agrıma gidiyor evlilik bu

kızıyor post: 37569921 .!.:
Benim cevrem de jep kayinvalideye saygi cok inemliydi

tabıkı onemlı, ama karsılıklı saygı.siz saygınlgınızı koruyun, kişi kendınden sorumlu.
hepımızın o zamanlarında ıyı kotu anılarımız oluyor, benım tek anlayıp tecrübe ettıgım, siz yüzgöz olmayın ağırlığınızı koyun kı ınsanlarında sıze saygısı olsun. yoksa sımdıkı durumunuz olmaması gereken durum, cunku saygı yokoluyor artık. bu da bır evlılıkte olabilecek en kotu olaylardan bırı.[/QUOTE]
Ailemde kiziyor buz gibisin olmaz uzak durma diyorlar ama icimden gelmiyor seslerimi duymak bild

kızıyor post: 37569921 .!.:
Benim cevrem de jep kayinvalideye saygi cok inemliydi

tabıkı onemlı, ama karsılıklı saygı.siz saygınlgınızı koruyun, kişi kendınden sorumlu.
hepımızın o zamanlarında ıyı kotu anılarımız oluyor, benım tek anlayıp tecrübe ettıgım, siz yüzgöz olmayın ağırlığınızı koyun kı ınsanlarında sıze saygısı olsun. yoksa sımdıkı durumunuz olmaması gereken durum, cunku saygı yokoluyor artık. bu da bır evlılıkte olabilecek en kotu olaylardan bırı.[/QUOTE]
Ailemde kiziyor buz gibisin olmaz uzak durma diyorlar ama icimden gelmiyor seslerimi duymak bild

Bizimde aile yapımız uyusmuyor sözlum de bir ara sacmaladi ben bu sekilde evlenmem dedim onada tavır koydum. Ozlesemde aramadim oda bana yanasti

Sözlünde anlasilan o dengeyi saglayabilecek biri degil. Isin cok zor. Hadi aile yapilari farkli olabilir, ama karsi taraftan deger görmemek, umursanmamak okadar zoruna gidiyorki insanin.

Bende yasadim gördüm bunlari. Ilk basta ailesi önemli degil, benim evim nasilsa ayri olcak mesafeyi korurum diyordum ama malesef öyle olmuyormus. Nisan yaptik bizde bir kere aramadilar hicbirsey sormadilar. Ha aramak zorunda degiller tabiki, ama bir hal hatir sorabilirlerdi. Taki falan olmadi, buda sorun degil olmasi gerekmiyor ama buna ragmen nisan tepsisindeki parayi sormuslardir defalarca noldu o para nerde diye. Yani kisacasi hic deger görmedim o taraftan ve eski nisanlimda ailesinin özellikle babasinin agzinin icine bakiyordu son zamanlar.

Kisacasi insanin icinde kaliyor. Nisani atmasaydim bugün evli bir bayan olacaktim. Ve hersey icimde kalmis olacakti. Nisanimda dügünümde.

Yinede insallah hakkinda hayirlisi olur ve mutlu olursun.

Ailemde kiziyor buz gibisin olmaz uzak durma diyorlar ama icimden gelmiyor seslerimi duymak bild[/QUOTE]

yanlış anlaşılmaya neden oldum sanırım, yüzgöz olmayın ağırlığınızı koyun derken, ıletısımı kesın yuz vermeyın demedım kı.
demek ıstedıgım ''nısanlımın aılesıyle ters dustum'' dedınya, ters düşme ıste, sorun neyse konuşmaya calıs, kavga etme tersleme, surat asma.
guleryuzle ve konuşarakta hersey yaptırılabılır ve ağırlık koyulabılır.
demek ıstedıgım buydu.
degerını koru.
(yanlış anlaşılmasın dıye yazıyorum, sıze haksızlık yapılıyorsa da gulun ,konuşarak çözmeye calısın dıye elbette demiyorum, ben buradaki sorun olarak gordugunuz konulara ıstınaden yorum yaptım.)

Sorunu sen cikariyorsun aslinda mutlulugun formulu az beklenti= cok mutluluk, cok beklenti=huzursuzluk
Provana gelip begenmedim dese mutsuz olacaksin, gorumceni terslemissin neden ilgi bekliyorsun bune perhiz bune lahana tursusu olmus. Cok arayip sorma kendi isini kendin hallet evinizi dugununuzu nisanlin ile planla aileyi herseyin icine sokma bu bohca islerinide bosver yapmiyorlarsa yapmasinlar sen yapmak istersen nisanlina yap sadece

Diyer konunda soyledik sana. Keske ordan devam etseydin. Daha 20 yasindasin, sanki bu adama kaldin sadece. Didinin didisinin karistigi aileye gelin gitmekte israrliysan soyleyebilecek bir seyimiz yok.

Daha iyi ya gelmesin işte..
Her resme çöreklenen elbisenin davetiyenin her detayına karışan kv yi ne yapıcaksın

Yani tamam bosver kayinvaliden gelmemis bosver kendin yap herseyini diyenler olmus ama ee sonrası..zaten bastan istenmeyen gelin konumundasın.ya diosun ki herkes isteksiz.tabikide nisanın bu senin herkes sevinsin heyecanlansın istiosun ve bunun bide evliligi var ki nişan da bunları yasıyorsan dügününde daha kotu olur.nedir ki bu yani evlilik yaa insan tabikide etrafındakilerin mutlu olmasını ister.ne yani hep boyle olmak zorundami kayinvalideler surat yapsın sorun cıkarsın gelinler hep alttan alsın zorla yuzune gulsun tamam esini seviyosun ama sonucta bir omur gecireceksin allah yardimcin olsun umarım hersey iyi olur senin icin hakkinda hayirlisi olsun

siz çok ilgi bekliyorsunuz ..
karşı tarafta sorumsuz ..
nişanlınızla kafanız denkse şanslısınız ..
ne kadar az beklenti, o kadar çok mutluluk ..

18 yaşındaki kuzeniyle sizin yatak odası alma zorunluluğunuz olduğunu söylediği için tartışmıştınız da size söylemediğini bırakmamıştı hani; o nişanlı mı şimdi 'sizin yanınızda'?

Diğer konularınızda hep haklı ama naif olduğunuzu düşünmüştüm, bu konuda 'sen de az değilsin' dedirttiniz bana

Birincisi sen nisanlaniyorsun diye herkezde ayni heyecan olmaabilir.ay ne o provaya gelmedi gitmedi.bunuda umursamani anlamadim senin elbisen niye herseferinde biri gelecekki.nusanlinla git.cekim olacakmis gelmeyecekmis ay birak bunlari kuzum.

Ayrica bu halde evlenirsen 2 yil Sonra kk da konu acip bosaniyoruz dersin.bastan olmayan Sonra olmaz Yok yakinken dön

Evet onemli benim icin bunlar saygidir degerdir

Kv'de sana "benim evimi temizle, kanli carsafini göster, bana ve misafirlerime hizmet et,.." derse, bunlardami saygi ve deger cercevesine giriyor?

Gercekten 50 yasindaki kadindan ne bu beklentiler? Kadin provaya gelse nolur? Bu seferde " kvde beni annemle yalniz birakmadi, zaten yüz ifadesinde belli oldu elbiseyi begenmedi diye" konu acardin.

Iste kusura bakmada 20 yaindaki cahil kizlar ancak böyle sacmaliklar ile ograsiyor. Ve en kötüsü, evlenip ne kayin aileyle ne es ile denge kurulmadigi halde (cehaletin ondugu yerde ne olgunluk olur, ne akil olur) üstüne bide cocuk yapilir. Ve cocuk öylesi bir ailede ne akil, ne huzur alir

Ya birakin böyle seyleri. Evlilik ciddi sorumluluk istiyen birsey. Niye üniverisite okumak varken, arkadaslarin ile gezmek, tozmak varken, gidip bir kv'denin sana seksi gecelik ve külotlar almamasina takiliyorsun?

Ne diyim, gercekten cok yazik...

Son düzenleme:

Canım kusura bakma da ailen çok pasif kalmış. Sanki zorla evleneceksin. Bir kere nişanlınla aranız nasıl? Bağlı mısınız birbirinize? Ailesinin yaptıklarını göremiyor mu? Ya da maddiyatı nasıl? Eğer hepsini nişanlın karşılıyorsa ne demeye ailesini katıyorsun. Bohça yapmıyorlarsa yapmıyorlar, nişanlını al karşına konuş. Diğer gelin istememiş ama ben istiyorum de. Bu ne ya, hep onla bunla mı kıyaslanacak. Diğer konularda ise, senin yerinde olsam provaya gelmedikleri için sevinirdim bile. Gelip saçma sapan kusurlar bulup o olmasın bu olmasın diyeceklerine... Ne iyi karışmamışlar işte. Görümcen hevesli değilse kendi bilir, senin arkadaşların kuzenlerin falan yok mu? Ve senin yerinde olsam kesinlikle gümüş yüzük kabul etmezdim, hatta kafalarına atardım. Belki çok ağır ama ne demek ya her fiyata alyans var, lise çocuklarının aralarında yüzük takması gibi. Ağrına gitmekle çok haklısın daha şimdiden böyleyse, evlenince oho... Sen susarsın, ailen susar, nişalın susar, ailesi istediğini yapar.

Ben anlattıklarına bakarak sizin için mutlu bir gelecek göremedim.
Evlenseniz bile bu tartışmaların, ilgisizliğin ardı arkası kesilmez. İyi düşün.

Kimseyi sevmek zorunda değilsiniz ama saygı göstermek zorundasınız.Nişanlınızın ailesine saygısızlık yapmayın bence, olan ikinizin ilişkisine olur.Sizin durum benim de başıma geldi,ne alışverişe geldiler ne eşyalarımı alırken karıştılar.Ben hep kötü tarafından çok,iyi tarafını görmeye çalıştım.Sonuçta mutluydum,karışanımız da yoktu.Siz de öyle düşünseniz daha çok mutlu olursunuz.Herşeye burnunu sokmalarından iyidir

Kv herşeyin içinde olsaydı da herşeyime karıştı olurdu :)
İnsanoğlu işte olmayanı arıyor, bu evreleri çoktan aşmış olanlara ufak sorunlar olarak görünüyor yeni yaşayanlara da dünya da bundan başka dert yokmuş gibi..
canım sen kendinden sorumlusun kötülüğe kotülükle karşılık vermek kolaydır ama kötülüğe iyilikle karşılık vermektir asıl mesele.. sen saygından ödün verme ilerde o evinde kızı olacağının sorumluluğunu benimse de varsın görülmesin senin vicdanın rahat olsun öncelikle ben elimden geleni yaptım diyebil rahatlıkla öenmli olan bu.
şimdi akşam anne evine gidiyorsun fakat evlendikten sonra kendi evine gideceksin ve eğer bu sorunlar devam ederse bunların tam ortasında olacaksın. nişanlınla gerektiği gibi konuş bunlar senin en güzel anların böyle ufak şeylerle zehir etme kendine

nişanlıyken durum böyleyse evlendiğinde neler olacağını düşünmek bile istemiyorum
Nedendir bilinmez evlilik bu yaşlarda cazip geliyor bazen bu düşüncelere bende kapılıyorum. Ama sonra hemen kendine gel diyorum. Evlenmek sadece eşle geçirilen güzel anlardan ibaret değil bence. Baba evinde bile anne- babayla gergin anlar yaşarken ''el kızı'' sıfatıyla başka bi eve gelin olmak... ayrı eve çıkılsa bile artık bir evin kızı değil gelini oluyosun bilmiyorum çok mu yanlış düşünüyorum

Bir insan ağrıma gidiyor bu evlilik diye yola başlıyorsa hiç adım atmamalı.... Taktınız şeyler çok gereksiz şeyler...Şimdiden kendinizi bu kadar doldurmayın ya da bu yola hiç adım atmayın... Bana sende az değilsin gibi geldi...

Belirttiğin şeyler dert olabilecek kıstaslar degil. Kv provana gelse ne gelmese ne kadın elbise için moda evi ayarlamış mı ona bak ? Benim de söz yüzüğümü nişanlımın ailesi aldı hiç umursamadım nasıl almışlar ne almışlar diye benim için anlamı önemliydi... Parmagıma da büyük geldiği halde bir fırsat bulup gidip daraltıramadık bile... Nişanda damada saati yüzüktü zaten kız tarafı alır bunu kv demeden sizin yapmanız gerekirdi...Şu bohça meselelerine o kadar çok kızıyorum ki insanın gönlünden ne kopuyorsa onu yapar bu onun kendi tercihidir yaparda yapmazda.... Bohça attı sizin değeriniz mi yükselcek bohça ne ya iki iç çamasırı,patik,havlu vs... atsa evliliğinizi bohçamı kurtaracak... Bohça için neden arasın ki sizi siz ne yaptınız biz ne yapalım demek için mi ?Bohça yapma kv kendi tercihidir kendi şerefidir...
Sizde de yanlışlar var ... Kv sizi davet etmiş davete icabet etmek gerekirdi... Görümcenizi terslerseniz neden sizin evliliğinizde hevesi olsun ki ,neden provana gelsin....
Bide şu açıdan düşünebilirsin insanlar düğün yapacak maddiyatın verdiği sıkıntılarda olabilir ortama gergin yapan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…