AFYON'DA doğum yapan arkadaşlarım kafam çok karışık?

ilk anneler günümüz kutlu olsun gerçekten yaaa bebişlerimize en yakın durumdayız şuan oyyyyy ne güzel:)))) canımmmm bişi dicem leğene sıcak su koyup otursan içinde ciddiyim doğumu hızlandırır derdi annem hatta sancılıyken ben hemen belime sıcak su tutacakmış son günler de sıcak suya oturtacağım seni der.. hatta eskiden son günlerde hamama götürürlermiş hemen açılma oluyormuş doğum hızlanıyormuş ..ilk günler hamam yasak hatta bu yüzden ..bence dene derim sonra dua et benim için arkadaşım...güzel haberlerini bekliyoruz zaten detaylı anlat bize tabi bebişinden vakit bulabilirsen :)))) aman hayırlısıyla al kucağına da başka bir şey istemem....Allah bu yolda kimseyi yarım bırakmasın....

ben ne zaman banyoya girsem kasıklarım ağrır, annemde ılık suyla yıkan falan derdi. hehehe kaynar suya gireyim yarın, evde jakuzi var, günü dolsun hemen oturayım. süpersin, harika fikir..

bu arada ben erkek isminde DEHA yı çok beğeniyorum. kızdada ASİL var. bu sene duyduğum en ilginç ve anlamlı isimler, aslında bi yere konu falan açsanız, herkes duyulmamış isimleri yazsa güzel olur

bu arada ben erkek isminde DEHA yı çok beğeniyorum. kızdada ASİL var. bu sene duyduğum en ilginç ve anlamlı isimler, aslında bi yere konu falan açsanız, herkes duyulmamış isimleri yazsa güzel olur

iyi fikir canım yapayımben inanki ... sıcak su olayını gerçekten dene derim hadi hayırlısı :)))

slm kızlar bende bugün doktordan geldim 2630 gr olmuş,11 kilo aldım doktor bu kadar kiloya bukadar bebek çıkar filan dedi.ben çatı muayenesi olur diye hazırlanmış gitmiştim ama doktor çatı muayenesi yapmayacakmış,çatı muayenesi sezeryancı doktorların bulduğu mazeret diyor,bende korka korka gittim,herkes muayene çok acılı deyince.Sanırım doktorlar bu muayenede canlarını acıtıp normal doğumdan vazgeçiriyolar.Özlem sanada yapmaz muayene doktorumuz.Birde başı yukarıda diye hep üzülüyodum,başı aşağı dönmüş hatta aşağı doğru sıkışmış bile kızlar.Bebeğin kilosu az ama sağlıklıymış ,doğuma kadar 3000 olur heralde normal doğum için daha iyi olmazmı kilosunun az olması sizce...

Kafana takma arkadaşım daha 2ay önce cagla sikel 20gun erken 2450kg dogurmustu şimdi tombik yapmış bile.bebisın dngsun sen onu guzelce beslersin annesi.ama bence son son muz siyah kuru üzüm ye bebege en cok kg aldıranlardan doktor bi ark.ma söylemiştı dene derim.

Ben de dun gittim kızim donmus -cati muayenesindn kurtulmamiza sevindim bi dogursakta kurtulsak ben sancidan korkuyorum etrafimdakiler öyle bi anlattilarkı korktu gözüm biraz.bir de her gece abuk subuk hatta kabus göruyorum biktim sizde oldu mu kızlar

Bende nasıl çıkacak ordan diye korkuyorum,çok ta dayanıksızımdır,inşallah kolayca atlatırız.Etraftakiler yardımcı olmak değil köstek olmak istiyolar,korkutmak ta ne oluyor dalga geçer gibi..rüyalar ara sıra bende de oluyor..

günüm doldu daha bebek gelmedi, doktor 2-3 saat yürüyüş verdi. dün çatı muayenesi oldum günüm dolduğu için açılma yoktu. cuma tekrar gidicem, sanırım 1-2 hafta daha bekletiyorlar bebeği sonrası büyük ihtimalle sezeryan. epidural denen mucize varken hiç korkmadım normal doğumdan, ama sezeryandan çok korkuyorum. yürümekten hem ayaklarım hemde bacaklarım maffoldu. 1 haftadır bu şekilde yürüyorum. en ufacık bi belirti yok, ne belim ağrıyor ne kasıklarım. bu arada sancı belde başlayıp bacaklara iniyormuş, bebek sitresten hareketi kesiyormuş doktor bana öyle söyledi. bilginiz olsun, birde hemen gitme hastaneye duşunu falan al, sonra yapamazsın dedi, sancılar 5 dk bir gelirse o zaman çık yola dedi. artık gece gündüz bebek yolu gözlüyorum ama gelmeye hiç niyeti yok :18::18::18::18::18:

Canım sende hiç ağrı yokmu,arasıra adet olacakmışsın gibi hafif kasıklarına kramp gibi ağrılar giriyomu,benim çok hafif bazen kasıklarım ağrıyo okadar.Sende hiç ağrı yokmu?Aman bebişide bak sen nasıl biliyorlar hissediyorlarda strese giriyorlar:)mucize ya.suni sancı verip başlatsalar olmuyormuymuş sordunmu,bana çatı muayenesi yapmayacakmış doktor of benimde kafam karıştı iyice,senide çatı muayenesi yapmış .Herşey doğum esnasında belli olur diyor.Sezeryan de olsa üzülme epidural sezeryanle normal doğum gibi görürsün her anını yaşarsın bebeğinin,onunda çok rahat olduğunu söylüyorlar sıkıntı yapma...

erkek bebek miydi sizinkiler kızlar erkek gününü dolduruyor son ana kadar inş.bi anda sanciniz gelir bi avazda kurtulursunuz arkanizdan da ben.benim 34bitiyor sanci falan bende de yok akrabanın gelininin baslamis.valla kısmet bu isler cidden son ana kadar belli olmuyor hakkimizda hayirlisi. ne olacaksa olsun diyelim dua edelim.kızlar isimleriniz ne tanişalım artik özlem ben.dogumdan sonra da paylasiriz teb
Tecrübelerimizi.. Cati muayenesi sanciliyken yapmasa bari bize hic cekilmez

arkadaşlar bende hiç arğrı sancı yok, tabiri caizse tık yok.
bebeğim kız.
bu gün 40+3, yarın kontrol var (40+4) ve en fazla 40 dan sonra 10 gün bekliyorlar.
devletten sonra özel hastaneye gittim bebeğin başı hazneye girmemiş, sağda.
yürüşüş verdiler ki başı hazneye girsin diye.
bundan sonra her gidişte çatı muayenesi yapıyorlar, açılma olmadan suni sancı veremiyorlar, çünkü suni sancı açılmayı sağlamıyormuş.
yarın hem Zekai Tahire hemde Koru hastanesine gidicem. duruma göre 19 mayısta 40+5 olucak sezeryan olayım diyorum ama zamanı var derse Korudaki doktor beklicem pazartesiye kadar.
bebek hareketleri çok iyi, ama hiç sancı falan yok, yürümekten ayaklarım ağrıyor artık, başkada bir sorunum yok.
Özlemcim çatı muayenesini, sancın olduğunda yapıyorlar, birde 40 dan sonra hep yapacaklar. 3-5 sn de bitiyor, ağrım olmadığından canım yansada hemen geçiyor sorun etme. ama yukarı doğuma yatırdıklarında her saat başı muayene ediyorlardı ordaki bayanları, 8 cm açılma olunca doğum odasına alıyorlardı. daha o kısma gelemedim
netten baktımda 42+4 te doğuma gidende varmış ama ben o kadar risk alamam.
normal doğum için kaltım buralara geldim, başıma gelene bak. doğuramıyoruuuuummm, gelmiyooooo

Hemen panik yapma canım Allah korusun bişi olmaz az daha bekle olmadı hergün görün doktora bebegin durumuna bbk benimki de kız erken gelir diyordum ben de korktum inanki dualarim seninle aman sezeryan olursakta olalim bosver her ikisinin de zorlugu var napalim saglik olsun. Kısmet ya ben buna inandim saldım inanki.bi arkadaş bebegi cok buyuktu 4kg dan fazla asla normal olmaz derken normal dogurdu digeri bebek 2600her sey normaldi meger kordon kisaymis rahme inememis 12saat sanci sonrasi sezeryan oldu.napalım kismetimizde ne varsa görcez . Yaziyi okuyayim ben de

ben 3 tekerlekli bebek arabası almak istiyorum ama çok kararsız kaldım kraft mı yoksa pier cardin mi önerirsiniz afyeronda bebeğimden başka kraft ürünleri satan bi yer var mı acaba ?

yok canım ben panik oldum bile, bu gün Zekai Tahirde muaynem var, ordan Koru hastanesine geçicem büyük ihtimal Korudaki doktorum sezeryan yapıcak c.tesi. bebeğin eşinde yaşlanma başlamış, fazla durmasının anlamı yok dedi. 3.5-4 kilo arası bebek, ben fazla bile bekledim, daha fazla riske atamam :18::18::18:

ben 3 tekerlekli bebek arabası almak istiyorum ama çok kararsız kaldım kraft mı yoksa pier cardin mi önerirsiniz afyeronda bebeğimden başka kraft ürünleri satan bi yer var mı acaba ?

ben Ankarada özelcan bebeden aldım, istersen netten bakabilirsin..

Şimdi öyle şeyleri düşünüpte moralini bozma sen,birde belki geç döllenme olduysa 1 kaç günde ordan çıkar,benimde olmaya niyeti yok baksana canım,inşallah atlatırız.Bu arada erkek benimki benimde günü dolcak heralde,biraz yürüyünce hemen karnım semsert oluyo sizinde karnınızda sertleşme oluyormu.doktorlar ne diyor bu konuda bekleyelim tehlike yokmu diyolar,alalımmı diyolar alalım derlerse bencede bekleme madem,Allah neyse hayırlısı onu versin...

ooo sen bayağı acelecisin:))ben daha almadım 39 olucam ama diğer herşeyi tamamda bebek arabamız kangurumuz eksik..Çarşıda 2 büyük bebek mağazası var ama bende bilmiyorum,mağazadan beğenip nettende alabilirsin,afyonda model bulmak çok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…