Ah şu dilim...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mandalinakolik

Ceketine ihtiyacim yok ,yüreğimi üşütme yeter
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
588
1.191
28
33
Merhaba arkadaşlar , en sevmediğim ve değiştirmek istediğim bir yönümü sizinle konuşmak istiyorum bu konuda bana vereceğiniz tüm tavsiyeleri dikkatle dinlemeye hazırım.
Lütfen bu konuda birileri bana yardımcı olsun.

Bundan 5 yıl önce öğrenciyken birilerinin vesilesiyle bir eve yerlestirildim kısa süreliğine.
Orda kalan Abla 1 ay önce annesini kaybetmiş eşinden de ayrılmış babasıyla yaşayan biriydi.
Babası çok naif bir adamdı. Yanimizda pek durmuyordu rahat konusabilelim diye.

Orda yuk olmamak için ablanin yemegini yaptım evini supurdum. Iyice samimi olduk.
Sohbet ederken samimiyetine dayanarak Baban bir gün yine evlenmek isterse? diye soru yönelttim.
Kadın bana bir küstü. Hiç konuşmadı cok kirildim dedi. Ozur diledim ama nafile.Ben de aldım çantamı çıktım evden.

Aradan yillar geçti. Evlendim. Başka bir arkadaşımla sohbet ederken evden çıkacağını söyledi kirada oturuyordu. Ben de çok sevindim canım adına o ev zaten sizin için çok küçüktü dedim. Kalabalık bir aile. O ona kırıldı. Bizim evimizi neden kucumsedin dedi.
Gönlünü alana kadar ne çektim.

Yine başka bir arkadaş devamlı hastalaniyordu dedim ki ya sen çok sıcakkanlı birisin acaba sana çok nazar mi ediyorlar benim bir tanıdık da böyleydi öldü sonra dedim. Bence üstünü okut dedim. O da çok kırıldı bana. Ben ne yapicam hep kötü oluyorum safim biraz bilerek kalp kirmiyorum . Ama nasıl duzelicem bilmiyorum. Lütfen yargilamadan bana akıl verir mısınız kendimi düzeltmek istiyorum. Ha şunu da belirteyim bana biri bunlari dese kirilmam.

Son düzenleme:
Ya çok tatlısın, bende de var biraz düşünmeden konuşmak. Patavatsızlık mı desem, kötü niyetle söylemediğimi kendim bildiğim için düşüncesizlikmi desem bilemedim. Ben törpüledim o huyumu, 3-4 senedir öyle kendimi frenliyorum aklıma gelince dilimi ısırıp susuyorum, kes çeneni yasemingiller bikere daha düşün öyle konuş diyorum işe yarıyor

Benim böyle tanıdık vardı öldü mü dedin cidden?

Öldü dediğinize kadar sıkıntı yok da
Öldü de denmez ablacım ya
Kvdem esime kilo aldıgı icin,her gördüğünde bilmem kim varmıs,yemis yemis ölmüs diyor
O geldi aklıma.
İlk evlendiğimde 1+1 oturuyordm 3 sene oturdm.
Cok da severdim o evimi.
Yeni eve tasınırken,bi arkadasım iyi oldu senelerdir o kücücük evde kaldın kac senedir demisti.
Kızmadım ama buruldum.
İnsanlar nelere bakıyor demek dedim.

Ama kirilacaklari hiç aklıma gelmiyor ki sonra kendileri diyor buna kirildim diye onlar diyene kadar ben anlamıyorum bile neye kirildiklarini

Ya gülmeyin gercekten bilerek yapmadım ay siz gulunce benimde gulesim geldi. Ama ne olur yardım edin bana

Benim yengem de çok patavatsızdır çözemedik yıllardır bu durumu sinirim bozuldu 25 yıldır komşumuz olan kadın ilk tanıdığımız günden itibaren bir bacağı hafif sekiyor, doğuştanmış. Yengem bunu farketmediyse demek, kızz senin ayağına nolduu düştün müü diye kadına koşmuştu. kadının bakışını hala unutamıyorum.

ölme olayı dışında diğerlerinin çıtkırıldımlığı. Hiç sevmem öyle zırt pırt küsen insanı.

Ya gülmeyin gercekten bilerek yapmadım ay siz gulunce benimde gulesim geldi. Ama ne olur yardım edin bana
Seni gercek.manada tanimayan insanlar icin kirici olur, gercekten konusmadan dusunmen lazim bazi insanlar darilir cogu seye (ki hic sevmem uzak dururum)bana soylesen bunlarin herbirini yani soylenecek laf mi bu der gecerim ama.iletisimi kesmem yani biraz da kirilgan insanlarmis abla dedim diyorsun seni tanimis olmasi gerekirdi

Bu hatam yüzünden çevremde çok az arkadaşım var. Ben hiç kırılgan değilim insanları da çok seviyorum. Ama bunlar basima geliyor. Herkesin iyiliğini isteyen bir insanim. Bazen hiç konusmasam mi diyorum. Inanır mısınız bazen arkadaşlarımla yazisirken 10 kere yazıp siliyorum hep hadi yanlış anlarsa kirarsam diye sonra en iyisi hiç yazmim diyorum. Çok konuşkan bir insanim.
Atalarımız doğru söylemiş çok konuşanın çok yanlışı olur diye. Az mi konussam diyorum bazen. Belki bu ise yarar.

Bana tavsiyeniz yok mu nasıl torpuleyebilirim bu huyumu?

ya genel olarak yorumdan kacinabilirsiniz,

ya da samimi oldugunuz insanlara huyunu suyunu hesaba katarak yorum yapabilirsiniz.

Ornegin ilk olayda bisey yok demisler, ama annesini yeni kaybetmis hassas birisi cok pekala darilabilir, hassasiyet derecesini bilmiyorsaniz da bu tarz yorumlardan kacinmak iyidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…