Doğuma Hazırlık Ağustos anneleri buraya gelinde toplanalım cok az kaldıııı...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Kişiye göre değişiyor canım, benim 3 dikişim vardı şimdi sadece 1 dikişimde ağrı var.
Sezeryan olan bir arkadaşla görüştüm 6 gün olmasına rağmen çok yavaş yürüyordu, çocuğu emziremiyordu, ayrıca el ve ayakları çok şişti.
En iyisi bence epidural normal doğum...

saol canım.teşekkur ederim cevabın için

Arkadaşlar merhaba,

24/08/2012 saat 14:38 'de Epiduralsiz Normal doğum ile bebeğimi kucağıma aldım. Allah herkese nasip etsin.. Hastane de süper jet doğum dediler:) Maşallah 6 saat suni sancı çektim.. Doğumn hikayemi uzun uzun yazıcam ama sorularım var...

Bebek en geç 2 saatte bir uyandırılıp süt verilecekmiş hastaneden öle dediler.. Benim bebeğim gece uyumuyor sabah ezanına kadar uyumuyor ne yapsakta ağlıyor gündüz ise mışıl mışıl.. Gece uyumuyor neden acaba ?
Uyuduğunda da 2 saat sonra emzirmek için uyandırıyorum. Annem yapma diye ama kan şekeri düşermiş yapmak lazımmış..
Bu konularda ne diyorsunuz ?

Gece neden uyumaz ki ?

gözün aydın canım darısı başıma ben hala beklemedeyim epiduralsiz çok ağrın oldu mu? herkes epidural çok iyi çok memnunum diyor o yüzden merak ettim:26:

canım gözün aydın hayırlı uğurlu olsun. Rabb'im analı babalı büyütsün inşallah.
benim kız ilk 3 gün düzensizdi, gece sürekli ağlıyor uyutamıyorduk bi türlü. gündüzde uyanmak bilmiyordu doğru dürüst. göğüslerim zaten yara olduğundan uyku arasında biberonla sağdığım sütünü veriyordum. ama dediğim gibi 3 gün sürdü sadece. sonra kendiliğinden düzeldi çok şükür.

Her bebeğin kendi biyolojik saatleri var canım anne karnından getirdiği, bazıları geceyi gündüzü bizim gibi yasıyorlar bazıları tam tersini... zamanla senin kurduğun düzene geliyor ama sizde bizim gibi tersini düzüne getirmeye çalışacaksınız anlaşılan... uykuyla ilgili önemli konu gece-gündüz kavramlarının gelişmesi. Aksam oldugunda evde bütün ışıkları yakmayın mesela, baslarda biraz karanlık bir hayat olucak sizin için ama cok kısa bir süre sonra hava karardiginda bebek gece uykusu vaktinin geldigini anlayıp kendisi uyumak istiyor zaten. Benim gece uyksu icin belirledigim saat 9'du, dışarda ya da gezmede olsak bile mutlaka uyku moduna geciyorduk, bu iste en cok anne yoruluyor, senin inatla vazgecmemen lazım...

Bir kitapta okumuştum "bebekler rutini sever" diye, hergun aynı saatlerde aynı seyleri yaparsan 40'i çıkana kadar cok düzenli bı hayatınız olabilir. ben de cok uğraştın ama suan 3,5 yasında olmasına ragmen düzenimiz devam ediyor saat 8,5-9 oldugunda esnemeye başlıyor en geç 10da uyumuş oluyoruz... Ayrıca söyle bir ornek veriyim ayni saatte yemek yedir, uyut duzeninden dolayi oğlum nerdeyse hergun aynı saatte kaka yapıyordu, dr'umuza durumu anlatım, onun tavsiyesiyle 1 yasında lazimlik kullanma başladık 1,5 yasına geldiginde gecelerde dahil olmak üzere tamamen bez olayını bitirmiştik...

Banada hastanede 2 saatte bir emzir mutlaka demislerdi, ben 1-2 gün sonra farkettim ki ben uyandırmasam da zaten oğlum bı yarım saat bı saat sonra kendiliğinden uyanıyor, dolayısıyla 2 saatte değilde 3 saatte bir emzirdim, seker düşmesiyle ilgili ters bı durum yasamadım, sen de bı dene istersen...annende haklı aslında sürekli uykusu bolunen cocukta cok huysuz olur

Baslarda normalden biraz daha caba harcayıp, yorulabilirsin ama sonra cok kolay bir hayatın olucak emin olabilirsin...

24/08/2012 16:17 de geldi Zeynep İrem bebegimiz Allah'a binlerce şükür
hayallerimdeki gibi bir dogum olmasa da 8 saatte bitti kolaylıkla
normal dogumla cıktık yola suni sancıyla başladık bebegimin kalp atışları düştü
sonrasında vajinaya bir ilaç koydular o da tüm karnımı kaskatı etti onu da temizlediler
izleyelim dediler bu şekilde acılmam o kadarcık suni sanıyla 3,5 cm oldu ama bebegimin kalp atışları tekrar düştü kordon dolandı belki dediler baktılar yok
dogum stresine girmiş bizimkisi acil sezeryena alalım riske atmaya gerek yok dediler 5 dk da cıktı bebegim epidural oldum cok rahattı
şimdi dikişlerim biraz acıyo ama minnoşum yanımda cok şükür hatta ağlıyo görüşmek üzere bekleyenlere Allah kolaylık versin arkadaşlar işte benim dogum hikayem :)))

gözün aydın canım Allah bağışlasın :)

Bir ben kaldım galiba :) inatçı kızım doğmuyor, anne babasını strese sokuyor. şaka bi yana her şeyin normal yollardan olmasını çok istiyorum. Son dakikaya kalmak, sezeryana girmek istemiyorum. Allah ben ve benim durumda olanlara yardım etsin inşallah.

merak etme canım bende beklemekteyim.inşallah herşey yolunda gider doktorum bugun normal dogum için çok uygun olduğumu zor bi durum olmazsa beni sezeryan yapmayacağını söyledi.bende zaten normal doğum için bekliyorum ama hayırlısı artık son günler...

merhaba arkadaşlar

bebeğim bugun 5 gunluk...

doğum hikayemi yazamadım sze hala..

farklı şeylerle uğraşıyorum çünkü...

çok guzel rahat bir doğum yaptım epiduralsiz normal Allahıma şükürler olsun herşey yolunda.. bebeğimin sağlığı vs

ama bende anlam veremediğim bir sorun var. ne yesem kusuyrum. bugun kontrole gittik fiziksel olarak hiçbişeyim yok doktorum da baktı. herşey yolunda.

gaviscon mide koruyucu da kullanıyorum ama hiç bişey yieymiyrum. içim almıyo açken bile safra kusuyorum..

derdim ne bilmiyorum.

dolayısıyla doymadığım için sütüm yetmiyor. doktor bebeğime mama verdi.

Allaha şükür biliyorum geçecek herşey ama sorun ne bulamıyorum. Benime aynı şeyleri yaşayanınız oldu mu acaba ?

Selam kizlar nasilsiniz? Bebislerinizle durumlar nasil? Bizim bidik 20 gunluk oldu bugun. Ancak cok fazla sutum yok mama takviyesi yapiyorum maalesef ki. Sagdigim zaman iki gogusumden toplam 40cc cikiyor. Herseyi denedim vitamalt, humana cayi, komposto neler neler 20 gun oldu hala az geliyor. Ne yapicagimi sasirdim

canım çok geçmiş olsun muhtemelen psikolojik bi durum

canım ben bol su içmenin bi de sade sodanın sütü arttırdığını duymuştum.eger bunları da denemediysen bi dene derim

Uyu canım, iyi uyuyup dinlenmezsen ne yersen ye, ne icersen ic sütun inmez...yiyip içtiklerin sütun kalitesini etkiler, bol su iç ve uyu...bir süre sonra uykudan uyandığında göğüslerinin tas gibi olduğunu göreceksin.

slm kızlar bende 1 ağustosta cnm kızım doğa nili kucağıma aldım.spinal sezeryanla doğum yaptım çok şükür sorunsuz rahat bi doğum oldu..sütümde iyi çok şükür bol bol sıvı tüketiyorum özellikle su ve sodayı çok tüketiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…