Ah kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar ben normalde bu zamanlar evlenicektim ama ocak ayında nikah kıydık eşime kaçtım gibi bişey oldu acele ettik seviyorduk birbirimizi diye ocak ayında nikah kıyıp evimize gectık benım babam evin yarı eşyasını aldı yarısını eşimin ailesı yani yaptıkları tek masraf eve giden bu ne bir kıyafet ne bir altın ne bir çamaşır hic bşey yapmadı ailesı biz sevgiliyken hep derledi bu kadar altın yapcaz bunu yapcaz etcez tek bi parca bişey almadılar sonra kayınbabam gittiğimiz her yerde pazarlık yapar ama acayıp utandırır sekılde her seye para para ve benım yanımda tamam durumları olmaz buna bişey demiyorum kesinlikle ama o kadar vaatler de bulundular ki anlatamam size evime misafir gelıyo bir parca elbise almadılar bana ben utanıyorum insan çağırmaya üzüldüğüm sey de onların köyünden biri olsam herseyım yapılacaktı hemde herseyım şimdi 20 gün sonra düğünüm var o kadar umursamaz rahatlar ki ben napıcam bilmiyorum eşim dıyo bişey oldu mu bana soyle git benım maasım dan al ne eksiğin varsa ama onun maasıyla ben ne alıcam ne Almıcam kızken giydiğim şeylerle duruyorum inat etmiştim onlar alıcak dıye ama almadılar tabi şimdi düğün alısverısim olucak mı Almıcaklar mı ben bilmiyorum o kadar soğudum ki onlardan bu yuzden sürekli millet soruyu niye altının yok gelin alışverişine çıktınız mı kafam hep eğiliyor ben napıcam ne edicem hic bilmiyorum görmek istemiyorum artık..
köyde yasamadım hıc de kayınpeder bısey almak zorunda degıl benım bıldıgım kocan kendıne guvenıyosa evlenır:)) anan da anan yazmıssın ona buna. Guzel bısey yazasım kactı bana da küfür eder gibi konuscaksın.bılıyorum.

ama burası sizin köyünüz değil ?🤷 o yüzden kendi doğrularımızı yazıyoruz,kötü eleştiri olarak algılıyorsanız kendi köyünüzden birilerinin fikrine danışsaydınız keşke :)) birbirinizi anlamış olurdunuz,biz anlamıyormuşuz ya sizi 😞
Benim köyüm zaten yok eşimin köyünden bahs ediyorum ben İstanbulluyum ve severek evlendim kaçmadım onun gibi bişey dedım bi anda oldu anlamında senın gıbi aklı kıt biri zaten bana akıl veremez

Eşinizle o kadar sıkıntı yaşıyorsunuz derdiniz kayinvalideniz ve onun almadığı kıyafet mi?

Giyeceğiniz şeyleri bile onlardan beklemek nasıl bir acizliktir ayrıca inat etmişmiş 🥴
Sana kim dedı eşimle sıkıntı yasadığımı sizde de gelıne kıyafet alınmaz galıba uzay damı yasıyosun yada kaynayasın

Yahu siz nasıl insanlarsınız ? Adamlar senin donunu kıyafetini niye alsın? Akıl mantık var senin giyceğin kıyafetten onlara ne ? Düğününden altınından onlara ne? Sen evleniyorsun onlar değil bir zahmet koştur koştur koca diye ağlayıp kaçmasaydın eşine yaptırsaydın. Adamlar eşya almış bir zahmet totonuzu kaldırıp kendi düğününüzü altınınızı yapın. Totosuna don alamaz daha ama kocaya kaçmayı bilir

Arkadaslar ben normalde bu zamanlar evlenicektim ama ocak ayında nikah kıydık eşime kaçtım gibi bişey oldu acele ettik seviyorduk birbirimizi diye ocak ayında nikah kıyıp evimize gectık benım babam evin yarı eşyasını aldı yarısını eşimin ailesı yani yaptıkları tek masraf eve giden bu ne bir kıyafet ne bir altın ne bir çamaşır hic bşey yapmadı ailesı biz sevgiliyken hep derledi bu kadar altın yapcaz bunu yapcaz etcez tek bi parca bişey almadılar sonra kayınbabam gittiğimiz her yerde pazarlık yapar ama acayıp utandırır sekılde her seye para para ve benım yanımda tamam durumları olmaz buna bişey demiyorum kesinlikle ama o kadar vaatler de bulundular ki anlatamam size evime misafir gelıyo bir parca elbise almadılar bana ben utanıyorum insan çağırmaya üzüldüğüm sey de onların köyünden biri olsam herseyım yapılacaktı hemde herseyım şimdi 20 gün sonra düğünüm var o kadar umursamaz rahatlar ki ben napıcam bilmiyorum eşim dıyo bişey oldu mu bana soyle git benım maasım dan al ne eksiğin varsa ama onun maasıyla ben ne alıcam ne Almıcam kızken giydiğim şeylerle duruyorum inat etmiştim onlar alıcak dıye ama almadılar tabi şimdi düğün alısverısim olucak mı Almıcaklar mı ben bilmiyorum o kadar soğudum ki onlardan bu yuzden sürekli millet soruyu niye altının yok gelin alışverişine çıktınız mı kafam hep eğiliyor ben napıcam ne edicem hic bilmiyorum görmek istemiyorum artık..
Bir insan kızken giydiği şeylerle nasıl durur? İnanamıyorum şu an. Resmen dram... Hiç mi bişey almadılar?

Benim kayınvalidem kızken giydiğin hiç bişey bu eve girmeyecek demişti evlenirken. Bizim burda çok ayıp bişe zaten. Donumdan çorabıma takım takım kıyafetlere kadar aldılar. Hepsi de markalı. 16 tane bilezik, beş beşi bir yerde, trabzon set bi de pıllanta gerdanlık taktılar. Sen bedavaya gitmişsin kardeş, değerin bilinmez bundan sonra üzgünüm 😔

Bir insan kızken giydiği şeylerle nasıl durur? İnanamıyorum şu an. Resmen dram... Hiç mi bişey almadılar?

Benim kayınvalidem kızken giydiğin hiç bişey bu eve girmeyecek demişti evlenirken. Bizim burda çok ayıp bişe zaten. Donumdan çorabıma takım takım kıyafetlere kadar aldılar. Hepsi de markalı. 16 tane bilezik, beş beşi bir yerde, trabzon set bi de pıllanta gerdanlık taktılar. Sen bedavaya gitmişsin kardeş, değerin bilinmez bundan sonra üzgünüm 😔
Konu sahibinden alakasız olarak soruyorum bedava gitmek nasıl bir tabir bu böyle ya benim mi evlilik anlayışım farklı acaba

Vaadleri düğün vaadiydi tatlım.
Kusura bakmada madem kolum bilezikle dolsun göğsüme paralar takılsın
Havadan altınlar yağsın istiyordun da niye acele ettin
Biraz bekleyebilirdin
Ayrica cocukmusun donuna kadar anne babalar alsın git çalış yada kocan kredi kartı çıkartsin kendi alisverisoni kendin yap başkasının aldığı giyilir mi ay zaten

Sana kim dedı eşimle sıkıntı yasadığımı sizde de gelıne kıyafet alınmaz galıba uzay damı yasıyosun yada kaynayasın
Önceki konunuzda yazmışsınız eşinizin sizi nasıl darp ettiğini.
Ama onları sıradan şeyler olarak görüyorsunuz muhtemelen. Kayinvalidenim almadığı şeyler daha önemli sorun tabi.

Eşinizin köyünde olan adetlerin her yerde olduğunu ve hala devam ettiğini sanıp birde ahkam kesmeniz 🤦 kızken giydiğiniz şeylerle durmanin acısı için sabır diliyorum size.

Konu sahibinden alakasız olarak soruyorum bedava gitmek nasıl bir tabir bu böyle ya benim mi evlilik anlayışım farklı acaba
Sizinki farklı. Bizim burlaada geline yapılan masrafla değer doğru orantılıdır. Ne kaa çok masraf o kaa çok değer 😉

bence konu sahibinin söylemlerine bakarak ironi yaptı kendisi de.

yoksa bu üyeyi bilirim,bedava gittin gibi bir tabir kullanacak belki de son insandır :))

Siz kızken giyiniyor muydunuz? Ben çıplaktım, ne yani anamlar kıyafet mi alacaktı evlenip el olacak kızlarına? Hep kvm aldı hep. Yapraktan dona kvm sayesinde geçtim. Canım kvcim <3

Bir dogru bana yazan sensın ka
ben de oyle dusundum.
Ne diyorsunuz ya siz gidin işinize hadi

Siz kızken giyiniyor muydunuz? Ben çıplaktım, ne yani anamlar kıyafet mi alacaktı evlenip el olacak kızlarına? Hep kvm aldı hep. Yapraktan dona kvm sayesinde geçtim. Canım kvcim <3
ben de gelınlıgın ıcınde kılot vardı bı de corap. Sutyen bıle gıyemedım.bı onla geldım😁 kayınvalıdecım aldı hep. Ah ah..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X