- 11 Aralık 2018
- 41.556
- 258.219
- 598
- Konu Sahibi birkimsecik
-
Kendimize göre yorum yapıyoruz tabi ki. Ben bir sene görmediğim adama sadık kalıp bekleyemezdim muhtemelen. Karşı taraf için de aynı şey geçerli. Gözden uzak gönülden ırak derler. Ayda bir gelip gidecek olsa bi derece ama bir sene boyunca hiç bir paylaşımda bulunmadan ilişki yürüyebileceğine inanmıyorum ben.Biz yaklaşık 1.5 yıl önce yine uzak ilişki yürütmüştük aslında onun işi dolayısıyla yine. Çok zor olacağını sanmıyorum bizim için.
Peynirdelisi sizede cevap vermiş olayım :)
Ne kadar oldu tanısali ?Arkadaşlar merhaba,
Güzel, ciddi düşündüğümüz bir ilişki içerisindeyim. Benim ailemle kendisi tanıştı fakat ben onun ailesiyle henüz tanışmadım. Şimdi benim soruma gelecek olursak kısaca anlatayım.
Erkek arkadaşım işi dolayısıyla minimum 1 seneliğine yurtdışına gidebilir, bugün yarın belli olacak. Çok iyi bir iş, hem maddi hem manevi açıdan.
Gitmesine kesinlikle bir şey demiyorum, meslek hayatı açısından çok iyi olacak onun için. Bu fırsat her zaman gelmeyebilir, ülke şartlarını düşündüğümüzde de alacağı rakam bayağı iyi. Benim düşündüğüm ise şu.. ailemle tanıştı, herkes evlilik ne zaman diye soruyor vs. E bende istiyorum tabi ki en azından bir adı konsun istiyorum. Ancak kendisi minimum 1 yıl çalışırsa, ev kredisini direk kapatabileceğini 2. bir yatırıma girebileceğini vs söylüyor fakat bizden hiç bahsetmiyor. Sadece her şey çok güzel olacak diyip duruyor. Bende bir şey sormuyorum, demiyorum bencil gibi görünmek istemiyorum. En az 1 yıl yok belki daha uzun sürecek bu süreçte gitmeden önce bir adı konsa bir teklif olsa en azından diye düşünüyorum. Bencilce mi davranıyorum? Bu düşüncemi ona söylemekten de çekiniyorum? Sizce yanlış mı düşünüyorum? Ona bunu söylemem doğru olur mu ve nasıl söylemeliyim?
Teşekkürler, hoşça kalın :)
Çok teşekkür ederim :) Çok umut verici bir örnek oldu kendinizden örnek vermeniz. Tabi bu söylediğinden benimle ilgili bir planı olduğunu anlıyorum da işte biz kadınlar gibi apaçık söyleyemiyor sanırım bu erkekler. Tek dediği her şeyin çok güzel olacağını biliyorsun değil mi, çok güzel şeyler yapacağız diyip durur 1.5 senedir :) Allah tamamına erdirsin, çok mutlu oldum sizin adınıza.Merhaba, sana kendimden örnek vereyim, benim sevgilim de sürekli yatırım planları yapar. Şu borcu kapatirsak şunu da yaparız, böyle yaparsak da şöyle olur diye. Bunun icerisinde hiç evlilik planı olmazdı ama nişanlıyım. Ağustos da nikahimiz var ve hala evlilik ile ilgili bir şey söylemez. Hala alacağı arabanın planini yapar. Demem o ki; takılmayın böyle şeylere.. her şey güzel olacak cümlesinde ben sizi gördüm açıkçası. İlerisi için elbette kimse garanti veremez ama ben ciddiyetsizlik ya da isteksizlik görmedim sevgilinizde. Sormak için de erken. Her zaman nasilsaniz şimdi de öyle olun ve birakin zaman üstesinden gelsin :)
Aslında bunu dolaylı olarak söyledimO gitmeden ailesiyle tanışmak istediğinizi söyleyin. Bende aileni merak ediyorum vs deyin bakalım ne diyecek
4 yıl oldu neredeyse. Evet dediğiniz gibi de düşünüyorum kafasında hedeflediklerini gerçekleştirip sorumluluk altına girmek istiyor olabilir diye düşünüyorum bende ara ara.Ne kadar oldu tanısali ?
Belki de gidip dönmeyecek,iş bulup oraya yerleşecek.Sonrasinda da adı konacak.
Olamaz mı ?
Bence henüz bir düzen oturtmadığı için bu sorumluluk ağır geliyor.
Düzeni tutturdugunda sıra gelecektir resmiyete.
Şimdi söz verip yerine getirilmez ise mahçup olma durumu da var.
1 yıl yok zaten,adı konmasin şimdiden.
Tabi haklısınız. Biz bunu deneyimledik, bir şey eksilmedi çok şükür :) her babayiğidin harcı değil tabi uzak ilişki yürütmek çok zor. Büyük sabır gerektiriyor her anlamda..Kendimize göre yorum yapıyoruz tabi ki. Ben bir sene görmediğim adama sadık kalıp bekleyemezdim muhtemelen. Karşı taraf için de aynı şey geçerli. Gözden uzak gönülden ırak derler. Ayda bir gelip gidecek olsa bi derece ama bir sene boyunca hiç bir paylaşımda bulunmadan ilişki yürüyebileceğine inanmıyorum ben.
Uzaklar :) Bayağı.Adını koyarsan, bi de o yokken onun annesinin babasının gönlünü yapman gerekecek. Ara, sor, ziyaret et. Bence hiç gerek yok.
Cesaretimi toparlarsam konuşurum :) Bazı söylemlerinden anlıyorum tabi hissettiriyor onu bana. Ben direkt söylesin istiyorumTabi ki normal. Çok istekli görünmeden sorabilirsiniz. Gerçi böyle durumlarda karşı tarafın ne düşündüğü hal ve hateketlerinden, gelecek planlarından, konuşmalarından belli olur. Eğer böyle bir isteğini hiç sezmediyseniz sorunca geliştirici cevaplar da alabilirsiniz. Bakarız, acele etmemize gerek yok, dönünce konuşuruz… gibi şeyler
Gitmeden sorun bence.Hah evet bunu da düşünüyorum. Böyle anlatırken sanki planlarının arasında yokmuşum gibi hissediyorum. Sorsam da bencil mi olurum diyorum.. Bir taraftan kendisi her şey çok güzel olacak diyip duruyor.. Bilemiyorum :)
Birde etikete çok takılmayın..Toplumda ilişkileri sınıflandırma ve etiketlendirme meraki var.Eger karşılıklı sevgi varsa gerisi zaten teferruat oluyor.4 yıl oldu neredeyse. Evet dediğiniz gibi de düşünüyorum kafasında hedeflediklerini gerçekleştirip sorumluluk altına girmek istiyor olabilir diye düşünüyorum bende ara ara.
Ya ben çok kızarım, kendime de kızıyorum. Kimin ne düşündüğü, ne yaptığı çok umurumda olmaz fakat kendime kızarak bende ara ara bu hataya düşüyorumBirde etikete çok takılmayın..Toplumda ilişkileri sınıflandırma ve etiketlendirme meraki var.Eger karşılıklı sevgi varsa gerisi zaten teferruat oluyor.
Erkeklere net olacaksınız dolaylı yoldan anlayamıyorlarAslında bunu dolaylı olarak söyledimdün söyledim Ama direk istiyorum demedim anlamamış olabilir o yüzden
Ciddi düşündüğünüz bir ilişkide önce o sizi ailesiyle tanıştırmalıydı, daha sonra da siz tanıştırıp ailece bir tanışma yemeği yada görüşmesi yapmalıydınız. Sonra da söz, nişan gereken neyse bu şekilde ilerlemeli. Açıkçası beni ailesiyle görüştürmemiş kişiyi ben ailemle görüştürmezdim çünkü herkes sormaya başlardı.Arkadaşlar merhaba,
Güzel, ciddi düşündüğümüz bir ilişki içerisindeyim. Benim ailemle kendisi tanıştı fakat ben onun ailesiyle henüz tanışmadım. Şimdi benim soruma gelecek olursak kısaca anlatayım.
Erkek arkadaşım işi dolayısıyla minimum 1 seneliğine yurtdışına gidebilir, bugün yarın belli olacak. Çok iyi bir iş, hem maddi hem manevi açıdan.
Gitmesine kesinlikle bir şey demiyorum, meslek hayatı açısından çok iyi olacak onun için. Bu fırsat her zaman gelmeyebilir, ülke şartlarını düşündüğümüzde de alacağı rakam bayağı iyi. Benim düşündüğüm ise şu.. ailemle tanıştı, herkes evlilik ne zaman diye soruyor vs. E bende istiyorum tabi ki en azından bir adı konsun istiyorum. Ancak kendisi minimum 1 yıl çalışırsa, ev kredisini direk kapatabileceğini 2. bir yatırıma girebileceğini vs söylüyor fakat bizden hiç bahsetmiyor. Sadece her şey çok güzel olacak diyip duruyor. Bende bir şey sormuyorum, demiyorum bencil gibi görünmek istemiyorum. En az 1 yıl yok belki daha uzun sürecek bu süreçte gitmeden önce bir adı konsa bir teklif olsa en azından diye düşünüyorum. Bencilce mi davranıyorum? Bu düşüncemi ona söylemekten de çekiniyorum? Sizce yanlış mı düşünüyorum? Ona bunu söylemem doğru olur mu ve nasıl söylemeliyim?
Teşekkürler, hoşça kalın :)
O zaman şaka ile karışık alttan alttan konuşabilirsinizCesaretimi toparlarsam konuşurum :) Bazı söylemlerinden anlıyorum tabi hissettiriyor onu bana. Ben direkt söylesin istiyorum
Adını koyarsan, bi de o yokken onun annesinin babasının gönlünü yapman gerekecek. Ara, sor, ziyaret et. Bence hiç gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?