- 2 Temmuz 2011
- 25
- 8
- 38
- Konu Sahibi HickiranMakarna
-
rahat insan = az düşünen insan.....
önce düşüncelerinizi düzene koyun ve ne yaparsanız yapın herşey olacağına varır bunu bilin...
düşüncelere daldığınızda hemen bi meşguliyet bulun..
zaman koyarak yapın işlerinizi..
planlı olmaya alıştırın kendinizi....
veee...en önemlisi: kimseye kendinizden çok değer vermeyin.....
aynen beni anlatmısınız....aynı durum bende de war malesef...çok fazla düşünmekten kafay yiycm:)))
ellerimde terleme gibi bir sorun yok ama saçlarımda beyazlarım oldukca fazla....biz kolay kırılabilen insanlarız...o yüzden kırmaktan çok korkarız.....walla yaratılışımız böyle değiştiremeyiz canm....
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum. :) Çok haklınız fakat az düşünebilmek sanırım pek azımızın yapabildiği bir meziyet.. Bir arkadaşımın dediği gibi ' gamsızlık bile bir yetenek ' derdi :)
Plan konusunda biraz başarısızım ama deneyeceğim tekrar teşekkürler :))
ben de çok düşünürüm...
kendimden empati kurdum zaten...
ne edersek kendimize ediyoz dostum...
eskiye göre daha iyi kontrol deiyorum kendimi..
dediğim dibi,olaki düşünceye daldığımı farkettiysem hemen ortam ya ada iş değiştiriyorum..
bi de gerçekten işleri zaman tutarak yapmak çok önemli..
ben çok düşündüğüm için yarım saatlik işi 1 saatte yapıyom..
geçen özellikle zaman tuttum hızlı bi müzik açtım...20 dakkada bitirdim..
Allah beynimize o gücü vermiş kullanmak lazım..
ne kadar az düşünce o kadar rahat kafa
ne kadar çok tekila o kadar güzel kafa
ay inanmıyorum çok benziyoruz. ama değişmeye çalışmalıyız. ben uğraşıyorum 2 aydır kendimi değiştirmek için.
çünkü bu hayat bizim ve bir daha olmayacak değerini bilmemiz lazım. kendini akışa bırakmış insanlara dikkat ederim hep. dertleri olsa da olmasa da inan rahattırlar şikayet etmezler hiç bir şeyden Allaha teslim olmuşlardır. kontrol Allahtadır derler tedbirlerini alır gerisini Allaha bırakırlar. böylece düşünmezler herşeyi en ince ayrıntısına kadar kafayı yormazlar. bence herşeyi düşünenler herşeyi kontrol etmek isteyen insanlar. kontrol etme düşünceler akıp gitsin kafandan düşünceyi yakalar doğru mu değilmi diye kontrol edersen beyin otomatiğe alıyor aklına gelen her düşünceyi düşünmeye başlıyor. hayat çok güzel güzellikleri görmek sadece bizim elimizde
Karakterle ilgili bence, uzgunum kolay kolay degisecegini dusunmuyorum...
Cunku karakterim ayni, didik didik her seyi dusunurum, kendimi yer bitiririm, sessiz ortamda uyuyamam dusunduklerim yuzunden, ses televizyon bir sey acarim beni oyalasin diye...
Zaman zaman salla gitsin modeli insan olmaya calistim ama 1 hafta sonsuz bir gulumseme ile gezdikten sonra 1 haftanin sonunda hepsi aslinda birikmisti ve daha kotu patladim...Bende otelemekten baska bir ise yaramadi...
Bunlar kotu haberlerdi, iyi haber sacimda tek bir beyaz yok
canım bende öyleydim
sonu yok kurtul
kim ne düşünürse düşünsün boşver
çok yoruluyor insan
emin ol düşünsende düşünmesende herşey olacağına varıyor
ama senin zihnin yorulduğuyla kalıyor
Cevremdeki insanlari sallamam, ne dediklerini aklima da takmam, birilerini hakediyorsa kirmaktan da cekinmem, sadece hayattaki streslerimi cok derinlemesine yasarim... O uyurken guzel seyler dusunmeyi yapiyorum, ve evet cogunlukla ise yariyor, tavsiye icin sagolEn güzel haber en sonda geldi :))
Yok çok şükür sessizlikte uyurum, gerçekten kafama takıldıysa bir konu ve uykumu etkileyecek kadarsa mutlu olduğum veya olacağım şeyleri düşünürüm. Çünkü bir şekilde bu durumu aşmak gerekiyor. Bunu tavsiye edebilirim, bir idealiniz, hayaliniz varsa en uç noktada bile olsa hayal edin, bir şekilde sizi mutlu edecektir. Salla gitsin modeli olamasak da belli bir yerden sonra kendimize zarar vermeye başlıyor düşüncelerimiz. Yani aslında en büyük düşman yine kendimiziz.. Çevremizdekileri saymak istemiyorum, onlar ayrı bir boyut
Uğraşmalıyız, elbet salla gitsin olmasakta rahat insanlar olabiliriz belki? :))
Cevabın için teşekkürler :)
Cevremdeki insanlari sallamam, ne dediklerini aklima da takmam, birilerini hakediyorsa kirmaktan da cekinmem, sadece hayattaki streslerimi cok derinlemesine yasarim... O uyurken guzel seyler dusunmeyi yapiyorum, ve evet cogunlukla ise yariyor, tavsiye icin sagol... Benim de sana tavsiyem kimseyi umursama, dikkate alinmasi gerekenleri duy ve aklinin bir kenarina yaz, gerisine mesafesini koyup, alanina girmelerine ve konusmalarina musaade etme.. Illa soyliyecegim diyen varsa da duyma... Kimse insanin huzurundan daha onemli degil cunku
ahhh ahhh... ben de düşünürüm düşünürüm beynimi yerim. hatta çevremdekilere de düşündürürüm onların da kafalarını yerim.
sonra zaman gelir düşünme eylemimi düşünürüm. takıntılıyım diye düşünürüm. yoldan geçen neden öyle baktı arkadaşımın ses tonu kelimesi . üff. yazarken sıkıldım bunaldım kendimden.
kendimizi ve çevremizdekileri sıkmamak ve hem ruhen hem de bedenen sağlıklı bir birey olmak için kendimize en güzel şeyi yapmalıyız.
mesela boşvermeliyiz. o da öyle olsun bakalım demeliyiz. amaaan demeyi bilmeliyiz. çünkü anı kaçırıyoruz. kasıntı insanların teki oluyoruz. bir yerden başlamalıyız kendimiz için :)
ne kadar az düşünce o kadar rahat kafa
ne kadar çok tekila o kadar güzel kafa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?