- Konu Sahibi Seninugruna
-
Sashamia'ya katılıyorum,o kadar çok şeyden şikayetçisin ki hangi birine değinelim?
İlk önce mürebbiyeler gibi elimi kaldırıp''kardeşine dana gibi oldu dememelisin''diyorum.
Diğer konulara gelince de yüzeysel bir iki şey söyleyim;
kimsenin hayatı mükemmel değil,benim annem de çalıştığı için liseden itibaren her konuda
hayata yetmeye çalışan biri oldum.Çok da şanslı olduğumu düşünüyorum bunu ileride anlayacaksın.
Herkesin sorumlulukları var.Görev dağılımı yapabilirsiniz.
Kardeşini tatil de olduğunuz için ev işleri konusun da şevklendirmelisin.
Olmadı annenlerle konuş,biraz hareketlendirsinler.
Evet tatil güzel bir şey ama çıkamıyorsanız da dünyanın sonu değil bu.
Büyük hayallerine ulaşmak için çalışmak adına bir fırsat belki de.
Elinde olan imkanlarla mutlu olmasını öğrenemezsen çok büyük hayal kırıklıkları yaşarsın hayatın boyunca.
Ayrıca ''ben daha 18 yaşındayım''diyorsun ya aslında tam hayatı öğrenebileceğin yaştasın.
Çocuk değilsin nihayetinde,iki bulaşık yıkasan eline yapışmaz dimi?
Annen de eminim işten gelip birşeyler yapıyordur.
Ben zevkle yapıyordum bütün bunları,hiç angarya gelmiyordu bana.
Aksine annemin omuzlarında ki yükü bir parça olsun alıyorum diye gurur duyuyordum.
Bütün gün temizlik yap,yemek pişir öğleden sonra da komşuya kahveye git demiyorum.
Ama elinden geleni yapıp,al kitabını eline test çöz sıkıldın mı gir internete oyalan.
Hiç mi arkadaşın yok ayrıca?
Neyse lafın kısası hayatını daha fazla zorlaştırma böyle bunalıma bağlayıp.
bak iki gün önce mi ne yaşıtın bir üye konu açmıştı.
Babası çalışmayıp bi dünya borç yapıp kızının okumayıp işe girip,borçlarını ödemesini istiyordu.
O kısın durumuna üzülürüm işte.Ama sen de vahim bir durum göremedim ben.
Ayrıca ''eniştem dershane paramı ödedi''demişsin.
Ne güzel,neden bunu sıkıntı yapıyorsun.
Evet kazanamamışsın ama olsun seneye faydası olur belki.
Yelkenleri indirme.Hayat o kadar da kötü değil!
Allah sana ve senin gb genç nesile Akıl ve fikir versin ne diyeyim ..
Ne kadar şikayetçisiniz hayattan ustelık hayata atılmadan ..
Yavrucum bugun uzuldugun aklına taktıgın sana dağ gb gelen o sıkıntıların bırer toz tanesi , Hayat senın suan sıraladıgın boş işlerden cok daha ciddi ve ağır ..
Sana şans verilmiş , başkası senin dersane masrafını ustlenmiş sen o ınsanlara dahi laf soyluyorsun bu nasıl memnunıyetsızlık boyle
Sirkelen , kendını toparla hayat magazın programlarındaki tatıl ve klıp goruntulerı gb basit değil,
Şimdi bir hedefin olmaz ise sonrasında cok zorluklar cekersın, Önce fedakarlık edeceksın sonra Hayattan bişeyler bekleyeceksın.
ANNEM , (rahmetli ) bazen bazılarına hatta bazen bana rahat batıyor derdi :) o lafı geldi aklıma , biz ne desek boş be güzelim yaşamadan anlamazsın bazı şeyleri, biz ne kadar anlatsak ta , ama ciddi bir hedef belirle ,bahsettiğim sadece üniversitede bir bölüm değil , nasıl bir hayat sürmek için nasıl biri olman gerekli,
sen demişsin ya 18 yaşındayım yaşadıklarıma bak gibi bir şey , neler yaşaman gerekli peki ? bilemedim ben , hayta dair hedeflerin neler , bir liste al önüne ve bence yaz, ben neler istiyorum ve neler yapabilirim diye, kendini geliştirmeye bak, dil öğren , kitap oku, film izle ama öyle sırf eğlencesine değil , bakmakla görmek arasındaki farkı ayırt edene kadar kendini eğit, ne kadar gençsin daha , olmadı sende çalış ne var , sezonluk iş bul ,zaman dediğin o kadar hızlı akar ki, bir bakmışsın bu yaşta istediklerini 30 yaşında hala istiyor olursun , sen kendini 10 yıl sonra nasıl biri olarak görüceksin , her şey okulda öğrenilmiyor ,zorla kendini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?