agizda tutma yutmama

uniuniunicorn

Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2016
500
365
18
38
Bir arkadaşım öneri bekliyor sizden çok zor durumda kızı 15 aylik ağızda lokmayı tutuyo.bazen saatlerce yutmadigi oluyo.gidip evin bi kösesine yada üstüne cikariyo.ne yapabilir? Doktora götürdü sonuç alamadı

benim kücük kuzenimde böyle biraz annesinin zorla yedirmesinden oldu. Cok istahsiz bir cocuk yemek yemegi sevmiyor artik agizinda tutamaya alismis su dahi olsa agizinda tutuyor sonra yutuyor. Ama mesela abur cuburu cok sever onlari tutmaz.

agzinda tuttugunu sonradan yutuyor mu yoksa ogurerek mi cikariyor? ben cikarirmisim ama bizimkiler zorla yedirmeye calisirmis. ilerde umarim istahsiz yemek yemeyi sevmeyen bi cocuk olmaz. ergenlikte duzeldi yemek problemim.

[Çıkarıyorsun erinderin, post: 46315969, member: 110302"]agzinda tuttugunu sonradan yutuyor mu yoksa ogurerek mi cikariyor? ben cikarirmisim ama bizimkiler zorla yedirmeye calisirmis. ilerde umarim istahsiz yemek yemeyi sevmeyen bi cocuk olmaz. ergenlikte duzeldi yemek problemim.[/QUOTE]

Cikariyo maalesef yutmuyo

Tek çözüm yedirmeyecek ne severse onu yiyecek

Hepsi tutar esasen ama işte tepki olunca daha fazla tutar

Oğlum bir ara halasına ağızda nasıl tutulur konuşurken yanlışlıkla yenmez dersi vermişti bayağı anlatarak şurasına koyacaksın falan diye

sevdiği şeyi yutar sadece, sevdiği bir yemek vs herhangi bir şey varsa onunla kandırmaya çalışacak. sevdiği yemeği eline versin kendisi yemeye çalışsın zamanla tadına vardıkça yutmaya başlıyor.

Mesela aç bırakmis annesi akşama kadar yine bisey yememis yani yemek seçmek te değil yememek için bahane.burdaki bir arkadaşın dediği gibi yemek borusuyla mi alakalı acaba ya.benim oglumla istahsizdi bir dönem yemiyodu bende zorlamiyodum ne kadar yemişse derdim ama bu başka vaka

aa benim kızım da aynıydı şimdi biraz daha iyi hasta olunca yada canı istemeyince ağızda tutuyor ben arkasından emzik veriyorum öyle durumlarda o şekilde yiyor 17 aylık bebeğim

benim çocuklarda ağzında tutardı hatta yeniden pişerdi ağzında.bir kaşık verdiğim yemek üç kaşık çıkardı.annem anlatırdı sabah verdiğim köfte yanağında öğlene kadar kaldığını bilirim sizde derdi.

sonuç olarak deneyimlerimden yola çıkarak ya diş çıkarıyrdur ya hastadır yada iştahsızdır.

benim çocuklarda ağzında tutardı hatta yeniden pişerdi ağzında.bir kaşık verdiğim yemek üç kaşık çıkardı.annem anlatırdı sabah verdiğim köfte yanağında öğlene kadar kaldığını bilirim sizde derdi.

sonuç olarak deneyimlerimden yola çıkarak ya diş çıkarıyrdur ya hastadır yada iştahsızdır.

Aynen birebir aynısını yaşıyorlar dediğimiz gibi sabah yediğini öğlene kadar tutuyo

Begenmiyordur, zorla yediriliyordur, ac degildir, inat yapasi gelmistir, vs vs. Bazi kadinlar cocuklari o kadar zorluyor ki, cocuklar basa cikmak icin ne yapacaklarini sasiriyorlar. Ben de kucukken bir lokmayi uzuun uzun agzimda yutmadan bekletirmisim. Sabahtan oglene kadar kahvalti,oglenden aksama kadar saatlerce de diger ogun vs suruyormus beni yedirmek. Bahsi gecen annenin biraz rahatlamasi ve yaratici cozumler bulmasi lazim bu duruma.

Zorlamasın bebeğini. Ağzını acmadıgında bıraksın yedirmeyi. Benim kızımda 18 aylıkken aynısını yapıyordu,ben bir kaşık fazla yesin diye uğrasmayı bıraktım oda ağzında tutmayı bıraktı. Sevmediği şeyleri yedirmek için zorlamasın birde,bir süre ne seviyorsa onu yedirsin.

Çiğnemeyi öğrenememiş olabilir.bazı anneler korkarak alıştırmadıkları için çocuk çiğnemeyi öğrenememiş olabilir.

Back
X