Ağustos 2014 356.dönem Asker Yarenleri

yarim saat önce yine aradı hava sıcakmis ve baya yanmis kollari ensesi, çeşme suyundan için bisey olmaz zaten aşılısınız askerler hep öyle içiyo kimseye bisey olmadi demişler , eğitimleri daha başlamamis pazartesi başlicakmis cok yoğunmus orasi öyle söyledi ve yemekleride cok kötüymüs genelde yemiyomus kola ve su içiyomus

Off hem de nasil cok zormus valla boylesi ya. Ama herkes alisirsin diyo. Görücez bakalim hayirlisi
Hayirlisi canim biz uzaktik zaten 2 ayda bir goruyoduk birbirimizi ama yelefona yapisik yasardik ondan boyle oldu canim.ustaliga gitmeden izinleri oluyomus 15 gun.o sira gelcek kalcal burda doya doya gorcem insallah.sen de o zaman bol bil hasret gider canim

durum zor anlaşılan...

Ben de isterlerse izin alabiliyorlar ama senelik izinlerinden kesiliyor diye biliyorum. Peki dagitim yemin töreninden sonra eve gelince mi oluyo yoksa yine birlikten mi gitmesi gerekiyo usta birligine?
acemide izin alamiyorlar , eğitimi bittikten sora törenleri oluyo tören aileden soyadı tutanlar sadece törene katilabiliyo tören sonrasinda yol izinleri var isteyen direk gidiyo isteyense evci izni kullanabiliyo teslim olma tarihindede teslim oluyolar ben böyle biliyorum

Bildiğim kadarıyla dagitim yemin töreninden sonra oluyor ama kafa izni veriyorlar 15 gün .o 15 gün sonra kendin gidip usta birliğine teslim oluyorsunuz.ama bu benim bildiğim ve az buçuk tahmin ettiğim kadarıyla .ailede hep kiz olunca bu konuda bilgisiz kalmisim.sozlumden öğrendiğim kadarıyla :)

Yani ben sozlumun yemin torenine katilamayacak miyim ? Sadece siyasi tutanlar mi giriyor ?

Yani ben sozlumun yemin torenine katilamayacak miyim ? Sadece siyasi tutanlar mi giriyor ?
eşim söyledi bugün askerde nişanli bi arkdasi varmis o kız tek gelemiyormus soyad uyumsuzlugundan cocugun ailesiyle birlikte gelicekmiş öyle söyledi valla yine bi sorsun sözlün

eşim söyledi bugün askerde nişanli bi arkdasi varmis o kız tek gelemiyormus soyad uyumsuzlugundan cocugun ailesiyle birlikte gelicekmiş öyle söyledi valla yine bi sorsun sözlün
Annesi de olacak sozlumun ama ben yine de sordurayim bi.cok tesekkur ediyorum..

En son dün akşam konuştum ben de.Her gün arayamayabilirim ben, merak etme dedi kolay bir şeymiş gibi. Ne rahat uyuyabiliyorum, ne de rahat yemek yiyebiliyorum.Aklıma geldikçe burnum sızlıyo, gözlerim doluyo.Bizim annelerimiz tanıştırmıştı bizi taa 4 sene evvel.Bi ara ayrılma durumumuz dahi olmuştu.1 yıldır herşey çok normal şükür.Ama tek sorun sevgisini belli etmeyi sevmemesi beyefendinin.İnşallah orda öğrenir diyodum ama şimdi de tez gelsin belli etmese de olur der oldum. Nasıl geççek 180 küsür gün.Yemin törenini de göremiycem çünkü bi resmiyet yok aramızda söz gibi, nişan gibi.Sadece bizden annelerimizin haberi var.Ayrıyeten benim babama da açılma vaktim geldi.Ama nasıl yapçam bilmiyorum...Çok zormuş cidden bu şekilde beklemek...Dedem 4 sene askerlik yaparken babannem nasıl beklemiş acaba...

Sabretmwyi ogrencez hepimiz canim.bak ben simdi konuştum ilk gün bana da öyle demişti konuşamamistik 2 dk 3 sn.konusmustuk ama bak iki gündür 7 8 dk.konuşurolduk allah bozmasin :) yani o nasil zotlaniyosa orda sen sşakaya vurcaksin guldurceksin onu.benim sozlum van da öğretmen olmasına çok skinti yasamasina rağmen şikayet etti az önce sağa don sola don diye iflahimizi kesiyorlar dedi ben de inşa ne var canim ben beden eğitiminde yapiyodum onlari dedim nerden Baksan2 dk bulduk buna yani diyeceğim o ki gülmeye çok ihtiyaçları var askerlerimizin.o sana ne kadar soğuk kanli konussada sen o kadar sakaci ve yakin konuş canim

yemin toreni icin soyadi tutmak zorunda diye bir sey yok ki.. en azindan amasya'da yoktu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…