AH TOPUK DİKENİ :(

Ben yeni yaptirdim tabanligi. Çok araştırdım her yer 3500 dedi. En son bir yerde 2250 TL ye yaptırdım.
İğneyi yaptırın ama mutlaka tabanligi da alın derim. Çünkü iğne, kırdırma hep geçici çözüm.

Ben de konu açmistim topuk dikeni diye. Ordan da aynısı dediler hep

Merhaba bende bu topuk dikeninden muzdaribim ortopedi doktoru topuktan kortizonlu iğne yaptı ama etkisi sadece 15 gün sürdü yine aynı ağrılar devam etti. Şimdi fizik tedavide eswt kırdırma işlemine başladık. 5 seans şuan 2 seansı oldı bakalım ne zaman faydası olacak benim biraz kilom var sebeb bu dedi doktor

Bende hızlı kilo aldım. Bana da kilo ver dedi doktor. Kilodan oluyor ama birde kimisi düz taban olur ya sende çukur tabanlısin dedi. Ayak aksı olması gerekenden biraz daha çukur dedi.

Ama çevremde o kadar çok basiş bozuklugu yaşayan ve düz taban var ki hiçbirinde topuk dikeni yok. Bilemedim.

Öncelikle çok geçmiş olsun kortizon iğnesi ve eswt tedavisi hakkinda tecrübem yok maalesef ama kendi sürecimden bahsetmek isterim çünkü insan çok çaresiz kalıyor bir yerlerden çözüm önerisi bulmak istiyor youtubeda ne kadar video forumlarda ne kadar yazi varsa okudum neredeyse. Ve 1 yılın sonunda çok şükür acısız yere basabiliyorum çok büyük bir nimetmiş. Bana iyi gelenlerden bahsedeyim belki fikir olur(tabii ki hastalik boyutu ve süreci herkeste farklidir). Bana plantar fasiit teşhisi kondu yani topuk dikeninin ilk aşaması ona rağmen çok ciddi ağrılarım vardı. Doktor ağrı kesici hap ve krem verdi, ilaçlar ağrıya çok etki etmedi ama ağrı kesici kremler biraz fayda ediyor. Iyi geldiğini düşündüğüm şeyler:
-Yataktan kalkmadan germe hareketleri yapmak (youtubeda aktifizyo kanalındakilerden yaptim ben) ve ilk adimi terlikle atmak. Ceyo nun topuk jelli terliklerinden kullandim. Evde terliksiz gezmemek
- Sabah akşam ayak, baldir kuvvetlendirme egzersizleri, masaj ve buz şişesi uygulamak. -Yüksek tabanli yumusak ayakkabi kullanmak Ayakkabi içine tabanlik kullanmak (imkaniniz varsa kişiye özel yaptırabilirsiniz ama silikon tabanlıklar da işe yaradı bende)
-Yuruyus sonrası ağrı olsa da olmasa da buz şişesi yaptımak(sonradan ağrı olmasının onune geçiyor)
-bunu uygulamak pek mümkün olmasa da ayakta kaldığimız süreyi en aza indirmek
- gün içinde 10 dk bile olsa ayak altına yastık koyup uzanmak
-ağrı oldukça masaj topu çevirmek(decathlonun acupressure ball diye geçen topu bana çok iyi geldi, derin doku masajı yapıyor)
Maalesef bitkisel yöntemler bende işe yaramadı.
Uzun oldu biraz ama belki birileri faydalanır diye düşündüm. Belki şu an çaresiz umutsuz hissediyor olabilirsiniz her işimiz ayakta ama ağrı olunca çok çaresiz kalınıyor gerçekten biliyorum. Ama bu hastalık çözümsüz değil benim agrılarım %90 oranında geçti umarım muzdarip olan herkes çözüme ulaşır

Bu arada tabanlık konusu şöyle silikon tabanlik başta işe yaramıştı, sonradan geçmeyince kişiye özel yaptırdım footbalanceda, ocak ayında çifti 3000 liraydı maalesef fiyatlar aşağı yukarı böyle ama ciddi fark etti bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…