Ah bu nispet yapan kompleksliler..

Arkadaslar konu erken yasta okumayıp evlenenlerin, bekar olup da elinde meslegi olanlara yaptıgı nispetti yahu sahi ilk kim yazdı bu facebook olayını ben de kaptırdım gerci

Bizim ülkemzde şöyle bşy var ne kdr erken evlenirsen o kdr iyi haaa bi de evlendkten sonra çocuk yapmazsan olmaz valla hemmeenn yapmak lazm o çocuğu sonra millet ne der sonra da övünmek lazm ben şöyle erken evlendm, erken çocuk yaptm diye.. e bravo o zaman napalm yani çok büyük marifet sanki erkenden evlenip çocuk yapmak.. bunu sana karşı kullanması da çok saçma.. dünyada en son kalan erkeği o kapmış sanki hey allahm ne insanlar var ya... belki sen dha geç evlenip daha mutlu olucaksın hayat bu ayrıca kime ne yani erken evlenmemişsen? kimse kimse gibi olmak zorunda değil.....

haklısınn

valla ben çok özeniyorum o erkenden evlenenlere ne yalan söyleyim.benim orta okuldan çok yakın bir arkadaşım var o üni.okumadın liseden sonra evlendi şimdi evlerine gidiyorum çok özeniyorum ona da diyorum ohhh rahat valla evet okumak lazım ama bence onlarında(eğer evlilikleri güzel gidiyorsa ) övünmeye hakları var bence matrix de bir söz vardı hatırlarmısınız bilmem ignorance is bliss diye ben çok inanırım bu söze

Hic bu tarafından bakmamıstım olaya haklı olabilirsin valla, tahsil seviyesi ne kadar düsükse bi o kadar kendini sanslı görüp mutlu olan insanlar var :44:

Olmazmi bacim. 26 yasinda evlendim.suan 34 yasindayim.
Nispetlerden kesitler;

Ayy seni kimse almiyomu
Emekli oluncami evleniceksin
Ben kucugum ama bu gidisle senden once evlenirim
Amaan calis calis nereye kadar bi sanami bakamicaklar, acmi kalican

Evlendim, henuz cocugumuz yokken olan nispetlerden kesitler;

Ayy kocam klima almis karsisinda yan gelip yatiyorum (ben yazin cok sicak kisin cok soguk ortamda calistim)
Hayirdir cocuk yok siz uyuyomusunuz
Siz cocugunuz olursa bastonlami ugurlicaksiniz askere
Aaa sen kac yasindasin benle yasitsin dimi 28 olduk, benimkinin biri 11 biri 9 yasinda ( yuzdede grurlu bir gulumseme)
Sizin cocuk olmuyomu, ben korunmayi birakayim aninda hamile kalirim ( 2. Cocugu icin bile az ugrasmadi)
Sizin yasliliginizda kim bakicak size, hemen cocuk yapsaniza bakin bizimki buyudu bile sizden kucuk oldugumuz halde
......................................

Daha cokturda aklima ilk gelenler bunlar.

Ben anlamiyorum bu insanlari , anladigim kadarida şu;
Benim yapamadiklarimi sen yaptin, napiyim bende elimde olanlarla sana nispet yapip seni bastirip onume gecmeni engellemeye calisiyorum.
.........................................

Hersey nasip kismet once sunu bi anlasalar yaa.
Kimse kimseye sosyal durumuyla ilgili nispet yapmasa, kinamasa, elestirmese olmazmi.
..........................................

Birde cevremde soyle ibretlik bi duruma sahit oldum henuz cocuktum ozaman

Erken evlenmis anne olmus biri, gec evlenmis dolayisiyla gec cocugu olmus birine "ben senin yasindayken kaynana olucam dedi ve 1 hafta sonra evladini kaybetti. Gec evlenenin su an 3 tane torunu var, digerinin henuz yok.
Neyin neden oldugunu Yuce Rabbim bilir ama dilin kemigi yok ve nasil fatua cikacak biraz dusunebilsek keske.
............................

Ayy ne cok doluymusum dimi cok uzattim kusura bakmayin
Nispet yapanin zarari kenine bencede farkdemiyor, takilmayin bence Rabbim olgunluk versin diye dua edin onlara

Ben size katiliyorum, haklisiniz. Zaten evine gidip mutlulugunu oruyorsamve gözume sokar gibi nispet yapmiyorsa ben onu onure edip alkislarim zaten e yaptimda. Tabi gec evlenende digerinin gozune sokmuyorsa .

Bide herkes birbirinin yasamina saygiyla bakabilse. Mutlulugunu soyleyen ve paylasan insanlari cok severim. Erken anne olanlarida sansli gorurum. Tabi yanlis bi uslup kullanip karsidakinin canini yakmazlarsa dahada severim. Soylemekten soylemeye fark var hani

Yok canım icini dökmüssün bu tuhaf davranıslı insanlardan bir tek ben muzdarip degilmisim yani bunu gördüm bu gece Valla cok güzel yazmıssın örnekler de ortada iste insan ne oldum degil ne olucam demeli cok klasik bi laf ama cok da dogru.. Allah veriyorsa sınar, vermezse de sınar neyi nasip ettiyse ona sükretmeliyiz iste vermedigine de daha fazla sükretmeliyiz cünkü vardır bir bildigi ama maalesef dedigin gibi cogu insan bunun farkında degil. En güzeli susup gülümsemek sadece o da anlayana Ama bazen doluyor iste insan.

sorunun nedeni belli, baslıkta da yazdıgınız gibi "kompleksliler " bu yuzden de "nispet yapıyorlar"

ister 20sinde ister 40ında evlensin, mutluysa ve bunu paylasıyorsa baskalarının sevinciyle ben de mutlu olurum.
eger amacı nispet ise mutluluk adı altındaki mutsuzlugunu cok fena yuzune vururum.

ve sorunuza yanıt vereyim, ev hanımı veya akademisyen farketmez nispet yapmaya calısanlarla gorusmem, bu nedenle de cevremde yok.

Kızlar dediklerinize katılıyorum ama neden kafaya takiyosunuz onu anlamadim?
Ben 26 yaşında evlendim. 5 yil üniversite okudum. 2 yil da atanmak için deli gibi çalıştım. Çünkü ekonomik özgürlüğümü elime almadan evlenmek istemiyordum. Kendimi taniyordum ne kadar aşık olsam da kocamdan harçlık almak tüm gün evde olmak istemiyordum. Nitekim işimi elime aldım sonra evlendim.
Ama ben bekarken ya da hiç sevgilim bile yokken evlenenleri, esleriyle cocuklariyla fotoğraflarını paylasanlari yadirgamadim. Insanlarin mutluluğunu paylaşması kötü birsey değil bence..
Bekar olduğum zamanlarda evlenen arkadaslarimin fotograflarina mutlulukla bakardim. Gelinliklerine bakip ben de kismet olursa evlenirsem böyle mi diktirsem sacimi böyle toplatsam diye hayaller kurardim :)
Yani biz bu yolu nasıl sectiysek onlar da diğerini seçmiş olabilir. Belki okumaya zekalari algilari yetmedi, belki aileleri kiz çocuklarının okumasının önemini yeterince anlatamadi, belki de maddi olanaksizliklari vardı. Sonuçta erken evlenip çocuk yapmayı seçtiler. Bırakın paylassinlar mutlu ailelerini. Mutluluklari artsın. Siz kendinizden emin olun, günün birinde güzel bi aileye sahip olmak için dua edin yeter

Çocuk yapmak marifet değil ki, zira çocuğu biz yaratmıyoruz. O yüzden çocukla evlilikle nispet yapmaya gelmez.

O çok övündüklerini, 'Benim' dediklerini Allah ellerinden her an alabilir.

O yüzden böyle insanlara acıyorum, evlilik ve çocuk sahibi olmak sadece tercihti, hayatımızın varoluş amacı değil. Bizim toplumumuzun kadınları bunu ne zaman anlayacaklar

Okumak calusmak islerine gelmedigi icin evlenip hayatlarini kurtarmislar tabi havalarini aticaklar...bazi kadinlar evliligi sadece sevdigi icin degil kendine baktiracak bir erkek olmasi icin yapar..rahat edeyim diye.tabi imkani olup okumayanlar icin konuşuyorum bunu...
Evlilik statü sahibi olmak bazi kisiler icin.
evlilikle level atliyorlar..birde çocuk olunca ..sanirsin Hürrem sultan..mutlu olsunlar ufak dunyalarinda ciidiye bile alma..neden takiyorsun k...

Burda okudugum bi kaç yorumda oldukca kompleks yapmıs gibi geldi bana :))
Bana göre egitim ve evlilik birbiri için ertelenmemeli.

Allaha sükür cevremde hiç böyle evliliğinden dem vuran olmadı.
Nitekim evliliğin getiri/götürü durumlarından haberdardım.

Herkesin bi kısmeti bi nikah saati var.
O konusanlar ne yapacak acaba bunu mı değiştirecek?
Hava atmak için mi evlenmişler yada dünyada 5 erkek var da birini onlar mı almış?
Nedir bu yahu?

Böyle yapan insana sinirlenilmezde :))

Bide su yönü var ki okumus ve evlenememiş kişilerde bunu cokk yapabiliyor.
Bi arkadaşım yine arkadaş ortamında kayınvalidesinden bahsediyor alışamadım anne demeye vs.
Diğeri direk çomak sokuyor, evlenmeseydin, baba evi zor muydu bak bana ne güzel yaşıyorum şöyle yapsaydın neyine evlenmek vs. Ki zamanında yalnızım evlenmek istiyorum diye kafamızı şişiren biri. (Okul arkadasıyız). Onun okudugunu bizde okuduk yani.
Kısmet oldu hepimiz yakın zamanlarda evlendik.
Bekar arkadaşlarımızda var ama aradan bazen cıkıyo işte sivriler.

Yani kompleks evli/bekar diye bakmıyo. :))

Fikirlerine önem vermediğim insanlarla tartışmam ben. Sende öyle yap.
Biliyorum ki tartıssam kafama takarım söylediklerini.
Ne gerek var.
He he diyip gec ki aklını kirletmesin.

Rabbim isteyen herkese hayırlı zamanda yaşatsın evliliği.

Canım daha çok gençsin takma kafana bende aslında aynı dertten muzdaribim bende de tam tersi ben 22 yaşında evlendim 25 yaşımda oğlumu kucağıma aldım 28imdede kızımı üniversite okudum aynızamanda çalışıyorum şuan 30 yaşındayım ama birçok arkadaşım bekar ve ben erken evlenip çocuk sahibi olduğum için beni ezik gibi görüyorlar burun kıvırıyorlar erken evlilik yapıp çoluğa çocuğa karıştın mı bazı insanlar hor görüyor böyle bir bakış açısıda var bende buna sinir oluyorum

Çok güzel noktalara değinmişsin ama sanırım burdaki arkadaşlar "oo bak ben senden 1-0 2-0 öndeyim" diyenler için konuşmuşlar. Yoksa evli mutlu çocuklu ama mütevazi arkadaşlarımın mutluluğuna ben de ortak olurum demişler.
Gene de ben seni eğitimimle döverim demek, erkenden evlenmiş insanları sırtını kocaya yaslamak için evlenmiş bunlar diye yaftalamak belli bir eğitim aldığını iddaa eden insanlara hiç yakışmıyor bence. Kendimizi savunurken ben senden 1-0 öndeyim diyenlerden daha da beter durumlara düşmeyelim bence.

onlar baya baya kıskançlıklarından öyle söylüyorlar. Ben 28imde evlendim ve e 21-22 sinde evlenip şimdi 2-3 çocuğu olanlar evlendiğim gün yanıma gelip ne dedi biliyor musun "ne güzel hayatını yaşadın. Koca sıkıntısı çoluk çocuk derdiyle senden daha yaşlı görünüyoruz. Koca izin verirse gidiyoruz geliyoruz şimdi yaşında büyük elinde mesleğinde var kendine laf da dedirtmezsin bizim kadar ezilmesin " aynen böyle söylediler ve bi çok kişiden duydum. Halbuki önceden evlensene niye evlenmiyorsun bıdı bıdı yaparlardı ama içten içe bana hep gıpta etmişler evlenirken itiraf ettiler. Bi de yaşı büyük erkek kadının kıymetini daha bi biliyor. KArısını ezmiyor başkalarına ezdirmiyor. O yüzden geç evlenmek her halükarda daha iyi

Herkesin önceliği farklıdır.
Bence önce okul,iş sonra eş,sonra da çocuk tabi.

Nispet yapanlar deyince buraya bağlanacağı hiç aklıma gelmemişti konuya girerken.
Demek bu da bir nispet unsuruymuş

Ohho benim çevremde o kadar çok varki artık bunların artılarını eksilerini konuşmaktan bi hal olduk bunlardan biri de sevgili gelinimiz 19 yaşında okulu bırakıp evlendi ve bir kızı var sürekli yanıma gelip hava atıyor yok dünyanın en güzel duygusuymuş yok kocam bana o doğarken tek taş almış bla bla bla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…