Adini Koyamadigim Dusunceler

kesinlikle katılıyorum..geçen sene hep mevlana felsefesi üzerine odaklanmıştım ve sinan yağmurun kitapları çok farklı bakış açıları sağladı bana.

hım.....
açıkçası yazmak ve yazmamk konusunda ikilemde kaldım..
çünkü kiminin hoşuna gidecek kimi kızacak..
hatta kib bile yapcak..
ama sözler risalesinin 3. sü olan iman konusu oarada temsil küçük bir hikaye ile cok güzel anlatılmış..
iki kişi var bunlardan ikincisi
aynı sizin hissettiklerini hissediyor..
sanki otomatiğe bağlanmısız sadece rolümüzü oynuyoruz.
daglar taşlar herşey öylesine alalade geliyor göze.
hatta ölüm bile ne kadar kötü..
ama öyle değil hepmiz bir imtihan içerisinde..
kimi öyleee kimi böylee..
bir laf varya aslında dünya bir gündür o da bu gündür..
günümğz koşullarına göre insan ömrü 70 80 senedir..
ama esasında sadece tüm ömrümüz boyunca 24 saaati yaşıyoruz..
herkes kendi yaşadıkları doğrultusunda değer biçilecek..
velhasıl cokk zaman ben de düşündüm bunları ama
3. ve 4. söz de fikrim değişti esasında
inanmak yada inanmamak mesele bu değil mesele yaşadıklarımızdan ders almak.
fakirken zengin olup kapıtılp gitmemek..
yere düşeni kaldırmak
zaten hayvandan ayıran özellik değilmidir insanı düşünmek düşündüklerini yapmak..
sadece verilen rolü oynamıyoruz.
daha cok sey var yazılacak ama benden bu kadar..
malumm kk kuralları...

sayfaları okuyayım dedim 9 sayfayı bile takip edemiyorum yaşlanmışm ya

yazıldı mı bilmem ama bence Mevlana Felsefesine ağırlık ver..o kadar güzel ve inanılmaz ki.hem dini yönü kuvvetlendiriyor hem de çok farklı şeyler yakalıyorsun..

Clariss'in de dediği gibi Sinan Yağmur üçlemesiyle başla ama önce Şems'i okuma sakın.ilk Şemsi okursan diğer ikisinden biraz sıkılabilirsin :)

Cudana'm üç kitap da var ben de.
İstersen gönderebilirim . :114:

Son düzenleme:

Kadiş ya... Kendine gel lütfennnn...
Daha çok gençsiniz sen de Cudana'da...
Ayrıca insan hissettiği yaştadır

Evet Cudana, kesinlikle önce Şems'i okuma...
En güzel lokmayı sona sakla...

Medine neden kiblenesin ne güzel şeyler yazmışsın,ben katılıyorum sana..ben hala çeşitli rolleri oynadığımızı düşünüyorum ama bu rolleri nasıl tamamladığımız önemli..mahşer günü yüzümüzün ak olup olmaması önemli.iyi insan,doğru kul olup olmamak önemli..

Son düzenleme:
Kadiş ya... Kendine gel lütfennnn...
Daha çok gençsiniz sen de Cudana'da...
Ayrıca insan hissettiği yaştadır

Evet Cudana, kesinlikle önce Şems'i okuma...
En güzel lokmayı sona sakla...

ah sorma,camii olayı bitirdi beni

Cudana değil de ben hayatımın anlamını kaybettim o günden sonra

canım yaş konusunda şaka yapıyorum,dğpru insan hissettiği yaştadır..

şems ayrı bir olay ya,o nasıl bir anlatım nasıl bir üsluptur..asıl onu okuduktan sonra hayatı sorgulamaya başlıyor insan.

Bana da oluyor ara ara
Ben manevi eksiklik diye nitelendiriyorum
Belki de mantığıma uyduğu halde bazı şeyleri yeterince uygulamam beni rahatsız ediyor

Ama nefisten midir iradesizlikten midir nedir
Yapamıyorum bir türlü
Başlasam bile uzun soluklu olmuyor

Hep dünyevi şeylerle meşgulüz maalesef
Ruhumuzu rahatsız etse de ona kulaklarımızı tıkayıp hayatın akışına kendimizi fazla kaptırıyoruz
Yarın bile sağ çıkacağımız meçhulken hemde

Herşeye mantıkla yaklaşan ben bu konu da nasıl böyle davranmaya devam edebiliyorum 25 yıldır çözemedim gitti
Umarım sen çözersin Cudana

Ben de mesnevi okumak istiyorum, ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Geçen gün D&R da alayım kitapları dedim, ansiklopedi gibiydi gözüm korktu

içimizdeki huzursuz sesi öldürmeye çalışıyoruz ama o susmuyor. sorun sadece bu. tüketim ve hayat koşturmacası kimi mutlu eder ki? doyumun sonu var mı? huzursuzuz, çünkü kalbimizi susturduk.

Ben de mesnevi okumak istiyorum, ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Geçen gün D&R da alayım kitapları dedim, ansiklopedi gibiydi gözüm korktu

Elmy direkt Mesnevi'yi okuma. Mesnevi'den önce okumadıysan Sinan Yağmur'u oku.
Sonra geçiş yapmak istersen yap. Mesnevi güzel ama biraz fazla ön bilgi gerekiyor.
Okurken böyle kalmıştım ben. Gerçi başladım ve öyle kalınca, önce
Mevlana'yı bir tanıyayım dedim. Şİmdi hafiften okumalı aslında...

Son düzenleme:

mesnevi öyle eline alıp bir çırpıda okuyacağın bir kitap değil canım ya.sana tavsiyem al,başucu kitabın yap onu.yatmadan önce 30 dk okusan yeter.sindire sindire,yavaş yavaş okumak en güzeli.

Sinan Yağmur, tmm canım onla başlayayım. Dili cok zor cünkü, ben kitap almadan önce birkaç sayfa okurum, yapamadım. Ağır geldi. O zaman n bilgiyle başlayayım, peki Şemse nerden başlim?

mesnevi öyle eline alıp bir çırpıda okuyacağın bir kitap değil canım ya.sana tavsiyem al,başucu kitabın yap onu.yatmadan önce 30 dk okusan yeter.sindire sindire,yavaş yavaş okumak en güzeli.

Okumalık kitap yaptım iki dkda koskoca felsefeyi :)

bn mesneviyi ilk aldığmda Allah'ım dedim bu nece konuşuyor ne anlatıyor,bitmez bu kitap..ama sonra mest etti beni :)

Şimdi sipariş vericem sinan yağmurun kitaplarına, hep dış güzellik mi olacak, biraz da ruhumu güzelleştireyim :)

Ama hangilerini sipariş edeyim Aşkın Gözyaşları, Mevlana 1-2 yi mi

Son düzenleme:
Şimdi sipariş vericem sinan yağmurun kitaplarına, hep dış güzellik mi olacak, biraz da ruhumu güzelleştireyim :)

Ama hangilerini sipariş edeyim Aşkın Gözyaşları, Mevlana 1-2 yi mi

üçlemesini al çünkü bir çırpıda bitiyor.şemsi sona bırak ama unutma :)

cudana bu konuyu iyi ki açmış,bu anlamda başka kitap tavsiyesi olan arkadaşlar var mı acaba?

aşkın gözyaşları serisini al.

Son düzenleme:

Anlaştık, onu sonra alıcam.

Cok heyecanlandım :)

dünyaya geliş amacımız imtihan evet ama buna ilave olarak bazı insanlar üzerinde misyonumuz olduğunu düşünüyorum ben..
burada bile bunu yaşadığımızı görüyorum.hatta şuan sana şu satırları yazarken bile kendi açımdan sana bir şeyler sunuyorum, bilmiyorum
ama belki düşüncelerinde yer edicek.ben olmasam bile bu bir başka arkadaş senin düşüncelerin konusunda bir hareket yaratacak belki de..

pek çok arkadaşın yaptığı gibi ben de düşünüyorum bunu..her kuşun tüyü kendine ağırmış derler; iyi kötü benim de sınavlarım oldu ve olmaya da
devam etmekte.pek çok şey öğrendim, payıma düşeni aldım , almaya da devam ediyorum.kimi zaman isyan etmiş olsam da şuan yüklendiğim
olgunluk ve sorumluluk duygumla aslında o yaşadıklarımın benim için ne kadar gerekli olduğunun farkına vardım..

çok güzel kitap paylaşımlarında bulunmuşsunuz..buna ek olarak farklı bir şey eklemek istiyorum; ne kadar doğru bilmiyorum ama
benim hayatımda eksikliğini duyduğum bir şey..biri ya da birilerine karşılık beklemeden hizmet de bulunmak.belki öğretici olmak..
ne yapmak istediğime de henüz karar veremedim.ama sanırım onu yaparsam kendimi daha mutlu hissedicem gibi.birileri yardımda bulunduğu zaman,
buradan görüp okuduğum zaman çok mutlu oluyor ve her defasında ben de yapmalıyım diyorum.çünkü bir başkasına yapılan karşılıksız iyiliğin,hizmetin,
yardımın...-artık ne derseniz deyin- hiç bir ölçütü yok benim için..o haz,o manevi duygu bambaşka olmalı diye düşünüyorum..

hayatında eksiklik olanlar belki bunu pek aklına getirmeyebilir,normalde..o kadar çok bizi üzen şeyle uğraşıyoruz ki..o kadar iş ve stres döngüsü
yaşıyoruz kii..ama ömür yolunun bir yerinde bunu hisseden birileri muhakkak vardır...

cudanacım, belki de böyle bir şeyin arayışı olabilir diye düşündüm içinde hissettiklerin, naçizane..

mesneviyi orjinal metinden okumak biraz zor-farsça falan bilmiyorsanız tabii ki ,sadeleştirilmiş halini okuyun derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…