- 22 Nisan 2012
- 1.081
- 29
- 163
- Konu Sahibi ACIBADEMSEKERI
-
ARKADAŞLAR MERHABA.SİZDEN YARDIM ALMAK İÇİN ARTIK BU SORUNUM İÇİN KONU AÇTIM ARTIK...
1 yıllık evliyim.benim de sıkıntım eltim ile.
Eltim 34 yaşında 2 çocuk sahibi ve ev hanımı.Eşimde 28 yaşında.eltim 16 yaşında bu eve gelin gelmiş,eşim ile kardeş gibi büyümüşler.zamanında bazı olaylardan dolayı eşimde emeği çok varmış.
Ancak eltimin eşim ile ilişkilerini hiç beğenmiyorum.eşime saçma sapan sarılmalar,espiriler,şapur şupur öpmeler falan...insanların kardeş gibi büyüdüğü insanlar olabilir ancak evlendikten sonra mesafe koyulmalıdır diye düşünüyorum..eşimle maaşallah çok iyi anlaşırız ancak eltim evimize gelip gittiği zaman sinirlerim alt üst olur.niye?eşime olan mesafesiz tavır ve hareketleri yüzünden.kendisi biraz rahattır.ama ben böyle bir durumu kaldıramıyorum gerçekten.eşim uzak duruyor,mesafe koyuyor ama eltimin anladığı yok maalesef..kafayı yiyicem?ne yapmam gerekiyor?nasıl davranmam gerekiyor?bende mi bir sıkıntı var acaba? Kızlar acil fikikrlerinizi bekliyorum,yardım edip akıl verin bana....
ne münasebet ya ..birlikte büyümeleri böyle edepsizlikleri masumlastıarmaz tabii ki tepki göstermelisiniz,hemde acık ve net! ne düşünürse düşünsün kardeşin gibi görebilirsin ama sonuçta kardeşin değil,evli bi bayana yakışmıyo davranışların,ondan da önemlisi benim meşrebime uymuyo pek dersin hem eşimde rahatsız sadece seni kırmamak ıcın tepkı gostermedik ama devam edince uyarmak durumunda bıraktın beni dikkat edersen sevinirim bundan sonra diyebilirsin alınsın hatta mümkünse küssün daha hayırlı olur,, böyle bi insanla arana mesafe koymalısın.bende en son evden kapıyı çarpıp çıktım.eşim yatak odasında uzanmış dinleniyordu eltim yatak odamıza girip şapur şupur öperek:çayını buraya mı getireyim,yanımız damı içersin demesiyle beynime kan sıçradı.o derece kardeşi gibi seviyor,dengesiz...
amanede sen misin????
benim erkek arkadaşımın üzerinde de yengesinin emeği çoktur, dünya bir yana yengem bir yana der bazen, o da küçük yaşta gelin olup gelmiş, ama bu tarz hareketleri hiç yoktur ikisinin de birbirine, hatta ablasıyla olmadığı kadar iyidir araları.
şimdi düşünüyorum da böyle hareketler beni de rahatsız ederdi, bu kadar samimiyet gereksiz, kardeşler arasında olabilir, herkesin yetişme tarzı farklıdır, mesela annemler 8 kız 1 erkek, dayımla hepsinin seviyeli bir ilişkileri vardır. Ama ben erkek kardeşimle daha farklıyım, sarılırım, öperim, severim, severken kızdırırım onu ama biz kardeşiz sonuçta, annemizi kaybettiğimiz için de ayrı bir üzerine titrerim..
Mevlütü olur direk eşimi arar.hafta sonu için dışarıda kahvaltı planlar direk eşimi arar.tatil rez.yaptırır eşimi arar.afedersin ama biz burada neciyiz onu anlamadım.bir plan yapılacaksa bayanlar kendileri önce yaparlar sonra kararlaştırılır diye bilirim.yani benim öyle bir planlarım olsa önce kendisi ararım . . .
BİZDE BÖYLE BİR DURUM DA VAR..O YÜZDEN İYİ NİYETLİLĞİ KONUSUNDA DA ŞÜPHELERİM DE OLMUYOR DEĞİL...
öncelikle allah sabır vesin,mekanı cennet olsun annenizin...abla kardeş olmak çok ayrı.ben tabiki de yengesinin verdiği emeğe saygı duyuyorum ancak eşim kendi ablasıyla bile bukadar laubali değilken,yengesinin bu şekilde araya girip ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim...başımın üzerinde yeri var her zaman.ancak her insanın yetişme tarzı ayrıdır.görgü tarzı ayrıdır.kaldıran var kaldıramayan var...beni görmezden gelmesini anlamıyorum.ama inşallah tatlıya bağlayacağız bu durumu.
eltinin saçını yolasım geldi
Canım senin elti, rolleri şaşırmış,
bence kendini kaynana olarak görüyor,
eşini o büyütmüş sayılır, yada birlikte büyümüşler,
kendi kardeşi veya oğlu gibi sahiplenmiş, aklınca seninle paylaşamıyor.
Veya senden pek hoşlanmadı,yada sana yengelik, üstünlük taslamaya çalışıyor,
bak ben plan yaparım ama seni adam yerine koymam, eşinin yanında gelirsen gel gibisinden...
Yaptığı davranışlar hoş değil, arada mesafe olması lazım,niyeti ne olursa olsun bilemeyiz....
Mevlütü olur direk eşimi arar.hafta sonu için dışarıda kahvaltı planlar direk eşimi arar.tatil rez.yaptırır eşimi arar.afedersin ama biz burada neciyiz onu anlamadım.bir plan yapılacaksa bayanlar kendileri önce yaparlar sonra kararlaştırılır diye bilirim.yani benim öyle bir planlarım olsa önce kendisi ararım . . .
BİZDE BÖYLE BİR DURUM DA VAR..O YÜZDEN İYİ NİYETLİLĞİ KONUSUNDA DA ŞÜPHELERİM DE OLMUYOR DEĞİL...
kötü niyetli oldugu belli değil mi? Seni iplemiyor ezmeye çalışıyor.yok sayıyor.bence böyle bir durum daha olursa hiç çekinmeden senin ar damarın çatlamış.oğlun değil kocan değil ne yapmaya çalışıyorsun dersin.hiç çekinme o bunları yaparken çekiniyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?