Kızlaaarrr son durumu haber edeyiimm. Bugün itibariyla sigortam başladı. Sağolsun arkadaşım hemen talimatı verdi mali müşavirine kimlik numaram alındı ve sgk lıyım.. :)
İkinci olarak karnım yine büyüdü. Bebeklerim hareketlerini hissetmekten öte artık temas kurmaya başladık. Karnıma yaslanıyorlar. Dün soldaki karnıma yaslanmış eşime gösterdim. Panik oldu adam karnın niye yamuk duruyor, ne oldu diye :) Dedim bak elini koy. Bildiğin dokunabiliyorum bebeğime. Zaten yaslandıkları yerler çok sertleşiyor. Biz dokunup rahatsız edince minik minik kımıldaya kımıldaya kaçıyorlar :)
Gece uykusu artık iyice bitti. Yatıyorum ama tekmelerin dozu yok ayyy diye sıçrıyorum yataktan. Dün babaları elini koydu baktı uyutmuyorlarrr. Uffff aşkıımmm acımıyor mu yaaa dedi tekmeyi yiyince. Dedim acıyor ama ne yapayım yeterki hareket etsinler. Yattığım hiç bir pozisyonu beğendiremiyorum. Şans eseri uyuyakaldıysam kaldım. Düşünün bir de iki yastıkla yatıyorum yani oturur gibi. Artık sırtüstünden vazgeçmeye çalışıyorum nefes alamadığım için ama bir tek sırt üstü yatınca rahatlıyorlar onlarda biraz.
Anlayacağınız sanırım büyüyorlar. Karnımda nerede olduklarını bile hissedebiliyorum artık. Ama nedendir bilmem bu zamana kadar çok inançlı geldim 34 veya 36 haftaya kadar dayanacaklar diye. Şimdi önümüzdeki ay doğurur muyum acaba diye endişelenmiyor değilim. Git gide yerleri daralıyor. Hareketlerde sertleşti.Birbirlerine zarar vermezler inş içeride :)
ya kızlar şunlara bir bakın bittimmmmmmmmmmmmmmEki Görüntüle 701763 Eki Görüntüle 701762 Eki Görüntüle 701765 Eki Görüntüle 701761 Eki Görüntüle 701764 Eki Görüntüle 701766
annanemize göstereceğiz bunları örsün kuzuma keşke örgü öğrenseymişim zamanında çok pişmanım gönül isterdiki kendi ellerimle öreyim
çok güzeller tam prenseslerimize göre , özellikle lila beyaz elbiseye bayıldım..allahtan annelerimiz var..bende örgüden anlamıyorum tığ işi bir battani,ye başladım hadi hayırlısı diyerek ilk kez tığı elime aldım umarım doğuma kadar biter:)
kızlar ya şu çantayı çok beğendim ben ölçüleride gayet iyi unnadoda var ama bir baksanıza alayım mı sizce nasıl alt açma, kirli poşeti ve biberonluğuda var ölçülerde 50 x 40x 25 Eki Görüntüle 701509
teşekkür ederim.görmemiştim.zor bi gündü benim için.çocuk bi doğsa da hayırlıca biz de normal hayatımıza dönsek:)
Valla kızlar geçen haftalarda annemi de kayınvalidemi de soktum işe. Yazlık kışlıklar değişti bir sürü ütü yapıldı mutfak dolaplarım temizlendi. tv ünitem silindi içindekiler yıkandı. Ben yap derim valla. Benim dr um kayınvalidemin yanında aynen şunu dedi. Artık riskli dönemdesin iş yapma kendini yorma kendini zorlayacak şeyler yapma. Bende o hafta sonu annemide kayınvalidemi de çağırdım cam kapı giriştiler :)
canım ben bu markanın başka modelinden aldım. limangoda satılıyordu. ben çok beğendim. kumaşı, kalitesi çok iyi. ben ikiz bebek beklediğim halde bu çantayı uygun gördüm. ölçüleri hemen hemen seninkiyle aynı. ben limangodan 57 tlye almıştım. (kargo dahil.) unnadoya baktım göremedim. ne kadarmış orada?
O çanta butikbebe dede var 70 lerde bişeydi fiyatı.. Kullanışlıysa bizde alalaım bende çok begendim cünkü :)
Avvio Neo Style Anne Bebek Bakım Çantası 8070 Pembe
benim aldığım bu canım.
OOhh masallah size..Hadi insallah yavrun sag salim vaktinde gelirde salicakla kullanirsiniz :)
Kızlaaarrr son durumu haber edeyiimm. Bugün itibariyla sigortam başladı. Sağolsun arkadaşım hemen talimatı verdi mali müşavirine kimlik numaram alındı ve sgk lıyım.. :)
İkinci olarak karnım yine büyüdü. Bebeklerim hareketlerini hissetmekten öte artık temas kurmaya başladık. Karnıma yaslanıyorlar. Dün soldaki karnıma yaslanmış eşime gösterdim. Panik oldu adam karnın niye yamuk duruyor, ne oldu diye :) Dedim bak elini koy. Bildiğin dokunabiliyorum bebeğime. Zaten yaslandıkları yerler çok sertleşiyor. Biz dokunup rahatsız edince minik minik kımıldaya kımıldaya kaçıyorlar :)
Gece uykusu artık iyice bitti. Yatıyorum ama tekmelerin dozu yok ayyy diye sıçrıyorum yataktan. Dün babaları elini koydu baktı uyutmuyorlarrr. Uffff aşkıımmm acımıyor mu yaaa dedi tekmeyi yiyince. Dedim acıyor ama ne yapayım yeterki hareket etsinler. Yattığım hiç bir pozisyonu beğendiremiyorum. Şans eseri uyuyakaldıysam kaldım. Düşünün bir de iki yastıkla yatıyorum yani oturur gibi. Artık sırtüstünden vazgeçmeye çalışıyorum nefes alamadığım için ama bir tek sırt üstü yatınca rahatlıyorlar onlarda biraz.
Anlayacağınız sanırım büyüyorlar. Karnımda nerede olduklarını bile hissedebiliyorum artık. Ama nedendir bilmem bu zamana kadar çok inançlı geldim 34 veya 36 haftaya kadar dayanacaklar diye. Şimdi önümüzdeki ay doğurur muyum acaba diye endişelenmiyor değilim. Git gide yerleri daralıyor. Hareketlerde sertleşti.Birbirlerine zarar vermezler inş içeride :)
Ayrica kızlar nst öyle hoş bişey degil.özellikle bizim yazin kavurucu aylarında. Tabi klimali rahat bi odada bakarlarsa guzel.. çünkü nstye baglanmak Cok rahatsız edici bisey gibi gördüm ben. Yani yengem o izlenimi veriyordu bana.. onu götürdügumde patliyordu sıkınti geliyor diyordu.. :) sanirim harekette etme diyorlar cok.. şahsen ben bu bel agrimla 20dk nasil durucam bilmiyorum...
cok heyecanlıyım eşimin tayini acıklancakmış inş yakın bir yer olur dua edin hamile adaşlarım .................
Kızlar Siz Temizliğinizi nasıl yapıyorsunuz.. Artık zorlaştı gibi bende.. Gecen ön ve arka balkonun camlarını sildim bizim balkonlar kapalı boylu boyuna cam.. Cok zorlandım silerken bi cok kez düşme tehlikesi gecirdim.. 2 gün arayla sildim bi seferde silmedim ama şimdi pencerelerim duruyor cesaret edemiyorum balkonlar beni çok korkuttu.. Bu arada herşeyimi kendim yapıyorum ben yardım edenim yok.. 1-2 ay önce kendi annem gelip mutfak dolaplarımı ve banyo duvarlarını silmişti.. Onun dışında başından beri ben yapıyorum herşeyiyle ama artık zor geliyo korkuyorum ağırlaştım.. sürekli temizlikci tutamam napıcam ben pencerelerimi sildirsem birine evi süpürürken bile kıpkırmızı oluyorum..
Belli canın sıkılmış bu duruma ama .. İnşallah hayırlısıyla Rabbim izin verirse doğacaklar.. Tadını cıkar hamileliğinin(diyene bak)
Olması gereken o belki. kendi anneme derim gel yapalım diye ama kaynvalideme demem hattaa o bana demesin oda yetercünkü balkonun camlarını silerken bana benimkilerde silincek çok pislendi sana yap derdim ama belki yorulursun hamilesin sil diyemem dedi .. Aslında hastalanıyım corba falan yapar sağolsun ama böle konularda pek bişey beklemicen ondan yemeğe bize gelir cay icer gider.. arada ben temizlik yaparken yollukları silkeler o kadar Hani istese yapmak bırakırım ama yapmak istemiyo zorlamam yani..
nes17 ve gokce82 ben de sizinle aynı şekildeyim. elim ayağım şişmeye başladı. tuzu azalttım. karnım bazen taş gibi oluyor. başı, poposu elimin altında taş gibi oluyor. internetten okuyorum. erken doğum belirtisi olduğunu söylüyor. üzülüyorum sonra panik oluyorum. kendi kendime karar aldım. okumayacağım artık internetten böyle şeyler. iki haftada bir kontrole gidiyorum. ters birşey olsaydı doktorum anlardı değil mi? olumlu düşünelim kızlar.
Bu arada doktor hedefimiz 10 temmuzdan sonra doğum olması dedi. inşallah hepimizin bebekleri zamanında doğacak.
Kızlaaarrr iki göğsümde de minik çatlaklar tespit etmiş bulunmaktayımBu arada özellikel ikiz anneleri göğüs ucu kremi kullanmaya başlayın.. Ben Lansinoh kullanmaya başladım.
Kızlaaarrr iki göğsümde de minik çatlaklar tespit etmiş bulunmaktayımBu arada özellikel ikiz anneleri göğüs ucu kremi kullanmaya başlayın.. Ben Lansinoh kullanmaya başladım.
kızlar dün dr.a gittim.. ödem oluşmuş tuzu kes dedi ben sbh salatalığa yumurtama bile tuz ekiyordum :) şeker yüklemem salı yapılacak bebişimi görmeye de perşembe gidicem.. buarada kilom 55 olmuş :S 42den 55e.. şimdiden 13 kilo ile topiğin en topik annesiyim sanırım:) tuhaf olan ben hala kilo almamış gibi duruyorum suyu mu çok acaba bebeğimin ya onuda sorayım perşembe..
gökçecim teyze olayında sabır diliyorum zor etrafımızda böyle akrabalrımızın olması.. sigortana da çok sevindim. ben çalışmıyorum eşimde sözleşmeli öğretmen bizimde yazın sıkıntımız var sgk açısından.. ek iş bulup çalışması lazım yada dışardan yatırması lazım bilmiyorum düşünmek bile istemiyorum canım sıkılıyor walla...
çiçekdemeti tatlım sonuçlarının güzel çıkmasına çok sevindim baya düşmüş ölçüleri maşallah.. çantanda çok güzel güle güle kullan inşallah ben 1 ay sonra alıcam ablam illa alma ben gelicem ben alıcam sana dedi onu bekliyoruz bakalım:) burada senin annanesine ördürmeyi düşündüğün cicilere bakarken fena tekmeler yedim bizde istiyoruz galiba:)
kalbinde parlaklık çıkan arkadaşım benim miniğimde de görüldü 5.5 aylıkken ama bakallım aynen bana da tek başına birşey ifade etmiyor dedi takip edicez dedi. Rabbim sağlık versin inşallah yavrularımıza da bizede..
smlttle canım bende temizliği başından beri kendim yapıyorum.. ailem ankarada ben istanbuldayım.. eşimin tüm akrabaları dibimizde olmasına rağmen kaynanam görümcem.. bilmiyorum yazıp yazıp sinirlenmek istemiyorum boşver yapabildiğin kadar kendin yap. madem öyle çabuk batıyor camın çerçeven 8.ayında ilk haftasından sonra falan kadın tutarsın zaten 2 hafta sonrada doğumun olur inşallah.. benim annem buarada olacak 8. ayda ama kendisi evinde temizlikçi tuttugu için burada da yapamıycak.. bende walla bilmioyurm kimseyi de tanımıyorum etmiyorum eşime tutalım brini diycem oda annesini falan çağırırsa gelir yaparlar çağırmazsa benim annem gider bulur bir kadın getitir eve oda olmadı kirli klaır boşversene ya takma bukadar önemli olan bebeğin sağlığı senin sağlığın doğumdan sonra parça parça yaparsın heryeri.. sakın kendini riske atma çok pişman olursun sonra..
teşekkür ederim canım. inşallah, dualarımız hep aynı. sağ salim yavrularımızı kucağımıza alırız inşallah :)
walla uzun zamandır hafta sonları eşimle yapıyorduk, sonraları sadece eşim yapar oldu. eğilince iç organlarıma baskı mı yapıyor bilmem ama eğilemiyorum. e ona da zor geliyor bana bişey demiyor gerçi, yaparım diyor ama geceleri geç geliyor, nöbetleri falan derken ona da yüklenmek istemedim. şimdi yardımcı aldım. dedim uygun fiyata yaparsan her hafta çağırırım. gerçi o kadar emeğe uygun fiyat gene ama her hafta için çok gelince iki haftada bir çağırıyorum.
yine sen bilirsin ama bence cam kapı falan hiç başlama sen. çünkü hem ağırlaştık hem de Allah korusun fazla hareket doğumu erkene alabilir. yardımcıyı bi kereye mahsus alsan yeter. zaten bundan sonra kolay kolay kirlenmez, yağmur çamur is pek olmaz. cam, balkon, kapı halleder.
kızlar dün dr.a gittim.. ödem oluşmuş tuzu kes dedi ben sbh salatalığa yumurtama bile tuz ekiyordum :) şeker yüklemem salı yapılacak bebişimi görmeye de perşembe gidicem.. buarada kilom 55 olmuş :S 42den 55e.. şimdiden 13 kilo ile topiğin en topik annesiyim sanırım:) tuhaf olan ben hala kilo almamış gibi duruyorum suyu mu çok acaba bebeğimin ya onuda sorayım perşembe..
gökçecim teyze olayında sabır diliyorum zor etrafımızda böyle akrabalrımızın olması.. sigortana da çok sevindim. ben çalışmıyorum eşimde sözleşmeli öğretmen bizimde yazın sıkıntımız var sgk açısından.. ek iş bulup çalışması lazım yada dışardan yatırması lazım bilmiyorum düşünmek bile istemiyorum canım sıkılıyor walla...
çiçekdemeti tatlım sonuçlarının güzel çıkmasına çok sevindim baya düşmüş ölçüleri maşallah.. çantanda çok güzel güle güle kullan inşallah ben 1 ay sonra alıcam ablam illa alma ben gelicem ben alıcam sana dedi onu bekliyoruz bakalım:) burada senin annanesine ördürmeyi düşündüğün cicilere bakarken fena tekmeler yedim bizde istiyoruz galiba:)
kalbinde parlaklık çıkan arkadaşım benim miniğimde de görüldü 5.5 aylıkken ama bakallım aynen bana da tek başına birşey ifade etmiyor dedi takip edicez dedi. Rabbim sağlık versin inşallah yavrularımıza da bizede..
smlttle canım bende temizliği başından beri kendim yapıyorum.. ailem ankarada ben istanbuldayım.. eşimin tüm akrabaları dibimizde olmasına rağmen kaynanam görümcem.. bilmiyorum yazıp yazıp sinirlenmek istemiyorum boşver yapabildiğin kadar kendin yap. madem öyle çabuk batıyor camın çerçeven 8.ayında ilk haftasından sonra falan kadın tutarsın zaten 2 hafta sonrada doğumun olur inşallah.. benim annem buarada olacak 8. ayda ama kendisi evinde temizlikçi tuttugu için burada da yapamıycak.. bende walla bilmioyurm kimseyi de tanımıyorum etmiyorum eşime tutalım brini diycem oda annesini falan çağırırsa gelir yaparlar çağırmazsa benim annem gider bulur bir kadın getitir eve oda olmadı kirli klaır boşversene ya takma bukadar önemli olan bebeğin sağlığı senin sağlığın doğumdan sonra parça parça yaparsın heryeri.. sakın kendini riske atma çok pişman olursun sonra..
teşekkür ederim canım. inşallah, dualarımız hep aynı. sağ salim yavrularımızı kucağımıza alırız inşallah :)
hayırlı uğurlu olsun gökçecim. kendine ve bebişlerine sıkıntı yaptığınla kaldın. bebişlerinin şansına her şey yolunda gidicek merak etme inşallah :)
temas kurmak ne kadar güzel bi duygu olsa gerek :) benim de sırt, bel ağrıları tavan yapmış durumda. ama bakıyorum da hiç birimiz şikayetçi değiliz. onların bikaç tekmesi bizi mutlu etmeye yetiyor da artıyor bile :)
tatildeyken babasıyla dedesi maç izlerken görmeniz lazımdı kızlar.. sesler yükseldikçe resmen defalarca kafa attı. futbolcu mu olacak bilemiyorum ki :)
canım beni 15-20 gün önce ağrılarım var diye şikayet edince nst ye soktu burdaki doktorum. ultrason aletinin iki tane daire şeklinde olanını düşünün. bebeğin kalp atışını bulduktan sonra kemerle ikisini karnına bağlıyor. öyle sıkmadı bile sadece aletin kaymayacağı sıkılıktaydı. ellerimi kafamın arkasına koydum, öyle rahat rahat yattım. hiç bi sıkıntı yaratmadı yani :) gözünde büyütme bence. ama tabi sıcak eklenince sıkıntı basar mı, basma ihtimali çok yüksek :)
dualarımız seninle nuran. eşin ve yavrunla sağ salim gidip dönebileceğiniz yerleri nasip etsin Allah.
walla uzun zamandır hafta sonları eşimle yapıyorduk, sonraları sadece eşim yapar oldu. eğilince iç organlarıma baskı mı yapıyor bilmem ama eğilemiyorum. e ona da zor geliyor bana bişey demiyor gerçi, yaparım diyor ama geceleri geç geliyor, nöbetleri falan derken ona da yüklenmek istemedim. şimdi yardımcı aldım. dedim uygun fiyata yaparsan her hafta çağırırım. gerçi o kadar emeğe uygun fiyat gene ama her hafta için çok gelince iki haftada bir çağırıyorum.
yine sen bilirsin ama bence cam kapı falan hiç başlama sen. çünkü hem ağırlaştık hem de Allah korusun fazla hareket doğumu erkene alabilir. yardımcıyı bi kereye mahsus alsan yeter. zaten bundan sonra kolay kolay kirlenmez, yağmur çamur is pek olmaz. cam, balkon, kapı halleder.
evet arkadaşlar tayinimiz belli oldu diyarbakır artık nerde dogururum belli olmaz ......................
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?