- 30 Ocak 2022
- 2.453
- 4.119
- 48
- Konu Sahibi ruzgargulu_
-
- #4.281
Kesinlikle, benimkinin ailesinde de aile içi şiddet hat safhalardaydı, kendisi anlatıyordu oradan biliyorum.evet sorun yaşadığım,beni mutsuz eden geriye adan bütün erkeklerin ailesinde sıkıntı vardı...burçları,eğitimleri,memleketleri vs hepsi farklıydı ama tek ortak yönleri buydu...
ağam paşam diye büyütülenin yanında aile birliğine sahip olmadan büyümek veya aile içi şiddete tanık olmak,çok sıkı disiplinle büyümek gibi etmenlerde etkili olmuştu onların bazı uç davranışlarına...
Yani hepimizi etkiliyor mesela benimkiler çok disiplinliydi ben kolay sıkılırım öyle kurala darlanmaya kısıtlanmaya bu yaşımda bile büyük tepki veririm...., ama küslük veya şiddet olmazdı o yuzden uyumluyum,anne baba çok geçinemezdi yani birbirlerine çok sevgi göstermezlerdi bende karşı cinse sevgimi gösterirken biraz zorlanırım, bize karşı çok fedakarlardı bende biraz fazla vericiyimdir çocuğuma sevdiklerime vs vs..gibi...Kesinlikle, benimkinin ailesinde de aile içi şiddet hat safhalardaydı, kendisi anlatıyordu oradan biliyorum.
Genler deterministiktir Evitam, bazı konularda aileden gelen genler sebebiyle de öyle oluyoruzYani hepimizi etkiliyor mesela benimkiler çok disiplinliydi ben kolay sıkılırım öyle kurala darlanmaya kısıtlanmaya bu yaşımda bile büyük tepki veririm...., ama küslük veya şiddet olmazdı o yuzden uyumluyum,anne baba çok geçinemezdi yani birbirlerine çok sevgi göstermezlerdi bende karşı cinse sevgimi gösterirken biraz zorlanırım, bize karşı çok fedakarlardı bende biraz fazla vericiyimdir çocuğuma sevdiklerime vs vs..gibi...
hepimizi biraz aile şekillendiriyor baktığında...
evet sen bu konularda daha bilimsel hakimsin...azıcık bilgilendir bizi...gen konuları bana karışık geliyor benim bilgiler biraz el yordamıGenler deterministiktir Evitam, bazı konularda aileden gelen genler sebebiyle de öyle oluyoruz
Mesela depresyona eğilimli bir aileden geliyorsak biz de yapı olarak öyle olabiliriz. Bunu yetiştirilme tarzı çok değiştirmez. Optimist olmak çok zordur, olmaya çalışırız ama yine kendimizi ottan bktan sebeplerden depresif halde buluveririz. O yüzden aile öyküsü çok önemli. Anneanne, babaanne, dedeler hepsi bizde biraz yaşıyor işte...evet sen bu konularda daha bilimsel hakimsin...azıcık bilgilendir bizi...gen konuları bana karışık geliyor benim bilgiler biraz el yordamı
Mesela depresyona eğilimli bir aileden geliyorsak biz de yapı olarak öyle olabiliriz. Bunu yetiştirilme tarzı çok değiştirmez. Optimist olmak çok zordur, olmaya çalışırız ama yine kendimizi ottan bktan sebeplerden depresif halde buluveririz. O yüzden aile öyküsü çok önemli. Anneanne, babaanne, dedeler hepsi bizde biraz yaşıyor işte...
Ben de ya, sormaşöyle atalara doğru gittim de...eyvah eyvah diyorum...
Neyse iyi gelmişiz bugüne...biraz daha idare ederiz kardeşim..ha gayretBen de ya, sorma
Biz de kendimizden bir şeyler bırakacağız çocuklarımıza ama... git gide bir iyileşme söz konusu olabilir :)) tek umudum bu gelecek nesil içinNeyse iyi gelmişiz bugüne...biraz daha idare ederiz kardeşim..ha gayret
Ben çocuğuma hiç pes etmemeyi bırakıyorum ama görmediği babasından ne almıştır bilmiyorum...o kadar birlikteyiz ki herşeyi ben gibi geliyor....Biz de kendimizden bir şeyler bırakacağız çocuklarımıza ama... git gide bir iyileşme söz konusu olabilir :)) tem umudum bu gelecek nesil için
İllaki babadan ve onun ailesinden de gelmiştir bir şeyler, ama umarım dominant şeyler değildir. Yolu bahtı açık olsun kuzucuğunun :)Ben çocuğuma hiç pes etmemeyi bırakıyorum ama görmediği babasından ne almıştır bilmiyorum...o kadar birlikteyiz ki herşeyi ben gibi geliyor....
umarımİllaki babadan ve onun ailesinden de gelmiştir bir şeyler, ama umarım dominant şeyler değildir. Yolu bahtı açık olsun kuzucuğunun :)
o ne demek ya ne olmuş anlamadımAlmancı'lar dökülmüş gene,heryer aynıymış.
Bilmiyorum ki hiç yaşamadım oranın da zorluğu vardır elbet ama ülkeme döneyim rahat edeyim vs diyorsa çok şok olur kesinlikle...Almancı'lar dökülmüş gene,heryer aynıymış.
Ya kadının biri Almanya'da çok mutsuzum,250 bin lira birikmişim var,dönmek istiyorum diye konu açmış.o ne demek ya ne olmuş anlamadımama gülüyorum ahahahah
kalifiye olmayan insandır oYa kadının biri Almanya'da çok mutsuzum,250 bin lira birikmişim var,dönmek istiyorum diye konu açmış.
biri de yazmış bana olur mu orada da sapıklar var duyuyoruz diye. Şu sokak röportajlarına belli tipler oluyor ya öyle bi tip canlandı gözümde görmesek inanacağız gerçekten. Herkes mutluluktan huzurdan çıldıracak o konumda sapık var şöyle böyle diyo allahım sabır ver yaYa kadının biri Almanya'da çok mutsuzum,250 bin lira birikmişim var,dönmek istiyorum diye konu açmış.
Ayni kişiden bahsediyoruz kuzum,biz orada ne zorluklar çekiyoz biliyoonmu tayfası bunlar.Nd zorluğu çekiyorsun anam,altında son model BMW ile gelip beş yıldızlı otellerde tatil yapabiliyorsun ama değil mi?biri de yazmış bana olur mu orada da sapıklar var duyuyoruz diye. Şu sokak röportajlarına belli tipler oluyor ya öyle bi tip canlandı gözümde görmesek inanacağız gerçekten. Herkes mutluluktan huzurdan çıldıracak o konumda sapık var şöyle böyle diyo allahım sabır ver ya
Sapığın tillahının en çok nerede olduğunu hepimiz biliyoruz zaten (hem de ceza bile almayan cinsinden)biri de yazmış bana olur mu orada da sapıklar var duyuyoruz diye. Şu sokak röportajlarına belli tipler oluyor ya öyle bi tip canlandı gözümde görmesek inanacağız gerçekten. Herkes mutluluktan huzurdan çıldıracak o konumda sapık var şöyle böyle diyo allahım sabır ver ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?