Ağustos'ta Şişli Memorial'da Tüp Bebeğe Başlayanlar Beraber Bekleyelim✨❤️❤️‍🩹

Merhabalar birşey sormak istiyorum daha önceki transferlerimde hiç takmamistim ama şimdi okudukca dikkatimi çekti bu dondurulmuş transfer zamani E2 ve LH hormonları ortalama kaç bekleniyor şişli Memorialde benim bugün Lh 11.25 E2 122 yarın tekrar gidicem muhtemelen tekrar bir kan testi vericem kaça çıkmalı ki transfer olsun

Merhaba ben cumartesi günü kontrole gittiğimde doktor yumurta olgunlaşmış mı bakalım demişti (ultrasonda ölçülen değer 16 mm di) kan sonucuna göre belki yarın da çağırırız demişti ogün yaptığım kanda e2 172 lh 6.26 çıkmıştı gelen mesajda pazar günü çatlatma iğneninizi yapın bir sonraki cumartesi de transfer günü dediler. Benim doğal siklus ikinci transferim olucak bu. ilk transferimde de kontrolde yumurta ölçümünü hatırlamıyorum ama e2 203 lh 4,34 çıkmıştı ertesi günü tekrar çağırmışlardı e2 232 lh 7.86 çıkmış yine öğünün ertesi günü çatlatma vermişlerdi

Sizin dondurulmuş transferde neden e2 ve lh ölçümü yapıyorlar anlayamadım progestan bakılıyor diye biliyorum burda okuduklqrim ve gorduklerimden dolayi.. E2 lh genelde catlatma falan olacağı zaman diye biliyorum
Sizin tek yumurtami var erak ettim degerleriniz den dolayi. umarım sağlıklı sonuçlarımız olur hepinizin

Benim yumurta 14 mm di bugün degerlerimde o sekildeydi yarında artsa artsa 16 mm olur diye düşünüyorum eğer öyle olursa muhtemelen lh çatlama hormonu sizinkinden biraz daha yüksek olur yarına catlaymayi vurdurur ozaman tahminimce

Sizin dondurulmuş transferde neden e2 ve lh ölçümü yapıyorlar anlayamadım progestan bakılıyor diye biliyorum burda okuduklqrim ve gorduklerimden dolayi.. E2 lh genelde catlatma falan olacağı zaman diye biliyorum
Çatlatma iğnesi yapılarak ilerliyor Şişli her dondurulmuş transferimde öyle oldu çatlatma iğnesi vuruldum ama hiç dediğim gibi takmıyordum hormonları okudum burda merak ettim hangi değerde vuruluyor bir ortalamasi varmı diye progestani transfer günü bakıyorlar hep

Dondurulmuş embriyo transferi olduğu için tek yumurta. Opu süreci değil yani normal döngümdü. Progesteronda önemli transfer günü de tekrar bakılıyor ama doğal siklus olduğu için yumurta büyüklüğü çatlama zamanı kontrol edilmeye çalışılıyor. Kendi çatlayacağı zaman yakalanarak sanırım transfer günü belirleniyor

Benim transfer günü progesterone falan bakılmalı açıkçası memorial da holece gittim odaya gittim aşağıya indim 5dkika iş bitti çıktım. Sonuç negatif yok ben senin dondurulmuş embriyon var onu transfer ettirmesin sandım. Ama estradiol değerin yükselmeye başlamış 1yumurta büyüyor icerde. vallhi kizlar ikinizde ole demissiniz inanki benmkine bakilmadi 3.gun embriyosuydu ya ben karambole gittim sanirim buarada ikimizinde estradiol e2 bir yumurta gözüküyor degerinizde benmde tek yumurta büyüttu oda gitti umarım sağlıklı güzel sonuçlarımiz olur mcizelerimize kavuşmamız dilegiyle

Aşağıda tahta var fark ettiniz mi bilmiyorum transfer aşamasında orda sayı yazıyor transfer yapılacak kişilerin yanında ben merak edip sormuştum bu ne diye progesteron hormonunuz demişti hemşire bence sizinde ölçülmüştür bir e nabıziniza bakın öğüne ait değeriniz illaki duruyordur. Amin inşallah hepimiz kavusalim mucizelerimize

Yok En son lh e2 bakilmis alsalar hatırladım hiç kolumdan kan alımı bile olmadı sonuçta girişe gittik oda numarası verdiler ödeme yaptık bize saat verdiler idrar sıkışık olcak dediler. Bekledim. Sonra gittim işlem yapıldı çıktık yukarı yarım saat beklentiler gidebilirsiniz dediler bukdar kan alınsa harirlmazmiyim hatta transfer işlemi bile lateks eldivene varana kadar yazılmış e nabiza ama progesteron falan yok gelişi güzel koydu yani. Nasıl olsa progesteron ilaçları kullanıyor diye önemsemediklerini düşünüyorum hatta bunu sordum. Negatif aldığımda merk etmeyin progestan hem iğne hemde 3kere fitil kullanıyordum onlar yeterli alanı sağlıyor dedi ama ne olursa olsun bakılmalıydi transfer günü insallh sizinkilere bakılır.nediyim.

Alla alla çok ilginç cnm benim bakıldı var sistemde de yani bilemiyorum tabi nasıl oluyor neye göre oluyor ama her transferimdede bakılmış yani

Ben de diğer arkadaşın yazdığı gibi tahtada opu ve transfer diye kategorize ettiklerini gördüm. Hatta diğer transferlerin progesteron değerlerine bakmıştım. Progesteron sonucu çıkmadan transfer yapmıyorlar diye biliyorum. Bence siz kurumla görüşün nasıl bir Protokol yapıldı bilmiyorum ama kafanızda soru işareti kalmasın. Benim ilk transfer de progesterona ikinci günü bakılmıştı ama bunda bakmadılar. Muhtemelen ultrason görüntüsü ve sürekli gidip gelmekten ihtiyaç duymamışlardır. Transfer günü bakılacaktır diye düşünüyorum eğer bakılmazsa neden bakılmadığını sorarım. Ama siz yarın konuşun bence genel olarak çünkü okuduğum kadarıyla kafanızda soru işaretleri kalmış. Gönül hocanın hastasıydım ben bu ikinci ve üçüncü opu sürecimde. Şuan vuslat hanım yürütüyor transfer sürecini

Alla alla çok ilginç cnm benim bakıldı var sistemde de yani bilemiyorum tabi nasıl oluyor neye göre oluyor ama her transferimdede bakılmış yani
Yok bende ilk regli olduğumda muayene olduğunda bakilmis sonra ignelere başladık 11inde bakmış yani sonra da zaten hep e2 lh takip edildi bana dediği doktorun hem iğne hem fitil veriyoruz yeterli gelir merk etme falan denildi transfer regli günü neden bakılır ki progestana tüm ilginç olaylarda beni buldu. Tek yumurta üzerine çok iyi çok iyi denildi 3.gun risk etmeyelim denildi. Progestana dahi bakılmadi sonucumu zaten kendi doktorum işi bıraktı 10senedir orda olan kadın negatifi bile konuşamadık sonrada ee gel pgt deneyelim denildi. Nediyim kızlar ben yandım umarım siz mutlu sonuçlar alırsınız. Dualarım bizim gibi bu derdi çekenlere

Sordum ama kendi doktorumla muhatap olamadimki başka doktor aradi.benim regli günü bakilmis transfer günü bakılmadi bakılsa kan alsalar e nabizada düşerdi hani hatırlamıyorum deseme e nabiz yalan söylemez onu demek istedim. Doktora sorduğumda bana iğne ve fitilini yeterli geldiğini falan filan dedi. Nasipten öte yol yok benimkide o hesap

Memorial hastanesinin uygulaması var
Opu sürecinde değilim o yüzden bir yumurta. Opu sürecinde daha fazla yumurta büyüyor hormon iğneleri almış oluyoruz. Benim transfer sürecim yani yumurta toplama bittikten sonraki reglimde başladım normalde kadınların her ay bir yumurtası büyür ya doğal olarak bir yumurtam var şuan. Ben ikinci tedavimde yedi yumurta toplanmıştı Pgt ye gidiyor benim embriyolar ve bir tane sadece düşük kaliteli embriyo sağlıklı gelmişti. Gönül hocayla tekrar toplamamı yapsak demiştik çünkü düşük kaliteli tutma ihtimalide düşük haliyle zaman kaybı olsun istememiştim ve tekrar toplama yapmak iyi olur demişti transfer olmadan toplama yapmıştım. Ben tek ilk tedavide de tek embriyo gelince üzüldüğümde o zaman Yücel beydi ki gönül hanımda aynı şeyi söylüyor bir embriyo olsun bizim olsun diyolar ama tabi amh düşüklüğünğx varsa neden havuz önermediler onu bilemiyorum bence randevu isteyin görüşün ben kafama takılan soruları öyle randevu alıp görüşmüştüm kafa karışıklığı sağlıklı ilerleminizi de engeller

Siz taze transfer mi oldunuz. 3. Günse taze transfer olmuşsunuzdur taze transferde de bakılmıyor olabilir. Progesteron yumurta çatlayınca artan bir hormon Opu sürecinin ardından hemen olduysanız doğal olarak artmıştır

Gönül hanım ı ben en son Pgt ödemesi yapmaya gittiğimde görmüştüm sağlık sorununun olduğunu söylemişti ve kötü de görünüyordu. Böbrek ile ilgili ufak bir operasyon mu geçirdim demişti bir hastalığının olduğunu söylemişti. Belki ayrılması sağlık sorunudur bilemiyorum bende doktor değişiminden rahatsız olan biriyim açıkçası ama istediğiniz doktoru da belirtebiliyorsunuz. Benim dosyamda vuslat lale hanıma geçti ben yine Yücel beyden istemiştim doluydu bende vuslat hanıma vermişlerdi benim yanımda dosyamı açtı karıştırdı okudu o noktada aslında tedaviye devam eden doktor olmasa hile sorularımıza hepsi cevap verebilir herşey not alınıyor sonuçta. İsterseniz Yücel bey den randevu alın net konuşan bir doktor o da iyi gelir size

Baktım ortada e nabizda ne ise o progesteron regli günü bakilmis bana 1yumurta toplama yapicaz dedi başka arkadaş havuz falan söylemediler pgt yapalım dediler sonra 3.gun embriyosu olunca taze transfer oldu doktor bana ilaçlar falan yeterli geliyor diye açıklama yaptı hani taze transfer olsam dahi yinede bakılması gereken bir hormon. Belki rahim kalinlasmadi belkibilaclar yeterli gelmedi varsayım üzerine konuşulmaz ki. Bilmedim gidip konuşacagim herseyibdoktora sordum zaten bana neler yapacağından bahsetti pgt diyor pgt olumlu yada olumsuz olursa bu devamlibtekrarlancak hakkımda hayırlısı buymuş elden gelen birsey yok. Sagolasin bana destek vermeye çalıştığın için rabbim yardımcımız olsun

Ah canım desteğin oenerilerin beni teselli etmeye çalışman çok güzel ama şuan ne maddi nede manevi güç var kendimizi toplamaya çalışsak amh düşük fsh yüksek yetmedi birde morfolojik 0 olunca biraz zor yani zaman aleyhimize işliyor ama benm elimden birsey gelmiyor zamana ayak uydurmaya çalışsaydı bir aklımda buralarda. Nediyim rabbime sığındım bekliyorum sagllasin

Rica ederim. Rahim kalınlığı ultrasonda ölçülüyor aslında. Taze transfer ile dondurulmuş transfer protokolü aynı değil. Bir de ben üç kere opu oldum üçünde de farklı süreç yaşadım. Hani sürecinizi çok başkalarıyla da kıyaslamamanızı öneririm bende başta öyle yapıyordum ama sonra anladım ki farklı işliyor. Benim üç opu sürecimin üçü de birbirinden farklıydı mesela. Üçüncü opumda diğer ikisine göre daha fazla yumurtam büyüdü ama kendiliğinden çatladılar günlerce bunu anlamaya çalıştım nasıl olur diye. Tedavinin başında ovitrelle yazılmıştı çatlatma iğnesi son kontrolümde başka bir çatlatma iğnesini söylemişlerdi aldım ama onu yapsam olmuyor mu dediğimde Semra hanım kesinlikle diğer iğneyi yapmanızı öneriyor demişlerdi. Tedavi başlarken yumurtalarımın kendiliğinden çatlayacağını öngöremedik mesela ama o büyütme de bile birşey değişince iğneler ilaçlar herşey değişebiliyor. Hata yapmış da olabilirler bu arada ben o noktada birşey diyemem ama Ocak ayından veri oradayım genelde gördüğüm detaycılar kontrollü ilerliyorlar eğer bir hataları varsa da hesap sorun tabiki.

İnşallah mucizenize kavuşursunuz. Süreç zor ben de sizin gibi soru işaretleriyle doluydum başlarken. Sebepsiz benim birde aylarca sebep aradım hala arıyorum mesela tüp bebekle bile nasıl sağlıklı embriyo elde edemiyorum bir tane nasıl tek gelebiliyor diye günlerce bunu sorguladım. Yapışması gereken herşeyi yaptım mesela ama ona rağmen olmuyor bir negatifim var bu embriyomda düşük kaliteli tutması da düşük üçüncüden de mozaik geldi sebep yokken elimde kısmen benimde sıfır var ama ne yapalım başı şeyler gerçekten nasip. Umarım gerek kalmadan mucizenizi bulursunuz morfolohiye rağmen hamile kalanlar varmış belki size de onlardan biri olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…