Herkese merhaba,
Ben de Ağustos ayında Şişli Memorial Hastanesi'nde tüp bebek tedavisine başlayacak olanlardan biriyim. Bu süreçte aynı hastanede aynı dönemde tedaviye başlayacak olanlarla bilgi alışverişi yapmak, moral vermek ve deneyim paylaşmak istiyorum.
Kendi sürecimden kısaca bahsedeyim:
– Şiddetli endometriozis tanım var
– Sol overde 2 adet, sağ overde 1 adet çikolata kisti mevcut
– Kissing ovaries ve rahim içinde polip var (histeroskopi planlı)
– Bir tane de miyomum var
– Tedavi ekibim: Prof. Dr. Semra Kahraman ve Op. Dr. Yücel Şahin
Ağustos’ta başlayacak olan ya da aynı dönemde bu merkezde tedavi görecek olan varsa buradan yazalım, destek olalım.
Süreçle ilgili soru, öneri, yaşadıklarımız, vitaminler, diyet, ilaçlar, moral bozan ya da sevindiren anlar… Her şeyi konuşabiliriz
Bu yol bazen yalnız hissettirebiliyor. Birbirimize iyi gelmemiz dileğiyle
Sevgiyle…
Merhaba ,Herkese merhaba,
Ben de Ağustos ayında Şişli Memorial Hastanesi'nde tüp bebek tedavisine başlayacak olanlardan biriyim. Bu süreçte aynı hastanede aynı dönemde tedaviye başlayacak olanlarla bilgi alışverişi yapmak, moral vermek ve deneyim paylaşmak istiyorum.
Kendi sürecimden kısaca bahsedeyim:
– Şiddetli endometriozis tanım var
– Sol overde 2 adet, sağ overde 1 adet çikolata kisti mevcut
– Kissing ovaries ve rahim içinde polip var (histeroskopi planlı)
– Bir tane de miyomum var
– Tedavi ekibim: Prof. Dr. Semra Kahraman ve Op. Dr. Yücel Şahin
Ağustos’ta başlayacak olan ya da aynı dönemde bu merkezde tedavi görecek olan varsa buradan yazalım, destek olalım.
Süreçle ilgili soru, öneri, yaşadıklarımız, vitaminler, diyet, ilaçlar, moral bozan ya da sevindiren anlar… Her şeyi konuşabiliriz
Bu yol bazen yalnız hissettirebiliyor. Birbirimize iyi gelmemiz dileğiyle
Sevgiyle…
Bana da o şekilde söylemişti. Önce yumurta toplama sonrasında polip alınacak. Siz bu hafta sonuu görüştünüz bana izinli denilmişti amaMerhaba ,
Yücel hoca ile ben de bu haftasonu tanıştım ve tüp bebeğe başlayacağız ancak beni önce insülin direncim sebebiyle endokrinoloji bölümüne yönlendirdi. Bende ki polipleri de küçük bir operasyonla alacakmış ancak önce tedavi başlayacak yumurta toplama sonra alacağım dedi. Başka hastanede önce kist alınıp sonra işlem denmişti. Sizde nasıl ilerleyecekmiş acaba?
Evet bu haftasonu cumartesi randevum vardı, peki size birşey danışacağım yumurta toplandıktan sonra polip alınacaksa 1 ay yumurta donduruluyor mu?Bana da o şekilde söylemişti. Önce yumurta toplama sonrasında polip alınacak. Siz bu hafta sonuu görüştünüz bana izinli denilmişti ama
Evet yumurta dondurma ücreti alınacak bana da öyle söylendi. Yanlız siz soyledikten sonra ben tekrar hastaneyi aradım 25 Ağustosa kadar izinli denildi çok ilginçEvet bu haftasonu cumartesi randevum vardı, peki size birşey danışacağım yumurta toplandıktan sonra polip alınacaksa 1 ay yumurta donduruluyor mu?
Ben sorularım eve geldikten sonra aklıma geldi mesela normalde 120 bin tüp bebek fiyatı ve 57.5 polip ameliyatı için fiyat aldım. Eğer yumurta toplanıp polip alınacaksa arada yumurta dondurma için de ödeme olacak mı acaba?
Haziran sonu opu oldum, henüz transfer olmadı. Benden herhangi bir ücret almadılar dondurma için. Transferden sonra geride embriyo kalırsa alıyoruz dedilerEvet bu haftasonu cumartesi randevum vardı, peki size birşey danışacağım yumurta toplandıktan sonra polip alınacaksa 1 ay yumurta donduruluyor mu?
Ben sorularım eve geldikten sonra aklıma geldi mesela normalde 120 bin tüp bebek fiyatı ve 57.5 polip ameliyatı için fiyat aldım. Eğer yumurta toplanıp polip alınacaksa arada yumurta dondurma için de ödeme olacak mı acaba?
Cumartesi 11 civarıydı randevum eğer sonrasında bir izin ya da hastalık vs durumu var da ayrıldıysa bilmiyorum Yücel Şahin hocadan bahsediyoruz değil mi? Sizlere de en güzel en hayırlı haberler olsun inşaALLAHEvet yumurta dondurma ücreti alınacak bana da öyle söylendi. Yanlız siz soyledikten sonra ben tekrar hastaneyi aradım 25 Ağustosa kadar izinli denildi çok ilginç
Evet Yücel şahin beyCumartesi 11 civarıydı randevum eğer sonrasında bir izin ya da hastalık vs durumu var da ayrıldıysa bilmiyorum Yücel Şahin hocadan bahsediyoruz değil mi? Sizlere de en güzel en hayırlı haberler olsun inşaALLAH
Melih beyin işinde çok başarılı olduğu çok tecrübeli olduğu söylendi. Kendisine muayene oldumYarın opu işlemim var Melih bey yapacakmış ilk defa duyuyorum ismini. Biz de sperm sayı hız cok az morfoloji 0. Piezza imsi gibi ekstra yontemler varmis ama bundan bize hic bahsetmediler. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?
Bizimde öyle gönül hoca eşimden kaynaklı bize imsi ve piezzo yapacak bir araştırıp sorun benceYarın opu işlemim var Melih bey yapacakmış ilk defa duyuyorum ismini. Biz de sperm sayı hız cok az morfoloji 0. Piezza imsi gibi ekstra yontemler varmis ama bundan bize hic bahsetmediler. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi?
Sizin ki 13milyon morfoloji de 1di sanırım. Biz de sayı 240bin morfoloji 0. Ben Gönül hanıma sormadım piezzo gerekli mi vs diye umarım gercekten gerekli olmadigi icin konusu gecmemistir gözden kaçmamıştır:|Çünkü yarın opudan sonra hemen lab süreci baslayacak sanırım. Galiba piezzo imsi sormak icin biraz geç kaldım:|Melih beyin işinde çok başarılı olduğu çok tecrübeli olduğu söylendi. Kendisine muayene oldum
Bu arada aynı sorunlar bizde de var. Yücel beye sordum piezzo vs. Gerek yok dedi
Eşinizin sperm degerleri sayı hız morfoloji nasıldı acaba? Biz de gönül hoca takipliyiz esimin sperm degerleri sayi 240bin morfoloji 0. Ama biz piezzo vs yaptiralim mi diye sormadik o da söylemedi. Yarın opu olacam bu saatten sonra soracak vakit var mi bilemedim. Siz kendiniz mi piezzo imsi vs yaptırmak istiyorum demistiniz Gönül hocaya o kendisi mi direkt önerdi?Bizimde öyle gönül hoca eşimden kaynaklı bize imsi ve piezzo yapacak bir araştırıp sorun bence
Eşinizden hala örnek alinmadiysa sormak için hala vaktiniz vardır sormalisinizSizin ki 13milyon morfoloji de 1di sanırım. Biz de sayı 240bin morfoloji 0. Ben Gönül hanıma sormadım piezzo gerekli mi vs diye umarım gercekten gerekli olmadigi icin konusu gecmemistir gözden kaçmamıştır:|Çünkü yarın opudan sonra hemen lab süreci baslayacak sanırım. Galiba piezzo imsi sormak icin biraz geç kaldım:|
Şimdi sordurtucam eşimeEşinizden hala örnek alinmadiysa sormak için hala vaktiniz vardır sormalisiniz
Sizinkiyle hemen hemen aynı sayı 2 milyon ama hareket 0 morfoloji 0 transfer aşamasında degilseniz sorun bence hala vakit var opu da zaten işlem olmadığı için problem yok geç kalmış sayılmazsınız ben gönül hocaya kendim yaptıracak mıyız dediğimde o evet dediEşinizin sperm degerleri sayı hız morfoloji nasıldı acaba? Biz de gönül hoca takipliyiz esimin sperm degerleri sayi 240bin morfoloji 0. Ama biz piezzo vs yaptiralim mi diye sormadik o da söylemedi. Yarın opu olacam bu saatten sonra soracak vakit var mi bilemedim. Siz kendiniz mi piezzo imsi vs yaptırmak istiyorum demistiniz Gönül hocaya o kendisi mi direkt önerdi?
Hayırlı olsun ya rabbim bizede nasip eder inşallah bol bol dualarınıza talibimHayırlısı olsun kızlar hepiniz için Allah gönlünüze göre versin ben de Şişli de tüp bebeğimi yaptırdım. doğumumu da orada yaptırdım hepinize dua ediyorum. Gebelik takibin orada yaptırmak isterseniz Figen hanımı tavsiye ederim çok iyi bir doktor
Birde yapay zekaya sorun imsi ve piezzoyu o detaylı anlatıyor hatta eşinizin sperm sonuçlarını da atabilirsin ben açıkcası bizim sperm sonuçlarımıza göre ne yapabileceğimizi yapay zeka önermişti o şekilde gönül hocaya sordum ama ben sormasam söyler miydi zaten bilemiyorum kurum genel olarak çok fazla işleme karşı bence vitaminlerede aynı şekildeydiŞimdi sordurtucam eşime
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?