Adım pintiye çıktı kızlar :( bi akıl verin

ya harika bisey bu :KK66:
yani firsat.me ye uye olucam ve indirimli hizmet icin sadece siteden kupon alicam oyle mi yani kupon satin alma isleminde para odemicem bedava alicam dimi kuponu ???
Grupanya derken firsat.me ve grupanya fatkli iki site mi ???
kuponu almadan restauranti aradik diyelim evet gecerli kampanya dicek ve ben hic para odemeden direk kuponu gosterip indirimli kahvalti yapicam harika otesi :)
Maalesef sadece İstanbul Ankara gibi şehirler için fırsatlar ama yine de ara ara bakmak lazım

Memlekette farklı olmak suç illaki sürüye uyacaksın sonra yıllar geçince haklı olan sen olduğunu anlayacaklar onlar seni kıskanıyor çoğu kadın kazandığı
parayı yönetemiyor erkekler ele geçiriyor tabi bunu itiraf edemiyorlar an al laf sokarak rahatlıyorlar bence onlarında hayalleri var ama eşleri kafa denk değil
Kıskançlık hissediyorum yani yakın arkadaşlarımda değil de özellikle iş arkadaşlarımda. İyi ki eşim kafa dengiymiş. Teşekkür ederim

Hayallerinizi bir kahve veya bir sinema engellemez sonuçta her zaman değil ayda yılda bir defa gitmenizi istiyor arkadaşlariniz. Bende tutumlu bir insanım ama arkadaşlarimla da vakit geçiririm. Ve her yapmak istediğimiz aktiviteye hayır diyen biriyle arkadaş olmak istemezdim. Bence çok sık olmasa da arada bir arkadaşlariniza da zaman ayirin eğer arkadasiniz olarak kalmasını istiyorsaniz
Artık ben organize edicem. Az önce uzun bi mesaj yazarak anlattım. Önerileriniz olursa yazın lütfen

vazgecme hayallerinden tabi ki ama dengede tut cnm erteleyerek hayallerini gerceklestir ikisinden de olma
arkadas da onemli
bi de zaten "adi cikmis 9 a inmez 8e" diye bi laf varya o misal illa pinti demesinler doye de cok ugrasma ne yaparsan yap diyecektir bazilari...
ozellikle resmine yorum yapan kisi cok patavatsizlik yapmis ayip etmis ben olsam o yorumu silerdim herkes goruyo cunku o yorumu neticede
sen arkadaslarindan olma biraz gez ye ic onlarla da az vakit gecir yeter
Haklısın. Az önce bir mesaj yazdım. Bundan sonra nasıl davranacağım konusunda. Önerilerin olursa yaz lütfen

Haklısın. Az önce bir mesaj yazdım. Bundan sonra nasıl davranacağım konusunda. Önerilerin olursa yaz lütfen
aslimda mesaj yazip kendini kanitlamana da gerek yok bosver
sen sana samimi gelen insanlardan arkadasligini kesme yeter
mesela muaait oldugun herhangi bi gun sevdigin bi arkadasina hadi bi cafeye gidelim oturalim de ya da hadi sinemaya gidel ailecek de ya da bu aksam da disarda yiyelim birlikte de cok guzel gececektir

Bence disarida yemek yememek kahve icmemek sinemaya gitmemek önemli degil ama hediye dahi almiyorsaniz pintisiniz. Benim mantigim hicbir yere giderken elibos gitmemek. Arkadaşınız bunu uluorta soylerek densizlik etmis. Eger pintilikten rahatsizsaniz degistirin. Arkadasinizin lafinizdan rahatsizsaniz uyarin acikca. Hayallerinizi gerceklestirmenize sevindim. Umarim hepsini tamamlarsiniz.

İstediğin gibi yaşa
Seni seven olduğun gibi sevsin
Keşke bende para biriktirebilsem

Keşke altına sana da tavsiye ederim vizyonun genişler hem de vaktini milletin paraları naaptığını düşünmekten daha faydalı şeylere harcamış olursun yazsaydın.

takmayın kimin ne dediğine hayat sizin boş verin, hayatı bildiğiniz gibi yaşayın

15 lira haftada 1 çıksam ayda 60. Yılda 720 tl. Bana Karadeniz yayla turu yaptırır. İşte benim kafa böyle çalışıyor. Oysa 2 liraya çay içsek olmuyor mu :KK43:

Biraz şey gibi oluyor ama sizin mantığınız ' 50 defa sizle görüşmeye para harcayacağıma 1 kere Karadeniz'e gider gelirim ben kocamla ' tabiki kastettiğiniz bu değildir ama böyle de algılanabileceğini düşününce neden milletin gözüne battığınızı anlarsınız. Madem oturup kahve içmek ilginizi çekmiyor, arkadaşlarınızı planlarınıza dahil edin sizde. Mesela haftasonu gezmeyi seviyorsanız hep birlikte yakın bir şehre haftasonu gezisi yapmayı teklif edin.

Bir de evinize ne kadar para giriyor? Mesela benim ablam yılda 4-5 defa yurtdışı yapar, nerdeyse her ay yurtiçi biryerlere gider. Her yıl ayrıca tatilköyü tatili yapar bir de en az bir hafta. Öğlen yemeklerini dışarda yer, cumartesi gecesini mutlaka dışarıda geçirir. Kıyafet alışverişini çok sever, tek başına 2 ayrı çift kişilik dolabı dolduruyor evinde. Bir de üstüne cömerttir, tatillerinin yarısına beni de götürür. Durup dururken güzel birşeyler hediye eder. Dün öylesine massimo dutti'den deri ceket hediye etti mesela bana. Aynı günün öncesinde beğendim diye aldığı ıvır zıvırlar toplamda 400tl civarıydı. Hem annem hem benim için bireysel emeklilik öder. Uzaktan bir akrabamızın doğalgaz faturasını karşılar vs. vs. Tüm bunları biryandan ev kredisi ödeyip bir yandan 5000 küsür maaş alırken yapabiliyor. Yakın arkadaşlarına bakıyorum, onlarında aynı şekilde gezip aynı şekilde harcadıklarını görüyorum.

Karı-koca kazandığınız totalde 5000 civarındaysa - ki bence en azından o civarlardadır - ayda 60 liranın hesabını yapıyorsanız hem ayıp, hem de sizin açınızdan üzücü, çünkü siz bir kahvenin bile hesabını yaparken kazandığınız para farkında olmadığınız biryere buharlaşıyor demektir bu. Ya aslında kısabileceğiniz ev içi harcamaları kısmıyorsunuz, ya tatil bütçenizi iyi hesaplayamıyorsunuz -mesela turla gitmek yerine kendiniz gezmek, otel yerine kiralık ev tercih etmek, erken rezervasyon, kalabalık arkadaş grubuyla tatile gidip ortak araba kiralamak vs. Vs. Daha avantajlıdır- ya da sizin biriktirdiğiniz parayı eşiniz savuruyor.

Kızlar İşyerinde ve tüm çevremde adım pintiye çıktı çok rahatsız oluyorum. Ve gerçekten ben yanlış mı yapıyorum diye sorgulamaya başladım. Sizin önerilerinize ihtiyacım var. Öncelikle şöyle anlatim benim "ölmeden önce yapılacaklar listem" var. Bazı şeyleri yapmak için para gerekmese de bazılarını yapmak için paraya ihtiyacım var örneğin helikopterle İstanbul'u gezmek Paris'i görmek dalış yapmak gibi.... para biriktirdikçe birini yapıyorum. Normal öğretmen maaşı alıyorum. Kıyafete para harcamıyorum eskimedikçe bi kıyafeti atmıyorum her kıyafete ayrı ayakkabı falan moda takibi yapamıyorum başka hayallerim var diye. Ya da starbucksta kahve içmiyorum. Arkadaşlar kahvaltıya gidelim deyince hayır diyorum kahvaltıyı bende yapalım, dışarı çay içmeye gidelim ya da sinemaya gitmeyelim evde film gecesi yapalım vs. Bunları yapınca adım pintiye çıktı. Kimseye öyle hediye mediye de almam. Bu arada keşke yapmasam ama sosyal medyada da gerçekleştirdiğim hayallerimi paylaşıyorum. O zaman da laf sokuyolar. 1 ay önce Tayland'a gitmiştik eşimle fille safari yapmıştık az önce bitanesi yorum yapmış "ben de parayı mezarına mı götürecek diyordum meğer Tayland'a götürmüşsün hahaha" diye. Gıcık oldum ... biraz uzun oldu ama belki benim göremediğim bir yol görürsünüz diye size akıl danışmak istedim
kıskanmış işte. ama anlamadığım şu dışarıda kahvaltıya gitseniz kendi masrafınız 25 30 lira tutar. herkesi eve toplayınca daha masraflı olmuyor mu?

Bence sürekli hesap kitap yapıyorsunuz ve bunu içinizden değil sesli sesli yapıyorsunuz haliyle insanlar öyle olduğunuzu düşünüyor. Ben dışarıda yer içer hatta hesabı da öderim ama bende de hesap yapma huyu vardı ve beni çok iyi tanımayan insanlarca bu yorumlara maruz kaldım. Düşünün bana bile yapıldıysa bu benzetme size yapılması çok normal. İnsanların yanında para muhabbeti yapmayın ve arada sırada kahvenizi için, kahvaltıya gidin. Tayland a tatile gidecek bir bütçe ayırdysanız diğerleri pek koymaz herhalde.

Dimi zaten adım pintiye çıkmış artık :) o parayla şunu yaparım isterseniz siz de bana katılın birlikte gidelim dicem davet de etmicem artık

Böyle böyle Zaten Davet edeceğimiz arkadaşınız da kalmaz ama bu durum sizi pek rahatsız etmez gibi Zaten :)

o tiplere hiçççç takilmayin. Siz gezdikce çoğu kisinin yapamadiklarini yaptikca onlar kiskanacak. Bence de starbucksta bir kahveye 15-20 lira vermek s
Biraz şey gibi oluyor ama sizin mantığınız ' 50 defa sizle görüşmeye para harcayacağıma 1 kere Karadeniz'e gider gelirim ben kocamla ' tabiki kastettiğiniz bu değildir ama böyle de algılanabileceğini düşününce neden milletin gözüne battığınızı anlarsınız. Madem oturup kahve içmek ilginizi çekmiyor, arkadaşlarınızı planlarınıza dahil edin sizde. Mesela haftasonu gezmeyi seviyorsanız hep birlikte yakın bir şehre haftasonu gezisi yapmayı teklif edin.

Bir de evinize ne kadar para giriyor? Mesela benim ablam yılda 4-5 defa yurtdışı yapar, nerdeyse her ay yurtiçi biryerlere gider. Her yıl ayrıca tatilköyü tatili yapar bir de en az bir hafta. Öğlen yemeklerini dışarda yer, cumartesi gecesini mutlaka dışarıda geçirir. Kıyafet alışverişini çok sever, tek başına 2 ayrı çift kişilik dolabı dolduruyor evinde. Bir de üstüne cömerttir, tatillerinin yarısına beni de götürür. Durup dururken güzel birşeyler hediye eder. Dün öylesine massimo dutti'den deri ceket hediye etti mesela bana. Aynı günün öncesinde beğendim diye aldığı ıvır zıvırlar toplamda 400tl civarıydı. Hem annem hem benim için bireysel emeklilik öder. Uzaktan bir akrabamızın doğalgaz faturasını karşılar vs. vs. Tüm bunları biryandan ev kredisi ödeyip bir yandan 5000 küsür maaş alırken yapabiliyor. Yakın arkadaşlarına bakıyorum, onlarında aynı şekilde gezip aynı şekilde harcadıklarını görüyorum.

Karı-koca kazandığınız totalde 5000 civarındaysa - ki bence en azından o civarlardadır - ayda 60 liranın hesabını yapıyorsanız hem ayıp, hem de sizin açınızdan üzücü, çünkü siz bir kahvenin bile hesabını yaparken kazandığınız para farkında olmadığınız biryere buharlaşıyor demektir bu. Ya aslında kısabileceğiniz ev içi harcamaları kısmıyorsunuz, ya tatil bütçenizi iyi hesaplayamıyorsunuz -mesela turla gitmek yerine kendiniz gezmek, otel yerine kiralık ev tercih etmek, erken rezervasyon, kalabalık arkadaş grubuyla tatile gidip ortak araba kiralamak vs. Vs. Daha avantajlıdır- ya da sizin biriktirdiğiniz parayı eşiniz savuruyor.
ya çok merak ettim ablan o kadar parayı o kadar şeye nasıl yetiriyor. Sadece 5bin yetmez bence

Back
X