Adini Koyamadigim Dusunceler

Yaradilis amacimizi bildigim halde sorgulaniyor kafamda dusunceler ,
engel olamiyorum bu dusuncelere ve yeni bir sey de degil upuzun bir zamandan bu yana boyle
Niye yaratildik vs vs

belki de dedigin gibidir...

Ben bu dünya geliş amacımı sorgulamayı uzun zaman önce rafa kaldırdım.

Onu kaldırıp ferrarisini satan bilge timsali icraata mı geçtim ?

Hayır.

Ben kendimi tanıdım .Düzen seviyorum .Rutin seviyorum . Ani ve değişik şeyler ancak ben istediğim zaman hayatımda yer alsın istiyorum . Her sabah aynı kahvaltıyı etmekten hiççç sıkılmıyorum mesela..oysa eşim değişiklik arar ,2 gün sonra iştahı azalır.

İşte hayatta bu küçük örnekte ki gibi ; kimimiz azla yetinip , huzurla yoğrulmuş bir hayatının ötesine geçmeye gerek görmez ,kimimiz ise hep '' daha '' nın peşindedir.Hangisi iyi hangisi kötü diye de bir tercih yoktur aslında.

Maddiyat mı hedefiniz ,maneviyat mı ; her ikisi de mi ? Bu seçimin sonunda aldığınız cevaba ulaşabilmek sizi mutlu edecektir.

Kısır döngü demişsiniz ,içinden çıkılmayan düşündükçe . Düzeni fazlaca irdelemek , neden,niçin,nasıl sorularının manevi boyutunu deşmek ; çokta insan tabiatına yarar sağlamaz.Ruh dengesi o cevap ritmini kaldırmaz.O sebeble ben o soruları da rafa kaldırdım.

Aman bende tembellik olsun da işte , ne çok şeyi rafa kaldırmışım

Dua güzel bir huzur durağıdır , aklınız karıştığında uğrayın sık sık...Hep sizi bekleyen bir araç vardır orada

doğuyoruz büyüyoruz evleniyoruz çocuğumuz oluyo yaşlanıyoruz ölüyoruz
kimileri bu döngüyü bile tamamlayamadan ölüyo,yaşlanamadan, çoluk çocuk torun torba görmeden, dedem 80 yaşında kanser ama hala ayakta kendi işini kendi yapıyo, babam nasıl üzülüyo anlatamam, artık yürümesi yavaşladı diye hayıflanıyo baba diyorum hasta olmasada 80 yaşında adam zaten maraton koşacak değil, ne yaparsan yap bi bu kadar daha yaşamıcak, ki babam çok gerçekçi bi insandır ama insan babası ölünce büyürmüş derlerya cidden doğru, canım babam inşallah o da 80'li yaşlarına kadar yaşar ve birlikte daha çoook anımız olur

Çok güzel yazmışsın canım.
Evet mutlak dogruyu bulabilmek önemli olan.
Hatta bulsan da sorgulamalar devam eder durur.
Şekil 1-a :)

İnsanoglu tatminsiz.

İlkokulda Fen bilgisi dersinde ögreniriz ya insanlar dogar,büyür, yaşar ve ölür.
Kaçınılmaz sonuç bu...

Yalnız degilmişim demek ki :)

Dedim ya şükürsüz gibi görünmüş olabilirim ama Allah'a her gün verdikleri için şükrederim...

Evet sıradan gelir, insanlar farklı farklı hayatlar yaşasa da sonuç aynı oluyor,
doguyoruz büyüyoruz ve ölüyoruz...

Haklısınız, hep aynı düşünceler, yaradışılımızın bir gayesi var elbet,
bilemiyorum hepimizin önceliği farklı ama aynı amaçlara hizmet ediyoruz.

Yapılması gereken ne onu bulamıyorum...

Cudanam ;Tasavvuf Edebiyatı'nda Devriye vardır , belki bilirsin.

Senin yazdıkların tam da bunun karşılığı.
Bu düzeni biz değil tabi ki Allah sağlıyor.
Vakti gelen ruhlar maddi aleme (dünyaya) geliyor ,
ve misyonunu tamamlayıp yine vakti gelince yaradanına geri dönüyor.
Allah'tan geldik , yine Allah'a döneceğiz felsefesi.

İnsanoğlu her şeyi sorgular, düşünür, ama her şeyin derinine haddinden fazla dalmak
bana göre de insana yarar yerine zarar getirir.

Ben üzerime düşeni elimden geldiğince yapmaya çalışırım , gerisine de tevekkül ederim.

Bu düşüncelerden kurtulmak isteyen herkes ( Cudanam sen de ) bence alsın eline kitaplar okusun , hem de her türden.
O kitap şöyle, bu kitap böyle , onun yazarı şu görüşte , bunun yazarı bu kulvarda demeden.
İşte o zaman insanlara , doğaya, yaşama,
mutluluğa ve tüm bu duyguları yüreklere bahşeden yaratana bakış açınız nasıl günden güne değişecek şaşacaksınız.

Son düzenleme:

Bende de uzun bir süredir bu durum var ama son 1 aydır hat safhada kafa karışıklığı var,
ve kurtulamıyorum bu düşüncelerden.

Sanırım benim de rafa kaldırmam gerek, kafayı yiyecegim yoksa :)
Çünkü çok uç bir nokta bu :)

Son düzenleme:

İnşallah Nemesis...

Cudanacim,

32 yolun yarisi degil bir kere :) Daha basi

Ben gülenyelkenin dedigi gibi liseden beri sorguluyorum bunu. Belki daha öncesinde de daha basit düzlemde sorgulamisimdir. O yüzden yasla alakali olmadigina %100 eminim. :) Gerci tabi bu insandan insana da degisebilir.
Dedigimiz gibi insanoglunun düzen arayisindan kaynakli bu, güvenlik arayisi, huzur arayisi, üreme istegi vs.

Kesinlikle hayat bir süre sonra bizi o hizaya getiriyor, getirmedigi insanlar da zaten nadirdir. Ben bunu kendimde gördüm basta da verdigim örnekteki gibi, hayat beni hizaya getiriyor :) Düzen ve kücücük yuvadaki mutluluk yeterli gelmeye basladi:)

Düzene karsi olmak kolay bir is degil nihayetinde :)

Sorgulamak cok güzel bir sey. Ancak bir yerden sonra agir geliyor. Iste agir geldigi yerlerde ben onu kapatiyorum. Sonra yine aciliyor kendiliginden. Seninki gibi saniyorum

Kesinlikle bu aralar yogunlastiysa, yeni bir seylerle ilgilenmeye calis. Hem aklini dagitsin, hem de renk katsin :)

Ah Clarissim bilmez miyim? :)

Hayata bakış açımı iyi bilirsin, ama
Gerçek sebepleri bildiğim halde düşünceler beynimi kemiriyor.

Bunun önüne nasıl geçicem bu konuda bir fikri olan var mı?

ben düşüne düşüne panik ataklı oldum kızlar valla çok zor, inanılmaz bi ölüm korkusu gereksiz bi huzursuzluk her çalan telefonda ahanda birine bişey oldu velvelesi, hele şimdi bide ailemden uzaktayımya bittim tükendim eşime çaktırmamaya çalışıyorum, kardeşim şırnakta askerdi Allahtan o geldide biraz rahatladım sanki bi tek orda başına bi iş gelebilirmiş gibi
savruk yaşamamalı ama bu tip düşüncelerdede kaybolmamalı insan

:) çok haklısın :)

Düzene karşı gelmek degil Allah korusun zaten.
Ama bu gidişle ona gidecek diye korkmuyor da degilim

Kendime ugraşlar bulmalıyım sanırım :)

Sanırım ben o amaçlarına ulaşamadan ölen kişiler grubunda olucam
Şükret bence. Her şeyde bir neden aranmaz.
Demek ki mutlusun ne güzel.

Son düzenleme:

Nemesis ne yaptın arkadaşım ,

Şu cümleler gözlerimi doldurdu.

Babam; canım babam , her sözü doğru babam,

küçüklüğümüzden bu yaşımıza kadar hayatımızın baş kahramanı babam geçti film şeridi gibi hafızamdan.

Dün bir de telefonda konuştuk , 15 tatilde gelmedim diye sitem etti." Kendimi kötü hissediyorum belki yaza çıkamam." dedi.

Çok fena oldum ya şimdi ((

Amin inşallah çokça ömürleri olsun babalarımızın.

Son düzenleme:
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim...32 bence de daha yolun başı.

İnsaoğluna biçilmiş ömrün bir standartı yok ama bu zaten 70 / 2 = 35 ...ha işte yolu yarıladık gibi basit bir matematik hesabı değil.

Hani hoooop diye birden başka bir boyuta geçmek gibi olmasa da , 30 ' dan sonra hayatım benzer kalsa da , o benzer hayatıma bakış açım biçim değiştirdi.Hem de iyi yönde...
Eeee dedim ausencia , hayat şimdi başlıyor kızım

Cudana , sorgulama , cevapları anlamlandırma ... anlamlandıramadıklarını rafa kaldırma levelına geçince , hayat daha güzel oluyor ,benden söylemesi

Bence sen bir şekilde ilgi alanına yönelik uğraşlar bulmalısın Cudana.

İnsanı bir tek öyle şeyler uzaklaştırıyor sorgulamaktan. Araya da
bir iki atraksiyon attık mı tamamdır.

Çok ayıp biliyorum ama bak natlus gelmiş yine foruma, onu okuyunca
insan yaşama amacını anlıyor resmen Özür dilerim natlus
Ama içimden geçeni söyledim...

Nemesis Clariss yapmayin yahu
aglattiniz beniii (
Clariss bitirdin beni

Tamam bu dusunceleri atmaya calisacagim kafamdan.

Gulenyelkencim ben natlusa dun hosgeldin dedim bile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…