• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ah gerçekten tutar mı? ah edip de tuttuğunu gören var mı ?

ben bütün hesapların bu dünyada görüleceğine inandığım için beddua etmedim kimseye. ama çok kırgınlıklarım oldu. evet çok acılar var dünyada. çocuklar var mesela öldürülen, tecavüze uğrayan. minicik bedenler var acısı sonsuza kadar dinmeyecek olan. bunlar yaşandıktan sonra hiçbir adaletin bu acıları dindireceğini düşünmüyor olsam da hayatın kendi içinde çok garip hesapları olabiliyor.

benim başıma çok acı şeyler gelmedi bunlar kadar. yaşadıklarım hep göğüs gerebileceğim, üstesinden gelebileceğim acılar oldu çok şükür etkileri derin olsa da..

ben mesela 17 yaşında üniversiteye hazırlanıyordum. ablam nişanlanacaktı. ben hiç odamdan çıkmazdım, ders çalışırdım hep. ona rağmen ablamın yapmadığı kıskançlık kalmadı, psikolojim bozulmuştu. neyse ben oralı olmadım, yüzüme açıkça da söylemedi kıskançlığını. nasıl bir psikolojik harp anlatamam. nişan günü geldi çattığında harçlıklarımdan biriktirip bi küçük çeyrek almıştım o zamanlar. işte nişanda gittim ablama çeyreğini taktım sonra kendisiyle ve enişteyle öpüşüp tebriklerimi ilettim. tek hatam buydu, sanırım ona göre nefes alıyor olmam da hataydı.

akşam oldu eve geldik. kendisi oturdu yere bende tokalarını çıkarıyordum ki aramızda şöyle bir konuşma geçti:

-ist_nbl, enişteni de öptün haa?
+tebrik ettim abla ?!
-bana bak ben çok kıskancım, bi daha böyle bişi yaptığını görmicem senin!!

işte o an bütün dünya benim başımdan aşağıya geçti. günlerce ağladım, odamdan çıkmadım. sınava bir ay kala kendimi antidepresan kullanırken buldum. intiharı düşündüm, yere batsın böyle dünya dedim. insanın öz ablası böyle düşünüyorsa, böyle bakıyorsa kardeşine insan bir daha kime güvenir?

onun nişanlılık süreci benim için işkence oldu resmen. nişanlısı geldiğinde odadan çıkmamama rağmen evdeki bütün fotolarımı toplayıp odama atardı. işin kötüsü annemde ablama katılmıştı. günlerce yemek yemedim odadan çıkmadım onların yüzünü görmek istemediğimden. bi gün yine nişanlısı gelmeden odama gelip "bana bak enişten gelicek ortalıkta görmiim seni!" dediğinde bende tüm film koptu. nefes alamıyordum ve dışarı çıktım bağır çağır ağladım. abim o zaman boluda okuyor, onu aradım. kendisi tıp okuyordu. "abi bana bunu yapıyorlar artık yaşamak istemiyorum. ben öz kardeşiyim, annemin öz evladıyım bana hergün bunları yapıyorlar artık dayanamıyorum" dediğimde abim "sınavdan sonra eşyalarını toplayıp hemen yanıma geliyosun" dedi.. benim gönlümde abim her zaman benim sevgilim, dostum, babamdır. candır o candır. iyiki var...

o akşam enişte gittikten sonra annemle ablamı salona çekip ağzıma geldiğince küfüt ettim. annemin çok sevdiği porselenleri teker teker kırdım. cam parçaların üzerinde yürüdüm. ayaklarım ellerim kanadı ama içimin acısından hiçbir şey hissetmedim. işte bana böyle bi sinir krizi yaşattılar.

bi hafta sonra ayakları sarılı bi şekilde sınava girdim ve eşyalarımı toplayıp abimin yanında huzurlu bi ay geçirdim.. sonrası mı?

istanbul üniversitesini kazandım ve kurtuldum yaşadığım cehennemden. bu arada ablam evlendi, evine 2 yıl ayak basmadım. birgün istanbulda bi kafede oturup tek başıma kahve içerken telefonum çaldı. numarayı bilmiyorum. açtım ablammış. bana :

-nolur affet kardeşim beni, sana yaptıklarımın cezasını çekiyorum şimdi ben. bebeğimi düşürdüm. çok acı çekiyorum. nolur beni affet, dedi

bende soğuk bir şekilde..

+geçmiş olsun, affedecek bişi yok. ben sana beddua etmedim ama sanırım allahın işini de bilemiyor insan.. üzüldüm senin için, gerçekten. tekrar geçmiş olsun dedim ve telefonu kapattım hıçkıra hıçkıra ağlarken...

içimde koca bi mutsuzluk. şimdi 27 yaşındayım, üzerinden 10 yıl geçti ama bak hala acıyor. affedecek bişi yok derken yalan söylediğimi de biliyordum. çünkü hiçbir çocuk öz kardeşinin kendine yaptığı böyle bir şeyi unutamaz. şimdi mutsuz bir evliliği ve dünyalar tatlısı bi çocuğu var. bazen karşımda ona bakarken düşünüyorum noldu şimdi? diye.. kırılmış bi gençlikle kayıp bir bebekten başka ne oldu..??

bu yaşadıklarımdan sadece bi tanesi.. o yüzden kendi adıma konuşmak gerekirse, ben dünyada bi şekilde adaletin olduğuna inananlardanım..

canım çok ilginç ve anlattıklarından çok duygulandım ama bilirsin aşırı kıskançlık anormal duygudur yani hastalıktır o dönemlerde bir hastalık yaşıyor olabilir ablan sakın unutma bunu emi. belkide hastaydı ve bunu hicbiriniz anlayamadınız tabi ... Rabbim acına şifalar versin , banada , acı çeken herkesede ve imtihanlarımızda kolaylık versin

​gerçketen içiniz yana yana hiç ah ettiniz mi ? ya da tuttuğunu gördüğünüz mü ? son olarak da buna inancınız var mı ? :44:

evet nm maalesef ettım hemde cok yakın bı zamanda kayınvalıdem bır ay once cok canımı yaktı yuvamyıkılcaktı az kalsın oyle bı dua ettımkı allahım kım hakksızsa sucluysa sen ver cezasını deddım vve kendısı suan yatıyor belı tutulmus kalkamıyor hıc bı ısını yapamıyo9r bır haftadır allahım buyuk kımsenın ahını kımsede bırakmaz ...boyle yatmak ona buyuk ıskence cunku kendısı temızlık hastası kendı ıs goremezse rahat edemez catlar ohhh cok ıyı oluyo

Bence allah o insanlari inanilmaz derecede mutlu ediyor tam tepe noktasindayken mutluluktan gozleri birsey goremez olmusken birden yerle bir ediyor.ah etmeyi savunmuyorum ama senin suan cok mutlular dedigin eminim ilerdeki mutsuzluklari icin allahin bir oyunudur.sabret.

canım o kadar haklısın ki... bende yavaş yavaş görüyorum zaten gerçekten yapılan haksızlıklar karşılıksız kalmıyor Allahın adaleti çok büyük

Bir kere ettim, yüzüne karşı..
1-2 hafta sonra; kaza yaptı, kötürüm kaldı..
Hastane masraflarını karşıladım ben de o anlık psikolojimle..
İyileşse pişman olmazdım da, en son 3 sene önce hala yürüyemiyordu, üzülüyor insan yani..
Kötürümler iyileşir mi onu bile bilmiyorum ama; inşallah iyileşmiştir ne diyeyim ki başka..

​gerçketen içiniz yana yana hiç ah ettiniz mi ? ya da tuttuğunu gördüğünüz mü ? son olarak da buna inancınız var mı ? :44:

benim ettigim ah tuttumu bilmem ama biri bana öyle bi etmiştikiii 1 sene boyunca acısı cıktı resmen yahu:37:

Başımdan geçen olayı sizlerle paylaşmıştım sevdiğim insan tarafından terkediliş nedenimi lösemi geçirdim. şimdi iyiyim ama insanlıktan habersiz olan hayatın hep böyle güllük gülistanlık gideceğini düşünen insanlar var ne yazık ki..hayatıma hasta olduktan sonra girdi bak ne geçirdiğimi biliyorsun görüyorsun dedim bunu ailenden saklama eğer olur derlerse gel gir hayatıma yoksa zor bir süreçten geçiyorum üzülmem moralimin bozulması herşeyi başa sarar bunu bana yapma dedim.aileside her şeyi biliyordu söylemişti,biz 2yıla yakın çıktık nişanlanmak için gün sayarken sadece bir sözle hayatımdan çıktı ailem seni istemiyor.insanoğlu için her şey bu kadar basitti.ya benim yaşadıklarım ya canımın acısının hesabını kim verecekti.anlatılırken bile gözlerimin dolduğunu yüreğimin acısnı en derinde hissedebiliyorum şuan.ailesi düşünmüş hastalığım nüksedebilirmiş,çocuğum olmayabilirmiş vs vs bu yüzden karşı çıktılar o da bir kalemde hayatından çıkardı beni.kin tutmayan yüreğim acayip kindar oldu ondan sonra.Ben sizi Allaha havale ettim annen ve baban umarım evlatlarından yana sınava tabi tutulur ve o zaman şöyle bi maziye dönüp bakarsınız biz nerede HATA yaptık diye....

sap döner keser döner gün gelir hesap döner . Allah bu dünyada gözümüzle görmeyi nasip etsin inş. ah alan insan belİni doğrultamaz AMA GEÇ AMA ERKEN .

kesinlikle inancım var Allaha şükür , bu konular zaten söylentiler değil dinimizde olan şeyler o yüzden inanıyorum tabi ki, etmemek gerek aslında.

ben o konuda kendimden korkuyorum aslında ! valla ah edersem resmen şimşek gibi çakıyor tepesine sonra tövbe ediyorum.bunu bildiğim için kendimi tutarım kolay kolay söylemem genelde allaha havale ederim .

çok canimi yakan 2 kişiye ah etmiştim , birisine çok kötü içim yandı söyledim aynı gece zehirlenmiş duyduğumda şok oldum :53:

sonra yıllardır bi insan müsveddesi vardı sürekli benimle uğraşıyordu öyle derinden yaralıyordu ki beni, acılarımla insan içinde dalga geçiyordu vs . hep yaralarımı kanatıyordu ,en sonunda patladım sonra ona da ah ettim beni unutsun kendi derdine düşsün dedim, hastane hastane süründü hiç bişy yok deniliyor ama kendi çektiğini söylüyor .

o yüzden inanıyorum anında oluyor tutuyorum kendimi kolay kolay etmem kimseye günah derim allahından bulsun derim ama defalarca haddini aşan şekilde canım yakılıyorsa hiç uğraşmıyorum söylüyorum kalbimdekini oluyor :17:

Ah tutar tabı,
zamanında bırılerıne çok beddua ettım
canımı çok yaktılar
öyle bır beddua etmışım kı üstünden dört sene geçtı hala her gün sürünüyorlar.
hayatları maf oldu bundan sonra ıkısınden de bı cacık olmaz.

Üzüldüm mü? Asla. hatta bırını sokak ortasında babası evıre çevıre herkesın ıçınde dövdü
orda bır gram bıle ıçım sızlamadı sadece ızledım.
Belkı çok acımasız olacak ama beter olsunlar.

alma mazlumun ahını demişler..
allah koyar mı hiç...
çocuktuk o zamanlar ama etkisinde kaldığım için hatırlıyorum..babam anneme vurmuştu.. annem de allahım sana havale ediorum demişti sadece...
iki gün sonra o vurduğu eli kırıldı... (çaktırmadık ama ohh ii oldu diyoduk kardeşimle)
o yüzden allah mazlumun yanındadır...

Zamanında çok canım yandı. Evet ah ettim. Çok ağladım. Allah büyük, çok pişman oldu o kişi. Aldığım son duyumlara göre hastalanmış beyinden. Allahıma şükürler olsun ki eşim çıkmış zamanında karşıma. İnsan dürüst olunca Allah mutlu yolu önüne seriyor:)))

Ah etmek de bana biraz çekim yasasıyla ilgiliymiş gibi geliyor.O kadar içimizi sıkıyor ve gerçekleşmesini istiyoruz ki evren bir şekilde bunu bize gösteriyor bana kalırsa.

Etmiştim tuttuda.
Pişman mıyım belki biraz
Haklıydımda ama benim ahım yüzünden iyi günler geçirmedi sonuçta..
Ama haketmişti.

Beni ahımın tutması o zaman hoşuma gitmişti ama ondan daha çok beni mutlu eden şey başına gelenlerin bana yaptıklarını çektiğinden geldiğini anlaması oldu..
Sonrada haber almadım öldü mü kaldı mı bilemem..
Ama mutlu olmasını isterim..

.

Son düzenleme:
Back
X