Ağustos Ayında Gebelik Testi Yaptıracaklar Buyrun!

ay bu keratalar daha yerleşmediler mi yaa, 8-9. güne kalır mı yerleşme???

valla canım genelde adet gününde ya da bir gün öncesi sonrası oluyor normal yolla hamile kalanlarda. benim anneme bile iki gebeliğinde de olmuş. regl oldu sanmış hatta. ne bileyim belki öyledir dedim.

bende aşılamımı emre beyde olmuştum bende adetime 4 gün kala olmuştum ilaçların etkisinden erken adet olunabiliniyomuş ama tüp farklı inşallah yerleşme kanamasıdır

Kızlar, Embriyonun kaçıncı gün tutunduğu ile ilgili bir cevap buldum.

İmplantasyon genelde yaşamın kaçıncı gününde olur?

İmplantasyon genelde insanda yumurtlamadan sonrası embriyo blastokist haline geldikten sonra 6. gün civarında olur.

İnsan embriyosu kaç hücreli iken tutunma yeteneği kazanır?

İnsan embriyosu 6-8 hücreli iken tutunma özelliği kazanır.

İmplantasyon penceresi(tutunmaya duyarlı günler)ne demektir?

Tutunma yumurtlama sonrası 7-10 günlerde,yaklaşık 2 gün(48 saat)süren bir zaman ralığında gerçekleşir.Bu döneme implantasyon penceresi dönemi denir.Bu 48 saatlik dönem rahimin embriyoyu en fazla kabul ettiği dönemdir.Bu döneme receptif yani duyarlı dönem denir.(yumurtlamadan sonra 7-10 günler)
Bu dönem dışında gelecek embriyoya rahim itici davranır.Bu hassas pencere dönemiminde rahimin kendisi çeşitli salgılar ile kabul edici rol oynar.Bu salgılar çeşitli büyüme faktörleri,tutunma faktörleri gibi molekülerden oluşur.Bu faktörlerden bazıları klinik test olarak kullanılmaktadır.

Bu da ilginç

İmplantasyon kuramsal açıdan üç aşamada incelenir.

1.Apozisyon-temas
2.Adhezyon-yapışma
3.İnvazyon-Derinleşme

İmplantasyonda önce rahim iç tabakası ve gelen emriyo arasında bir temas olur(apozisyon).Bu temas ile birlikte rahim embriyoyu tanır ve emriyo ile rahim iç tabakası yüzeyi arasında yapışma olur.(adhezyon).Yapışmadan sonra emriyo daha sağlam tutunmak için rahim iç tabakasında daha derinliklere doğru uzantılar oluşturur.

Tutunma süreci adate bir organ nakli gibi düşünülebilir.Tutunacak embriyo ve tutunma yüzeyi(endometrium)arasında çevresel(maroçevre-mikroçevre)açıdan, zamanlama açısından açısından,hormonal açıdan ,biyokimyasal açıdan ayrıca bağışıklık sistemi açısından tam bir ahenk ve uyum gereklidir.Bu uyumun herhangi bir aşamasındaki eksiklik tutunma poblemlerine yol açar.Enfeksiyonlar,polipler,myomlar,bağışıklık sistemi ile ilgili problemler,hormonal dengesizlikler gibi çok sayıda durum bu ahenki bozabilir.

vaybe bilmedigimiz neler var

GEBELİKTEKİ VAJİNAL KANAMALAR
Gebeyken çok az miktarda da olsa kan görmek biraz korkutucudur. Bu kanama bazen bir sorunun işareti olsa da çoğu zaman için pek anlam ifade etmeyebilir. Gerçekten de özellikle ilk üç aydaki süre içerisinde çoğu gebe kadın vajinal kanama ile karşılaşır. Bu tür kanamalara normal bir gebelikte de sıklıkla rastlanır. Döllenmeden yaklaşık bir hafta sonra embriyonun rahime tutunması sırasında olur bu olay.

Kanamanın Sebepleri Neler Olabilir?

1) Tutunma kanaması; Gebeliğinizin ilk dönemlerinde çok az miktarda lekelenme veya kanama saptayabilirsiniz. Bu, döllenmeden yaklaşık 10-14 gün sonraya denk gelir. Yerleşme veya tutunma kanaması şeklinde de ifade edilir. Döllenen yumurtanın rahiminize tutunması sırasında oluşur. Normal adet kanamanıza göre daha erken, damla damla ve daha açık renkte görülür. Uzun da sürmez. Bazı kadınlar bu hafif kanamayı adet kanaması olarak düşünüp hamile olduklarının farkına bile varmazlar.

catdogcum kanama ve lekelenme çok normal yani, baksana embriyo transferden bir hafta sonra yerleşmeye başlıyormuş. bu okuduklarım beni biraz rahatlattı, umarım sanada iyi gelir.

e tamam işte devamı gelmediyse şimdilik üzülmek için hiçbir neden yok. regl değil bence bu..

inşallah öyledir canım.canım yakınımda hastane var ama 15-20 dk. yürümem gerek.şimdi korkudan çıkamıyorum.akşamı beklicem kanamayı takip edicem ve doktorumun da dediklerine göre karar vericem kan testi için.akşam eşimle giderim o zaman kan testine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…