Ağlayakta gözden mi olak???

Gunaydiiinnnn kizlarr
benato artik benatoş mu diyoruz sana
fundacan kizz cok az kalmis carsambaya belli oluyo hergun girip bakiyorum bu sefer oldu belkide zamani gelmistir insallah
sbry de giriyo artik gruba guzel haberlerle gelsin

ve sosyosum insallah okursun bu yazimi
verdigin her mama sutunu biraz daha azaltacak uzulerek soyluyorum bunu ama tecrube ederek ogrendim. Tomrisin emzirme notlarini internetten bulup okumani tavsiye ederim onun sayesinde sutumu artirdim ve mamayi biraktim
45 cc ilk zamanlar icin mukemmel otesi lutfen o mamayi cope at 3 gun emzirme kampina gir tomrisin notlarindan ne oldugunu ogrenebilirsin.
o doyana kadar ver mamayi diyen doktoruda al camdan asagiya at kendi cocugu olsa boyle bastan savarmiydi acaba
sutunu biberonla veriyorsan avent natural cam biberon tavsiye ederim memeyi birakmazcunku memeden daha az akitiyor ve memeye benziyor agzi genis
uyku probleminiz icinde yardimci olabilirim istersen yine tomrisin grubu sayesinde uyku rutini olusturdum aksam 7 sabah 6 ve 2 kere emmeye kalkip hemen uyuyor.burun tikanikligi olursa sabahlayabiliyoruz Gunduzde 2 kere 1 er saat 1 kere 2 saat uyuyo
uzun yazdim ama ben cok cektigim icin yardimci olmak istedim

Gunaydin canlarimmm
Saboroy hadi hayirli haberlerle gel,arkandanda fundos gelecek insallahh
benosumun bekleme suresi gecsin sonrada o ,yelo ve twoo:)

Sosim nasilsin nasil gidio

Bu arada lizoo hergun girip bakiyomussun bizede bi selam verebilirsin diye dusunuyorum neyse o senin tercihin tabi. Bu arada uyku duzenini anlatmissin cok guzelde ben oyle seylere hic inanmiyorum. Masallah omer duzenini kendi oturtmustu gece 12de uyuyup sabah 6 ya kadar hic kalkmiodu ta ki dis kasinmasi baslayana kadar. Yani seninkininde disleri cikmaya yakin hic bi kural uykuyu duzene sokamayacak. Ve ogrendigim tek sey cocugun cani rahatsa ve karni doyuyosa misil misil uyuyo 5-6 saat.bizim omer bile uyuyosa her cocuk uyur. Uyansada dedigin gibi birazcik emip tekrar derin uykuya dalar. Mama konusunda haklisin. Aslinda ben doktorlarda hatayi buluorum. Mamayi hemen ilk gunden aldiriyolar. Ablamin 3 gun sutu cok az geldi ama mama verdirmedi doktor. Soside ugrastigi icin sutu articak ve mamaya gerek kalmayacak.

günaydın kızlar ben depresyona mı giriyorum ne bi an tuttuğunu düşünüp nasıl mutlu oluyorum bazende tutmadığını düşünüp ağlıyorum kabuslar bile görür oldum artık sona yaklaştıkça iyice heycanlanmaya başladım

Aysecim girip okuyorum fakat giris yapip yazmaya vaktim olmuyor ulas uyudugunda isleri yapiyorum suan bile o aglarkeb yaziyorum inanki telefondan cok zor
firsat buldukcada yazmaya calisiyorum sosiyi galiba iki gun once okudum ancak bugun yazabildim
uyku duzenini de belirttim zaten burun tikanikligi gibi durumlar olmadigi surece uyuyor diye. 12-6 da bi duzen degil buyume hormonlarinin salgilandigi saatler 22-02 arasidir o saatte bebegin derin uykuda olmasi gerekir dolayisiyla saglikli degil. Bende baslarda 12 ye kadar uyutmaya calisiyordum anca uyuyordu ama simdi 6:30 oldumu gozlerini ovusturuyo ve uyutmam 10 dakikami aliyor. Bende onla beraber bayiliyorum cunku uyanikken surekli oyun ve gezmek istiyor yoruluyorum. Baslarda gaz gibi durumlardan tabiki mumkun degil biz 2 ay sonra astik o sorunu ve 3 bucuk ayda duzeni oturttuk

Nasil bir duzen degil cocuk gece 5-6 saat araliksiz uyuyosa ve bunu bir duzene oturtmussa gece uykusu iyi demektir. Doktorumuzda ayni seyi soyluo ki internettende her sitede ayni seyler yazio bakabilirsin. Buyume hormonu o saatte baslio evet bazen aksam 8-9 arasi 1 saat uyuyo. Ki bunuda doktora sordugumda ilk 3 ay cocuga duzen koymak cok zor. Saat basi bile emmek isteyebilir o yuzden kendini cok sikma dedi. Cok sukur gazli bir bebek olmasina ragmen duzenini kendi kurmustu.
.Ve hergun ayni saatte memede siziyodu hatta sabah 7-8 e kadar bile uyudugu olmustur.bizimki bu duzene 1,5 aylikken gecti dusun hic ugrasmadan. Ama gunduz bana kok sokturuodu uykusu 15-20 dakikaydi hep. Gece saglam uyudugu icinde gunduz uykusu az olsa bile dr onemli degil diyodu. Neyse her cocugun dogasi farkli seninkide bol uykulu olsun insallah

Bu arada az once yazmaya unuttum buyume hormonu gece 2 ye kadar demissin,gece 2 ile 4 arasinda hormon en yuksek seviyelere cikio. Gerci buna belli bi saat verip keskinlestiremiyiz ortalama saatler yani..sadece doktorumun soyledigi gun isigina kadar devam ettigi.

Tabiki gun isigina kadar buyume hormonu salgilaniyor ama en yuksek oldugu saatler 22-02 arasidir her doktor da farkli seyler soyleyebiliyor ben baslarda sabahtan aksama kadar hic uyumadigini soyledigimde doktor normal demisti oysaki suan gunde 14-15 saat ortalama uyumasi gerekiyor. Internetten de arastiriyorum bu aylardaki bebeklerin 12 de yatmasi cok gec en gec 21 face deb bebek yapim bakim onarim grubu da cok bilgi edinmemi sagladi bakmak istersen cok faydali bilgiler var. ayrica bana doyana kadar ver mamayi diyen de doktordu bikac gun sonra gittigim mama verme sutun yeter diyende doktordu.
Tabiki her cocugun kendine gore duzeni var buyuklerinde oyle mesela sen ben sabah erken kalkmayi aliskanlik edinmisiz oglene kadar uyuyanda var. Canimm seninde bebisin bol uykulu olsun insallah :)

Ben 12 de yatmasi erken demedimki sadece benimki duzenini kendi kurdu ve bende bu duzeni bozmadim.ama bu saglikli uyku degil demek anlamina gelmiyor. O sozune istinaden aciklama yaptim. Saglam uyuyo ve dinc kalkio. En onemlisi o. Zamanla daha erken derin uykuya gececek zaten. Tabiki her doktora guven olmuo. Ama ben bu konuda biraz sansliyim. Bizim ailede bu ara bebek cok ve hepsinin dr u farkli.birde ablamin kizi profa gidio. Kendi doktorumun soyledigini onlarin doktorundanda duyunca icim daha bi rahat oluo.

Selamlarrrrr
lizomm bu çarşamba değil taaaa öbür çarşambaabelli olcak
sende büyütttün oğlanı haa eşin döndümü enson doğuya gitmişti haber alamılodun merak ettik

sabonun az kaldıı yaa bakalım tüp bebişi inşallah onunladırr

Bizde ablamın evi ile ilgileniyoruz Çok güzel eve bayıldım deniz manzarası var bide tüm odalar mutfakdaÇok beğendk
annemde 2 gündür yanımdaydı benle ilgilendi yeni gittiler

Hadi yaa ayy sayili gun hic gecmiyor buraya yazamazsam diger taraftan ogrenirim sonucunu
esim geldi cok sukur cocuk babasini tanimadi gelince cigligi basti
evin manzarasi ve balkonun buyuklugu en buyuk kriter gule gule otursunlar insallahh misafiri cok olur ama

Gunaydinn kizlar
Lizo dedigin yazilari okudum canim cok sagol gercekten cok guzel yazmis kadin dun dediginn gibi kampa girdim hic mama vermedim ama sabah bezini degistirirken bezinde pembelik gordum tipki sarilik oldugu zamanlardaki gibi korktum bende mama ve su verdim :-(
Aysem valla yukarida anlattigim gibi anlamiyorum ki sutumun yetip yetmedigini emzirdikten sonra sagdim 60 cc sutum cikti memeden acaba kalitelimi degil sutum
Kizlar kendi derdime dustum sizinle cok ilgilenemiyorumm kusura bakmayin arada girip yazdiklarinizi okuyorum ama dua ediyorum sizler icin aklimdasiniz yani

Gunaydin fundosss hosgeldin,geldin mi evine

Sosim masallah emzirdikten sonra 60 cikiyorsa cok iyi yine. Ya kaliteli sut diye birsey yok aslinda. Sadece bazi kisilerin sutu cok yagli cocuk daha iyi doyuyo ve daha hizli kilo alio. Sen bunlari dusunup canini sikma. Bende hep sutum yetiyomu acaba cocuk doyuyomu diye dusunup hep uzuyodum kendimi. Bunlar hep psikolojik. Senin sancin gelmedi suni sancida almadin. O yuzden sutun birden gelmedi ama emdikce artacak. O yuzden surekli emzir diorum. O kampi okumadim ama ondada amac surekli emzirmektir kesin.
Ben ilk gunler 15 dk da bir emzirdigim bile olurdu.

Aysem aynen dedigin gibi surekli bebeginizi emzirin diyor dun hic mama vermedim surekli emzirdim gece bile uyumadim ama sabah bezinde pembelik gorunce korktum bobrekleri kan suzuyor diye
Kaliteli derken yagli olmasindan bahsetmistim aslinda demek ki benim ki yagli sut degil yarim yagli light sut

Sosim benimkide cok yagli degil bosver. Anne sutu candir yagli veya yagsiz hic onemli degil. Bu arada omerinde bezinde bigun kan gorduk ama cok azdi. Popoda catlak oluncada gelirmis. Onuda gidince doktora sorarsin cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…