Ahali Lokali

karda yürüyüşe çıktık..ara bir sokakta varmış..hadi dedik ilk defa yedik güzeldi vallahi...ama senin kısır mı taco mu desen...senin kısır tabi...
Her taraf kar altında biz de kuru sorunu çekiyoruz anca.Bence dünyanın en iyi mutfağı açık ara Türk mutfağı,Dünya mutfağı örneklerini çok bilmiyorum ama öyle ya.

Ne oldu anlat canım.
Çok umutsuz kaldım canım, kaldıramıyorum bu durumu artık, aylardır işsiz bir şekilde sabrediyorum bir şeyler toparlansın da evim düzenim olsun diye. Ama yok, bir de hala tuhaf imalar yiyorum boşanacağım kişiden. Sonra saatlerce tartışma, dert anlatma, ağlama...

Ah canım ya üzülme bugünlerde geçecek.en büyük hazineler yıkıntılar arasında çıkar.insanda dibi gormeden bir yerlere gelemiyor.cok yakında güzel şeyler olacak inşaallah

haklısın, ben de üç kuruş kazanıyorum özel derslerden, o da öyle eve, yemeğe gidiyor, kalana da içki geliyor

kuzum sürekli olumsuza odaklanıp kendini depresyona sokmanı engellemeye çalışıyorum sadece...
Sen nöro konularında benden daha bilgilisin şu an kendini bir döngüye kaptırıp düşündüğün olumsuz sonuca başarıyla ulaşmandan da ayrıca çekiniyorum..
şöyle söyleyeyim yaklaşık 13-14 sene önce 100.000 tl borçla elinde 1 aylık bebeyle kalakaldım ve kızımın babası tüm acımasızlığı ile saldırıyordu. Maddi ,ailevi problemler yanısıra hukuki olarak da çok çıkmazdaydım.Elimde kalan 3-5 altını satarak avukat giderlerini karşılamaya çalışıyordum.Sürekli dertli,endişeli ve mutsuz olduğum için çevrem de boşalmaya başlamıştı..En son kendimi bir çukurdayım ve üstüme sürekli toprak atılıyor gibi hissettiğimi hatırlıyorum..Üstüne de adam zengin bir kadın bulup çocuğuda alacağım demez mi..işte o noktada dayanmak için psikolojik ilaçlar kullanmaya başladım. dava öncesi 3-5 atıp gidiyordum..Maille,telefonla sürekli aşağılayıcı sözlere maruz kalmam,tanıdık bazı polis memurlarıyla korkutmaya çalışması da cabası..Ayın sonu nasıl geliyordu hatırlamak bile istemiyorum.Çok kötü ,eski bir evde oturuyorum,çocuğu soba yanında leğende yıkıyorum vs vs..şartlarda berbat..
Bu savaşım yaklaşık 4 sene sürdü.Çok yıpratıcıydı.Tek başına olsaydım çoktan bırakırdım belki ama evlat olunca sürekli tırmaladım.
Neyse bu kısmı geçeyim..şu an İstanbul da güzel bir semtte düzgün bir evim var,adam tamamen hayatımdan iptal olmuş durumda çok uzun süredir..Çocuğumla tatillere de gittim,orta halli bir özel okulda okutuyorum vs vs..
Yani hiçbirşey o durumda kalmıyor,evet mutlaka bende izi kaldı,çok zor geçti vs vs hayatımızdaki dönemeçleri çok kolay almıyoruz ama gerçekten geçiyor ve durumun içindeyken hiç geçmeyecek gibi gözüküyor ama..
Eğer umudunu kaybetmezsen,sürekli negatife odaklanmazsan hayat seni oradan alıp bir yere mutlaka koyup buradan devam et diyecek yani..bu sene..1 ay sonra..6 ay sonra vs vs...illaki olacak yani...
Sen vazgeçmezden bir şekilde de destekleniyorsun...

Şimdi sen bu bıkmış ,vazgeçmiş,umutsuz halinle ..evren beni destekleme ben sonumu yazdım ve o sona ulaşmayı istiyorum aman beni elleme etkisi yapıyorsun gibi geliyor...
Ama çok zor seni anlıyorum bu kısmı kesin yanlış anlama dediğim bunlar dert değil ruzgargulu_ ne dertler var demek istemiyorum asla...bu bir dert ve çok ciddi bir dert kesinlikle kabul ediyorum...

Hikayen beni çok etkiledi, en çok da çukurda üstüne toprak atılma hissi... aynen öyle hissediyorum.
Temelde sana katılıyorum ben aslında. Sürekli içimde olacak olacak diyen bir hissiyat var aslında ama onu da bastırmaya çalışıyorum, çünkü olmadığını gördüğümde o içimdeki şey çok kötü kırılıyor.
Ben hayatımın birkaç evresinde bu tarz durumlar yaşadım. Birinde hiç inanmamıştım olmaz biliyorum falan derken olmadı. Sonra başka bir olay için de farklı bir tutum izlemiştim hep inandım, olmazsa da bir daha bir daha deneyeceğim illa ki olacak yapacağım dedim, nihayetinde olmadı gene, o zaman yaşadığım kırıklığı inan anlatamam, tüm gücümle inanıp sadece olumlu olarak tahayyül ettiğim şey bile kocaman olumsuzluk olarak dönmüştü. İki yöntemi de deneyip hep olumsuz sonuç alınca artık bunun bir kuralı veya matematiğini olmadığını anladım. Burada bir şeyler oluyor etrafımda ben sadece izliyor gibi hissediyorum, kontrol de edemiyorum müdahale de. Hep mi yanlış şeyleri seçtim istemek için? Bilemiyorum. Buradan bir çıkış illa ki olacak ama bazen bu yükleri taşıyacak gücümüz olmuyor. Şu anki yaşım için elbette çok farklı şeyler hayal etmiştim ama bambaşka şeyler yaşıyorum. Bakma ben aslında hazırım her şeye de içimde ki çocuk susmuyor, istiyor ki hayal ettiği olsun, hayal edince de kapılıp gidiyor, hayale aldanıyor, halbuki gerçekler hayaldeki gibi değil.
Hayatta bir matematik olmayışı, bize öğretilen "ne ekersen onu biçersin" anlayışının gerçek hayatla bu kadar uyumsuzluğu, yaptıklarının karşılıksız olması, emeklerin hiç olması insanın ışığını ve umudunu söndürüyor.
Ben bir güneşli havaya sevinen insandım. Şimdi gözüme her şey sahte geliyor.

Mesajın bana çok iyi geldi, samimiyetin, içinin güzelliği yansıyor. Mücadelen çok güzel, çok güçlü. Hayatta her şey senin ve kızın için çooook daha güzel olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…