Niye kibleyeylim canım çok güzel şeyler yazmışsın. Çok teşekür ederim.
Düşünmek evet bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özellik...
Tamam önce Sinan Yagmur'la başlayacagım. Sonra Mesnevi, sonra Şems'i mi okuyayım?
İsterimmmmmmmmmmm :))))))))))
Tamamdır :)
Evet yaşlı degiliz, hatta böyle düşüncelere olgunguma bakmayın aslında ben çok çocuksuyum :)
Eşim evde 3 tane çocuk var der düşünün yani :)
Hatta bu çocuksuluk 2 çock annesi olmama ragmen dış görünüşüme bile yansımış şekilde :)
Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Konu çok güzel ilerledi.
Dediğim gibi ben bu konuyu biraz da çekinerek açtım.
Çünkü hem psikolojik, hem sosyolojik, hem felsefik, hem de dini boyutu olan bir konuydu.
Umarım okuyanlar da faydalanmıştır...
Hepiniz çok güzel yardımcı oldunuz.
Kitapları en kısa zamanda temin edip okuyacagım...
Biraz kendime gelmem lazım.
Çok çok teşekkürler.
Ama biri var ki ona özel teşekkür edecegim.
Clariss'im çok teşekkürler...
Kuzum Sinan Yağmur'un "Aşkın Gözyaşları" bir üçleme zaten.
"Tebrizli Şems", "Hz. Mevlana", "Kimya Hatun"
Sen önce Hz. Mevlana'yı oku, sonra Kimya Hatun'u, en son da Tebrizli Şems'i oku.
Ben göndereceğim sana en kısa zamanda.
Hattan kendim bile getirebilirim.
Hı ne dersin?
Son bir şey paylaşayım bu konuda Cudana'm senin için.
Hazır olun ya da olmayın, bir gün sona geleceksiniz.
O gün geldiğinde Zenginliğiniz, hıncınız kininiz, öfkeleriniz, hayal kırıklarınız,
umutlarınız, tutkularınız, planlarınız ve yapmak istediklerinizin hiçbir önemi kalmayacak !!!!
Öyleyse önemli olan nedir?
Yaşadığımız günlerin değeri neyle ölçülür.
- Önemli olan, ne aldığınız değil, ne verdiğinizdir.
- Önemli olan, öğrendikleriniz değil, öğrettiklerinizdir.
- Önemli olan, doğruluk, dürüstlük, merhamet, fedakarlık ve cesaretle atmış olduğumuz her adımla, başka yaşamları zenginleştirmiş olmanızdır.
- Önemli olan, yetenekleriniz değil, karakterinizdir.
- Önemli olan, diğer insanları yüreklendiren, onların sizi takip etmesini sağlayan örnek bir insan olmaktır.
- Önemli olan kaç kişi tanıdığınız değil, siz gittiğinizde ebedi bir yoksunluk hissedecek olan insanların sayısıdır.
- Önemli olan, hatıralarınız değil, sizi sevenlerin kalbinde yaşayacak olan hatıralarınızdır.
- Önemli olan, ne kadar uzun süre hatırlanacağınız değil, kimler tarafından ne şekilde hatırlanacağınızdır.
- Önemli bir hayat yaşamak rastlantıyla olmaz.
- Önemli olan, koşullar değil, seçimlerinizdir.
- Önemli bir hayat yaşamayı seçin...!
*Michael Josephson
Merhaba arkadaslar uzun suredir kafamdaki bu sorularla bogusup duruyorum, son bir aydir hat safhada ...
Adini da koyamiyorum bir turlu ..
Belki herkes bu dusuncelere kapiliyordur bilemiyorum...
Dusunuyorum; doguyoruz , buyuyoruz, meslek sahibi oluyoruz, evleniyoruz, cocuk sahibi oluyoruz...
Herkes iyi evde yasamak istiyor ev almak icin ugrasiyor ,
kimi iyi arabaya binmek icin ugrasiyor ,herkes iyi bir hayat standardina sahip olmak istiyor ...
herkes cocuklarina iyi bir egitim vermek istiyor...
Hayat kimine guluyor, kimini aglatiyor .
Ama baktigimda oncelikler farkli olsa da amaclar genellikle ayni.
Kimimiz amacina kisa zamanda ulasiyor kimimiz ulasamadan oluyor...
Olum sekillerimiz, zamanlari bile birbirinden farkli olacak, ama elbet hepmiz toprak olacagiz ...
Bazen avmye gittigimde insanlara bakiyorum. Kimi alisveris derdinde, kimi cocuklarini getirmis eglence pesinde
Bizler de o insanlardan biriyiz ...
Sonra cocuklarima, baska cocuklara bakiyorum onlar da buyuyecek, okuyacak evlenecek, cocuklari olacak ,
onlara iyi bir egitim vermek icin, mutlu bir yuvalari olmasi icin cabalayacaklar , sonra onlar da toprak olacak...
siralama basa donecek, ayni duzen torunlarinda devam edecek ,
Insanligin yaradilis gayesi bu evet belki de ....
Bazen bize verilen gorevleri otomatik olarak yasiyoruz diye dusunuyorum
bu dusuncelerden kendimi alamiyorum...
Bir bosluk var adini koyamadigim ...
Sizce bende eksik olan nedir?
Neden boyle dusunceler kafamda donup duruyor?
Bunları bugün bende düşündüm.. Evli falanda değilim öyle hayat mücadelesi de vermiyorum henüz.. İş arıyorum sadece..
Ders çalışırken ahlak konusunda insanların dünyaya gelip dayatılan hayatı yaşamalı mı yoksa kendi doğruları mı olmalı diye bir cümle vardı ordan bir başladım aynı sizin yazdıklarınızı düşündüm.. Hayat çok saçma geldi bir anda.. Ben belki bu kadar sene okumak istemiyordum sırf ilkokul ortaokul lise üniversite ritüellerini herkes yaşıyor diye bana da dayatıldı gibi hissettim.. İsteyerek mi yoksa dayatıldığı için mi bu hayatı yaşamıştım?
Sonra herkesin aynı hayatı yaşadığını düşündüm ama o hayatları farklı yapan tek şey bizleriz.. Herkes aynı düşünmüyor mesela herkesin doğruları farklı.. Ve o hayatı eğlenceli,yaşanabilir yapan da yine kendimiz.. Tabi birde bakış açımız.. Eğer hayatın boş olduğunu düşünüyorsak hayatımıza ne anlam katabilir diye düşünmeliyiz bence..
Haklısınız,
Arayışın geregi de bu belki de ...
Maslow un ihtiyaçlar hiyerarşisini duydunuz değil mi?
Ben sadece kendisi ve ailesi için çabalayan insanlardan olmak istemiyorum açıkçası. Başkaları için de birşeyler yaptıkça, insanın yaşamı daha çok güzelleşiyor. Hayatınıza anlam katmaya çalışın. Herkes için daha farklı kaynaklarda var bu anlam katma işi.
Maslow un son basamağına geçiş isteği bence sizdeki.
(sadece ilk mesajınızı okudum, ona göre yorum yapıyorum)
Cudana abla bu derın dusuncelerının sana pozıtıf getırısı cok olacak ben sana soyleyeyım.
Bak ılk getırısı senın vesılenle bızde mesnevı olayına yoneldık.
Senın ve clariss'in(inşAllah dogru yazmısımdır) vesılenızle Sinan Yağmur'un kitaplarını alıcam.
Çok teşekkür ederim iyi ki açmışsın bu konuyu ve insAllah biran önce bu sorgulayışların yerini yeni bir ufka ve huzura bırakır:)
Çok teşekkür ederim düşüncelerin için :)
İnşallah öyle olur, halbuki ben son basamaga geçtiğimi düşünürdüm.
Demek ki daha çokkkkk yol katedecegiz.
Evet iyi açmışım, bir çok insanın da akıllarında soru işareti oluşmuştur umarım :)
Ablam ya ben seni çok sevdim niye sevdiğimide düşündüm ben hayata dair bir fikri olan insanları seviyorum.
Sorgulayan,düşünen,aklı ve kalbi çokça ön planda tutan insanları cok seviyorum.
Ayrıca seni bir konuda da tebrik etmek istiyorum insanlar bu düşüncelere genellikle düşüşte sarılırlar.
Ama sen konularından anladığım kadarıyla çokta mutlu bir hayata sahipsin(Allah bozdurmasın).
İşte böylesine mutluyken bu sorgulayışa gecmen senın için maddeden cok mananın onemlı oldugunu gosterır:)
seni maddenin tatmin etmeyişi çok iyi birşey:)
Canımsın ne güzel şeyler yazıyorsun öyle.
Ekranın karşısında agzım kulaklarıma varıyor :)
Haklısın insanlar genelde hep çıkmaza girdiklerinde,
zorda kaldıklarında bunu yaparlar. Önemli olan her daim yapabilmek...
İnşallah Allah katında da öyleyimdir :)
Çok teşekkür ederim tekrar :)
Evli misin bilmiyorum ama Allah sana da mutlu huzurlu yuva nasip etsin inşallah
İnternet gibi soğuk ve resmi bir araçtan karşındakine samimiyet ve sıcaklık geçirebiliyorsan bu senin ne kadar iyi biri olduğuna delildir diye düşünüyorum:)
Ya abla aklıma ne gelldi biliyor musun.Peygamber Efendımız bir sahabenin diğer sahebeyi yüzüne karşı övdüğünü duyunca 'Sen mümin kardeşinin belini kırdın' demiş.
Yani birini yüzüne karşı övmek onu nefsine uyduracagı için ve kibrini yükseltecegı ıcın Efendımız bel kırmakla esdeger görmüş.
Hakkını helal et yapmamam gerekenı yaptım ama huyum kurusun bir insanı sevdim mi ona karşı kalbim cocuklasıyor her diline geleni soyluyor:)
Son yazdıgını kacırmısım evlı degılım 24 yasındayım annemlerın tabırıyle evde kaldımDDD
Ama işte tam da bu yüzden;
senin ki gibi mutlu bir evlilik yapamamaktan korktugum için evlenemıyorum.
Kimseye evet demek gelmiyor içimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?