- 29 Mart 2015
- 20.192
- 101.414
- 598
- Konu Sahibi Ayparcamm59
-
Bence sen üvey annen ve kızkardeşin o babayi o evde yanlzi bırakıp ayri bir eve çıkın... şaka değil bu....Yok malesef üvey annemide sindirdi.Kadınin elinden de bişey gelmiyor
Evet üvey kardeşim Allah bin kez annemden de ondan da razı olsunBu arada kardeşim dediginiz kişi üvey kardeşinizse helal olsun.
Allah yardımcınız olsun.
İyi kötü demeden acilen bi iş bulun bence. Eşiniz anlayışla karşılasa bile ileride lafını edip sizi üzebilir.
Ceyiz icin neler eksikEvet üvey kardeşim Allah bin kez annemden de ondan da razı olsun
Babaya bak be maşallah bende memur olunca babam akrabalarına kredi cekmemi istemistiArkadaşlar bu mesajı gözlerimden sicim gibi yaşlar dokulurken yazıyorum. Kücük yasta annemi kaybettim ve babam başkasıyla evlendi.Üvey annemde,kardeşimde karakter olarak iyi insanlar.Babamda aslında özünde iyi bir insan.Ama malesef geçmişte çok hatalar yapmış.İçki kumar sorumsuzluk vb...Sorumsuzluk halen devam ediyor.Üç ayda aldığı emekli maasini birgün de yeyip sonra kuzu gibi oluyor.65 yaşında ve halen içmeye de devam ediyor. Evin kirasını maaşıya ödediğini ssöylemişti.Ama kira 7 aydır verilmemiş.Zaten evin tüm giderlerini biz hallediyoruz onun tek yapacağı kira..Onu da vermemiş. Evimizin eşyaları çok kötüydü.Çünkü o eşyalar bildiğiniz sokaga da atilmisti.Yine bir dönem babam kirayi ödemediği için icraya verilmis ve sokağa düşmüştük.O zaman lise ogrencisiydik ama yine çevreden borç harç bulup ev bulup eşyalari taşıtmıştık kardeşimle.Neyse ki bugünlere geldik.Ben 30 kardeşim 26 yaşında.İçkisi yaşından ve sağlığından dolayı azaldi.Ama sağlığı yerinde olsa yine o şekilde içip bize eziyet edeceğinden eminim. (Dayak,siddet,küfür vb)Anneme de cok çektirmiş zamanında ama baba işte atsan atılmıyor.Yaşı da 65 olunca malesef insan o kuzu gibi.haline üzülüyor.Konuyu çok dağıttim farkindayim ama öyle bir hayat ki benimkisi arkadaşlar.Suan nişanlıyım.Ve işten aniden ayrildim .Çalışıyorken kredi kartı başvurusu yapmıştım.çeyizlerimı taksitle alırım diye.Bankaya kaç kere eve gelmemesini söylediğim halde ben evde yokken kart eve gelmiş.Babam tabi görünce hemen kirayi ödemek için kullanmak istedi. Karta calisiyorken ceyiz almak icin basvuru yaptigimi ama isten ayrildigim icin kapatticagimi söyledim ama üzerime geldi biz ne haldeyiz vb diye.Ev sahibi gelince ya kapıyı bana ya da kız kardeşime actiriyor.Hem bu durumu yasamamak için hemde vermezsem bu sefer maddi anlamda tüm yük kardeşime binecegı içim kullandım.Nakit çektim kartimdan..3900...iki binde kardeşim verdi kirayi kapattık.Halen işsizşim.İş arıyorum.Dün is yerimden aradılar
Bana bi kağıt geldiğini söylediler.Almaya gittim.Maaşı icra bildiri kagidiymis ben işten ayrılmadan verilmiş postaya..Babamın eve aldığı televizyona kefil olmustum ama başıma böyle bişey geleceğini bilmiyordum çünkü memur emeklisi adam kendi odemezse bile maasindan kesip alırlar diye dusunuyordum ama ne yazıkki icra bana geldi.Nisan ayında düğünüm var.3900 kredi kartı ve 5 bine yakın tv icra borcu var üzerimde ne yapacagimi bilmiyorum.Babam düğünü ertelemek istiyor ama ertelersem nisanlimla ciddi sorunlar yaşarım.Nisan bile kaç kere ertelendi babam yüzünden...Bu durumlardan haberi yok nisanlimin.Ortada tek ceyizim yok.Nişanlım alması gereken herseyi aldı.Benim de mutfak esyalarini almam gerekiyor ki yatak odasini bile o aldı.Yatak örtusu vb.Kayınvalidem hediye olarak aldı.Üvey annemide seviyorum ama kendimi çok sahipsiz hissediyorum.Anneme çok ihtiyaç duyuyorum özellikle şu zor zamanlarımda.Hayatta bu borçları ödemez eminim.Kız kardeşim 5 6 bin liralık ceyizimi alabilecek.Sağolsun.İş arıyorum ne iş olsa yapabilecek pozisyondayım.Ama is bulsam bile çeyiz mi alıcam borç mu kapaticam...Ben ne yapıcam arkadaşlar?...
Ceyiz icin neler eksik[/QUOTE kız tarafının alması gereken şeyleri almadım ama bugün daha iyim Allah büyüktür önemli olan sağlık gerisini hallederim Allahın izniyle
kıyamam valla çok üzüldüm durumuna ,Allah yardımcın olsun canım.Babana da akıl versin inşallah.Üvey annen ne diyor babanın yaptıklarına durumun zor.Emekli maaşına haciz gelmiyor sanırım o yüzden sana gelmiştirArkadaşlar bu mesajı gözlerimden sicim gibi yaşlar dokulurken yazıyorum. Kücük yasta annemi kaybettim ve babam başkasıyla evlendi.Üvey annemde,kardeşimde karakter olarak iyi insanlar.Babamda aslında özünde iyi bir insan.Ama malesef geçmişte çok hatalar yapmış.İçki kumar sorumsuzluk vb...Sorumsuzluk halen devam ediyor.Üç ayda aldığı emekli maasini birgün de yeyip sonra kuzu gibi oluyor.65 yaşında ve halen içmeye de devam ediyor. Evin kirasını maaşıya ödediğini ssöylemişti.Ama kira 7 aydır verilmemiş.Zaten evin tüm giderlerini biz hallediyoruz onun tek yapacağı kira..Onu da vermemiş. Evimizin eşyaları çok kötüydü.Çünkü o eşyalar bildiğiniz sokaga da atilmisti.Yine bir dönem babam kirayi ödemediği için icraya verilmis ve sokağa düşmüştük.O zaman lise ogrencisiydik ama yine çevreden borç harç bulup ev bulup eşyalari taşıtmıştık kardeşimle.Neyse ki bugünlere geldik.Ben 30 kardeşim 26 yaşında.İçkisi yaşından ve sağlığından dolayı azaldi.Ama sağlığı yerinde olsa yine o şekilde içip bize eziyet edeceğinden eminim. (Dayak,siddet,küfür vb)Anneme de cok çektirmiş zamanında ama baba işte atsan atılmıyor.Yaşı da 65 olunca malesef insan o kuzu gibi.haline üzülüyor.Konuyu çok dağıttim farkindayim ama öyle bir hayat ki benimkisi arkadaşlar.Suan nişanlıyım.Ve işten aniden ayrildim .Çalışıyorken kredi kartı başvurusu yapmıştım.çeyizlerimı taksitle alırım diye.Bankaya kaç kere eve gelmemesini söylediğim halde ben evde yokken kart eve gelmiş.Babam tabi görünce hemen kirayi ödemek için kullanmak istedi. Karta calisiyorken ceyiz almak icin basvuru yaptigimi ama isten ayrildigim icin kapatticagimi söyledim ama üzerime geldi biz ne haldeyiz vb diye.Ev sahibi gelince ya kapıyı bana ya da kız kardeşime actiriyor.Hem bu durumu yasamamak için hemde vermezsem bu sefer maddi anlamda tüm yük kardeşime binecegı içim kullandım.Nakit çektim kartimdan..3900...iki binde kardeşim verdi kirayi kapattık.Halen işsizşim.İş arıyorum.Dün is yerimden aradılar
Bana bi kağıt geldiğini söylediler.Almaya gittim.Maaşı icra bildiri kagidiymis ben işten ayrılmadan verilmiş postaya..Babamın eve aldığı televizyona kefil olmustum ama başıma böyle bişey geleceğini bilmiyordum çünkü memur emeklisi adam kendi odemezse bile maasindan kesip alırlar diye dusunuyordum ama ne yazıkki icra bana geldi.Nisan ayında düğünüm var.3900 kredi kartı ve 5 bine yakın tv icra borcu var üzerimde ne yapacagimi bilmiyorum.Babam düğünü ertelemek istiyor ama ertelersem nisanlimla ciddi sorunlar yaşarım.Nisan bile kaç kere ertelendi babam yüzünden...Bu durumlardan haberi yok nisanlimin.Ortada tek ceyizim yok.Nişanlım alması gereken herseyi aldı.Benim de mutfak esyalarini almam gerekiyor ki yatak odasini bile o aldı.Yatak örtusu vb.Kayınvalidem hediye olarak aldı.Üvey annemide seviyorum ama kendimi çok sahipsiz hissediyorum.Anneme çok ihtiyaç duyuyorum özellikle şu zor zamanlarımda.Hayatta bu borçları ödemez eminim.Kız kardeşim 5 6 bin liralık ceyizimi alabilecek.Sağolsun.İş arıyorum ne iş olsa yapabilecek pozisyondayım.Ama is bulsam bile çeyiz mi alıcam borç mu kapaticam...Ben ne yapıcam arkadaşlar?...
Sağol güZEL kardeşim bugün çok daha iyim Allah rszi olsun Allah mutluluğunu hiç bozmasinAh canım yaşu dediklerinin hemen hepsini yıllarca çektik biz de . Ama biz üvey baba olacak şerefsizin yüzünden çektik. Defalarca icra geldi, defalarca eşyalarımız sokağa atıldı. Ben çalıştım didindim çok şükür şu an çok iyi şartlarda yaşıyoruz. Sen de üzülme lütfen bu bir süreç geçiyor ve Allah hiç ummadığın bir anda çok güzel kapılar açıyor sana. Umutsuzluğa düşme.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun aminAh canım yaşu dediklerinin hemen hepsini yıllarca çektik biz de . Ama biz üvey baba olacak şerefsizin yüzünden çektik. Defalarca icra geldi, defalarca eşyalarımız sokağa atıldı. Ben çalıştım didindim çok şükür şu an çok iyi şartlarda yaşıyoruz. Sen de üzülme lütfen bu bir süreç geçiyor ve Allah hiç ummadığın bir anda çok güzel kapılar açıyor sana. Umutsuzluğa düşme.
Belkıde...kıyamam valla çok üzüldüm durumuna ,Allah yardımcın olsun canım.Babana da akıl versin inşallah.Üvey annen ne diyor babanın yaptıklarına durumun zor.Emekli maaşına haciz gelmiyor sanırım o yüzden sana gelmiştir
Ah canım yaşu dediklerinin hemen hepsini yıllarca çektik biz de . Ama biz üvey baba olacak şerefsizin yüzünden çektik. Defalarca icra geldi, defalarca eşyalarımız sokağa atıldı. Ben çalıştım didindim çok şükür şu an çok iyi şartlarda yaşıyoruz. Sen de üzülme lütfen bu bir süreç geçiyor ve Allah hiç ummadığın bir anda çok güzel kapılar açıyor sana. Umutsuzluğa düşme.
Kartı yatırıp ertesi ay kullanabiliyorum o yüzden ona fazla uzulmuyorum ama icra beni çok üzüyor ilk kez böyle bişeyle karşılaştım3900 TL nin faizi çok olur. İki katına çıkar kardesim. Siz o para ile kartı kapatın bencede.
Beni anlarsiniz o zaman.O sahipsizligi eziyetı psikolojiyi korkuyu...Belkıde...
Aminn sağolasınValla canim Allah sana ve kardeşine sabır versin. Tez vakittede kurtulun o evden birakin kendi başlarına ne yaparsa yapsınlar. Tabi evlenincede yakaniza yapismazsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?