Evet öyle malesef. Klomenle buyutsem bende yumirta kalitesi aciisndan fark olur mi diye düşünüyordum sizde döllenme olmamis o şekilde. Hamgi hastanede denemistiniz? Erkek spermi üzerinde duran bir momart var ama nedense oraya bir guvenesim gelmiyor. Yorumları çok kötü heralde ondan. Tansel kaplancan bana dedi eşinin değerleri kötü tesa yapılabilirdi hasarsız spermlere ulaşmak için.
Normal bir özel hastaneydi tüp bebek merkezi değildi. Tansel kaplancan a bende yazmıştım neden araştırılmıyor demişti sperm ile ilgili detaylı tetkikler neden yapılmıyor falan demişti. Ben burdan memnundum açıkçası özellikle embriyoloji laboratuvar kısmından bu işin önemli kısmı da bu diyorlar ama. Klomen daha çok pkos gibi yumurtlama sorunu olanlarda işe yarıyormuş. Benim sebepsizdi belki ondan belki ileri hız çok düşük diyeydi bilemiyorum. Bu iğnelerle de yumurta kalitesi düşüyor aslında ilaçtan ne kadar farklıdır bilemiyorum tabiEvet öyle malesef. Klomenle buyutsem bende yumirta kalitesi aciisndan fark olur mi diye düşünüyordum sizde döllenme olmamis o şekilde. Hamgi hastanede denemistiniz? Erkek spermi üzerinde duran bir momart var ama nedense oraya bir guvenesim gelmiyor. Yorumları çok kötü heralde ondan. Tansel kaplancan bana dedi eşinin değerleri kötü tesa yapılabilirdi hasarsız spermlere ulaşmak için.
Kızlar merhabaHerkese merhaba,
Ben de Ağustos ayında Şişli Memorial Hastanesi'nde tüp bebek tedavisine başlayacak olanlardan biriyim. Bu süreçte aynı hastanede aynı dönemde tedaviye başlayacak olanlarla bilgi alışverişi yapmak, moral vermek ve deneyim paylaşmak istiyorum.
Kendi sürecimden kısaca bahsedeyim:
– Şiddetli endometriozis tanım var
– Sol overde 2 adet, sağ overde 1 adet çikolata kisti mevcut
– Kissing ovaries ve rahim içinde polip var (histeroskopi planlı)
– Bir tane de miyomum var
– Tedavi ekibim: Prof. Dr. Semra Kahraman ve Op. Dr. Yücel Şahin
Ağustos’ta başlayacak olan ya da aynı dönemde bu merkezde tedavi görecek olan varsa buradan yazalım, destek olalım.
Süreçle ilgili soru, öneri, yaşadıklarımız, vitaminler, diyet, ilaçlar, moral bozan ya da sevindiren anlar… Her şeyi konuşabiliriz
Bu yol bazen yalnız hissettirebiliyor. Birbirimize iyi gelmemiz dileğiyle
Sevgiyle…
merhaba. Umarım tutunur size sağlıkla kucağınıza alacağınız günleri de görürsünüz. Ben bu sürece başladıktan sonra çok zorlanmıştım hayatımda çok gazla zorluk yaşamış olmama rağmen ki sürece başladığımda da kötü şeyler denk gelmişti bunla nasıl başa çıkacağımı bilmiyordum ve bu sebeple İstanbul da yaşıyorum ibb nin ücretsiz psikologuna gittim. Eğer imkanınız varsa ve eğer almıyorsanız psikolojik destek öneririm özel ya da devlet destekli kaygıyı yönetmeyi bir şekilde az çok öğretiyorlar. Ayrıca meditasyonlara bakış açınız nedir bilmiyorum ama meditasyon müzikleri dinleyip nefes egzersizleri yapıp kendinizi rahatlatabilirsiniz belki biraz daha akışa teslim olmanızı sağlarlar. Umarım güzellikle sonuçlanır sürecinizKızlar merhaba
Sürecimi merak edenler için bir güncelleme bırakmak istedim.
Opu’da 12 yumurtam toplanmıştı, 11i olgundu 10 tanesi döllendi. Çok şükür 5. güne 6 tanesi blast olduBunlardan 5AA ve 5AB ikisini PGTye gönderdik. Sonuç geldi 5AA maalesef sağlıksız çıktı ama 5AB sağlıklı geldi. Yani elimde transfer için bir sağlıklı embriyom var
Tabii süreç hiç kolay olmadı. Çok korktuğum zamanlar oldu çok sevindiğim anlar da… Bir yandan umut bir yandan kaygı derken... Ama şunu gördüm ki her şey planlandığı gibi gitmese de sonunda elimde bi umut olması bile çok değerli.
Şimdi sırada histeroskopi var rahimde polip varh onu alacaklar. Sonrasında transfer için yol açılmış olacak inşallah
Ben psikolojik olarak biraz vesveseli biriyim hep en kötü ihtimali düşünüp çok yıprattım kendimi. Oysa sonuç o kadar da kötü değil. Şimdi de endometriozis yüzünden tutunmayacak diye korkuyorum. Stres yönetimi için neler yapabilirim tavsiyelerinize çok ihtiyacım var
Çok teşekkür ederimmerhaba. Umarım tutunur size sağlıkla kucağınıza alacağınız günleri de görürsünüz. Ben bu sürece başladıktan sonra çok zorlanmıştım hayatımda çok gazla zorluk yaşamış olmama rağmen ki sürece başladığımda da kötü şeyler denk gelmişti bunla nasıl başa çıkacağımı bilmiyordum ve bu sebeple İstanbul da yaşıyorum ibb nin ücretsiz psikologuna gittim. Eğer imkanınız varsa ve eğer almıyorsanız psikolojik destek öneririm özel ya da devlet destekli kaygıyı yönetmeyi bir şekilde az çok öğretiyorlar. Ayrıca meditasyonlara bakış açınız nedir bilmiyorum ama meditasyon müzikleri dinleyip nefes egzersizleri yapıp kendinizi rahatlatabilirsiniz belki biraz daha akışa teslim olmanızı sağlarlar. Umarım güzellikle sonuçlanır süreciniz
Sizinle süreçlerimiz hemen hemen aynı ilerledi inşallah ikimizde hatta ugraşan tüm kadınların kucağı boş kalmaz ben bu süreçte bilmiyorum ama zikir çekmek dua etmek çok daha beni etkiledi olumlu yöndeKızlar merhaba
Opu’da 12 yumurtam toplanmıştı, 11i olgundu 10 tanesi döllendi. Çok şükür 5. güne 6 tanesi blast olduBunlardan 5AA ve 5AB ikisini PGTye gönderdik. Sonuç geldi 5AA maalesef sağlıksız çıktı ama 5AB sağlıklı geldi. Yani elimde transfer için bir sağlıklı embriyom var
Tabii süreç hiç kolay olmadı. Çok korktuğum zamanlar oldu çok sevindiğim anlar da… Bir yandan umut bir yandan kaygı derken... Ama şunu gördüm ki her şey planlandığı gibi gitmese de sonunda elimde bi umut olması bile çok değerli.
Şimdi sırada histeroskopi var rahimde polip varh onu alacaklar. Sonrasında transfer için yol açılmış olacak inşallah
Ben psikolojik olarak biraz vesveseli biriyim hep en kötü ihtimali düşünüp çok yıprattım kendimi. Oysa sonuç o kadar da kötü değil. Şimdi de endometriozis yüzünden tutunmayacak diye korkuyorum. Stres yönetimi için neler yapabilirim tavsiyelerinize çok ihtiyacım var
Aminnn, hep birlikte mutlu sona ulaşalım insallahhSizinle süreçlerimiz hemen hemen aynı ilerledi inşallah ikimizde hatta ugraşan tüm kadınların kucağı boş kalmaz ben bu süreçte bilmiyorum ama zikir çekmek dua etmek çok daha beni etkiledi olumlu yönde
Bizde histereskopi yok ancak ben opuda ohss oldum o sebeple ekim sonu gibi olacak rabbimin izniyle pgtden haber bekliyoruz şuanlık aslında transfer öncesi izlenilecek dizi film komedi açısından veya bir kaç aktivite hazırlamak iyi gelebilirAminnn, hep birlikte mutlu sona ulaşalım insallahhevet dua zikir inanç iyi geliyor. Ama genel olarak kaygı bozukluğu sorunum var. Herkesten biraz fazla hatta. Bu durum beni aşağı çekmez inşallah
Siz hangi aşamadasiniz şuanda
Ben eşimle beraber wes testi yapmıştım bugün haber geldi o da çıkmış pazartesi günü gidip sonucu alacağız
Sonraki adım histereskopi olacak
Siz wes testini neyden yaptınız çok duydum onudaAminnn, hep birlikte mutlu sona ulaşalım insallahhevet dua zikir inanç iyi geliyor. Ama genel olarak kaygı bozukluğu sorunum var. Herkesten biraz fazla hatta. Bu durum beni aşağı çekmez inşallah
Siz hangi aşamadasiniz şuanda
Ben eşimle beraber wes testi yapmıştım bugün haber geldi o da çıkmış pazartesi günü gidip sonucu alacağız
Sonraki adım histereskopi olacak
Evet değişiyor. Hatta ben ilk gittiğimde senkronize büyümüştü yumurtalar ama başka bir sebepten ertelemek durumunda kaldık. Hayatımın en sağlıklı iki ayını geçirdikten sonra tekrar gittim asenkron büyümüşler öyle kafalarına göre :) Her şey aydan aya değişiyor.Kızlar selam, sizlerinde yumurta sayısı aydan aya değişiyormuydu tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz
Sonuç güzel gelir inşallah. Aynen film dizi olabilirBizde histereskopi yok ancak ben opuda ohss oldum o sebeple ekim sonu gibi olacak rabbimin izniyle pgtden haber bekliyoruz şuanlık aslında transfer öncesi izlenilecek dizi film komedi açısından veya bir kaç aktivite hazırlamak iyi gelebilir
Eşimin annesi babası akraba ve ailede engelli olanlar var. O yüzden önerildi. Biz de yaptıkSiz wes testini neyden yaptınız çok duydum onuda
Merhaba bende şişli Memorial de tedavi sürecindeyim pazartesi opu oldu 13 yumurta toplandı 12 si döllendi yarın 5. Gün bizde haber bekliyoruz inşallah güzel haberler alırız bizde muhtemelen pgt yaptıracağız sizin nasıl oldu yani merkeze gidip doktorlarla görüşüp mü karar verdiniz kaç embriyo ve hangilerinin gönderileceğineKızlar merhaba
Ben de daha yeni pgt’ye gönderdim şöyle oldu. Embriyoların 5. günü aradılar biyopsiye uygun embriyo sayısını söylediler. Her embriyo biyopsiye uygun olmuyormuş. Kaç tane pgtye göndermek istediğimizi sordular. Bizim biyopsiye uygun 6 tane vardı 4 tane gönderdik. Ben onlara da danışmıştım kaç tane göndermemizi önerirsiniz diye, yaşım genç olduğu için 3-4 tane önermişlerdi. Tabi siz maddi durumunuza göre istediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Hangilerinin gönderileceğine de kendileri karar veriyor ama en iyi olanları seçip gönderiyorlar zaten merak etmeyin.Merhaba bende şişli Memorial de tedavi sürecindeyim pazartesi opu oldu 13 yumurta toplandı 12 si döllendi yarın 5. Gün bizde haber bekliyoruz inşallah güzel haberler alırız bizde muhtemelen pgt yaptıracağız sizin nasıl oldu yani merkeze gidip doktorlarla görüşüp mü karar verdiniz kaç embriyo ve hangilerinin gönderileceğine
Teşekkür ederim bilgilendirmeler içinBen de daha yeni pgt’ye gönderdim şöyle oldu. Embriyoların 5. günü aradılar biyopsiye uygun embriyo sayısını söylediler. Her embriyo biyopsiye uygun olmuyormuş. Kaç tane pgtye göndermek istediğimizi sordular. Bizim biyopsiye uygun 6 tane vardı 4 tane gönderdik. Ben onlara da danışmıştım kaç tane göndermemizi önerirsiniz diye, yaşım genç olduğu için 3-4 tane önermişlerdi. Tabi siz maddi durumunuza göre istediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Hangilerinin gönderileceğine de kendileri karar veriyor ama en iyi olanları seçip gönderiyorlar zaten merak etmeyin.
Merhaba benim üç kere gitti pgt ye biri sadece 15 günü bulmuştu diğer ikisi ortalama 10 güne kadar çıkmıştı. Sıra çok yoksa doktorunuz izinde değilse onay imza süreci de hızlı biterse eğer çok beklemezsinizEmbriyolarını pgt’ye gönderen arkadaşlar, kaç günde çıktı sonuçlarınız? Bana 15 gün dediler ama daha erken çıkan var mı
Çok teşekkür ederimMerhaba benim üç kere gitti pgt ye biri sadece 15 günü bulmuştu diğer ikisi ortalama 10 güne kadar çıkmıştı. Sıra çok yoksa doktorunuz izinde değilse onay imza süreci de hızlı biterse eğer çok beklemezsiniz
Benim 21 günde çıktı bende şişlideyim ama herkeste degişiyor sanırımEmbriyolarını pgt’ye gönderen arkadaşlar, kaç günde çıktı sonuçlarınız? Bana 15 gün dediler ama daha erken çıkan var mı
Merhaba size bir şey sormak istiyorum benimde eşimin varikosel sebepli sperm hızı kalitesi sayısı falan düşük genetik testleri temiz döllenme oldu ama ogtye gönderdik bizde pgtden sonucun kötü çıkması eşlerin spermine bağlı olabiliyor mu bunu merak ediyorummemorial de üç deneme opu oldum ben ikinci transferimi de c.tesi oldum. genelde spermi özel yöntemlerle seçiyoruz zaten diyip pek önemsemiyorlar bence de. benim eşimin morfolojisi 2 yüzde 34 dağ defekti denen birşey var baş kuyruk anomalisi var ve ileri hızlı doğru hareketli yüzde 3 herhangi bir vitamin vs önermediler bizim pet li ve sağlıklı embriyo olmuyor hep o opunun en düşük kalitesi bir tane tek geliyor. ama yine de yumurta üzerinde duruyorlar beni de bu durum rahatsız ediyor doğal yolla 15 ay hiç gebeliğim olmamıştı bir kimyasal bir de kürtajım oldu zaten öyle olunca da tüp bebeğe başladım. ama burada da yeterince sperm üzerinde durulmuyor. bir dönem bir özel hastanede klomenle yumurta büyüttük 3 ayda da 3 er yumurta büyüdü ama döllenme olmadı madem rahim iyi yumurtalar iyi görünüyor olgunda çıkıyor neden döllenme olmuyor sperm mi diyorum hayır diyorlar. yani sadece Memorial değil aslında birçok yer kadın odaklı gidiyor ne yazık ki sanki tek bizimle alakalıymış gibi. embriyo kalitesi düşükse kadın yumurtası genetik sağlıksızsa kadın yumurtası tutunmuyorsa kadın yumurtası rahmi. erkek faktörleri araştırılmıyor bile doğru düzgün bunu doktorlar eşlerin yanında söyleyince de eşler benle ilgili değil diyor. daha dün eşimle tartıştım bak ileri hızın düşük takviye kullan ya da iyi bir ürologa gidelim dedim eğer bu transfer olumsuz olursa doğal yola döneceğim yine bana dediği şey spermde birşey yok nasıl yok diyorum morfoloji 2 ileri doğrusal giden sperm yok neredeyse doktorlar öyle demiyor diyor. kusura bakmayın uzattım ama kısaca belirtmek gerekirse çoğu doktor da erkek faktörünü eliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?