- 19 Şubat 2022
- 787
- 1.481
- 28
- Konu Sahibi ruzgargulu_
-
- #4.981
Yaaaa çok teşekkür ederimmmm canım borellusummBol bol gez dolaş,bizim için de eğlen.
Neleri meshursa hepsinin tadına bak,sonra anlatacaksin bize hepsiniYaaaa çok teşekkür ederimmmm canım borellusumm
Ahahahahahahah ay daha gezemedik hiç sabah geldik uykumu alamadım dinlenicez biraz yarından itibaren gezeriz herhaldeNeleri meshursa hepsinin tadına bak,sonra anlatacaksin bize hepsini.
İyi eğlenceler canım keyfini çıkar her anınBebeklerimmm hepinize çok teşekkür ederimm çooook mutlu ettiniz beniNorveçten selamlar ahahahahah pek aktif olamam 2 hafta ama sizi çok seviyorum gelince bol bol hasret gideririz. Nikahta kutlamada her şey yolunda gitti çok şükür. Şimdi biraz dinlenicem fırsat buldum size de yazayım dedim çok öpüldünüzzz
Canımm benimmmm çok teşekkür ederimmmİyi eğlenceler canım keyfini çıkar her anın
Kız git balayının tadını çıkar,ne işin var buradaOffff az önce birisi başka birine yazmış bende ona saldırıyorum bana yazdı sanıp bi baktım ki konu sahibineymişay sinirim bozuldu kaç dakika sonra farkettim bide bana demediğini durduk yere laf söyledim ban yersem ondan yicem herhalde
Offfff yaaa tutamadım kendimi napıyımKız git balayının tadını çıkar,ne işin var burada
Ahhh be ya,hatun Norveç'te gelip burada milletle kavga ediyorOfffff yaaa tutamadım kendimi napıyımbide durduk yere ona üzüldüm şimdi. Kadın diyo 21 yaşındasınız ondan fikriniz alınmamış. Bende diyorum ki nerde yazıyor yaşım siz 21 yaşından büyüksünüz ama zekanın yaşla alakalı olmadığının en güzel kanıtısınız falan yazdıö hep
Yaaaa vizyonsuzluk işte ahahahahahahahaAhhh be ya,hatun Norveç'te gelip burada milletle kavga ediyor
Git anın tadını çıkar,böyle anlar bir daha geri gelmiyorYaaaa vizyonsuzluk işte ahahahahahahahaay kaçtım ben gözlerim kapanıyor artık dinleniyim. boşluklarda yazarım hep size öptümmmm
Bu sarkinin buyuk bir hikayesi var aslinda, Italya'da katledilen onemli bir aktivistin hayatini anlatan bir filme ozel yapiliyor, sarki aslinda o aktivist icin. Merak eden olursa yazabilirim :) Beni cok etkilemistiBuyrun ladies, una canzone mafiosa :))
Merak ettim canım anlatır mısın hikayesini.Bu sarkinin buyuk bir hikayesi var aslinda, Italya'da katledilen onemli bir aktivistin hayatini anlatan bir filme ozel yapiliyor, sarki aslinda o aktivist icin. Merak eden olursa yazabilirim :) Beni cok etkilemisti
Giuseppe Impastato isimli bir cocuk var Palermoda mafya olan bir ailede doguyor, amcasini baska bir mafya cok korkunc bir sekilde katlediyor, cocuk amcasinin parcalarini etrafta agaclarda falan goruyor olduruldugu gun, travma geciriyor ve eger mafyalar buysa hepinizi reddediyorum diyor ve babasindan ve abisinden kopuyor, buyuyunce de mafyalara karsi bir aktivist oluyor, italyada sol bir partide yer aliyor, mafya duzenini yikmak icin politik duzlemde cok ugrasiyor ama bu maalesef italya gibi bir ulkede zor, cunku mafya destegi olmadan bir yere gelebilen insan sayisi az, neyse bu adam kendi dogdugu yerdeki mafya duzenine karsi cok caba sarf edip ugrasiyor ama malum onlar da kendi degirmenlerinin suyunun kesilmesine sessiz kalmak istemedikleri icin Impastato nun fermanini yaziyorlar, bir suikast duzenleniyor ve bu sol partili anti-mafya aktivistini cok korkunc bir sekilde olduruyorlar.Merak ettim canım anlatır mısın hikayesini.
Giuseppe Impastato isimli bir cocuk var Palermoda mafya olan bir ailede doguyor, amcasini baska bir mafya cok korkunc bir sekilde katlediyor, cocuk amcasinin parcalarini etrafta agaclarda falan goruyor olduruldugu gun, travma geciriyor ve eger mafyalar buysa hepinizi reddediyorum diyor ve babasindan ve abisinden kopuyor, buyuyunce de mafyalara karsi bir aktivist oluyor, italyada sol bir partide yer aliyor, mafya duzenini yikmak icin politik duzlemde cok ugrasiyor ama bu maalesef italya gibi bir ulkede zor, cunku mafya destegi olmadan bir yere gelebilen insan sayisi az, neyse bu adam kendi dogdugu yerdeki mafya duzenine karsi cok caba sarf edip ugrasiyor ama malum onlar da kendi degirmenlerinin suyunun kesilmesine sessiz kalmak istemedikleri icin Impastato nun fermanini yaziyorlar, bir suikast duzenleniyor ve bu sol partili anti-mafya aktivistini cok korkunc bir sekilde olduruyorlar.
Bu sarkinin adi "i cento passi", "100 adim" demek Turkcesi, sebebi de su, bu aktivistin evi ile mafya liderinin evinin arasi tam 100 adim. Birbirine cok yakin yasiyorlarmis, ve o mafya lideri bunu oldurtuyor. Impastato icin 2000 yilinda film de yapiliyor hayatini anlatan o filmin adi da i cento passi, bu sarki da orada kullanildi.
Dunyanin her yerinde maalesef illegal haksiz-hukuksuz islere karsi mucadele edenler bir sekilde o duzenin basindakiler tarafindan katlediliyor.
Nerelerdesiniz yaHayat çok adaletsiz...Her anlamda...
ya işler çok yoğun geç vakte kadar uğraştırdı..sonra ütü,çamaşır vardı...bu arada kızım bir yükseltti beni,biraz onunla cebelleştim vs...şimdi oturdum..Nerelerdesiniz ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?