ADIM ADIM HAMİLELİK (hem kadın hem erkek İçin ) HAYDİ PAYLAŞIMA umutlu olalım

evet mutlaka haberleşelim ben de regl günümü bekliyorum sonra şu bal çörekotu tarçın kürünü uygulayacağım baya ümitliyim bu karışımdan inşallah benim de sebebim olur hayırlısı ile ....

inşallah canım bahsettiğin kür pko yamı iyi geliyormuş bende bal+polen+arısütü karışımını hersabah aç karnına yiyorum

Kadınlarda görülen Polikistik Over Sendromu (PCOS) büyük bir hızla artıyor. Kesin bir tedavisi olmayan hastalığın en büyük düşmanı da spor ve sağlıklı beslenme.

Kilo vermeyi de zorlaştıran ve gebelik şansını azaltan hastalık için Dr. Hasan Ali Nogay özel diyet uygulanabileceğini belirtiyor. İşte PCOS diyetinin detayları.

KISIRLIK TEDAVİSİ GÖREN KADINLARIN YÜZDE 45'İNDE PCOS VAR

Halk arasında yumurtalıklarda birçok kist varlığı olarak tanımlanan Polikistik Over Sendromu (PCOS) genç kadınlarda %10 oranında, çocuk sahibi olmak isteyen kadınların da %25-45’de görülen bir hastalıktır. PCOS varlığında kilo vermek zordur. Bahçeci Sağlık Grubu Fulya Tüp Bebek Merkezi IVF ve sağlıklı yaşam Danışmanı Dr. Hasan Ali Nogay PCOS Diyeti'nin nasıl yapılacağını açıkladı.

AKUPUNKTUR İLE KİLO VERME HIZLANDIRILABİLİR

İyi bir “şişmanlık tedavi programı” gerekir. Ayrıca, kritik nokta bu programa uyum sağlayabilmek ve istikrarlı olarak sürdürmektir. Bunun için de biz, öncelikle “akupunktur ve nöral terapi”den faydalanıyoruz. Böylece, modern hayatın getirdiği günlük stresi azaltırken, akupunktur ile ‘doyma merkezi’nin yeterli ve dengeli uyarılması sayesinde anne adayımız, diyet programına uyum sağlayarak kolayca ‘tatmin olmakta ve doymaktadır’.
Çünkü yapılan araştırma sonuçları yüzde 5-10'luk kilo kaybı bile dramatik bir şekilde yumurtlama ve gebelik şansını artığını ortaya koymaktadır.
PCOS DİYETİ NASIL YAPILIR?

YAĞLAR BESLENMEDE ÇOK ÖNEMLİDİR

Günümüzde, neredeyse tüm diyet uzmanları artık yağları, eti yasaklıyor; hatta balık yenilmemesini öneriyorlar. Halbuki yağlar, beslenmede çok önemlidir. Özellikle “A,D,E,K” vitaminleri, besinlerde yağ olmadığında bağırsaklardan emilemez. Ancak, zeytinyağı dışındaki “sıvı yağlar” ve “margarin” kullanmamalıdır. Kızartma yerine “ızgara” ve doymuş yağlar (tereyağı) tercih edilmelidir.

HAFTADA BİR KEZ KIRMIZI ET TÜKETİLMELİDİR

Amerika’da, kırmızı etlerdeki “Dioxin” isimli toksinin yüksek olması sebebiyle, “kırmızı et yenilmesini yasaklayan” diyet yaklaşımları mevcuttur. Haftada en az 1 kez “özgür dolaşan hayvanların” kırmızı eti ile birlikte “mevsiminde taze sebze-meyve” yenilmelidir.
ORGANİK GIDALAR TERCİH EDİN

Ayrıca, ülkemizde son yıllarda B12 vitamini yetersizliği yaygın görülmekte ve “hiçbir bitkisel besin B12 içermemektedir”. Bitkisel kaynaklı-vejeteryan- beslenmede en önemli diğer bir eksiklik de Esansiyel Amino Asitlerin fakirliğidir.
-Yumurta ve süt ürünlerini de yiyen “Laktoovovejeteryanlar” ise yedikleri süt ürünleri ve gıdaların “organik” olmalarına dikkat etmelidirler.
-Ayrıca “unlu ve şekerli” gıdaları da tüketmemelidirler. Toplam diyetin en az yarısını “Çiğ” yiyeceklerden oluşmalıdır.
-Özellikle 'Pestisit' denilen toksik tarım ilaçlarını az tutan karnıbahar, brokoli, Brüksel Lahanası, muz, ananas, avokado, taze soğan, soğan, üzüm, erik, karpuz mevsimine göre daha çok tercih edilmelidir.
-Kefir, yoğurt, turşu, nar eşlisi ve boza gibi “Probiyotiklerden” (Faydalı Mikroplar) zengin gıdalar alınmalıdır.
-Ayrıca paketlenmiş-fabrikasyon- gıdalardan (market ürünleri) sakınmak da son derece önemlidir.
-Ekmek yerine ceviz, kavrulmamış fındık,badem yemelisiniz.
-Katkı maddelerinden dolayı “salam-sosis” gibi sanayi tipi et yenilmemelidir.
-Omega-3/ Omega-6 oranınızı artırmak için Omega-3 açısından zengin olan ve sonbahar ve kış aylarında İstanbul’da kolaylıkla bulunabilen yüzey “Olta Balıkları” tercih edilmelidir. Çiftlik balıkları tercih edilmemelidir. Midye, istridye gibi “sindirim organları ile birlikte pişirilen-hazırlanan ” deniz gıdalarını kesinlikle tüketilmemelidir. Çünkü bunlar, “Ağır Metal Zehirlenmesi” açısından çok risklidir.
-Yeteri kadar güneşlenmeli ya da kan düzeylerini 40-120 ng/ml tutacak kadar D vitamini alınmalıdır.
-Kiloya göre günde ortalama en az 2-2,5 litre su içilmelidir.

dumaduma nerelerdesin canım nasıl gidiyor senin diyet....

Canım üç dört gündür başımın ağrısından çok huzursuzum evler dandini ama ben bi iş yapamıyorum herşeyin başında sağlık geliyor.
Başımın ağrısı diyetten olsa gerek. birden bire kıstım önceden doymadan kalkmazdım masadan şimdi bir dilim ekmek ye tmm bayram beni korkutuyor tatlılar dolmalar birde heryerde et cümbüşü offf :18: nasıl dayanacam bilmiyorum sen neler yapıyorsun

hem diyet birde soğan suyu içiyorsun oda biraz halsizlik yapıyor insan da ben ce bi anda kısman iyi olmamış yavaş yavaş azaltsaydın birde bayram sonunu beklesen iyi olur du bayram ve diyet pek alakalı olmuyor bayram da gider gibi geliyor senin diyet

yo yo nefsime hakim olacağım tatlılara elimi sürmeyeceğim ama kuşbaşıdan da tadarım doyurmam kendimi yada bir dilim ekmek yiyeceğime hiç yemem. bu arada bugün rüyamda hamile olduğumu öğrenirmişim aman Allahım ne güzel bi duyguydu aşk gibi bişeymiş Rabbim gerçektede tatdırır İnşallah bizlere

canım ne güzel bak rüyana girmiş bazen duyuyoruz öyle olduğunu önce rüyaya giriyor sonra göbişe geliyor rabbim malum etmiştir belki inşallah öyle olur

canım ne güzel bak rüyana girmiş bazen duyuyoruz öyle olduğunu önce rüyaya giriyor sonra göbişe geliyor rabbim malum etmiştir belki inşallah öyle olur

İnşallah Canım ardarda gelsin artık miniklerimiz çok bekletmesinler bizi

İnşallah Canım ardarda gelsin artık miniklerimiz çok bekletmesinler bizi

inşallah gelirler kendimi umutsuz vaka gibi hissediyorum bayram da geldi kalabalık ortamlar insanların tuhaf bakışları hiç evden çıkmak istemiyorum dipteyim sondayım depresyondayım yani :2::2::2:

inşallah gelirler kendimi umutsuz vaka gibi hissediyorum bayram da geldi kalabalık ortamlar insanların tuhaf bakışları hiç evden çıkmak istemiyorum dipteyim sondayım depresyondayım yani :2::2::2:

ay kuzum ya böyle karamsar olma eğer sadece sorun polikistik overse bence yenebilirsin bide boş durma bence şu soğan kürünü tekrarla aynı zamanda ballı kürüne devam et İnşallah en kısa zamanda düzelecek durumlarımız
bide insanları takmamaya çalış ya bende üzülüyorum daha bir senelik evliler bile doğurmak üzere üstelik artık insanların benim hakkımda konuştuklarını hissediyorum çocukları olmuyor diye takmayalım diyoruz ama işte böyle kuruntularda eksik olmuyor
Ama İnşallah en kısa zamanda bizimde olacak Rabbim kucaklarımızı doldursun amin amin amin

konuşmazlar mı neler diyorlar kimbilir gittiğim bir düğünde hiç tanımadığım bir kadın yanıma geldi ve dedi ki adımı söyledi sen o musun dedi evet dedim ben de neden tedavi olmuyor sun çocuğun olmuyormuş dedi bana yerin dibine girip çıktım o anda ve buna benzemez neler neler çok zor ya için yanıyor evlat özlemiyle elinden bir şey gelmiyor sadece allaha sığınıp sabrediyorsun zor :2:

manyak karı böyle dengesizlerin yüzünden zaten stres yapıyoruz takma canım bak bana bizde 5 yılımızı doldurduk Rabbim daha fazla bekletmesin Arefe günü ve Bayramın 1.günü bol bol dua edelim

manyak karı böyle dengesizlerin yüzünden zaten stres yapıyoruz takma canım bak bana bizde 5 yılımızı doldurduk Rabbim daha fazla bekletmesin Arefe günü ve Bayramın 1.günü bol bol dua edelim

amin canım çok yoruldum rabbim bol bol sabrımızı versin...

İnsanlar okadar düşüncesizki.Kendi üzerilerine vazife olmayan şeyleri araştırıp laf söylemeyi marifet sayıyorlar.Benim evlendiğim 11 yıl oldu.Hatta bugün evlilik yıldönümüz.Üzgünüm ve yorgunum.Bunca yıl ne laflar söylendi.Artık onların sesini duymuyorum.Kendi içimde öyle şeyler yaşadımki.Umut umutsuzluk,hayal kurmak hayal kırıklıkları ne düşünüp ne hissedeceğimi bilmiyorum artık...

canım sendede bendekı dert var pcos nacızene tafsıyem sana hayıt suyu kurunu denemen ben allahın ıznı hayıt kuruyle hamıle kaldım ovesıle oldu hormonlarımı duzene soktu sımdı yıne basladım hayıt suyu kurune canım ınsallah allah hayırlısyla evlat nasıp etsın baslıga yanlıs ısım yazdım ozur dılerım cglynnur yazıcaktım

Son düzenleme:
canım sendede bendekı dert var pcos nacızene tafsıyem sana hayıt suyu kurunu denemen ben allahın ıznı hayıt kuruyle hamıle kaldım ovesıle oldu hormonlarımı duzene soktu sımdı yıne basladım hayıt suyu kurune canım ınsallah allah hayırlısyla evlat nasıp etsın

ecring Allah büyüktür ben neler duydum herşeyin bir zamanı var demekki Allah ol demeyince hiçbirşey olmuyor ona inanıyor ona güveniyoruz bizleri fazla bekletmesin umudunu da kesme unutma kazanmayı umut etmeyen baştan kaybetmiştir. Ayrıca Kuranı kerimde ayette ne diyor (Melekler: "Seni gerçekle müjdeliyoruz. Sakın Allah'ın rahmetinden ümidini kesenlerden olma!" dediler.) ve de "Ey oğullarım, gidin, Yusuf'u ve kardeşini araştırın. Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin; zira kâfir kavimden başkası Allah'ın rahmetinden ümit kesmez.

tabiki haklısın hak veriyorum ama Rabbime güvenmekten başka da bi çıkar yolumuz yok
Rabbim istediklerimizi bize hayırlı kılsın dahada bekletmesin versin nasip kısmet herşey.....

ecrinq sorun neydi şimdiye kadar hangi aşamalardan geçtin ? paylaşırmısın bizimle

Öncelikle çok teşekkürler canım.Tabikide Rab bimden ümit kesmiyoruz.Ama insanız elimizde olmadan karamsar oluyoruz.Evimizde yuvamızda çocuk eksik.Ben eksikliğini görüyorum ve eşim çocuk hastası.Yolda yabancı çocukları bile sever.Rab bim hepimizi güldürsün yuvalarımız neşelendirsin inşallah...3 aşılama 2 tüp bebek yapıldı.Ama hiçbirinde hamilelik olmadı.Yumurta rezervim azmış.Normal yollada hamile kalma ihtimalide var dedi doktorum ama düşük ihtimal.Tüp bebekte başarı şansımda azmış.3 yumuta toplandı sadece 1 tanesi döllendi.Bilmiyorum yaaa.... 3.yü düşünüyorum ama korkuyorum çok.hakkımızda hayırlısı diyorum.

Son düzenleme:

Canım ben neler duydum neler gördüm bence umutsuz vaka değilsiniz öncelikle kiloluysan zayıfla bu 1. sonra bol bol su iç ve düzenli bol sebzeli bol meyveli beslenmeye çalış kızartma kola hazır meyve suyu hazır sakatatlar sosis salam bunlardan ağzına bile koyma hormonlarımızı hep bunlar bozdu zaten. bu 2. sonra bal+polen+arısütü karışımından yemeye çalış her sabah bir tatlı kaşığı bunun hiçbir zararını görmedim faydalarını netten araştırmışsındır zaten bu da 3. sonra incir kürünü düzenli olarak yapmaya çalış ve olacağına inan eşinde bi problem yoksa mutlaka olacaktır şahsen ben inanıyorum bütün bunlar yumurta rezervlerini doğal yoldan artırmaya yönelik şeyler ayrıca 3. tüp bebek yaptırmaya ara ver önce bunları mutlaka yapmalısın sonuçta hepsi doğal şeyler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…