Gebeliğe Hazırlık Agustosu Beraber Bekleyelim ♡

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aynen hayırlısı olsun :)
Hayırlı haberlerini duyarız inşallah

canim bende 2 hafta falan once gittim 19 benim prolaktinim 3 ayri doktor bana eve git dene bi sey olmaz daha 3 aydan bi sey olmaz dedi ama ben guvenemedim biri aile hekimi bir dahiliyeci biri kadin dogumcu aslinda butun degerlerim referans araligindaydi ama en son endokrine gittim icim rahat etmedi diye tsh icin gittim aslinda ama 19a sinir dedi doktor ilac kullaniyorum simdi ama soyle bi seyde var ben son 5 aydir cok kotu seyler yasadim hergun agliyordum nerdeyse prolaktin biraz strese bagli.cok kolay yukselip dusen bi hormon bu etkilemis olabilir bence sende ilac al bazen bi ayda dusuyor doktor direk gebelige bu engel denemez ama kontrol altinda tutmak lazim dedi bana.

Kızlar bugün bişey daha öğrendim aklınızda olsun sütü gelmediği düşünülen anneye sütün otlamaya gitti geri gelecek deniliyormuş geliyormuş süt

kizlar belirtilerden bahsedilmis.reglimin uzerinden ortalama 35 gun gecince test yapmistim cok net cikmisti ikinci cizgi.ama o donem yogun calistigim icin hicbir belirti hissetmedim.bu biraz da kendini cok dinlemekle ilgili.hamileligimde normal zamankinden farksizdi.sadece daha sık idrara cikma hali oldu.onun disinda bulanti kusma istah artisi hassasiyet uyku agri sizi hicbisey yasamadim.hamile degil gibiydim.o yuzden kendinizi sartlamayin illa soyle olur boyle olur diye. :)

Evet çünkü doktor benimle konuşurken stres hormonu dedi ben sütü sonra duydum.
o ay ilk denememdi 3 ay önce. 3 ay olunca kimse pek önemsemiyor.
üstünde bile durmadı. hiçbir şey vermedi. Zaten o ay çok erken oldum 7 gün kadar.
Bu ay yine gidicem bu sefer mantıklı cevap alana kadar çıkmayacağım hastaneden

Kizlar ben 15 gun gecikme ile adet oldum zaten tahlillerde çıkmamıştı 2 gun sonra doktor randevum vardi direk hormon testi isteyeceğim bat Ağustos artik kac olur bilmiyorum. Böyle gecikme olursa bilemeyecegim

11 ağustos

Durumlar nasıl hanımlar? Bata 3 gün kaldı. Dün gece hem bel ağrım hem alt karın bölgemde belli belirsiz bi ağrım oldu. Göğüslerimde hiç bişey yoktu bu güne kadar. Bugün dokununca hafif acımaya başladığını hissettim. Psikolojiktir belkide diyorum kendime.

Canim benim tahlil sonuclarinda prolaktinin referans araligi 4 ile 29 arasi. Seninki 27 sınırı aşmamis ama sınırda bence doktoruna danis.prolaktin süt hormonu ve yüksekligi gebelik önlüyor.

normalde 5.18 - 26.53 değerleri arasında olması gerekiyormuş sanırım.Benimki biraz fazla. Bir etkisi var mıdır yok mudur sormam lazım.

Canim tedavisi cok kolay 1ilacta düsüyor ama yillarca prolaktini yüksek olup bebegi olmayip sonra 1ilacla bebegi olanlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…