Ağzım kokuyormuş :( evleneceğim çok acil yardim istiyorum

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.549
2.977
333
Kızlar nikahimiz oldu ancak dugunume 1 hafta kaldı. Eşimle yakinlastigimizda âgzimin koktugunu söyledi kibarca. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Ne yapabilirim? Bitkisel bir çözümü var mı?

Önce bir diş hekimine görünün ağız kokusunun sebebi çürük ya da başka bir diş problemi olabilir. Eğer öyle değilse yemeklerden sonra nane fesleğen gibi otlar çiğneyebilirsiniz. Tabi bunları ağız ve diş temizliğini eksiksiz yaptığınızı düşünerek söylüyorum eğer onu sallıyorsanız zaten yapacak birşey yok

Dis hekimine gidip dis taslarinizi temizletin, agiz kokusunun en onemli nedeni dis tasi ve agizdaki bakteriler oluyor. Curuk varsa onlari da hallettirin tabi.
Her sabah agiz suyuyla ya da karbonatli suyla gargara yapin,
Bademcik taşı diye bisey varmis o da agiz kokusu yapiyormus burada okumustum kbb den onun muayenesini de yaptirabilirsiniz.
Aclik ve mide sorunlari da fena agiz kokusu yapiyor, diyet ve zayiflama dönemlerinde yine koku artiyor onun cozumu de bol su icip agiz temizligine dikkat etmek.
Karanfil, nane gibi kokulu baharatlari bolca kullanin, bol su icin, agziniz asla kuru kalmasin, sagliginiza dikkat efin, kullaniyorsaniz sigarayi birakin, kafeinli, gazli icecekleri ve cayi azaltin.
Mutluluklar :)

Kızlar nikahimiz oldu ancak dugunume 1 hafta kaldı. Eşimle yakinlastigimizda âgzimin koktugunu söyledi kibarca. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Ne yapabilirim? Bitkisel bir çözümü var mı?
Diş etlerine, dişlere hatta boğaza filan bi baktirin, herhangi bi hastaliktan kaynaklaniyor olabilir..

Aç mıydınız o esnada,sigara vs kullanımı da etkiler.
Dişlerde sorun yoksa sık sık maydonoz yemek ,ağız kokusuna iyi gelir.
Karanfil ve nane de işe yarar.
Yanınızda naneli sakız bulundurun ya da şeker.

Diş hekimine git en köklü çözum olur çürük varsa koku yapiyor olabilir.onun disinda dislerini sık fırçala agız bakim sularindan kullan

Kullanmıyorsanız mutlaka diş ipi kullanın. Diş fırçalamak bakterilerin üremesini engellemek için yeterli değil maalesef.
Kısa süreli çözüm için de ağız kokusunu gidermek için üretilen cb12 gargarası var. Eczanelerde bulabilirsin. 12 saatliğine kokuyu önlüyor. Düğüne kadar diş hekimine gidemeyebilirsin belki gidene kadar bu da işini görür ama tedavi için hekime görünmek şart.
Şimdiden hayırlı olsun evlililiğiniz

bir eczaneye git düğüne kadar bir ilaç var engeller bir kaç haftaya kadar...
sonrasında diş hekimi, dahiliye ve kbb yolları görünür.
ben de aşamadım bu sorunumu hala maalesef

Diş temizliğinizi yaptırın, çürük vs.varsa dolgu yapılsın. Yine devam ederse ya bademcikten ya da mideden geliyordur koku. Ama midenizde ülser reflü varsa zor çünkü o hastalıklar hemen iyileşen şeyler değil hatta çoğu insan hep ilaç kullanarak onlari yatistiriyor..
Karanfil çiğnemek en güzeli bence, nane maydonoz cignedikten sonra agizda kalan kokuyu sevemiyorum.
Şeker, şekerli sakız çiğnemeyin, o an güzel koksada bittikten sonra agiz kokusu + bayatlamis seker kokusu birakiyor agizda fresh olmuyor

Merhaba,dis bakiminizi tam yapiyorsaniz once bir dis hekimine gidin,ardindan kulak burun bogaz bolumune.ergenlik doneminde yasamistim Allahtan sorunum yoktu ama agiz kokusunu sakizla veya sekerle falan gidermeye calismistim o zamanlar.sizde eger saglik sorununuz cikmazsa nane,karanfil,sakiz,seker,tarcin gibi seylerle agiz kokusunu gunluk olarak giderebilirsiniz.

Dış ipi kullanin.benim problemim yok ama dişlerimi fırçalar ağız suyuyla gargara yapar peşine ip kullanırım ama bakıyorum o ipte koku oluyor.Özür dilerim mide bulandırdım

Diş temizliği kadar dil temizliği de çok önemli dilin pütürlü yüzeyine bakteriler dişten daha çok
tutunuyor ve gargara ile temizlenmiyor o yüzden dil temizleyicisi kullanmıyorsanız nedeni bu da olabilir.

Bir de yukarıdaki arkadaş da yazmış karanfil çiğnemek de gerçekten çok etkili. Ben sarımsaklı bişey
yedikten sonra istersem gidip 10 dakika boyunca iyice dişimi fırçalayayım ama o sarımsak kokusu hemen
gitmez ama dişimi fırçalayıp, ardından da karanfil çiğnediğimde hiçbir koku kalmıyor 5 dakika önce yemiş
olsam bile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…