julia roberts'ın ye , sev , dua et diye çok sevdiğim bir film var, rutin giden hayatındaki boşluğun ne olduğunu bilmiyor ve bulmak için italya,hindistan ve bali ye gidiyor...izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim
julia roberts'ın ye , sev , dua et diye çok sevdiğim bir film var, rutin giden hayatındaki boşluğun ne olduğunu bilmiyor ve bulmak için italya,hindistan ve bali ye gidiyor...izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim
Amerikan vari :) ben simdi kendimi bulmak icin biryerlere gitsem kesin basıma bir iş gelir :)
filmi izledikten sonra benimde aklımdan geçmişti yazdığın şey :) ama öyle bir imkan olsa keşke diye düşünmeden edemiyor insan...
Amaçlar da göreceli bir kavram canım ama maddiyat sadece bir örnekti. Ona bakarsan bazen sorgulamıyor musun nasıl bir adalettir bu diye.
Kız çıkıyor sahneye iki kıvır+ şarkı hiçbir eğitimi yok alıyor 40-50 bin dolar… ben o parayı kazanmak kaç ay hatta kaç yıl çalışıyorum acaba? Ayrıca hayatımda nelerden feragat ediyorum onu kazanmak için bu da ayrı bir bakış açısı…
evet maneviyat bencede
kendimden başka kimsenin inancını bilemem..
kendim için konuşayım
ibadetlerimi yapmadığım zamanlarda istediğim herşey olsun ama doymuyorum lezzet almıyorum..
birine yardımcı olduğumda , nafile bir ibadet yaptığımda, yaşadığım mutluluk doyum anlatılmaz..
bu dünya oyalanma yeri olduğundan dünya işleri oyalıyor sadece..
bence bu yönde bişeyler yapmaya çalış (belki yapıyosundur bilmiyorum akıl vermek değil amacım dediğim gibi ben kendimi anlattım)
Cudana ablacım* bu dusuncelere kapılmanın tek sebebı maddeden sıyrılıp manaya ulasmak ıcındır.Neden ınsanlar robot gıbı yada bızlerı otomatık bır makınadan ayıran ne..? Iste bu sorular ancak manayı bulmaya calısan kısılerın soruları fıkrımce..
Tabı kendınızı en ıyı sız bılırsınız:)
(konularınızı takıp edıyorum yasınızın benden buyuk oldugunu dusundugum ıcın abla dedım ınsaAllah kızmazsınız.)
Merhaba arkadaslar uzun suredir kafamdaki bu sorularla bogusup duruyorum, son bir aydir hat safhada ...
Adini da koyamiyorum bir turlu ..
Belki herkes bu dusuncelere kapiliyordur bilemiyorum...
Dusunuyorum; doguyoruz , buyuyoruz, meslek sahibi oluyoruz, evleniyoruz, cocuk sahibi oluyoruz...
Herkes iyi evde yasamak istiyor ev almak icin ugrasiyor ,
kimi iyi arabaya binmek icin ugrasiyor ,herkes iyi bir hayat standardina sahip olmak istiyor ...
herkes cocuklarina iyi bir egitim vermek istiyor...
Hayat kimine guluyor, kimini aglatiyor .
Ama baktigimda oncelikler farkli olsa da amaclar genellikle ayni.
Kimimiz amacina kisa zamanda ulasiyor kimimiz ulasamadan oluyor...
Olum sekillerimiz, zamanlari bile birbirinden farkli olacak, ama elbet hepmiz toprak olacagiz ...
Bazen avmye gittigimde insanlara bakiyorum. Kimi alisveris derdinde, kimi cocuklarini getirmis eglence pesinde
Bizler de o insanlardan biriyiz ...
Sonra cocuklarima, baska cocuklara bakiyorum onlar da buyuyecek, okuyacak evlenecek, cocuklari olacak ,
onlara iyi bir egitim vermek icin, mutlu bir yuvalari olmasi icin cabalayacaklar , sonra onlar da toprak olacak...
siralama basa donecek, ayni duzen torunlarinda devam edecek ,
Insanligin yaradilis gayesi bu evet belki de ....
Bazen bize verilen gorevleri otomatik olarak yasiyoruz diye dusunuyorum
bu dusuncelerden kendimi alamiyorum...
Bir bosluk var adini koyamadigim ...
Sizce bende eksik olan nedir?
Neden boyle dusunceler kafamda donup duruyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?