ne insanlar var yahuvalla benimki de eve girdiği anda hemen yatak odasına dalardı, bende öyle çok düzenli biri değilimdir yatağımın üzerinde bazen öylesine çıkardığım çamaşırlar olurdu rahatsız olurdum.dolaplara filan yönelir toparlıyorum diye dalardı.sonra ben bunun önlemini almaya başlayınca ne alakaysa ısrarla iç çamaşırlarını filan getirip burada yıkayabilirsin demeye başladı.hayır neden orada yıkayayım iç çamaşırlarımı onun evinde hiç anlam veremedim.sanırım doğurdukları çocuğun her şeyini bilmeye o kadar alışmışlar ki yatak odasını da en ince detayına kadar bilmek istiyorlar başka açıklaması olan varsa alabilirim tabi.
Kiminle konuşmuyorsunuzbu anlattıklarınız bana o kadar tanıdık geliyor ki
ben de çektim.6. yılımın içindeyim
bana yapmadığı kalmadı
en son aralıkta tartıştık ve artık konuşmuyorum ve kafam çok rahat
Sevmediğimi nerden biliyorsunSevmediğiniz insana neden yıllık izninizde gidiyorsunuz hemde eşinizde yanınızda yokken? Eşiniz şaşırmakta haklı.
Evet çocuğa bakamaz ve daha neler ve nelerçocuğa bakamaz mı????? 9 ay kim taşıyo acaba. Gerçekten iyi sabrediyosn yüzüne bi şey demiyosn sanrm kvnin. Ama eşine kv yi kötüleme gerçekten annesine düşkün olmayan adam birden anneci oluyo
önce çocuğuna alıp teyzeme gideyim dedim bozulduğunu görünce acaba ailesinin yanına gitmemizi istiyor diye öyle bişey söyledimArkadasim,hazir esinde izin alamamis,oohh ne ala,benden gunah gitti,kendi izin alamadi deyip rahatca oturmak yerine,pekde hosnut olmadigin kaynanana tek basina gitmeyi niye teklif edersin ki..
Senden izinsiz odana girdigini iç çamasırlarının yerini degiştirdiğini ve bundan rahatsız olduğunu eşinle kv yüzünden tartıştığını ve kv yüzünden lohusalığının kötü gectiğini uzun zamandır arana mesafe koyduğunu yazan sensin. Bunları yazıp kadını kötüleyip hala seviyor olabileceğinı düşünemedim, kusura bakma. Git o zaman kayınvalidenin yanına, ne diyim.Sevmediğimi nerden biliyorsun
Madem eşin senin tarafını tutmuyor anlatma ailesiyle ilgili bişey... kv nin yaptığı gibi politik ol !!eşinin yanında iyi ,eşin olmayınca gerekeni söyle! ve eşinin görmesini sağla...İyi akşamlar... Kayınvalidemle evimi temizlik bahanesiyle karıştırmasın taa yatak odamdaki Çekmeceleri iç çamaşırlarımı Alıp yerini değiştirmesi. Gece biz uyurken çocuğu almak için dalıp odama girmesi evimi kendi evi görüp bizi yönetmeye çalışması nasıl korunacağımıza kadar herşeye karışması yüzünden. Yaklaşık bir iki senedir mesafeli davranıyorum çok gidip gelmiyorum dört beş saat uzakta oturuyor. Lohusalık dönemimde onun karışması yüzünden bunalıma girdim. Ama eşim bunu hiç anlamadı. İyi niyetli sana yardım ediyor sen onun gitmesini istediğin için böyle yapıyorsun vs dedi... Neyse gelelim bugunku mevzumuza izin alalım onları ziyarete gidelim diye kararlaştırmıştık. Eşim izin alamadı ben aldım. Ben aldıktan sonra söyledi alamadığını. İyi o zaman ben gideyim dedim otobüsle. Niye diye sordu şok oldum. Gitmenin nedeni mi olur niyesi mi dedim. Hayır sevmediğin aileme gitmek istiyorsun onu de dedi. Ben asla aileni sevmiyorum gibi bişey demedim aslında. Sonra tartıştık telefonda bunalıma beni dedim. Çünkü çok şaşırdım. Elim ayağım titredi sinirden. Bak iyi değilim dedim. Ehehe sen de iyi değilim diyorsun sürekli dedi.. Kendini küçültme yeter dedi... Eve geldim akşam dedim neden öyle konuştun bir de iyi taraflarımı konuş dedim. Bak evime geliyo her istediğini yapıyo dedim. Bu sefer başladı saydırdı senin çekmeceni karıştırıp ne yapcak temizlik yaptı vs... Oysa ben çekmece açmasını bugun hiç dememiştim. Benim ailem seni seviyor sen onları sevmiyorsun dedi. Ailesi bir gün bile arayıp gel demez oysa.. Sonra da bıktım falan dedi. Bana akıl verir misiniz
Ya o vaka biraz alınganlık olmuş. Ama tabi kayınvalidenin niyeti de önemli. Bence açık açık sen önyargılısın ben iyi de yapsam kötü de yapsam annemi sevmiyorsun diye tutturuyorsun. Algında problem var bence sen de iyice düşün. Çünkü bundan sonra haketmediğim muameleyi görmek istemiyorum. İstemesem gitmem, gidiyorsam istiyorumdur ama iyi niyetimi yorma artık deyin. Sonrasında da en azından bir süre annesi ile ilgili konularda tek yorum yapmayın.Aynen anne bağımlısı değildi aslında biz sevgiliyken ayda bir defa annesini arardı. Ben ara derdim. Evlendikten sonra bilhassa da annesi ile sorun yaşadığımdan beri aşırı derecede annesini savunmaya ve beni suçlamaya başladı. Buna kızkardeşi de dahil herşeyini iyi niyet olarak algıladı ve beni kötü niyetli bildi. Doğum yaptıktan sonra ben iyice bozuldu aramız. Lohusalık dönemim tam bi kabustu... Sizce nasıl davranmalı.. İki gündür konuşmuyorum.. Önnyargılı bana karşı ama ailesi hep iyi niyetli. Bir örnek vereyim içimde kalmasın hamileydim annesi geldi telefonu evin içinde kaybettim. Eşime çaldır bulamadım dedim. Kayınvalidem sen doğurunca çocuğu da bir yerde unutursun dedi. Alındım ağladım. Eşim de o sana şaka yapıyor. Yanlış anlama dedi.
Aaa arkadaşım çok teşekkürler bu ilgili güzel mesaj atarım bulamazsam hemen bakıyorumYa o vaka biraz alınganlık olmuş. Ama tabi kayınvalidenin niyeti de önemli. Bence açık açık sen önyargılısın ben iyi de yapsam kötü de yapsam annemi sevmiyorsun diye tutturuyorsun. Algında problem var bence sen de iyice düşün. Çünkü bundan sonra haketmediğim muameleyi görmek istemiyorum. İstemesem gitmem, gidiyorsam istiyorumdur ama iyi niyetimi yorma artık deyin. Sonrasında da en azından bir süre annesi ile ilgili konularda tek yorum yapmayın.
Kayınvalideniz yaygaracı biri değilse ona bu yaptıklarından dolayı oğluyla aranızın bozulduğunu bir çocuğun babasız veya annesiz büyümesine sebep bile olabileceğini, neredeyse yuvanızı yıktığını anlatın. Vicdan sahibi bir insansa bundan çekinir zaten.
Ama genel olarak en güzeli takmamak arkadaşım, kocan bile olsa. Sen kendini biliyorsun, karşındakini de tanıyorsan en iyi yol seni az üzecek yol. Kayınvalidene gidersen orda laf sokacak, üzülecek misin? Gitme..
Aradığında eşin seni samimi bulmayacak mı, arama. Ne zaman gerçekten kocanın sandığı gibi biri olursun o zaman dank eder, kıymetini bilir.
Keşke bunlara gerek olmasa ama oluyor işte. NLP eğitimini bir incelesene, insan algısı ile ilgili müthiş şeyler öğretiyor. :)
Bulamazsan özel mesaj at biraz bahsederim.
Sevgiler.
kv ileKiminle konuşmuyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?