Adetlerden bıktım :(

Koynunuza da girselerdi aa olur mu hiç adetlerden nefret ediyorum akrabalıktan da . Öyle adetlerimiz vardı ki hiçbirini yapmadım diye neler konuştular arkamdan ama asla umrumda değil . Yeni evlenen çifte ertesi gün kahvaltıya gidilir mi ? Böyle bi adet olabilir mi ya ? Adet nedir ne saçma . İnsanları zor durumda bırakmaktan başka hiç bir şey değil . Umursamayın lütfen evliliğinize ve mutluluğunuza bakın .

Ohaa nasıl sapkın fantaziler bunlar yahu? Ne meraklılar başkasının sevişmesine.

Konussaydim boyle bi geceyi yasatrmydm kndime ne bilim boyle adetlerinin oldugunu kalkip adamlarla gerdek gecesini konusmadm ki
Konuşmak gerekiyor bence nişanlıyken. Yarasa gibi kan görmek isteyeni çok duyduk da gerdek sırasında aynı evde kalmak isteyenler türedi cidden sapıklar . Bizim sülalede hala bunu yapanlar vardı çarşaf olayını maalesef ama o gece yalnız bırakıyorlar evden gidiyorlar Allah'ım ne kaaa medeni ne kaa modern bir sülalem varmış dermişim . Ben eşimle konuşmuştum ve çok saçma bir adet olarak görmüştü ve bizde olmaz dedi ki zaten gelinliği çıkardığım gibi balayına gittik .

Görücü usulünde aşağı yukarı aynı kültürde ve görgüde yetişmiş insanlar tanıştırılmaz mı? Yani olayı bu değil mi görücü usulünün? Sizi bu adam ve aileye layık gördüklerine göre sizin de kültürünüz, adetleriniz pek farklı değil. Bayıla bayıla evlenmişsiniz zaten. Ha yok öyle değilse ne akla hizmet sizi bir araya getirdiler, siz görücü usulü evlenirken düğünde çılgın gibi nasıl mutlu oldunuz hiç anlayamıyorum bunları. Evleniyorum diye mi mutlu oldunuz? Böyle sapıkça bir aileye gelin gittiğinizi gördüğünüz halde neden bebek için uğraşıyorsunuz? Başa dönüyorum yine demek ki aynı kültürün insanlarısınız...

Kusura bakmayın ama oha diyeceğim adete bak ya gerdek gecesi evde olmak... ben olsam sorardım siz o gece neden evde olmak istediniz yapamazsak yol mu gösterecektiniz diye terbiyesizler keşke arkana bakmadan kaçsan bu ruh hastalarından

Esiniz napiyo annesi ve ablasi vya kardesi oyle davranirken

Valla aynen oyle. Bir arkadasin dedigi gibi yapamazsak yardim edecekti heralde
Yok annem bekaretinin mühürü nişanesi olan kanı beyaz çarşafta görmek için girmiştir o kadar zahmete, gelinlerin beline bağlanan "gayret kuşağı" da zaman içinde bizim bu çarşaf düşkünü kadınlarımız arasında devşirilmiş ve bekaret kemeri adını almış, oysa o kuşak kızın babası tarafından kızım gittiğin evde gayretli ol, güçlü ol anlamında takılırdı, şimdi kuşak takmayan kıza hemen aaaa kesin bir şeyler yaşamış deniyor, yatak odası mahremiyetine saygısı olmayan insanlar var maalesef, en çok da kadınlar yapıyor bunu.

Kimse istemedigim biseyi yaptiramaz heleki adetten diye kusura bakmasinlar.Emri waki gelen herseye tamamen sert cikarim kimsede kusura bakmasin.Sizin istemediginiz hic biseyi bebeginize yapamazlar bu kadar teslim olmak niyet hayir dedimmi bitmistir.

tuzlama, kundaklama ve sac kazima olayini benim bugüne kadar konustugum doktorlarda öneriyor (almayada yasiyorum) - bunlarin cogu "adet degil"

mevlüt dini acidan yapilir, el kadar bebegi ucurmaya gerek yok ama kucakta tutulur yani.

Merak ettim hangi doktor bunu diyor? Bende yurtdişinda yaşiyorum ve kundaklama dişinda hiçbiri önerilmiyor.

Ve konu bana niyese pek gerçekçi gelmiyor. Elbette böyle kanli çarsaf zihniyetine insanlar var fakat gelin olarak bunun bilincinden olmaman imkansiz.

benim kaynanam da gerdek gecesinde kendi evinde yatmamızı istemişti onlarda 1 hafta kalmamızı onlarda öyle oluyormuş. şükür ki eşim köye götürmek istemedi yorgunum zaten diyip eve gitmiştik.

Danışırsan çoğu (bende hepsi) öneriyor canim.
Sonucda insanlar yuzyillardir bu şekilde temizleniyor. doğal ve antibakteriel oldugu icin helede bebeklerde en narin temizleme şekli. Abartmadan yapıldığı sürece bebekte pişik vs. Olmuyor. Bir insan icin tuzlu su en iyi arinma yöntemidir (belki kendindende bilirsin). Tabiki, paraben, endustri yağı, hayvansal atik vs. Dolu olan sabun/sampuan kullanabilinir - yağlar kullanarak bebeğin doğal ph dengesi bozulabilir ama bunlari genelde insanin doğasına önem veren hiçbir doktor önermez.

Benim eşimin ailesinde de ilk gecenin sabahında sağdıçlar eve baskın yaparmış, çarşafları toplarlarmış hatta bir de bu yüzden yastık altına para koyulurmuş.
Eşime söyledim balayını ikinci güne ayarladı, o gecenin sabahı yola çıkacağımız için ve düğün yorgunluğu sebebiyle gelmemelerini söyledim
Bir keresinde kv laf arasında ikinci gelini hemen balayına göndermeyeceğim diyor. Ben de dedim aranızda konuşursunuz artık

Bizim yörede derler ki "Allah nasip etmiyorsa vardır bir hikmeti,hayırlısını dilemek lazim"
(Sizin oralar biraz farklı o nedenle yazma gereği duydum)
Eger bebek sahibi olamıyorsanız belki de Rabbim ileride farkli sartlar altinda doğmasını diledigi icindir. Zira bu ortamda bir bebek sag salim zor yetişir.

Es aileniz düpedüz yoz,yobaz, sapkın eğilimleri olan,cinselliği bilinçaltında aşırı aşırı yükselten ve gerçek hayata iğrenç şekillerde uyarlayan bir aile.
Kv görümceler vs bunların hepsi bir ortamda konuşurken igrenc muhabbetlere girip sonra yazmasının(kapaliliga laf etmiyorum cimbizlamayin yazma kelimesini)ucuyla gülmesini kamufle etmeye çalışan tipler olarak.canlandi gözümde.

Boşanın ya boşanın bu adamdan. Böyle hayat geçmez, sinir hastası olur insan.
Bebeğimiz olmuyor diye sizi "bel çektirmeye" götüren bir kv ile nereye kadar yaşarsınız

Tuz bebeğin vicuttaki su oranını bozup ölümüne sebep oluyor çok tehlikeli doktorlar asla yapmayın diyorlar. Hangi doktor öneriyor söyleyin de bilelim gitmeyelim kendisine. Bilinçli doktorlar bebek doğduğunda onu yıkattırmıyor bile. Vücudundaki o tabaka, yeni doğan ve bağışıklığı kuvvetli olmayan bebeği dış etkilerden koruduğu için. Hatta ilk haftalarda yıkarken sadece su kullanmayı öneriyorlar.

Bu nasıl bir iş ya. Yavrucum senin agzı dilin yokmu. Kocana niye bişe demiyosun.ya bunlara bi son verirsin yada ben giderim niye demiyosun. Ne demek çarşaf görmeye gelmek çocuk istemek falan filan. Bu nasıl evlilik.

yukarda yazdigim mesajlari dikkatli okursaniz zaten fevri davrandiginizi kendinizde anlarsiniz :)
Katiliyorum- ilk 7-10 gün arasi bebegi yikamak gereksiz bir eylem.
bunu zaten belirtdim.
ayrica, arastirmadan fikir sahibi olmaniz cok klasik oldugu icin fazla birsey demek istemiyorum. genelde geri tepiyor :)
10 litre suya 1 yemek kasigi deniz tuzu ne bebegin su dengesini bozar nede ölümüne sebep olur.
bunuda ayni sekilde yukarida belirtdim.
bebegi tursu gibi tuza yatirmak, 5 dakikadan fazla asiri tuzlu suda bekletmek- tuzlu suyu (yanlislikla) icirmek söylediginize sebep olur/olabilir- bu dogru.
bunu yapan bir insan zaten ruh hastasi olacagi icin üstüme alinmiyorum.
siz bebeginizi bebek sabunuyla yikayin. yaglayin- totosuna kortizonlu kremler sürün:) ben bebegimi deniz tuzu ile yikarim.
her anne bildigi gibi yapsin.

Ayrica- evet belki TRde doktorlar önermiyordur (bilincsiz kitle biraz daha büyük oldugu icin, yukarida bir arkadas sahit olduklarini belirtmis) benim yasadigim ülkede deniz tuzu havuzlari mevcut. bebekler 3 aylik oldugunda o havuzlarda yüzme kursu bile yapiyorlar (arastirmaniz icin yazim : Sole Bäder)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…