Adliyede çalışanlar

Arkadaşım öncelikle kararının hayırlı olmasını dileri. Arkadaşların dediklerine katılıyorum. Başka seçeneğin yoksa özel sektörden tabiki iyi. Maaşı bayan için tatmin edici aynı zamanda. Ama adliyeyi diğer memurluklarla bir tutmamanızı öneririm. Yaptığın işe göre aldığın para az geliyor kesinlikle. Zaten bunu işe girdikten sonra anlıyorsun. Ayrıca mesai yok, haftasonu çalışma yok değil. Savcılık bölümlerinde nöbet usulü çalışıyor. Hergün -buna haftasonu da dahil ve 24 saat esaslı- nöbetçi oluyor. Ayrıca yeni personeli önce savcılığa veriyorlar. Azar olayına gelince bu durum tamamiyle senle ve çalışma arkadaşlarınla, amirlerinle alakalı. Kimseyle yüz göz olmayacaksan, işini yapacaksan hiç bir sıkıntı olmaz.

Bende şubatta die dydum. Klavye çalısmaya baslıcam. Daa mezun olunmadanda giriliyorms.

Azarlama olayına gelince de savcısı hakimi kalem müdürü mevki olarak üstün herkesten azar yediklerini insan yerine konulmadıklarını falan söylediler. gözüm korktu
ben mülhakatta çalışıyorum hakimle arkadaş gibiyiz çok anlayışlı tamam bir arkadaşım hakiminden şikayetçi ama elinden geleni yapıyo kız ne yapsın nereye gidersen git hangi işte çalışırsan çalış zor heryerde zor sen işini bilip doğru iş yaptıktan sonra hiç kimse hiç bişey yapamaz merak etme

çok merak ettim ya hangi adliye burası her gün her saat nöbeti bu adliyede gördüm de

Arkadaşlar katiplerin çalışma saatlerini ben de çok merak ediyorum. Özellikle Ankara adliyesinde çalışan ya da orada katiplerin mesaisi hakkında bilgi sahibi olan varsa cevaplayabilir mi ? Her iş zordur ama sonuçta memurluk özel sektörden kat kat iyidir diye düşünüyorum.

Belli zamanlarda nöbet olayı var diye biliyorum ama her zaman olmaz yani katip sayısına göre değişir. Onun dışında işini bitiren 5'te çıkabiliyor mu yoksa çıkış saatleri her zaman savcıya mı bağlı?

adliye alımları çok kolay değil ki... mülakatı var bu işin...

sonuçta memur olacaksın. 657 sayılı kanuna göre... maaşın,memur maaşı olacak...

Siz de adliyede çalışıyosunuz belli ki. ben savcılıkta staj yaptım üniversite döneminde ama nöbet olayı hakkında bi fikrim yok

Arkadaşım hergün her saat nöbet değil. Zaten mesai saatlerinde herkes işinin başında. Ama hergünün nöbetçisi oluyor. Akşam 7 de çıkıyor mesela iş gelmezse, gelirse işi yapıp öyle çıkıyor. Soruşturma biriminde isen otopsi çıkarsa gidiyor nöbetçi. Onda da saat ayrımı yok ve haftasonu nöbetinde sırayla herkes haftasonu nöbeti tutuyor. Ama savcılık için konuşuyorum dikkatinizi çekerim. Diğer birimler sadece mesai saatlerinde çalışıyor.

İşini bitirirsen mesai saati bitiminde çıkarsın. O konuda işini yaptıktan sonra kimseye bağlı olmanı gerektiren birşey yok. Tabiki büyük yerlerde çalışıyorsan. Küçük yerleri, az personeli olan yerleri bilemem. Orda belki sorarsın.

torpil torpil diyorsunuz da siz bu imlayla başvuruyorsanız tabi ki almazlar.

Adliyelerde sorgu hakimliği yani sulh ceza hakimliği nöbet işlerine bakar .Onların mesaisi bittiğinde de hangi katip nöbetçi ise o ve nöbetçi yazılan hakim nöbet işlerine bakar .Mesai saatinden sonra gelen arama ve el koyma kararları ve savcının nöbetçi mahkemeye sevkettiği şüphelilerin sorgusu işleri yapılır .Bazen akşam 7 ye doğru nöbet biter bazen de gece 10-11 hatta 12 de.Duruma göre yani.Savcının talimatı ile nöbet bitirilir .Emniyet birimlerinde getirilecek şüpheli olup olmadığını savcıya bildirilir kimse yoksa savcı çıkabilirsiniz der.Tamamen şans işi yani. Bu dediğim mahkeme katipleri için geçerli.Savcılık katiplerinin işi biraz daha zor sanki .Gecenin bir yarısı bir yerde şüpheli ceset bulunur ya da evde ölüm olur savcı gitmek zorunda olduğu zaman katibini arar olay yerine otopsiye gidilir .Mahkeme katibinin nöbeti daha düzenli gibi .Haftasonları nöbet geldiğinde 9-10 gibi başlanır artık akşam 7 ye kadar en geç biter ama çok sık nöbet gelmez zaten .Ayrıca her yeni gelen katip savcılıkta başlar diye bir şey yok.Mahkemede de başlayabilir .O komisyonun vereceği bir karardır iş durumuna göre .

ankara adliyesinde genelde nöbetçi kalır hem mahkeme hem savcılık çünkü artık fazla mesai almıyor kimse özellikle merkezde zaten servis oluyor ve o servisle gitmek zorundalar bu yüzden nöbetçi harici adliyede kalan yoktur

ben mahkeme katibiyim mülhakatta çalışıyorum geçen hafta nöbetçiydim benim bildiğim hafta hafta nöbetçi olur bu merkez de de mülhakatta da böyle merkezde nöbetçi olmak kadar kolay bişey yok çünkü savcılık işine bakmıyorsun mahkeme katibiysen ama burda hem mahkeme hem savcılık işine bakıyoruz akşam saat 6 ya kadar bekliyorum faks veya ekrandan bişey gelirse işlemi yapmak için sonra eve gidip saat 8 e doğru tekrar gelip bakıyorum bişey olduğu zamanlarda zaten emniyet ya da jandarma arıyor.. mülhakatta olduğum iuçin geçen hafta sadece bir mevcutlu bir yakalama geldi
ha ben bundan memnun muyum değilim savcılık işini anlamıyorum ama birleştirmişler işte ayırmıyorlar ama ayırsalar personel azlığından daha kısa zamanda nöbet gelcek ama ben şimdi martta nöbet tutacam tekrar
her adliyenin uygulaması farklı olabilir bu da var tabi

Evet her adliyenin uygulaması farklı. Bir de merkezde nöbetçi olmak kadar kolay bisey yok demissiniz de ben merkezde ve suç oranı yüksek bir şehirde calışıyorum ve nobetlerimiz gerçekten yoğun geçiyor. Siz bana sadece bir mevcutlu geldi diyorsunuz oysa bana bir saatte bile kaç tane geliyor sayamıyorum. Neyse konu sahibi arkadasim konunu dağıttık hakkında hayırlısı neyse o olsun... Yapabileceğine inaniyorsan başvur , ben herşeye rağmen mesleğimi seviyorum. Hayatta başarılar dilerim...

teşekkür ederim vakit ayırdığınız için

UOTE="seyma_34, post: 38238986, member: 481734"]torpil torpil diyorsunuz da siz bu imlayla başvuruyorsanız tabi ki almazlar.[/QUOTE]
Sen imladan anliyorsan git turkce ogrwtmenligi yap o zaman arkadasim.. ben torpil torpil demiyorum sadece bunu herkes cok iyi biliyor.. sen simdi hani beni bozmaya egonu tatmin etmeye calismissin ya, guldum sadece.. bence sen kimsenin umut kapisi gordugu yerle isle yada sahisla dalga gecme.. kimsenin ne oldugunu bilemezsin cunku.. ya da neyi ne kadar yaoqbilecegini.. insnlara imla kurallarini ogretmeden once birini kucuk dusurmeye calisip bununla mutlu olmanin yanlis oldugunu ogrenmelisin..

Peki diyelim ki gece otopsiye veya olay yerine gidilecek savcı bu durumda nöbetçi katibi mi çağırtır?Yani bayanlar da böyle durumlarda gece çağrılırlar mı?

Cevap için teşekkür ederim peki bu nöbet olayı tahminen ne kadar zamanda bir oluyor? Yani o gün nöbetçi olmayanlar 5' te çıkıp gidebiliyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…