Ah bu nispet yapan kompleksliler..

Bazi kişiler alinmis sanırım. Ben erken evlenenler icin konuşmadım.erken evlilik yapip okumayip calismayip cocuk doğuran ve okuyan calisan didinen emekci kadinlara laf sokmaya calisan küçük egolarini tatmin etneye çalışan tiplere soyledim ki konuda buydu zaten. ..kendi halinde yaşayan insanlara kim ne diyebikllir ki..

Boşver sen kendi hayatına bak benım çevremde erkenden evlenen arkadaşlarım oldu çalışmadıkları söz hakları yoktu hepside kaynanasının yanında yaşıyor.artık hayatı otomatige almışlar gidiyorlar.Ben herşeyimi çalıştıgım için aldım ve evlendigimdede özgüvenimin olması iyi bişey....Bazen üzülüyorum lisedeyken kurdugumuz hayallerimiz vardı

Benimde üzüldüğüm konu, henüz 18, 20 yaşlarındaki genç kızlarımızın yaşlarına bakmadan sadece evlilik, gelinlik hayallerinin olması hatta bana ne kadar bilezik istersin diye annelerine sormaları... Ama yetişme meselesi sanırım, rahmetli annem evlilik cümlesinin içinde bizim adımızı bile geçirmezdi. Şu yaşıma kadar ciddi ciddi evliliği geçen seneden beri düşünüyorum ve hala düşünmeden ileriye gidemedik görüldüğü gibi..

Küçük yaşta evlenip mutlu olan çok az benim çevremde, sevgilimin kuzeni 18-19 yaşlarınada evlenmişti. 3-4 yıl ya evli kalmışlar, ya kalmamışlar eşi başka bir kadın için evi terkedince boşandılar. Kız babasının evine döndü, ama o kapıdan çıktığı gibi, durumları yok diye annesi torununu istemedi, baksın çocuğuna deyip babasına vermiş çocuğu, zaten 20 yaşında iken evleneceğin kişi senden bir kaç yaş büyük olup bir de eğitimsiz ise ne beklersin ki sen o adamdan? Evlenirsin bir de kaynana, kayınpeder gelir başına, 1 sene sonra da çocuğu alırsın kucağına ne de güzel hayat.. demezsin işte, çok değil 1-2 yıl sonra kafanı taşlara vurmaya başlarsın, sende yaşlı teyzelerimiz gibi genç kızlara evlenmeyin, evlenip napıcaksınız diye nasihatler vermeye başlarsın.

O yüzden mutlu olanın Allah mutluluğunu daim etsin de, kendisi gibi evlenmeyip önce eğitimini düşünüp, tamamlamış insanlara acıyan gözlerle bakmasın kimse bi zahmet, 1-0 öndeyim, sondayım. Herşey evlenip çocuk doğrumak mıdır? Herkesin hayattan olan beklentileri farklıdır.

Son düzenleme:

canım benden bahsediyorsan benim sözüm sana değildi sakın yanlış anlama bende çevremde gördüğüm muameleden bahsettim sadece kesinlikle bir kompleksim yok okurken evlendim tamam biraz çalışma hayatım ara ara kesintiye uğradı ama içim rahat dilerim Rabbim sizede doğru zamanda doğru insanla birlikte olmayı nasip etsin ama gerçek şu ki evlenecekseniz de kafanız rahat evlenmelisiniz işim kariyerim vs soru işaretleri olamamlı ben eşimi çok sevdim ve birazda gençliğin verdiği heyecanla daha okulumu bitirmeden evlendim pişmanmıyım hayır ama şimdiki bilincim olsa okulumun bitmesii bekler iyide bir iş bulunca düşünürdüm kaçmıyor ya evlilik ama herşey nasip meselesi inşaallah hakkınızda hayırlısı olur

kayınvalidem farkında olmadan gaf yapıyor bazen....

biri gelinine eziyet ediyormuş anlatır bir de: ee küçücük yaşta aldı, kızı istediği gibi yetiştiriyor diye, gelin sayglı kaynanasına sesını bıle yukseltemıyor dıye hem bana laf vurur , hemde ıcten ıce ozenır o duruma farkındayım.....süreklide der akranlarına: arkadaş alıcaksan gelini küçük yaşta alıcaksın, çok gözü açılmayacak diye ...(kendıde 26 yasında evlenmış, 40 sene önce ki o zaman 26 nedir siz düşünün artık ve der hep kvme kendimi hiç ezdirmedim diye:))

kayınvalıdemın tum gelınlerı 30una yakın evlendı hepside karaktesı oturmus, evlenmeden yalnız yasayıp,ev gecındıren, kendı duzenım, kendı evım dıyen ınsanlar oldugundan nasıl ozenıyor o yasıtlarına bır gorsenız:)

insan ne zaman birey olduğunun farkına varırse o yaşta evlenmeli,başkasının himayesi altına gişmemeli.....bu 25 te olabılır 45 te........

anlattıgım erken evliliğin kaynana gözünden yeri:)

bende erken evlenenlerdenim ama bence bu mağlubiyet galibiyet gibi algılanmamalı.
şimdi diyorumki ne acelem varmış, biraz daha hayatı dolu dolu yaşama imkanım varken kendimi sorumluluk altına soktum.
Son derece özgür olmama rağmen yinede kısıtlanmışım gibi hissediyorum.
Hiiiiç acele etmeyin kızlar, vakti gelince kocada oluyor çocukda. Kariyerinizi, hayallerinizi yaşayın.

Son düzenleme:
Merhaba. .her erken evlenen tabiki mutsuz olcak diye bişey yok. .ben 19 yaşında evlendim ve 2 kızım var şimdi 33 yaşındayım mutluyum şükür. .isterdim okuyup ta evlenmeyi mesleğimin olmasını ama olmadı. .kızlara diyorum aman kizlar okuyun diye. .evlilik herzaman olur aceleye gerek yok. .

bende çok komik buluyorum acaba gerçektende mutlularmı kocişim bana şunu aldı bunu aldı mıçmıç

Kuzenim evlendiğinde eşi ile el öpme turuna çıkmışlardı. Kızı yani ilk defa tanıyorum. 26 yaşındayım sanırım daha. Ee dedi sende bir şey var mı? Ben de ay ben daha çok gencim dedim gülerek. O da "O kadar da genç sayılmazsın" demez mi? Dedim benim hayatta yapmak istediğim şeyler var daha. Kendi paramı doya doya yiyemedim henüz.

Son düzenleme:

Canım kimse senin yazdığına açtığın konuya alınmadı. Ama ardından gelen yorumlarla şekilleniyor konu sonuçta. Facebookta söz-nişan resimlerini paylaşanları kınayan mı ararsın (ki bu bir kaç senede evlenip nişanından sözünden resim paylaşmamış insan var mı merak ediyorum.), erken evlenenleri kocalarına sırtlarını dayamışlar oh ne güzel diyen mi ararsın. (ki çalışmak maddi açıdan birine bağımlı olmaktan kat kat kolay bence.) Senin açtığın konuda kime sinirlendiğin çok belli.

Son düzenleme:

AYY OLMAZ MI ŞEKERİM

görümcem benle yaşıt. 2 çocuk sahibi ilk okul mezunu. 18inde mi 20 sindemi evlenmiş benle yaşıt.(26)

ama her durumda eşim kv kızının durumunda bahsediyor.
ben evleneli1.5 sene oldu. 2. üniversite mezunuyum çalışıyorum. herkesin kendine göre artıları var.çocuk olsun istiyorlar ama erken daha hayatımı yaşayacağım

herkesin kendi seçimi ama takma şekerim boşver

evlilik çok önemli bişey değil eninde sonunda olur bence, çocukta nasip kısmet işi allah verirse olur hava atacak bişey yok ben dersanedeyken tarih hocam hamileydi ayyy dersanede birsürü çocuğu olmayan kadın var bana nazar değer diye korkuyorum demişti var öyle insanlar malesef

Yok kesinlikle hor görmek degil. Ama bak neden bu konuyu actım örnegini vereyim. Uzun süredir görüsmedigim ilkokul arkadasım benimle irtibata gecince evlenip anne oldugunu gördüm iyi niyetle nasılsın anne olmussun Allah bagıslasın dedim. O gün de 14 subattı ve bana ne yazdı biliyor musun, sevgilin var mı, yoksa da bugün 14 subat belki evlenecegin adamı bulursun :44: Bu ne demek simdi? Ve daha hatırlamadıgım bir sürü laf sokma igneleme. Zaten ilkokul arkadaslarımın cogu okumadı dogal olarak erken yasta evlendi ya da cocukları oldu ama tutup da şunları asagılayım demedim aksine iyi niyetle yaklastım. Benim konuyu acma sebebim de bunu kompleks yapanlardı zaten, yanlıs anlamayın.

Bende erken evlendim çocuğum var diye yadırganıyorum üniversite okuyorum arkadaşlarım gezmeye giderken katılamıyorum malum hava soğuk bebeğimi götüremem eee onsuzda içime sinmez aklım bebeğimde kalır ayyy sen gelemezsin tabi küçük bebeğin var biz senin gibi eve kapanmamak için evlenmiyoruz ha ha ha diyorlar buda kırıcı bişey

yok canım bende seni aslında anladığımı söylemek için yazmıştım tamam tam zıddı bendeki durum ama aslında muamele aynı uzun süredir görüşmediğin bir arkadaşsa yakın bile olsa öyle olmamalı ama dangul dungul konuşmamalı ne cüret sanane yani ama münasebetsiz insanda çok bak evlendikten sonrada aynı şeylerle karşılaşıyosun çocuk yoksa çocuk ne zaman e yap artık bitane sanki sipariş çalışıyoruz çocuk olur ikinci ne zaman sanane yani ...biz kadın olarak herşeye lüzumundan fazla burnumuzu sokuyoruz

Kesinlikle Benim anlatmaya calıstıgım seyi özetlemissin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…