ağlıyorum sevdiğimin memleketi evlilik için sorun mu?

arkadaşlar siz böyle yazınca yazılanlar benle ilgili olunca kendimi daha iyi hissettim aileme neredeyse beni ayırdınız diye içten içe sinirleniyordum. resigned evet onun ailesi köyde olduğundan ihmal etmezdik sanırım. ki ayrı zamanlarda da onlarla beraber oluruz diye tahmin ediyorum.
tulipa sevdiğim güneydoğudandı.. ama g.doğu insanı karadeniz insanı farklı olabilir. o bölümü okuyacağım. gönlüm değil aklım diyor bunu.. tamam elimden geleni yaptım artık çabalamayacağım bu konuda tamamen ipleri Allahıma bıraktım.. Allah razı olsun hepinizden daha önce buraya üy olsaydım keşke.. hakkınızda hayırlısı olana gönlünüz razı olsun gönlünüzde olan hakkınızda hayırlısı olsun inşallah arkadaşlar..

eski eşim doğunun bir köyünden 8 ay boyunca orda yaşadım ama ne adetler ne huylar hiçbişey uymuyo başta gözü kara herşeyi toz pembe görüyo insan ama sonrasında hiçbişey düşündüğün gibi olmuyo ben senin yerinde olsam onun senin olduğun yere gelmesini isterdim hoş gelsede bişey değişmiyo adam anne babamın yanında bana saldırıp dövmeye kalkan birisiydi he yeri gelmişken söyliyim sevgiliyken nişanlıyken melekti bu adam çok iyi uyum vardı dikkat et kendini ateşe atma

Merhaba canım.. Ben de eşimle çok severek evlendim. Asla pişman değilim ama uzaklık gerçekten çok zor. Benim ailem İzmir de, biz şuan İstanbul dayız. Eşimin ailesi de İstanbul da. Eşim sağolsun ailesini evliliğimize karıştırmaz, aramızda 1,5-2 saatlik bir mesafe var ailesiyle. Ama.. Yine de insanın içi sızlıyor.
Evi düzüyorduk mesela perde almıştık, benim annem göremedi, kalamadı çok uzun süre, ama onun ailesi hemen gelip evi görmüştü. Ben her ay gidiyorum nerdeyse İzmir e ama yetmiyor biliyor musun.
Annesiyle kız kardeşiyle aynı şehirde olan, sabah kahvaltıya ya da akşam iş çıkışı kahve içmeye annesine uğrayan arkadaşlarımı öyle özeniyorum ki. Kendi ailemden daha sık eşimin ailesiyle yüz yüze geliyorum. İyi insanlar, bana bi zararları yok çok şükür ama insan kendi ailesini arıyor işte, özlüyor. Şimdi burdan gidin İzmir e yerleşin deseler bize herhalde sevinçten ağlarım :) Sana diyeceğim şu ki 10 saatten fazla bir mesafe, eşinin ailesiyle aynı şehir, kültürel farklılıklar, güneydoğulu bir ailenin erkek çocuğundan beklentileri.. Düşününce üzülürmüşsün gibi geliyor. Erkek arkadaşını çok seviyorsan senin şehrine gelmesini öner, ya da iki ailenin ortasında farklı bir şehre. Hakkında hayırlısı olsun inşallah canım..

ankarada yasıyorum aslen safkan karadenizliyim.. biini sevdim o da karadenizliydi ama evlenseydım istanbulda yasıcaktım.. sen karardenizlisn o doğulu adetler farklı örf farklı anene farklı.. hem aile istemiyosa mutlaka bi bildiği vardır.. bende zamanında burda konu actm sevdiğimi ailem istemiyo diye ve herkes bana çok net bi sekılde aile dedi.. ben direndım ama sonradan Allah bana gosterdi onun gercek yuzunu aile kadar gercekten önemli bişey yok.. koca bulunuyoda bitane anne bitane baba bulunmuyo.. unutursun ben 5 yıl sevgili oldm bak şimdi baskasıyla beraberim.. ilk baslarda sevmiyodum yalan yok sadece değer veriyodum ama şimdi yavas yavas ısınmaya da basladım.. sen yine annenın babanın yasadıgı yerde gelin ol.. özlediğinde atlayıp gidebileceğin yere gelin ol.. zor çok zor..

sana romantik laflar etmicem, öncelikle sevgilin çok boşboğaz demek ki, hemen gidip ne diye söylüyor ailesi istemiyo diye, bu bir, ikincisi ailen haklı, yapamazsın, bende karadenizliyim şu an eşimin işi nedeniyle Batmandayız burda bi arkadaşım var osmaniyeli, evlendi Batmana geldi ayrı eve yeni çıktı, şimdide eşinin huylarıyla uğraşıyo vay efendim onların adetine göre damat kız evine gidip kalmazmış, e kız osmaniyeli akşam oturmasına gidilecek mesafe değil ne olacak, yalnız gidecek, bu en basit örnek, şimdi seviyorum dersin ilerde yapamazsın

İyi düşün, hem aileden uzak, hemde farklı bir kültür ve o kültürle büyütülmüş bir eş.Mesela ben göçmen bir ailenin çocuğuyum, sevgilim karadenizli. Bizde bile farklılık varken doğu bölgesi kültür açısından bambaşka.

Son düzenleme:
cadi kazani23 evet şu an herşey tozpembe ve de kimseyi sevemem herşeye katlanırım gibi geliyor.. sevdiğim de melek gibi çok uyumluyuz ve çok benziyoruz, eğitimimiz aynı mezun olduğumuz okul tarzları ve de düşüncelerimiz.. kardeşim olsa bu kadar olur o da şaşırıyor. ama aile işin içine girince bilmiyorum mantıken ve yaşananlara baktıkça affff .... bakıyorum profiline inşallah bu kez çoookk mutlu olursun canım

pearly8487 canım aslında önerdim ama onun ailesi hayatının sonuna kadar burada olmasını istemiyor haklılarda onlara göre ama benim ailem de burada olmamı istiyor. erkek arkadaşım da şimdilik olabilir ama sonra için söz veremem diyor. ki bu da gidebileceğini gösteriyor. farklı bir şehirde olmaktansa birinin ailesinin yanında oluruz diyor..

NeMeSiS98235 romantk laflar etmedin çok doğu söyledin o yönden bilmiyorum ailesine söylemesi son noktaydı aslında ailesinden gizleyecektik buralara otursak ve gitmeyi düşünmesek ama söz veremedi bana burada oturmaya hayat boyu nasıl olur gidebilirim dedi ve ailem de istemeyince gitme kararı aldı zaten kesin olarak

karamanlier canım hakkaten ısınılır mı bir başkasına hele hele sevmediğin birine korkuyorum yaş ilerledikçe daha zorlaşıyor sevmek... sen nasıl alıştın evlendikten sonra mı sevdin

Demek ki ilk yıllar senin ailenin yanında olabilir canım ancak ilerleyen yıllarda kendi ailesinin yanında olmayı düşünüyor. Bunu kafanda iyice ölçüp tartmalısın. Ailen hayır diyorsa bir bildikleri vardır ama kesinlikle

konu sahibi sevgili arkadaşımm evliyim her iki aileden uzak olalım diye benim işimden dolayı yaklaşık 2 yıldır doğuda yaşıyoruz burda

aileler namına kimse yok ama buralarda yaşamak insanlara alışmak anlamak o kadar zoooorrrrrrrr ki.bir de sizde karşı tarafın içinde

olacaksın.diyorum ki buraları anlatmak için sakin eşim psikopat bende her gün bir yeri ağrıyan biri oldum.hem seni gerçekten seviyorsa

her iki aileden uzak yerde yaşayın derim.bilmediğiniz kültürün içine balıklama atlamayın bence.

Bende karadenizliyim eśim dogulu.. Baslarda benimde babam hep karsi cikti, atti tuttu ama bakti olmuOr ben istiyorum ya kendi rizasiyla vercekti yada kacicaktim sagolsun annem biraz yumusatti babami evlendik. Simdi ise onu benden cok severler bir kavga birsey etsek hep onu tutatlar :)) bu sadece ön yargi bence asilmasi gerek budurumun biz ikimizde Yurtdisindayiz ama orda yasayabilirmiydim onu bilmiyorum

maşallah arkadaşım Allah mutluluğunuzu daim etsin bunu sen de bilmiyorsan oralarda yaşamayı demekki birşeyler gördün öyle düşünüyorsun. benim annem babamdan beter o hiç istemiyor..

bence her iki aile bu konuya karışmaması lazım - bunun kararı ancak siz verirsiniz - onlara bunu güzel bir dilde iletebilirsiniz- yalnız şunu şöyleyim, ben şahsan eşimin ailesinin yanında veya köyde yaşamak istemiyorum (umarım büyük konuşmuyorum) .

maşallah arkadaşım Allah mutluluğunuzu daim etsin bunu sen de bilmiyorsan oralarda yaşamayı demekki birşeyler gördün öyle düşünüyorsun. benim annem babamdan beter o hiç istemiyor..
Tskler ❤ Daha oralari gormek nasip olmadi, seneye gidicez bakalim :)) ama su bir gercekki yani bana göre dogunun insanlari bizimkilere gore daha candan seviyorlar, baglilar sevdiklerine. En azindan burda bizim cevredekiler oyle.. Bende hep buyuk konusurdum almam etmem diye ama kacis yok :)) buyuk konusmamak lazimmis
😄

evet nasip olunca hiçbirşey önüne geçemiyor.. ama arkadaşlar şu çok kötü ki bunları söylüyorsunuz etrafımdaki dostlarımda söylüyor yapamazsın diye.. ama bir kişi çıkıp da onun hakkında güzel birşey söylerse hemen geçmişe dönüyorum eveeet haklı diye.. iyi birşey duyduğumda hemen başa dönüyorum çok üzülüyorum ağlıyorummm:2:

Sevdigin insandan eminsen sevdigine durustlugune sevdigin icin savas derim.....ama doguda yasamak zordur.....ben hic doguda yasamadim.... yurt disindan esimin koyune gittik zor geldi...ama merkezi bir yerde oturursan senin icin daha iyi olur.....

Bir tanidigim vardi kadin karadenizli erkekte doguluydu kizin ailesi karsi cikti babasi asla olmaz dedi ama kizda kacarak evlendi gorunurde cokta mutlular.....
Bir sure once bunlar esinin ailesinin memleketine doguya gittiler 2 ayligina.....
2 ay boyunca sikilmadinmi zor gelmedimi diye sordugumda yooo cok guzeldi bayildim oralara demisti.....
Bu kisi karadenizli yurt disinda dogmus buyumus ilk kez gittigi halde cok sevdi....

Herkesin yasayis tarzi farklidir.....belkide cok seversin yada tam tersi......
Ama sevdigin dogulu diyede vazgecme..... memlekete gitmek konusundada sen bilirsin....
Ama adetleri biraz agirdir yanliz merkezde yasarsan ne ala....

arkadaşlar ben vazgeçtim içim parçalanarak da olsa vazgeçtim.. o da benden vazgeçti zaten.. benim konum kapandı bana dua edin unutayım onu hiç hatırlamayayım ve onu unutturacak biri çıksın karşıma güzelliklerle.. çok ihtiyacım var lütfen artık bu işin çıkar yolu kalmadı olması imkansız..

Allah hayirlisini versin sKin aglama bu mubarek ayda allah icin agla neden biliyormusun kizma bana bende karadenizliyim esimde ben doguluyu birak trakyaliylada yapamazdim evlilik cok baska guzelim bikahtan snra o cicim aylari capuk geciyor bayrami seyrani adeti gelenegi bitmez bas edemezsin yapan yokmu var ama cokaz evlilik ciddi bir is onur geciriceksin azcik mantikli dusun anlarsin acabalarin varsa zatn hic olmazdi allah yolunu acik etsn cnm

ben en uc ornegim sanirim:) ucakla ulkemden 12 saat uzakta yasiyorum esim de yabanci. ama esimle super anlasiyorum masallah. yani iki tarafta birbirine hosgoruyle yaklasirsa bir sorun olmaz bence. tek derdim ulkemi, akrabalarimi, arkadaslarimi ozluyorum, cok depresyona giriyorum bazen ama sevdigim insan yanimda oldugu icin bir nebze rahatlatiyor beni.

bende doğuluyum canım ne kastettiğini anlayabiliyorum. ama gerçekten sevenler için bu asla bi sorun olmaz. asla aşılamıyacak bi problem değil. eğer gerçekten seviyorsan bu kadar kolay pes etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…