Ağustos'ta Şişli Memorial'da Tüp Bebeğe Başlayanlar Beraber Bekleyelim✨❤️❤️‍🩹

Evet öyle malesef. Klomenle buyutsem bende yumirta kalitesi aciisndan fark olur mi diye düşünüyordum sizde döllenme olmamis o şekilde. Hamgi hastanede denemistiniz? Erkek spermi üzerinde duran bir momart var ama nedense oraya bir guvenesim gelmiyor. Yorumları çok kötü heralde ondan. Tansel kaplancan bana dedi eşinin değerleri kötü tesa yapılabilirdi hasarsız spermlere ulaşmak için.

Normal bir özel hastaneydi tüp bebek merkezi değildi. Tansel kaplancan a bende yazmıştım neden araştırılmıyor demişti sperm ile ilgili detaylı tetkikler neden yapılmıyor falan demişti. Ben burdan memnundum açıkçası özellikle embriyoloji laboratuvar kısmından bu işin önemli kısmı da bu diyorlar ama. Klomen daha çok pkos gibi yumurtlama sorunu olanlarda işe yarıyormuş. Benim sebepsizdi belki ondan belki ileri hız çok düşük diyeydi bilemiyorum. Bu iğnelerle de yumurta kalitesi düşüyor aslında ilaçtan ne kadar farklıdır bilemiyorum tabi

Kızlar merhaba
Sürecimi merak edenler için bir güncelleme bırakmak istedim.

Opu’da 12 yumurtam toplanmıştı, 11i olgundu 10 tanesi döllendi. Çok şükür 5. güne 6 tanesi blast oldu Bunlardan 5AA ve 5AB ikisini PGTye gönderdik. Sonuç geldi 5AA maalesef sağlıksız çıktı ama 5AB sağlıklı geldi. Yani elimde transfer için bir sağlıklı embriyom var

Tabii süreç hiç kolay olmadı. Çok korktuğum zamanlar oldu çok sevindiğim anlar da… Bir yandan umut bir yandan kaygı derken... Ama şunu gördüm ki her şey planlandığı gibi gitmese de sonunda elimde bi umut olması bile çok değerli.

Şimdi sırada histeroskopi var rahimde polip varh onu alacaklar. Sonrasında transfer için yol açılmış olacak inşallah

Ben psikolojik olarak biraz vesveseli biriyim hep en kötü ihtimali düşünüp çok yıprattım kendimi. Oysa sonuç o kadar da kötü değil. Şimdi de endometriozis yüzünden tutunmayacak diye korkuyorum. Stres yönetimi için neler yapabilirim tavsiyelerinize çok ihtiyacım var

merhaba. Umarım tutunur size sağlıkla kucağınıza alacağınız günleri de görürsünüz. Ben bu sürece başladıktan sonra çok zorlanmıştım hayatımda çok gazla zorluk yaşamış olmama rağmen ki sürece başladığımda da kötü şeyler denk gelmişti bunla nasıl başa çıkacağımı bilmiyordum ve bu sebeple İstanbul da yaşıyorum ibb nin ücretsiz psikologuna gittim. Eğer imkanınız varsa ve eğer almıyorsanız psikolojik destek öneririm özel ya da devlet destekli kaygıyı yönetmeyi bir şekilde az çok öğretiyorlar. Ayrıca meditasyonlara bakış açınız nedir bilmiyorum ama meditasyon müzikleri dinleyip nefes egzersizleri yapıp kendinizi rahatlatabilirsiniz belki biraz daha akışa teslim olmanızı sağlarlar. Umarım güzellikle sonuçlanır süreciniz

Çok teşekkür ederim

Sizinle süreçlerimiz hemen hemen aynı ilerledi inşallah ikimizde hatta ugraşan tüm kadınların kucağı boş kalmaz ben bu süreçte bilmiyorum ama zikir çekmek dua etmek çok daha beni etkiledi olumlu yönde

Sizinle süreçlerimiz hemen hemen aynı ilerledi inşallah ikimizde hatta ugraşan tüm kadınların kucağı boş kalmaz ben bu süreçte bilmiyorum ama zikir çekmek dua etmek çok daha beni etkiledi olumlu yönde
Aminnn, hep birlikte mutlu sona ulaşalım insallahh evet dua zikir inanç iyi geliyor. Ama genel olarak kaygı bozukluğu sorunum var. Herkesten biraz fazla hatta. Bu durum beni aşağı çekmez inşallah
Siz hangi aşamadasiniz şuanda
Ben eşimle beraber wes testi yapmıştım bugün haber geldi o da çıkmış pazartesi günü gidip sonucu alacağız
Sonraki adım histereskopi olacak

Bizde histereskopi yok ancak ben opuda ohss oldum o sebeple ekim sonu gibi olacak rabbimin izniyle pgtden haber bekliyoruz şuanlık aslında transfer öncesi izlenilecek dizi film komedi açısından veya bir kaç aktivite hazırlamak iyi gelebilir

Siz wes testini neyden yaptınız çok duydum onuda

Kızlar selam, sizlerinde yumurta sayısı aydan aya değişiyormuydu tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz

Kızlar selam, sizlerinde yumurta sayısı aydan aya değişiyormuydu tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz
Evet değişiyor. Hatta ben ilk gittiğimde senkronize büyümüştü yumurtalar ama başka bir sebepten ertelemek durumunda kaldık. Hayatımın en sağlıklı iki ayını geçirdikten sonra tekrar gittim asenkron büyümüşler öyle kafalarına göre :) Her şey aydan aya değişiyor.

Sonuç güzel gelir inşallah. Aynen film dizi olabilir
Siz wes testini neyden yaptınız çok duydum onuda
Eşimin annesi babası akraba ve ailede engelli olanlar var. O yüzden önerildi. Biz de yaptık

Merhaba bende şişli Memorial de tedavi sürecindeyim pazartesi opu oldu 13 yumurta toplandı 12 si döllendi yarın 5. Gün bizde haber bekliyoruz inşallah güzel haberler alırız bizde muhtemelen pgt yaptıracağız sizin nasıl oldu yani merkeze gidip doktorlarla görüşüp mü karar verdiniz kaç embriyo ve hangilerinin gönderileceğine

Ben de daha yeni pgt’ye gönderdim şöyle oldu. Embriyoların 5. günü aradılar biyopsiye uygun embriyo sayısını söylediler. Her embriyo biyopsiye uygun olmuyormuş. Kaç tane pgtye göndermek istediğimizi sordular. Bizim biyopsiye uygun 6 tane vardı 4 tane gönderdik. Ben onlara da danışmıştım kaç tane göndermemizi önerirsiniz diye, yaşım genç olduğu için 3-4 tane önermişlerdi. Tabi siz maddi durumunuza göre istediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Hangilerinin gönderileceğine de kendileri karar veriyor ama en iyi olanları seçip gönderiyorlar zaten merak etmeyin.

Embriyolarını pgt’ye gönderen arkadaşlar, kaç günde çıktı sonuçlarınız? Bana 15 gün dediler ama daha erken çıkan var mı

Teşekkür ederim bilgilendirmeler için

Embriyolarını pgt’ye gönderen arkadaşlar, kaç günde çıktı sonuçlarınız? Bana 15 gün dediler ama daha erken çıkan var mı
Merhaba benim üç kere gitti pgt ye biri sadece 15 günü bulmuştu diğer ikisi ortalama 10 güne kadar çıkmıştı. Sıra çok yoksa doktorunuz izinde değilse onay imza süreci de hızlı biterse eğer çok beklemezsiniz

Çok teşekkür ederim

Merhaba size bir şey sormak istiyorum benimde eşimin varikosel sebepli sperm hızı kalitesi sayısı falan düşük genetik testleri temiz döllenme oldu ama ogtye gönderdik bizde pgtden sonucun kötü çıkması eşlerin spermine bağlı olabiliyor mu bunu merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…