Ağlamak istiyorum :(

Önceden hesabım olmadan takip ediyordum burayı bişey sormak için üyelik aldım. Yazmayayım yazmayayım diyorum ama bebekler oldu mu konu dayanamıyorum.. empati empati diyoruz ya niyeyse o empatiyi bebeklere yapmıyoruz bi türlü.. istiyoruz ki bebekler yesin uyusun uyandığında da sakin sakin kalsın. Bebek yahu o daha doğduktan kısa bir süre gaz sancıları başlıyor-evet osuramadığı için canı yanıyor aylarca- sonra senin uyusa da otursam dediğin eylemi yapabilmek için aylarca hazır olmayı bekliyor. Bazen diş ağrısı için Doğum sancısı da neymiş derler. Diş çıkarmaya çalışıyor ya!! Herkes aynı şeyden şikayetçiyse bu bebeklerin normali bu demekki.. bebeği kendimize uydurmak yerine kendimiz ona uyum sağlasak daha kolay olacak herşey. Hep diyorum bebek işi hazır olma işi ama genelde enine boyuna düşünülmeden bu karar alınıyor bence -işleyiş böyle diye- ve evet bir insan yetiştiriyorsun kimse kolay olacak demedi. Bu sorumluluk ömür boyu. Sıkıntılar şekil değiştirecek ama bitmeyecek

Ya senin bu çocuk da ne sorunlu şey çıktı.allah yardım etsin

Sorunlu şey, bunu yazan kişidir. Ayıp!

Jameya sana önerebileceğim şey, diş etlerine robottan geçirdiğin soğanı sürmen ve ağzına kemirmesi zor ve sert şeyler olması, mesela et yerken - kemik. Ya da ısırması koparması zor şeyler. Gevelesin dursun ağzında. Ama bir de iyi yönünden bak, hepsini arka arka çıkarıyor, rahatlarsın ileride :)
Geçmiş olsun.

Bu arada konu sahibi, inşallah bu süreci bir an evvel atlatırsınız. Ablam yeğenimi bu süreçte sadece ağrı kesiciyle biraz rahatlatabiliyordu.

Bu bir sorun değil doğal bir süreç ama ben fazla yoruluyorum ve üst üste olduğundan dolayı bunaldım.
Bu sorunlu bir bebek olduğu anlamına gelmiyor sorunlu bebek böyle olmuyor.
Sorunlu dahi olsa böyle söylenmesi hiç hoş değil.
Uslupta bir sorun var bebekte değil anlayacağınız. Ve evet istediğim zaman konu açarım burdaki kadınlara neden benim konu açmam batıyor anlamıyorum? Burası özgür bir platform istediğim zaman konu açabilirim. Canım sıkıldıkça da açıcam var mı bir sorununuz?

Aman boşver ya sorunlu işte..

Soğanı robottan geçirmek çok mantıklı aklıma nasıl gelmedi :)
Eline verdiğimde ağzına götürmeyi düşünüyo sonra yere atıyo :))
Çok uyanık benim kızım canı aciycak diye almıyor ağzına bişey. Ama soğanı denicem çok teşekkür ederim :)

Burada kızıma uyum sağlamadığımı yazdığımı düşünmüyorum.
Eğer bütün herşeyini yazsam amenna dicem de,acıktım,susadım,başım çatlıyordu ve 2 saattir uyutmaya çalıştım dün bütün gün uyumayan bir bebeği.
Tabi ki de uyum sağlıyorum ve her seferinde de şikayetçi filan değilim. Buraya konu açarken şikayet etmek için değil içimi boşaltmak bir nebze biraz rahatlamak sakinleşmek veya kafamı dağıtmak için yazıyorum. Dert değil,sorun gibi görmüyorum,veya sorumluluk bana ağır filan gelmedi. Siz olaya böyle bakıyor olabilirsiniz ama ben konuyu açarken çocuğum niye diş çıkarıyor da beni bi rahat bırakmıyor diye yazmadım. Ben aylardır zaten uyumayan bir bebekle tek başıma herşeye yetişmeye çalışıyorum. Kimsem yok yanımda ve psikolojik olarak ara ara insan çökebiliyor.
Eleştirmeye hiç mı hiç hakkınız yok böyle zamanlarda.
Siz olaya farklı bir bakış açısıyla bakıyor olabilirsiniz ama şikayet ediyorum gibi bakamazsınız. Hiç bir anne çocuğunun diş döneminden şikayetçi değildir sadece biraz bunalmıştır. Gayet de çocuk istediğimde hazırdım. Bırakın eleştirmeyi de ne yapabilirim siz fikir verin az biraz psikolojim düzelsin? Ne dersiniz? Biraz daha olaya iyi niyetle yaklaşılması gerekiyor bence. Tabi eğer bir nebze içerde iyilik varsa.

Bu arada konu sahibi, inşallah bu süreci bir an evvel atlatırsınız. Ablam yeğenimi bu süreçte sadece ağrı kesiciyle biraz rahatlatabiliyordu.
Çok teşekkür ederim. Evet ağrı kesici verdiğimde biraz rahatlıyor ama hep de veremem ki böyle.
Yazık çocuk sürekli ağrı kesici verirsem ilerde faydasını görmez.

Yazdıklarım doğrudan size değildi aslında burda anne gruplarını da takip ediyorum konuya yorumları da okudum. Genel olarak anneler aynı şeylerden bahsediyor şikayet ediyor bu da bende genel işleyiş böyle olduğu için çocuk doğuruluyormuş düşüncesi oluşturuyor açıkçası. Sizin de bebeğinizle ilgili ilk konunuz değil. Ve o konulara istinaden bebeğe uyum sağlama anlayışlarımızın farklı olduğunu söyleyebilirim.Niyetime gelecek olursak herhangi bir niyetle yazmadım genel gözlemlerimi dile getirdim ki siz Zaten benim niyetimle ilgili kararı vermişsiniz, o konuda konuşmaya gerek yok ancak sizi eleştiremeyeceğimi söylerseniz bende size niyet okuyuculuğu yapamayacağınızı söylerim

Ha bir de kocasından çok dertli

Senin gibi size gerçek bi dert anlatacağım, annem yemek yapmadı mı deseydi?

Benimde 4 aylik oglum var 2 aylik oldugundan bu yana gunduz uykusu yok anca banyo yaptirinca yarim saat okadar aksam 10 da uyur sabah 6 da kalkar bende anca o uyudukdan sonra yemek vs.yapabiliyorum ortaligi topluyorum camasir utu temizlik isini pazar gunu yapiyoruz esim evde o bakiyo ben yapiyorum yada brn bakiyorum o cok zor bi durum gunduz hic bisey yapamiyorum bide arkadaslar yanindan ayrilamiyorum wc gidiyorum kiyamet kopariyo ciglik atiyo bu durumu nasil asariz bilmiyorum ya ben yada esim olucak yaninda yoksa cok huzursuz durmuyo kimseyle 5.ayina girecek bilmiyorum ne yapicaz bi saniye ayrilamiyoruz

konu sahibine çok konu açıyorsun diye kızanlar var ama en azından daha iyi bir anne olabilmek,bebeğine daha güzel yardımcı olabilmek adına konu açıyor. kronikleşmiş kaynana,koca,elti sorunları için her gün konu açanlar gibi değil karıştırmayın bence

konu sahibi inanın bir çok anne sizinle aynı şeyleri yaşıyor,bir anne ne kadar sakin ve ılımlı olursa bebeği de sakinler bunu unutmayın

elbette büyüyecekler ve uyku sorunları,diş çıkarma sorunları geçecek :)

6
6. Ay doldu sürekli dış çıkardı hiç durmadan. Şimdi de 2 yaş sendromu başladı hiç bitmiyor ki dertleri

Guzel ssyldrrr. Allah banada saglikli bebekler versinnn

Çok şükür iyi niyetle de bakanlar var :) kaldı ki istersem hergün açarım neden sürekli yazıyorlar anlamıyorum. Rahatsız olan okumasa daha kolay olucak :)
Evet geçicek hepsi. Genelde sakinim ama bazen istemeden yorgunluktan geriliyorum napiym :)

o emmeler hiç bitmiyor zaten :))
Sözde büyüsükçe azalıyor bizde büyüdükçe çoğaldı.herkes yalan söylüyo :))) bence hiçbir bebek büyğdükçe daha rahat uyumuyor
aynen inanma büyüdükçe emme artıyor su kadar soyleyim gece gündüz memede kızım ve bebekken memeyi bir dönem zorla emdi kızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…