Ahali Lokali

müstakbel eşinin mesleği de uygunsa yurtdışında iş bulmaya, öyle bir şey düşünebilirsiniz
Tercüman o da ama nasıl olur hiç bilmiyorum ki ben markette bile çalışabilirim tek başıma olsam hiç umursamazdım direkt girerdim kasiyer olarak bir yere kalırdım orda

Valla imkanı olan herkes gitsin,o kadar diyorum.
İmkan yaratmaya çalışacağız valla bana sıkıntı basıyor burada ben bir de 4-5 yıl önce kadar praga gitmiştim hiçbir şehir beni onun kadar etkilemedi oraya ayak bastığım an huzur doldum orası için uğraşıyorum özellikle tam nasıl yapabileceğiz hiçbir fikrim yok

Tercüman o da ama nasıl olur hiç bilmiyorum ki ben markette bile çalışabilirim tek başıma olsam hiç umursamazdım direkt girerdim kasiyer olarak bir yere kalırdım orda
Yabancıların hiç bizimkiler gibi kompleksleri yok,orada bütün meslekler değerli.O kadar özeniyorum ki onların yaşam standartlarına.

oturum almanız gerekiyor öncelikle, yani bir şirketin sizi götürmesi veya bir ünv aracılığı ile gitmen gerekiyor yüksek lisans - doktora vs gibi. Eğer bir şirket sizi çağırır götürürse çok rahat ama okul ile gidersen okul bittikten sonra yine bir şirketin seni orada tutması lazım kontrat ile vs. Yoksa oturum yenileyemiyorsun. Yani markette veya cafede çalışamıyoruz biz beyin göçleri, çünkü market elemanını international almıyorlar, çünkü çok pahalıya geliyor onlara. International elemanın yükümlülüğüne sadece orta veya büyük çaplı şirketler, bir de üniversiteler giriyor.
Eğer sabit bir oturumun varsa o zaman girersin istediğin işe tabi. Biraz karışık anlattım galiba neyse sormak istediğin bir şey olursa yaz bana canım

Yabancıların hiç bizimkiler gibi kompleksleri yok,orada bütün meslekler değerli.O kadar özeniyorum ki onların yaşam standartlarına.
Kesinlikle öyle çok yoğun bir huzur var oralarda en uzun yarım dönem kaldım pragta kalmıştım yine kendimi o kadar değerli hissettim ki birisi bana yol vermişti oturup ağladım inanabiliyo musunuz sonra türkiyeye geri döndüm arabanın altında kalıyordum az kalsın yine oturup hıçkıra hıçkıra ağladım ben burada yapamıyorum diye

Ay evet yine ben bir şeyler kaptım ama Kafama takıldıkça sana yazarım ben o zaman yarın bi detaylıca konuşayım bakalım sevgilimle o da sıcak bakıyor aslında ama zor olur diye düşünüyor bende her seferinde türkiyeden daha zor olamaz diyip geçiyorum

Gerçekten öyle, kendimi değerli hissediyorum insan olarak. Bir de kimse popoma, bacaklarıma göğüslerime falan gözünü dikip bakmıyor. Bu his çok güzel

Sevgilin de haksız sayılmaz canım, gerçekten zor tarafları var, hele ki işsiz kaldığın an direkt kapıyı gösteriyorlar, ve işsiz kalma riski hep var çünkü pasaportumuz Türk. Yani avrupa vatandaşı olmadığımız sürece hep gönderilme durumumuz var. Bir de üzgünüm ama avrupada gerçekten ırkçılık var. Buna maruz kalıp kaç kez oturup evde ağladım. Çok üzücü, allah herkesi iyilerle karşılaştırsın

Gerçekten öyle, kendimi değerli hissediyorum insan olarak. Bir de kimse popoma, bacaklarıma göğüslerime falan gözünü dikip bakmıyor. Bu his çok güzel
Evet her yönden harika hissettim orada kendimi. Metroya biniyorum kimse üstüme atlamıyor girmek için Veya gerçekten açık giyiniyorum birisi dönüp bu ne yapıyor diyip bana saldırmıyor o kadar özgürdüm ki. Allahım duy beni lutfen su yurtdısı isleri kolay kolay hallolsa keske O zamanları dusundukce gozlerim doluyor

Ben çok çile çektim ya hem Türkiye'de hem de Avrupa'da, bir gün yine içip kafayı bulunca birkaç kırıntımı daha dökerim ortaya onun dışında normalde ketumumdur. Sarhoşken salıyorum

Evet ben işte olumlu tarafından bakıyorum. Ben mesela kaldığım zaman gerçekten hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım türk de bulamadım hiç hatta hep yabancıydı arkadaşlarım bir kez olsun bana kötü davranılmadı. Böyle olunca benim gözüme oralar cennet gerçekten şu an

Ben çok çile çektim ya hem Türkiye'de hem de Avrupa'da, bir gün yine içip kafayı bulunca birkaç kırıntımı daha dökerim ortaya onun dışında normalde ketumumdur. Sarhoşken salıyorum
Evet ya gerçekten senin ikisinde de kötü anıların var Amaan sarhoşken de sal gitsin

Kızlar ben gezmek için gitmeye bile razıyım ama yazın birkaç günlüğüne tatile gitmek bile hayal oldu artık.

Arkadaşlarım benim de iyiydi. Benim bulunduğum yerde de hiç Türk yok, öyle bir ülkedeyim :) ama Bürokratik işler, kağıt işleri, devlet dairelerindeki muameleler çok kırıcı. Bu süreçlere daha önce çok girmediğin için karşına çıkmamıştır. Umarım hiç de çıkmaz. Sana kısaca en güvenilir yöntemi söyleyeyim. İş bulup, bir şirketin daveti ile gelin. En sağlamı bu.

Evet evet öyle bir durum olmadı hiç. Bu dediğini yarın detaylıca araştıracağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…