- Konu Sahibi elasticheart
-
Bazi kişiler alinmis sanırım. Ben erken evlenenler icin konuşmadım.erken evlilik yapip okumayip calismayip cocuk doğuran ve okuyan calisan didinen emekci kadinlara laf sokmaya calisan küçük egolarini tatmin etneye çalışan tiplere soyledim ki konuda buydu zaten. ..kendi halinde yaşayan insanlara kim ne diyebikllir ki..
Şu Facebook'ta kocalarıyla mutlu Mesut fotoğraflar paylaşanlardan mı bahsediyorsun:) 1 olur. 2 olur arkadaş. Nedir bu ev içinde bile kocaya sarılıp foto yayınlamak :) özel bi yere gidersin neyse . Ben komik buluyorum .
Var . Benden 4 yaş küçük biri sordu geçen bana . Ki ben 24 yaşıma girdim o da 20.
"Eeee Sorcha sen evlenmiyor musun ?" dedi
Böyle kaldım
"Daha gencim ben ya" dedim sadece .
Harbiden de öyle , ben şuan kendimi evliliğe hazır hissetmiyorum şahsen .
Koşturamam ev telaşına . Para yettircem,arttırcam diye uğraşamam
Bazi kişiler alinmis sanırım. Ben erken evlenenler icin konuşmadım.erken evlilik yapip okumayip calismayip cocuk doğuran ve okuyan calisan didinen emekci kadinlara laf sokmaya calisan küçük egolarini tatmin etneye çalışan tiplere soyledim ki konuda buydu zaten. ..kendi halinde yaşayan insanlara kim ne diyebikllir ki..
Kızlar merhaba. Sizin de cevrenizde okumamıs, 20-23 yasında evlenmis ve hemen cocugu olmus olan ve bunu da size karsı kullanan kadınlar var mı? Ben 25 yasındayım, okudum meslek sahibi oldum cok sükür, ama iliski konusunda bahtsızım. Cevremde de cogu insanın yasadıgı gibi hemen bi bas göz edilme kısmet bulma telası oluyor. Ayrıca o evlenen ilkokul arkadaslarının da yıllar sonra tekrar ortaya cıktıklarında esleriyle ve cocuklarıyla nasıl "mutlu" olduklarını anlatmaları da cabası..
Hayır anlamıyorum ki devir eski devir degil. Artık ev kızları bile gec yaslarda evlenebiliyor kaldı ki okumus insanın evlenme hayata atılma yasları 24-25 yani bunlar neyin kafasını yasıyor anlamıyorum.
Hic bu tarafından bakmamıstım olaya haklı olabilirsin valla, tahsil seviyesi ne kadar düsükse bi o kadar kendini sanslı görüp mutlu olan insanlar var :44:[/.]
Cevrenizdeki insanlari bilemem ama sizin okumuslugunuzla ilgili bi bi ego tatmininiz oldugu kesin. İnsanlarin kendini mutlu sansli gormesinin tahsille bi alakasi oldugunu sanmiyorum bu cumleniz hic hos degil acikcasi. Her tahsilden insan normal olarak mutlu olabilirbu arada kuyruk acim oldugunu dusunmeyin evliyim calisiyorum mutluyum:)
O kadar emek verdim e ben de mutlu olayım yani biraz dimi hakkım bi yerde. Ben bu cümleyi arkadasın yazdıgı "ignorance is bliss" deyimine karsılık yazdım kendim daha önce onayladıgım icin degil yani açın bakın anlamı ne demekmis. "Haklı olabilirsin" demisim zaten kesin bi yargı yok yani. Bana nispet yapanlaraydı sözüm, sizin de cevrenizde bu tür insanlar var mı diye sordum sadece. Genc yasta evlenip senesinde cocuk doguruyorlar, bi haltmıs gibi de okumus insanı akıllarınca ezmeye calısıyorlar bu konuyu dile getirmek istedim. Dedigim gibi ne bir ego tatmini ne de baska birsey. O insan kendini koca bulup cocuk dogurup bana karsı da bunu kullanıp sanslı oldugunu düsünüyorsa, ben de meslegimi dillendirmisim cok mu yani?
evlilik çok önemli bişey değil eninde sonunda olur bence, çocukta nasip kısmet işi allah verirse olur hava atacak bişey yok ben dersanedeyken tarih hocam hamileydi ayyy dersanede birsürü çocuğu olmayan kadın var bana nazar değer diye korkuyorum demişti var öyle insanlar malesef
Canım daha çok gençsin takma kafana bende aslında aynı dertten muzdaribim bende de tam tersi ben 22 yaşında evlendim 25 yaşımda oğlumu kucağıma aldım 28imdede kızımı üniversite okudum aynızamanda çalışıyorum şuan 30 yaşındayım ama birçok arkadaşım bekar ve ben erken evlenip çocuk sahibi olduğum için beni ezik gibi görüyorlar burun kıvırıyorlar erken evlilik yapıp çoluğa çocuğa karıştın mı bazı insanlar hor görüyor böyle bir bakış açısıda var bende buna sinir oluyorum
Nispet yapanlar deyince buraya bağlanacağı hiç aklıma gelmemişti konuya girerken.
Demek bu da bir nispet unsuruymuş
Yok kesinlikle hor görmek degil. Ama bak neden bu konuyu actım örnegini vereyim. Uzun süredir görüsmedigim ilkokul arkadasım benimle irtibata gecince evlenip anne oldugunu gördüm iyi niyetle nasılsın anne olmussun Allah bagıslasın dedim. O gün de 14 subattı ve bana ne yazdı biliyor musun, sevgilin var mı, yoksa da bugün 14 subat belki evlenecegin adamı bulursun :44:Bu ne demek simdi? Ve daha hatırlamadıgım bir sürü laf sokma igneleme. Zaten ilkokul arkadaslarımın cogu okumadı dogal olarak erken yasta evlendi ya da cocukları oldu ama tutup da şunları asagılayım demedim aksine iyi niyetle yaklastım. Benim konuyu acma sebebim de bunu kompleks yapanlardı zaten, yanlıs anlamayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?