Adini Koyamadigim Dusunceler

mutlaka canım az çok burdan anlaşılabiliyor kalbinin temiz olduğu
ama sana küçük bir örnek vereyim
diyelim ki çok fazla kilon var ve bu kilolar sağlığını bozduğundan diyetisyene gidiyorsun
diyetisyen sana yağlı yeme spor yap su iç diyor
sen gelip bunları yapmaya niyetli olsan ama yapmasan kilolarını verebilir misin hayır
diyetisyenin yasaklarına ve yapmanı istediklerine uyman gerekir dimi
kalbimiz istediği kadar temiz olsun çok iyi niyetli olalım mutlaka ama o kiloları verip sağlığımıza kavuşmak istiyorsak(yaNİ DÜNYEVİ HUZUR VE DOYUM),
o kurlarrı yerine getirmeliyiz
bi arkadaş da demiş iyi olmak evet doğru iyilik yardımseverlik bunlar insanı gerçekten mutlu eden işe yaradığını gösteren şeyler bana göre tabi

Bu konuda derken mesnevı konusunda mı demıstınız yoksa tum kısısel gelısım ve manevı degısım kıtapları anlamında mı?
Eger bırıncı konuda dıyorsanız malesef hıc bılgım yok keske olsaydı cok ısterdım ama ıkıncı bolumu soruyorsanız paylasabılecegım bır kıtap daha dogrusu kullıyat ısmı var.

kişisel gelişimden ziyade mesnevi konusunda demek istemiştim aslında..onun da kişisel gelişime çok katkısı var çünkü.

paylaşırsanız çok sevinirim :)

kişisel gelişimden ziyade mesnevi konusunda demek istemiştim aslında..onun da kişisel gelişime çok katkısı var çünkü.

paylaşırsanız çok sevinirim :)

Kadesa ablacım* mesnevı konusunda dedıgım gıbı hıc bılgım yok ama ınsAllah sızın sayenızde basllayacagım:)
O kadar guzel anlattınız kı baslangıc kıtaplarını ıstıfade edecegımden emınım:)
Dıger konuya gelırsek benım cok ıstıfade ettıgım kı hala etmeye devam ettıgım bır kullıyat var sıze onerebılecegım; Rısale-ı Nur Kullıyatı...
Bılmıyorum duydunuz mu daha once ama ben o kadar sevıyorum kı bu kıtapları okurken ufkumun genısledıgını hıssedıyorum bana kattıgı cok sey var ınsAllah sızde de olumlu bır hıssıyat bırakır:)
(abla dedım kızmazsınız ınsAllah:))

İnsanlar yaradılış amaçlarını yıllardır arıyor, bu konuyla ilgili Nietzsche ve Hegel okumanızı şiddetle tavsiye ederim...kesinlikle daha da derin düşüncelere dalacaksınız güzel okumalar :)

Teşekkürler. Kuran okumayı biliyorum, ara ara da okurum.
Hem Türkçe'sini hem arapçasını...

Degil mi ya :) Düşündüm de hakikaten 80 yaşında dogup 18'imize ilerlesek nasıl olurdu?
İmkansız :)

Aquacım inşallah en yakın zamanda istediğiniz gerçekleşir.
Engel olarak görmeyin, hayat onlarla daha da bir güzel oluyor.
Allah'ım isteyen herkese nasip etsin inşallah...

Haklısınız...

Hep dualarımda Allahım sen bizi dogru yoldan şaşırtma derim.
Demek ki dogru yoldayım, çok şükür :)

Evet öyle bir uç nokta ki insana kafayı yedirtecek cinsden...

Evet tam da bu aşamadayım, çok teşekkür ederim güzel sözlerin için...

Mevlana'yı okudum lise yıllarımda.Clariss'im bilirsin
Üzerinden uzun zaman geçti, hayat felsefemin oluşmasında da çok etkiliydi.

Ancak o zaman ki çocuk aklımla demek ki tam olarak idrak edememişim.
Sonra ilerleyen yıllarda birden kendimi psikolojik kitaplar arasında buldum...
Tonlarca psikoloji kitabı okudum, okumaya devam ederim,
çok zevk alırım biraz farklı kitaplara yönelmeliyim sanırım :)

Diğerlerini bilmiyorum, ama okuyacagım çok sagolun :)

Cudana gerçekten çok akıllı, çok mantıklıdır yakinen bilirim bunu.

Bence de öyle biri zaten sorgulama ihtiyacı duyan insanlar akıllıdır bana göre. Sırf bu konu için değil, diğer yorumlarından da anlıyorum kendimce

Aaaaa ne kadar güzel şeyler yazmışsınız :)

Utandırdınız beni

Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için

Niye kibleyeylim canım çok güzel şeyler yazmışsın. Çok teşekür ederim.
Düşünmek evet bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özellik...

Tamam önce Sinan Yagmur'la başlayacagım. Sonra Mesnevi, sonra Şems'i mi okuyayım?

Cudana'm üç kitap da var ben de.
İstersen gönderebilirim . :114:

İsterimmmmmmmmmmm :))))))))))

Kadiş ya... Kendine gel lütfennnn...
Daha çok gençsiniz sen de Cudana'da...
Ayrıca insan hissettiği yaştadır

Evet Cudana, kesinlikle önce Şems'i okuma...
En güzel lokmayı sona sakla...

Tamamdır :)

Evet yaşlı degiliz, hatta böyle düşüncelere olgunguma bakmayın aslında ben çok çocuksuyum :)
Eşim evde 3 tane çocuk var der düşünün yani :)
Hatta bu çocuksuluk 2 çock annesi olmama ragmen dış görünüşüme bile yansımış şekilde :)

Kadesa canımcım hala aklıma geldikçe gülüyorum biliyor musun? :)
Şemsi hiç okumadım...

İnşallah Kader. Yalnız, yalnız olmadıgımı bilmek güzel gerçekten de :)

Ben de mesnevi okumak istiyorum, ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Geçen gün D&R da alayım kitapları dedim, ansiklopedi gibiydi gözüm korktu

Elmayra sen de etkilendin bak, beraber başlayalım bizi :)
iyi ki açmışım konuyu, okuyan herkes faydalanır inşallah :)

içimizdeki huzursuz sesi öldürmeye çalışıyoruz ama o susmuyor. sorun sadece bu. tüketim ve hayat koşturmacası kimi mutlu eder ki? doyumun sonu var mı? huzursuzuz, çünkü kalbimizi susturduk.

Çok dogru söylüyorsunuz...

Canım aslında konuyu biraz da çekinerek açtım ben.
Çünkü hem sosyolojik, hem psikolojik , hem de dini yönü olan bir konu.
Ucu açık yani, nereye çekersen oraya gidecek türden bir konu.

Ama iyi ki de açmışım, hem bendeki durumun daha iyi farkına vardım,
hem güzel tavsiyeler aldım, hem farklı bakış açılarını gördüm,
hem de okuyanlar da yararlanmıştır umarım...

Bu aralar bende de var

Çalışmıyorken derdim, keşke mesleğim olsa, iyi bir evliliğim olsa, şu olsa bu olsa... Şükür hepsi oldu. Peki neden hala bu arayış, derdim ne benim al işte oldu hepsi.

Olabilir tabi ki, ama meslegim itibariyle ögretici konumdayım zaten,
ve inan o haz hiç bir yerde yok...
Yalnız dediğin gibi demek ki o da tatmin etmiyor beni...

Son düzenleme:

Çok haklısın badecim.
Üzerimize düşen görevleri yapmalıyız, bunları yapmadıgım için huzursuzum belki de...

İnsanlar yaradılış amaçlarını yıllardır arıyor, bu konuyla ilgili Nietzsche ve Hegel okumanızı şiddetle tavsiye ederim...kesinlikle daha da derin düşüncelere dalacaksınız güzel okumalar :)

Nietzsche ve Hegel onları da okudum çok daha derinlere daldım ve dalmak beni iyi yapmadı,
bilemiyorum belki de böyle her türden şey okudugum için mi kafa karışıklıgı yaşıyorum...

gerçekten kendinizi adayabileceğiniz bir amacınız yok bence

:) Konunun özünden bunu mu anladınız gerçekten?

Bu aralar bende de var

Çalışmıyorken derdim, keşke mesleğim olsa, iyi bir evliliğim olsa, şu olsa bu olsa... Şükür hepsi oldu. Peki neden hala bu arayış, derdim ne benim al işte oldu hepsi.

Amaçlara ulaşınca arayış başlıyor desek o da degil ki?

Amaçlar her daim devam ediyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…