Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Ahhh canııımm çok sevindim. Allahım kucağına almayı da nasip eder inş. Topik git gide kıza sönmeye başladı. :)

Beşinci Ay:
Anne beni merak etme burada keyfim oldukça yerinde ve bu ufacık yerde sıkılmış değilim. Aksine, isteddiğim her şeyi Rabbim (gıda maddellerini, oksijeni, ısıyı, korunma duyggusunu) her şeyi benim için özenle hazırladığından çok mutluyum. Dünyanın en güvenli yeri muhtemellen burasıdır. Ancak biliyor musun, Rabbim bana da bazı görevler verdi:
Kendimi öteki dünyaya yani sizin dünyanıza hazırlamak durumundayyım. Ben doğduğumda vücudumdaki tüm kaslarım (kol ve bacak kaslarım, solunum kaslarım) mükemmel bir şekkilde çalışır durumda olmalıdır. Kasllarım çalışmadıklarında azalma yani erime eğilimindedir. Bu nedenle annneciğim burada düzenli olarak egzerssiz yaparım. İşte bu egzersizler senin tarafından oynama şeklinde hissedillir. Oldukça enerji gerektiren bu egzzersizler bana yararlı, yani kalori gibi gıdalar aldığında genellikle hızlanır.
Düşün anneciğim bir pozisyonda sürekli olarak yattığınızda rahatsız olur ve pozisyonunuzu değiştirirsinniz. Bu, benim için de geçerlidir ve siz bunu benim beden hareketlerim şeklinde hissedersiniz.
Anneciğim kalp kasım da bu ayllardan itibaren giderek güçlenmeye ve daha güçlü bir şekilde kan pompallamaya başladı. Benim bulunduğum ortam sizlere nispeten daha düşük oksijene sahip olduğundan kanım daha hızlı dolanmak ve kalp kasım da daha fazla çalışmak durumundadır. Bu nedenle rahim içinde benim dakikkada kalp atış sayım 120-160 arasında değişir.
Bu ayın sonunda boyum 28 cm. ve ağırlığım da yaklaşık 400 gram olacak.

Altıncı Ay:
Sevgili anneciğim bu ay yaklaşık 500 gram oldum ve sanki gerçek bir insanın ufak bir modeli hükmünddeyim. Artık göz kapaklarım da var ancak bunları çok daha ileri aylarda kullanacağım. Kaş tüylerim ortaya çıkmış olsa da henüz oldukça inceler ve ancak kaşlarım doğum sonrası yaşşamımın 6. ayından itibaren belirginlleşmeye başlar.
Anneciğim Rabbim omurgalarımı da öyle net ve inci gibi sanki tesbih tanneleri gibi teker teker sayılacak kadar belirgin bir şekilde yarattı. Omurga sayım ile tesbih taneleri arasındaki tevafuku fark etmemek ve hayecanllanmamak mümkün değil. Rabbim buyurmuyor mu ki: “Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinller diye yarattım.” Sizin yanınızda hayata başlamak ve Rabbime hakiki bir kul olmak için artık zaman sayıyyorum. Hani askerler derler ya şafağa şu kadar günüm kaldı. Artık ben de şafak sayıyorum. Ama benim şafak sayışım askerliği bitirmek için değil bilakis Allah’a hakiki asker olmaya başlamak içindir. Cinsiyetimi size söylemiyorum sürpriz olsun. Eğer
erkek olursam zaten vatan savunması için din ve namus için vatani görevimmi yapmaya da hazırım.
Artık vücudumda organlarımın birbirine oranı giderek normale dönnüyor, ancak başım hala vücuduma nispeten hala biraz büyük.
Anneciğim yeni doğduğumda yeni alınmış bilgisayar gibiyim. Hayyati programlar hariç, hiçbir program yüklenmemiştir ve bu nedenle doğdduğumda işlevlerim sınırlıdır. Bazı bilgisayarlar fabrikada yüklenmiş ekstradan yararlı programlarla gelirller ve daha kullanışlıdırlar. Yani bazı şeyleri fabrikada öğrenmiş olarak gellirler. İşte Anne aynen onun gibi bana yükleyeceğin programlar benim kişilliğimi ve amaçlarımı yansıtır. Zararlı programlar yüklendiğinde bilgisayar formatlanabilir, ama ya benim yaşanttılarım?
Anneciğim öncelikle şunu bilmellisin ki: Benim öğrenmem, duygullarım ve diğer bir çok faaliyetlerim rahim içinde başlar. Nereden mi anllayacaksın. Çünkü ben senin ve babbamın sesine tepki veririm, sizlerin seslerinizi bildiğim için seslerinizi duyunca mutlu olurum. O yüzden anne henüz doğmamış olsam bile hislerinle bana sevgini ve şefkatini göster.
Anne senin kendini iyi hissetmen sonucunda beyninde biyokimyasal bazı tepkimeler olur ve bu tepkimeler sonucunda senin kanına bazı maddeller geçer. Muhtemelen bu aynı maddeller plasenta yoluyla bana da geçtiğindde bende de benzer duygu durumları oluşturmaktdır. Bunun tersi de geçerli Anneciğim kendini iyi hissetmediğindde, strese girdiğinde üzüldüğünde bu da biyokimyasal yolla bana aynı durrumu yaşatacaktır. O yüzden seninle ağlar ve seninle gülerim.

ALINTIDIR.

ağlıyorum şuan

Yok valla canım. Canım hiç birşey istemiyor. Ama bu sıralar çağla ve üzüm yemek istiyorum fakat hormon konusunda emin olmadığım için uzak duruyorum. Yarın buranın pazarı var gidip azar azar alırım artık...

Allahım sukurler olsun bize anneligi yasttıgın icin..aglıyarak okudum inan..bebegimmm adı guzel bebegim Ahmetim annecin seni coookkk seviyor canım oglummm

Ben hep diyorum ki Allah hepimizin yavrularini zamaninda saglikli kucamiza versin.Ama bu zaman bu bekleyis cok heycanli :) Zamaninda saglikli olsunlar insallah ama bu zamanlar cabuk gecsin hemen kucagimiza alalimmm minniklerimizii :)

47 kiloydum.. hayatımda hiç birşeyi vicdan azabı çekerek yemedim. Şimdi aldıklarımı yediğim kadar Ayıp bana

Cok zayifmissin cnm sende bi tek bu zamanlarda yiyeceksin zaten hem miniklerin istiyormus :) bunun vicdan azabi olmaz..Cok abartmadigin surece dusunme oyle :) Yarasin pasalarraaa

eee hayatım ne demiş atalar ye tatlıyı çıkar hakkıyı ye ekşiyi çıkar ayşeyi ahahaha

Benhic tatli sevmemm hayatim boyunca dondurma haric yemedim pek ..Simdi erkek bekliyorum ve hamileligim boyuncada hic istemedimm boyledegidecek gibi gorunuyor ..Ama eksi olarak ne varsa yerim hala da yiyorum..Deli gibi :) Yavrumda iceride alisti simdiden :)

Ayy ne guzell tutma kendini al bi suru :)

canım benim hiç şüphem yok zaten dua etmende durmak yok duaya devam canım :))

ikiz olduğu için doktor sezeryan olur demişti ve yine ikiz olduğu için 36. haftayı tamamlasın her an doğum olur dedi :)
sana doğum şeklin ve doğum zamanın ile ilgili yorum yaptı mı doktorun?
nes ve diğer ikiz bekleyen ağustosçular sorum izlere de :)

Günaydın canım. Ben doktora muhtemel doğum tarihini sormuştum oda ikizlerde tam belli değil 36-37 hafta normal tarih demişti. Herşey yolunda giderse hani erken doğum riski oluyor ya o sebeple. İnşllah hepimiz zamanında alırız kuçağımıza. Ben normal doğum olarakta duymuştum yani oluyormuş ama Sezeryan olur bence.

Gunaydın guzel anneler ve tatlı bebislerii !Ben bu sabah cok mutluyumm ayrıntılı ultrasonumuz vardı.cok sukur hersey yolundaymıs.doktorcum bebisimin kalbini uzun uzun inceledi bende nefesimi tuttum tabi ama cok sukur hersey normal gorunuyor dedi.(bi kardesim kalp hastası dogup bebekken vefat etmisti.o yuzden cok korkuyordum.)
Bizim tontos oglan 448 gr olmus :)) annesinin tosunu tosbası :))
Seker yuklemeyide 3 hafta sonra saglık ocagından yaptırabilirsin dedi.
Cok sukur bundan sonra doguma kadar test falan kalmıyor sanırım.artık sismanlıgımızın tadını cıkaralım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…