- 2 Ekim 2009
- 1.663
- 135
- 373
- Konu Sahibi HickiranMakarna
-
ne demek :)Hahaha mesajını çok sevdim =))
Ve evet kelimesi kelimesine katılıyorum, yok o bana bunu mu demek istedi, ya bu işin sonucunda böyle olursa vs vs =))
Bütün çok düşünenler olarak bir yerden başlayacağız böyle olmayacak bu =) Kasıntı demeyelim ya kötü oldu öyle sankim
Zaten böyle devam edersek ya herkesi def edicez ya da çok büyük patlak verecek bu hallerimiz
Toplansak bizi üzen herkesi de yeneriz halimize bak
Cevabın için teşekkür ederim :)
ne demek :)
daha akşamüstü incir çekirdeğini doldurmayacak şeylere üzüldüm enerjim düştü.
biri kaşının üstünde gözün var dese irdeleyecek kapasitedeyim
çözüm konusuna gelirsek yok kişisel gelişim kitaplarıymış yok evrene mesajmış çok okudum okurken düşündüm çok da haklı buldum kitap bitti koydum sabaha uyandım ben yine aynı ben. e hani gelişim
hepsi kafamızda bitiyor. mesela burda şuan konuşuyoruz. konuştukça rahatlıyoruz ama sabah uyanınca yine aynı kafa değil mi
demem o ki kendimize değer veriyorsak yapmak zorundayız. düşünmeye başladığımızda kendimize müdahale etmek zorundayız . hiçkimse mükemmel değil olamaz da bizim de böyle takıntılarımız var ama ciddi boyuta ulaşmadan kendi kendimize üstesinden gelmeliyiz
Ne kadar az dusunce o kadar yasam omru derim ben :) oncelikle bu tarz dusuncelere kapildiginda bir konuda hemen birseylere yonelip kafani dagitmani oneririm bende boyle takintili bir insandim birseyi o kadar dusunurumki o yuzden cogu seye goz yumarim bilmiyim bisi varsa cok dusunurum mahvolurum diye yapacagin seyler hemen birseylere yonelmek kafani dagitmak olmali cunku sende biliyorsundurki dusunmenin sonu yok kafa dayanmaz
Fazla kilonun ayaklara yuk oldugu gibi, fazla dusunce de beyne gereksiz yuktur. Bir noktadan sonra fire verir. O noktaya gelmemek gerek.
Evet, haklısınız.
Ama belirttiğim gibi düşünmekle beraber, şu rahatsızlığımı da def etmem gerekiyor :)
Cevabın için teşekkür ederim :)
Cok dogru huzurun adresi belliEğer ateist inançsız biri değilsen ve üşenmem de dersen besmeleyi bin tane boş bir kağıdın üzerine yazıp taşırsan .
Gören herkese sevimli gelirsin , girdiğin yerde hürmet görürsün , heybetli durursun .
Ayrıca abdestli gezmek bir çok işi kolaylaştırıyor.
Önemli bir işe başvuracağın da yapacağın da muhakkak abdestli olmaya çalış.
Daha önce denedim faydasını gördüm , yazılı kağıdı kaybettim tekrar yazıcam hala.
Biraz zaman alıyor ama etkili gerçekten .
Eğer ateist inançsız biri değilsen ve üşenmem de dersen besmeleyi bin tane boş bir kağıdın üzerine yazıp taşırsan .
Gören herkese sevimli gelirsin , girdiğin yerde hürmet görürsün , heybetli durursun .
Ayrıca abdestli gezmek bir çok işi kolaylaştırıyor.
Önemli bir işe başvuracağın da yapacağın da muhakkak abdestli olmaya çalış.
Daha önce denedim faydasını gördüm , yazılı kağıdı kaybettim tekrar yazıcam hala.
Biraz zaman alıyor ama etkili gerçekten .
Ben arapça yazmıştım canım ve gerçekten girdiğim ortam da farkını görebiliyordum .Aa hiç duymamıştım bunu.. Çok şükür inançsız değilim :))
Abdestsiz de gezmem.. Peki türkçe mi yazmıştın yoksa arapça mı?
Deneyeceğim, çok teşekkür ederim cevabın için :)
Ben arapça yazmıştım canım ve gerçekten girdiğim ortam da farkını görebiliyordum .
Bazen unuttuğum oluyordu taşıdığımı böyle aşırı bir ilgi alaka görünce şaşırıyordum.
Bildiğin etrafına kalkan gibi bir şey oluyor ve ciddiyim , rabbim psikolojik olarak seni rahatlatıyor ona güvenince.
O iç sıkıntısını alıyor,diline kuvvet veriyor.
Konun hatırlattı bana da yazayım ben de :)
Ayrıca bunun gibi bir çok faydası var , misal elli bir besmele , bunu da çok kullanırım .
Rahatsızlık duyduğum ya da korktuğum birinin yanına giderken okurum gördüğüm de üflerim yüzüne.
aynen canım herşey elimizdeEvet, evet
İşin kötü yanı bir yerden sonra anlatamıyorsun da , geçenlerde annemi o kadar sıkmışım ki 'aayy kızıım beni de gerdin' dedi en sonunda, haklı kadın bi şey diyemedim
O kitaplardan ben de okudum, hala da okumayı severim güzel geliyorlar
O zaman yapabiliriz, yapmalıyız
Hatta kendimize bir söz falan mı bulsak böyle bir yere yazıp yapıştıralım gaza getirsin
Başkalarına karşı da, düşüncelerimize karşı da yapmamız gereken hareket :bu
Bu cümleler sanki benim :)Asiri kontrolcu veya direkt mukemmelliyetci biri olmasam da temkinli olmak ve en iyiye ulasmak,
tam kapasite calismama durumunda kendime kizmak ve diger insanlarin da benzer bicimde elinden gelenin en iyisini yapmadigni gorunce sinirlenen biri olmak yoruyor...
Kendimi cok degistirmeye calistim fakat bosveeer diyip gecebilecek gamsiz biri olmayi sozde istesem de pratikte istemezdim...
Bu kadar dusunmemin ya da herhangi bir konuda ugrasmamin nedeni herkesin ustune dusen sorumlulugu yeterince yerine getirmemesi, gamsizligi ve tembelliklerini egolariyla sarip sarmalamalari.
(Ne kadar ofkeliymisim : ))))
Bir suredir yazarak dusunuyorum...
(Ne kadar saglikli emin degilim...)
Boylece kisiler veya olmayan isler eksikler yanlislar vs bazen yazmaya degmeyecek olduklarini dusunup hoooop onlari kafamdan siliyorum,
Bazen uzatmanin kagittaki somutlasmis halini gorunce cok dusunmemem gerektigni farkedip fazla ayrintiya bogulmaktan kurtuluyorum,
Artilari ve eksileri yazinca karar vermem veya yaptigim isin hatalarini eksiklerini daha kolay gorup tamamlayabiliyorum,
Ozetle, ustunde durmami gerektiren konulari ayiklamamda ve dusunmenin en azindan degecek veya beni fazla yormatacak hale donusmesine yardimci oluyor bence.
Bunlarin disinda kisiler olaylar vs bunlar gelecegi cok etkileyecek seyler degilse takilmam,
Takiliyor olsaydim bile yazarken degmez diyip hemen gecerdim o konuyu ; )
Varsa sizlerin buna benzer yontemi ogrenmek isterim, cunku bazen dusuncelerden kafami bile toplayamadigim veya motivasyonumun dustugu durumlar oluyor maalesef : (
Ben de sizdenim kizlar26 yasinda ak düşmüş saçlarla empati yeteneğim asiri gelişmiş benim de en ufak hareketimi saatlerce süzgeçten gecirebilirim hele karsidakini kirdigimi dusunuosam muhakkak yanlis anladigini söylemeden rahat edemem düşün düşün delirecegim diye korkuom bazen :)
Ben de kendimi düşünme evresine geciorum sanirim :) yaptigi kadarini görmek istiyor insan haliyle ama genelde hayal kirikligina uğratacak muameleler le karsilasinca,once kendini dusunmesi gerektiğini öğreniyor.Sanirim yaşimizin etkisi de var, onceden genclik gulup geciyordum simdi dusun susun don dur ; ))
Kirdim mi vb seyleri dusunmuyorum artik, nezaketsizlik yapmadigim surece karsi taraf art niyet ariyorsa kendi bilir diyorum,
Ya da kirildigni acikca soylesin hic gocunmam ozur dilerim veya yanlis anlasilmaya sebep olduysam usenmem uzun uzun aciklarim,
Ama baskalarinin "acabalari" ile ugrasmak kadar yorucu birsey yok,
Onlar uzulmesin diye biz didinelim, sonra bizi kirmaktan kimse cekinmesin... artik hic gelemiyorum boyle seylere kendimizi de dusunmemiz gerek sonucta ; )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?