Adini Koyamadigim Dusunceler

Nemesis Clariss yapmayin yahu
aglattiniz beniii (
Clariss bitirdin beni

Tamam bu dusunceleri atmaya calisacagim kafamdan.

Gulenyelkencim ben natlusa dun hosgeldin dedim bile :)

Keşke gitseydim , dünden beri gözlerim buğulu, aklımda hep babamın sözleri......

Ben de yaşamı hayatı,nedenleri sorguladığım bir dönemde Eşim sayesinde Kuran okumaya başladım. Sakince, anlamaya çalışarak.. İnanılmazdı..
Hayatın anlamı,yaşamın nedeni,varoluş, eski insanların yaptığı hatalar,ibretler,yapılması gerekenler ve gerçek huzur.. Ölüm,yaşam,ilahi adalet..Her şey...Her şeyin cevabı var,gerçekten bütün zamanlara gönderilmiş olduğunu okuyunca daha iyi anladım.. Şu zamanlarda sana da çok iyi geleceğini düşünüyorum. Ağdalı anlatımdan uzak prof.ların mealleri var çok güzel..

Şu anda içimde ne ölüm korkusu var ne endişe...hala sorguladığım şeyler var ama zamanla çözülecek,çünkü her başa döndüğümde yeni bir şey fark ediyorum...

Aslında beni anlatan sözler bunlar...
Belki saatler ters çalışsaydı mutlu olabilirdik. En berbat halde doğup en berbat şekilde ölebilirdik ama yine de bir şeyler yolunda gidebilirdi. Gözlerimizi açtığımız andan, kapattığımız ana kadar dünyayı sevebilirdik. Belki zamanı geri alıp, kaybettiklerimizi getirebilirdik. Evlerimize dönebilirdik. 80 yaşında doğup, yavaş yavaş 18' imize doğru ilerlersek hayat sonsuz bir mutluluk olurdu. Ama olmadı, olmayacak.

Cudanaa aglamaaa... Senin babana karsi hassiyetini biliyorum, hatirliyorum yazdiklarin hala dün gibi aklimda...
Tamam bak ben cözümü buldum sana
Sen de benim gibi dekupaj yap :)
Cok güzel oluyor
Renkler hem aklini oyaliyor, hem de kendin dizayn ediyorsun, sonuclar mutlu ediyor seni.
Mesela ben anladim ki yasama amaclarimdan birisi ailem, digeri sanat D

Clarisss sen de üzülme lütfen, bazen hayatin sartlarinda isteklerimizle yapmamiz gerekenler örtüsmüyor. Bak ben ailemden ne kadar uzaktayim. Hasta olsalar cat diye gidip göremem, hasta oldum onlar gelemedi
Olsun saglik olsun..

Nemesis de üzülecek simdi ay nerden actim konuyu diye.. Ama dileklerine cani gönülden katiliyorum.. :)

işte bizim bu aralar evdeki konumuz tam olarak bu çocuk yapmak ya da yapmamak en azından ertelemek diyeyim. bebek istiyoruz ama gezmek yalnızlığın keyfini çıkarmak sorumluluğumuz olmadan bir kaç sene geçirmek de istiyoruz.

hayat insana bazı şeyleri diretiyor aslında cudana'nın dediği gibi. oku, işe gir, evlen, çocuk yap, onları geleceğe hazırla... maslow'un ihtiyaçları işte :) her dönemin gereklilikleri var bi şekilde biz de üstümüze düşen payı alıyoruz hayattan. bu durum nasıl değişir ya da değişebilir mi hiç bilmiyorum, değiştirirsek mutlu olur muyuz onu da bilmiyorum :)

Nemesis Clariss yapmayin yahu
aglattiniz beniii (
Clariss bitirdin beni

Tamam bu dusunceleri atmaya calisacagim kafamdan.

Gulenyelkencim ben natlusa dun hosgeldin dedim bile :)

Ben okudum konusunu, onun yüzünden ban yemiştim.
Hiç yazmadan kaçtım. Ama onu okurken dua ediyorum
hep, ''Allah'ım beni bazı şeylerin farkında kıldığın için
şükürler olsun.'' diye.

Sana el birliği ile aktivite bulalım bence. Bir de Mevlana'yı
ve öğretisini anlatan kitaplar okuyabilirsin bu aralar. Huzur
veriyor bence.

aslında böyle derin düşünceye dalınca biran herşeyin bomboş olduğunu anlıyor insan, bir saat öncesini düşünmek bile rüyadan uyanınca gördüğün rüyayı düşünmek hissini veriyor her şey rüya gibi anlık yaşıyoruz sonra an bile boşluğa düşüyor. ha lüks içinde yiyerek içerek gezerek gösteriş dolu yaşamışsın ha hiç bir şeyin olmadan hayaller içinde yaşamışssın her ikiside yalan. esas doyum bence her an beynini yüreğini doyurmak araştırmak okumat hakikatin ne olduğuna kanaat getrmek ve inancını kuvvetlendirmek

Canım , çocuk sahibi olmak,
hayalleri gerçekleştirmenin önünde koskocaman bir engel değil.
Aksine o hayalleri daha çok kamçılıyor ve insanın yaşama sevincine sevinç katıyor.
Ben tam 5 yıl aynı senin gibi düşüncelerle eşim o kadar istemesine rağmen çocuk olayını erteledim durdum.
Ama şimdi düşünüyorum ; keşke evlendiğimizin ikinci yılında bu kararı verseymişim de kızım
bizim iki kişilik dünyamıza daha erken katılsaymış.

Yaşınızı bilmiyorum, anlayışınızı umarak evliliğe bakışınızın bana kalırsa yanlış olduğunu söylemek isterim.
Ne evlilikte, ne ailenizde, ne iş hayatında, ne bekarlık hayatınızda hiç bir şey hep en üst yada en alt noktada değildir.
Tek güzel, tek doğru, tek tutum yoktur.
Her şeyi göze alarak, herkesi karşınıza alarak, her şeyi mükemmel yapmaya çalışarak evlilik hayali kurmayın.
Hiç bir yaratılmış için kendinizi adamayın.
Tutup evlenmediniz diyelim kalbinizin sızısından uyuyamadığınız geceleriniz yine olacaktır.
Esnek ama onurlu olmakta fayda var bence.

Evlilik iki kişinin akıntıya birlikte ayak uydurması gibi veya çift şeritli bir yola yandan bir tali yol açmak gibidir beliki de.. Bazen birbirinizin şeritlerinde, bazen ortak yolda hareket etmekle olur.
Bekarsınız herhalde bakış açınız Sizi yorar, sorun çıkarabilir diye söylemek istedim.

Konuya cevaben ;

Burası Dünya, arapça kökenli bir sözcük olan dünya;çukur, kasvetli yer demekmiş.
Ne olduğu isminden belli. Adı üzerinde .
Hangi fani lezzet,duygu, varlık, kazanım mükemmel ki?
Bol bol şükür, bol bol tefekkür.
Sizin yaptığınız gibi hareket halinde, koşturma halindeki dünyayı durup bir gözlemlemek, kendimizi dinlemek, Aslımıza yönelmek doğru yolda olduğumuzu gösterir.

bende bi tek kendimi sanırdım böyle düşüncelere dalan ben bunu bi dönem çok abartmıştım sanki hayattan ilişkiyi kesmiş sadece düşünüyodum ama bnmki kötü sonuçlandı depresyona girmiştim off çok kötüydü o yüzden fazla takılmamak gerekiyo

Ek olarak Sinan Yağmur'un "Aşkın Gözyaşları" serisi olabilir.

Çoğumuzun bilmediği yada eksik bildiği , Mevlana'yı Mevlana yapan Şems'i
mükemmel anlatmış. Üç kitap da güzel ama en güzeli Tebrizli Şems.

ben hep yol ayrımlarında takılı kalmışımdır şu yolu seçsem diğer yolu seçmediğim için mutsuz mu olurum acaba? ya seçtiğim yol aslında doğru olan beni mutlu olmaya götüren yol değilse beriki yolu seçmediğim için huzursuz olurmuyum diye. hayatta bazı geçiş dönemleri vardır bu ikilemler son bulur zannederdim ama hala otuz yaşıma merdiven dayamış bir insan olarak hala o çizgiler kararsızlıklar var hatta sanki daha çok.

Mutlak surette okunması gereken kitaplar.
Hele ki Tebrizli Şems...

Bunda yetişme tarzı etkili olabilir.
Anne babanın çocuğa öz güven aşılamasında sorun olabilir.
İkilemler, tezatlar zaten hayatın özü , her davranış, her seçim aslında bir sınav.
Bir şeye karar verirken iki kez düşünüp bir kez karar veririz , sonu mutlu da olsa hüsran da olsa veririz bu kararı.
Ama şunu söyler şunu bilirim.
En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir.

Ben farklı bir açıdan yaklaşacağım olaya, kimine mantıksız gelebilir söylediğim ama ben böyle olduğuna inanıyorum. Akıllı ve mantıklı insanlarda sorgulama ihtiyacı doğar. Herşeyin nedenini araştırma ihtiyacı hissederler, düzen sabit olsa bile. Kimisi de araştırmaz, merak etmez, körü körüne inanır yaşar gider. Yani korkulacak bir durum yok bence sadece sorguluyorsun, düşünüyorsun. Sonucuna varınca da ister istemez üzülüyorsun, çünkü herkes aynı amacın peşinde koşup sonunda toprak oluyor diye.

Ayni durumdayiz desene :) Evlilikten sonraki konu bu oluyor cünkü :):):):) Bence de ilk bir kac yili kendi kafaniza göre gecirin ama sonra bir bebek geliversin, ev cok sessiz geliyor bir süre sonra zaten Esim surdan bir kücük kiz kosa gelse nasil olur diyor bazen durduk yere

Clariss, evet haklisin. Ben de iste bunu yeni yeni fark ediyorum. Böyle güzel hikayeler de duyunca insanin fikri daha bir degisiyor. Zaten bebek görünce bile degisiyorum artik
Ben ikinci yilimi dolduracagim Temmuz`da büyük ihtimallede 3. yilin sonuna dogru anne olmak istiyorum, insallah
Tesekkür ederim yazdigin icin, bu da düsüncelerimi kamcilayan bir örnek oldu.

Cudana gerçekten çok akıllı, çok mantıklıdır yakinen bilirim bunu.

Aynısını benim eşim de derdi beni ikna etmek için.
" Şuradan bir küçük bıdık çıksa , paytak paytak yürüse ne güzel olurdu değil mi? " derdi.

Bak şimdi onlar geldi aklıma ... Ne taklalar atmıştı beni çocuk konusuna ikna etmek için.
Allah sağlıklı , güzel bir bebek nasip etsin sana da....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…