakat tuzlamayı duymamıştım, aksine uyarırlar:
Prof. Dr. Narlı: 'Tuzlandığı için ölen yeni doğan bebekler var'
Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nejat Narlı, Çukurova kentlerinde bazı ailelerin yeni doğan...www.hurriyet.com.tr
Bu adetten ölen çok bebek olduğu da söyleniyor, bazıları haber bültenlerine konu oldu.
Birde göbek düştükten sonra para bağlayanlar var göbeği dışarı pırtlamasın güzel olsun diye.
Yury dışında yapanlar var mı bilmiyorum ama bazı şeyleri sanki biz kendi kendimize uydurmuşuz gibi geliyor.
hay Allah sizi ne yapmasınBunlar gene iyi. Arkadaşım anlatırdı bizim yörede çarşaf görmek için düğünün sabahi eve sülaledeki kadinlar doluşur, bunlara misafir sofrası açılır. Çarşaf da elden ele dolaşırmış diye.
simdi dogruyu söylemek gerekirse TRde hangi tuz kullaniliyor bilmiyorum.
almanyada Rossmann veya eczanelerde deniz tuzu (ölüdenizin) satiliyor. 10 litre suya yaklasik bir yemek kasigi atiliyor. bu tuzlu suda yikama olayi dogar dogmaz yapilmiyor, bi 7-10 gün sonra yapiliyor. ilk banyosundan sonra yani.
tursu yapar gibi bebegi tuza bulamak zaten olmaz ama bazi kültürlerde denizin icinde kadinlar dogum yapiyor mesela.
yanlis yikayanlar vardir kesin- he cok gereklimi dersen- hayir tabiki ama yapilsada dünyanin sonu degil.
ben yurtdisinda yasadigim icin bu "bebek konularina" ayni acidan bakmiyorum.
almanlar dogurup direk bahce bostan geziyorlar miniklerle.
bi bizim türkler sakiniyor 72 aya kadar :)
böyle bir şey kaldı mı yaa.. eşinizden baska hiç kimseye böyle bir şeyi ispat etmek zorunda değilsinz ki .. ki kaldı ki zaten evleneceğinz adam herseyı biliyordur bence bunları en bastan konusmalıydnz. .Evet carsaf gormk icin
İşte yazıda diyor adetlerin nasıl uygulandığını, nasıl tablolarla karşılaşıldığını.
"Tuzlu su" sebebi, en basit tabiri ile mikrop kırmak için yapılabilir mantıken bunu anlayabiliyorum, oğlumu ilk haftasından sonra tuzlu suya pamuk batırarak silip yıkadım mesela; şampuan tercih etmiyordum anlatabiliyor muyum? Yani bu doğal bir yıkanma yöntemi olarak kullanılacak bir şey zaten ancak adet olarak farklı yapılıyor Tulumbachen; "Tuzlama" dediğin şey farklı.
İşte yazıda diyor adetlerin nasıl uygulandığını, nasıl tablolarla karşılaşıldığını.
"Tuzlu su" sebebi, en basit tabiri ile mikrop kırmak için yapılabilir mantıken bunu anlayabiliyorum, oğlumu ilk haftasından sonra tuzlu suya pamuk batırarak silip yıkadım mesela; şampuan tercih etmiyordum anlatabiliyor muyum? Yani bu doğal bir yıkanma yöntemi olarak kullanılacak bir şey zaten ancak adet olarak farklı yapılıyor Tulumbachen; "Tuzlama" dediğin şey farklı.
Neden benim icin boyle dusunuosun konularimdam dolayımi bi insanin yasadiklarini gormeden neden on yargili davraniosun . Eski konularimm dedigin hep hamilelikle ilgili bu kadin bana her boyle yaptginda acip napabilirim die sadece buraya bakip yazsbililiorumEski konularınıza baktım da, siz iflah olmazsınız. Çilenizi katlamanın yollarına düşmüş gidiyorsunuz.
Burada dediklerimizi ne yaparsınız ne size işler.
Siz söyleyin, anlatın dökün rahatlayın, sonra dönün kvnizin ve eşinizin ağzına bakmaya devam edin, en iyi gelin(!) siz olun.
Madalyanızı takarlar belki bir gün.
kocanızda iş yok yoksa diğerleri zurnanın son deliği bile değiller.O ailenin tek erkek cocugu kim ne derse yapio annesi ne dese o oluo adetse adet kabul et bana dio acikcasi evlenmeden once boyle bi huyunun oldugunuda bilmiosum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?