- 16 Temmuz 2014
- 380
- 534
- 158
- Konu Sahibi 1111naz2011
-
kırılmadım canım, hakkım da helal olsun. 4 yıl boyunca her ay olumsuzu görünce insan kaldıramıyor hepsi bu. İnşallah tez vakitte sağlıklıca evlatlarımız olur.
MerhabalarMaalesef
Ilk asilamam bir onceki ay di fakat olmadi kismet değilmiş. Ikinci asilamayida doktorum izinden döndüğünde karar verecek. Sanirim 3 defa aşılama yaptırıliyor sonrasi tüp bebek tedavisi icin bize erken oldugu söyleniyor iki senelik evliyim sekiz ay biz istemedik oyle olmak zorundaydi geri kalan zamanda ise klomen ve aşılama bize sebepsiz infertilite denildi herseyin hayırlısı
Merhabalar
İki yıllık evliyim ilk sene çocuk istemedik sanki isteyince hemen olacak gibi uzun süredir buradaki paylaşımları takip ediyordum her ay sanki gebelik belirtileri yaşıyormuşum gibi geliyordu eşimin sperm sayısı normal fakat hareketliliği o çıktı doktor hemen aşılama yapalım dedi eşimde neofertil kullanmaya başladı cuma günü hsg çektireceğim çok tedirgin oldum tüplerim tıkalı çıkarsa diye sperm hareketi az olan eşlerde gebelik oluşur mu kafam karışık yardımcı olurmusunuz lütfen bu durumda olupta aşılama olanlar var mı ....[/QUOTE
benim bildiğim kadariyla tek bir sperm bile dahi hizli calisirsa gebelik mümkün fakat doktorunuz neden sizi tup bebege yonlendirmiyor bosuna masraf yapmis olmazmisiniz. Ayrıca benim hsg cekilirken tek tüp tikaliydi verilen sivi basınçlı veriliyor tikali olan tüp açılıyor fakat yapisiklik felan gibi baska sorunlar olursa onlara başka yontem denenirmi bilmiyorum benim bildigim sadece bu kadar hoscakalin.
Canim tupler tikaliysa tup bebek olurr...ama simdiden bunlari dusunme insallah aciktir tuplerinn...Merhabalar
İki yıllık evliyim ilk sene çocuk istemedik sanki isteyince hemen olacak gibi uzun süredir buradaki paylaşımları takip ediyordum her ay sanki gebelik belirtileri yaşıyormuşum gibi geliyordu eşimin sperm sayısı normal fakat hareketliliği o çıktı doktor hemen aşılama yapalım dedi eşimde neofertil kullanmaya başladı cuma günü hsg çektireceğim çok tedirgin oldum tüplerim tıkalı çıkarsa diye sperm hareketi az olan eşlerde gebelik oluşur mu kafam karışık yardımcı olurmusunuz lütfen bu durumda olupta aşılama olanlar var mı ....
İnşallah canım bütün seçenekler kafamda dönüp duruyor yani bana hemen aşılama demesi çok hızlı oldu şoku atanmadım ustumden başka bi doktora daha mı gitsem bilemiyorum...Canim tupler tikaliysa tup bebek olurr...ama simdiden bunlari dusunme insallah aciktir tuplerinn...
Kendinizi hic uzmeyin Allah size herseyin hayrlisini versin moral cok onemli kendinizi uzmek size zarar verir ben kendimj cok uzdum tiroid rahatsizligi meydana geldi o yuzden herseyi akışına birakmak gerek birde cevrenizdekilerin sozlerini cokta takmayin yada uzak durun bana soranlara ben artik cevap vermiyorum onlarda sormuyorlar :)Öncelikle çok teşekkürler bende bunu anlamıyorum madem normal yolla gebe kalmam zor spermler hareketsiz neden aşılama ile olabilir mi yani .Daha önce hiç ilaç kullanmadım klomen çatlatma iğnesi vb. önceki gittiğim doktorlar fazla bi zaman geçmemiş normal yoldan deneyin dediler tüplerimde sorun çıkarsa tüp bebekten başka seçeneğimiz kalmıyor malesef bu zorlu bi süreç olacak güçlü olmamız gerektiğininde farkındayım yüce rabbimiz isteyen herkese evlat nasip etsin inşallah...
İnşallah canım bütün seçenekler kafamda dönüp duruyor yani bana hemen aşılama demesi çok hızlı oldu şoku atanmadım ustumden başka bi doktora daha mı gitsem bilemiyorum...
Çok sağolun rabbim şifa versin sizin bebeğiniz var mı ..Kendimi üzmemeye çalışıyorum sadece doğru olan yol ne yani aşılama boşa zaman kaybı mı benim için bunu gerçekten bilmek istiyorum çevremdekilerle tedavi sürecini paylaşmayı düşünmüyorum şimdilik istemiyoruz diyorum her kafadan bi ses çıkıyor yaşamak farklı gerçekten inşallah hsg de bi sorun olmazInanki
Kendinizi hic uzmeyin Allah size herseyin hayrlisini versin moral cok onemli kendinizi uzmek size zarar verir ben kendimj cok uzdum tiroid rahatsizligi meydana geldi o yuzden herseyi akışına birakmak gerek birde cevrenizdekilerin sozlerini cokta takmayin yada uzak durun bana soranlara ben artik cevap vermiyorum onlarda sormuyorlar :)
Hsg mecbur çektireceğim anestezi ile çektireceğim doktorum bayanlar bazen kendini kasıyor acı olursa bu durumda kasılmadan ötürüde tıkanıklık görülebiliyor dedi yakın bi arkadaşım da 4 ay önce bu şekilde çekindi kendisi sağlıkçı şimdi iki aylık hamile hsg de kanallarda birikmiş yapışkan maddeler temizlenebiliyormuş buda gebe kalma şanşını arttırıyor sanırım verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim inşallah bu süreç sonunda hepimiz anne oluruz ...Eger bana sorarsaniz başka doktora gitmeden once mutlaka hsg cektirin sonra pisman olursunuz zaten illaki cektiriceksiniz o yuzden cektirin zaten temiz cikarsa doktorunuzu degisirsiniz benim fikrim bu tabiki secim sizin
Hsg mecbur çektireceğim anestezi ile çektireceğim doktorum bayanlar bazen kendini kasıyor acı olursa bu durumda kasılmadan ötürüde tıkanıklık görülebiliyor dedi yakın bi arkadaşım da 4 ay önce bu şekilde çekindi kendisi sağlıkçı şimdi iki aylık hamile hsg de kanallarda birikmiş yapışkan maddeler temizlenebiliyormuş buda gebe kalma şanşını arttırıyor sanırım verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim inşallah bu süreç sonunda hepimiz anne oluruz ...[/QUOT
rica ederim. Insaallah
Çok sağolun rabbim şifa versin sizin bebeğiniz var mı ..Kendimi üzmemeye çalışıyorum sadece doğru olan yol ne yani aşılama boşa zaman kaybı mı benim için bunu gerçekten bilmek istiyorum çevremdekilerle tedavi sürecini paylaşmayı düşünmüyorum şimdilik istemiyoruz diyorum her kafadan bi ses çıkıyor yaşamak farklı gerçekten inşallah hsg de bi sorun olmaz
Ne zaman belli olacak kaçıncı klomeni kullanıyorsun canımbu ay klomen+çatlama iğnesi tedavisi gördüm
eğer gebelik elde edemezsek
gelecek ay yani eylülde aşılama yaptıracağız bi engel çıkmaz ise
Canım eviniz yakın ise en son ultrason takibinde Dr söyle size kap verir 10-15dk içinde doktora getirmeniz gerekir bizim evimiz uzak olduğu için spermin yikandigi yerde verdi eşim mecburenarkadaşlar merhaba, bu ay bende aşılama yaptıracağım yalnız benim kafama takılan şey eşim nasıl sperm verecek? Etlik Kadın doğum da olacak ortam nasıl, tuvalette mi verecek biliyor musunuz? O tuvalette konsantre olup sperm veremez ben vurulduğum iğnelerle kalırımSizinki nasıl oldu
Canım aşılama için 1 milyon sperm yeterli görülüyor üzülme kafana da bu kadar takma eşin senin çektiklerini gormuyormu anlat ona olacakları bütün işlemi gören biziz onlar bi kere kasiyorlar kendilerini biraz senin yerine koysun kendini çocuk istiyorsa verecek o tahlili konsantre de olacak sen stres yapma yumurtaliklarin çok etkileniyorcanım tuvalette nasıl verecekİnsan konsantre bile olamaz orada hem değerleri çok iyi değil hem de o pis ortamda... Ev çok yakın değil ama 1 saatte ulaştırabilir, 1 saat yeterli bir süre mi.. Sperm sonucu kötü ise aşılamayı yapmıyorlar mı? Ben o kadar iğne kullanacağım ama onun spermi iyi değil diye aşılama yapmama durumlarımı var? Offf bizim vücudumuz hormonlarımız mahvoluyor ama
Nerde ariyorsunuz doktoru hangi şehir isterseniz en iyi hekim sitesinden bakınMaalesef henüz yok belkide benim icin boylesi hayrliydi insaallah ileriki zamanlarda rabbim isteyen herkese banada nasip eder. Buna doktorunuz karar verir fakat bazen doktorlar masraf yaptirmak derdine dusebiliyorlar o yuzdeb dikkat etmek gerek ve ayrica soru sormak her hastanin hakki bence akliniza ne takilirsa doktorunuza sorun ki pisman olmayin. Biz burdan ne soylersek soyleyelim sonucta onlar kendi alanlarjnda uzman o yuzden kalbinizi ferah tutun ben iki senelik evliyim 8 ay dusunmedik ve mecbur kaldik. Simdi tedavilerle ugrasiyoruz ben sadece iki doktor degistim daha degistirirmiyim bilmiyoru. Fakat arastiriyorum Prof bulurmuyum diye bakalim artik kismet
Biz elimizden geleni yapalım takdiri allaha bırakalım benim bi arkadaşım polikistik over Sendromu var altı ayda bir adet oluyordu ilk hamileliği düşükle sonuçlandı ikinci sağ salim doğdu allaha Şükür ama bi dua okumuş bu dua yi okuduktan iki ay sonra hamile kaldım dedi iki gebeliginde de başka birşey yapmamış isteyenlere gonderebilirim duayı dua anahtardir unutmayınbende devlet hastanesine ilk kez gidiyorum, sebebi de özele yetecek paramın olmaması. Tüp bebekte 5000 TL falan harcamıştık. Tüp bebek tedavisi istediği kadar gelişsin herşey nasip. Allah ol demedikten sonra tıpmış teknolojiymiş pek anlamı yok, o yüzden şaşırma bence :) Eşimin sperm değerleri çok iyi değil, tek sebebimiz bu..
Nerde ariyorsunuz doktoru hangi şehir isterseniz en iyi hekim sitesinden bakın
Hsg ni cektirdikden sonra başka bi doktorada git eşinde sperm tahlilini yeniden yaptirsin hava sıcaklığı bile etkiliyor sperm sayısını benim ilk asilamada eşimin 50 milyon spermi vardı 2.de 15 milyona düşmüş bide proxeed kullandığı haldeİnşallah canım bütün seçenekler kafamda dönüp duruyor yani bana hemen aşılama demesi çok hızlı oldu şoku atanmadım ustumden başka bi doktora daha mı gitsem bilemiyorum...
Tokat ve Kayseri de ariyorsan önerebilirim doktorEvet bulundugum sehirde arastirdim yrd.doc. bir bayan doktor buldum sayilir ama daha emin degilim bilgiden dolayi sağolun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?